Dodaj do ulubionych

20 największych internetowych "ściem"

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 14:44
A Henryk Batura?!
Czy ktos pamieta tę "ściemę"? Zresztą właśnie Wyborcza ją dokładnie opisała.
Obserwuj wątek
    • Gość: A-Teista Ale i tak największa ściema to religie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.07, 16:46
      Na przykładzie chociażby faktu istnienia religii i wiary ludzi w coś takiego jak
      bóstwa, jakieś wymyslone "siły", istnieniu wierzeń ogólnie zwanych religiami,
      widać, że ludzie są na takie oszołomstwo bardzo podatni i dość często skłonni
      uwierzyć nawet w bardzo mało prawdopodobne lub wręcz całkowicie nierealne
      fantasmagorie...
      • Gość: noname Re: Ale i tak największa ściema to "głupota" IP: *.chello.pl 11.05.07, 17:08
        Gość portalu: A-Teista napisał(a):

> Na przykładzie chociażby faktu istnienia religii i wiary ludzi w coś takiego jak
        > bóstwa, jakieś wymyslone "siły", istnieniu wierzeń ogólnie zwanych religiami,
        > widać, że ludzie są na takie oszołomstwo bardzo podatni

Oszołomstwem jest wiara w potęgę człowieka jako jedynego pana życia i śmierci :P
        • Gość: kochanek natury Re: Ale i tak największa ściema to "głupota" IP: 84.203.168.* 11.05.07, 17:32
          Zgadza sie. Ale jedno nie wyklucza drugiego.
          • tetlian Re: Ale i tak największa ściema to "głupota" 11.05.07, 19:21
            Niektóre żarty są tak idiotyczne, że na pierwszy rzut oka widać, że to bzdury.
            Ale nieliczne z nich faktycznie mogą zmylić nawet inteligentnego człowieka.

---
            Tak nasz Jarosław obiera banana
            • cover_wielki Re: Ale i tak największa ściema to "głupota" 11.05.07, 19:33
              Słońce zachodzi nad afryką, to jedynie do mnie dotarlo i nawet mi sie podoba
              jako fotomontaż, mogło by więcej docierać takich.
              Reszta jest tak głupia że tylko dla amerykanów.
              • pszeszczep666 Re: Ale i tak największa ściema to "głupota" 12.05.07, 17:28
                ja się na to dałem nabrać i przez parę tygodni to zdjęcie gosciło na moim desktopie chociaż intensywność świateł miast (zwłaszcza na saharze:) budziła we mnie jakiś wewnętrzny niepokój
                • hatake Re: Ale i tak największa ściema to "głupota" 13.05.07, 10:56
                  Światła miast w Afryce to niekoniecznie kłamstwo - w końcu np. Tunezja to
                  całkiem nieźle rozwinięty kraj.

Ten brak chmur najbardziej rzuca się w oczy. Na przykład nad Polską nie było
                  żadnej chmury, a nocą zdarza się to dość rzadko. No, i wg. tego zdjęcia
                  Trójmiasto jest pochodnią cywilizacji w naszym kraju(mi to pasuje, w końcu
                  Gdańsk to moja mała ojczyzna).
      • Gość: inferno Re: Ale i tak największa ściema to religie. IP: *.toya.net.pl 12.05.07, 14:21
        Jednak religia to doskonały sposób na manipulowanie społeczeństwem i trzymanie
        ich w ryzach dlatego nasz rząd stał się taki pro kościelny. Ludzie boją się
        najbardziej tego czego nie znają...
    • Gość: wojt Re: 20 największych internetowych "ściem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 17:13
      Kto to jest henryk Batura? Bo ja nie tutejszy...
      • pola_negri Re: 20 największych internetowych "ściem" 11.05.07, 17:17
        postać stworzona przez fałszywych wikipedystów. "wisiała" na stronach wikipedii
        tak długo, że zdążyła prawdopodobnie trafić do niejednej pracy naukowej ;-)
      • Gość: Pe Re: 20 największych internetowych "ściem" IP: 89.124.165.* 11.05.07, 17:28
        No właśnie chyba to prawdziwa "ściema", bo ani wiki ani google nie mówią o tym
        nic sensownego...
        • Gość: tst Re: 20 największych internetowych "ściem" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.07, 17:46
          Bo to Henryk Batuta, nie Batura
          • Gość: piachoo Re: 20 największych internetowych "ściem" IP: *.brutele.be 11.05.07, 23:22
            Gość portalu: tst napisał(a):

> Bo to Henryk Batuta, nie Batura

no, Batura to byl Waldemar, w "Panu Samochodziku" :)))

wyrazy,
            piachoo
    • Gość: Włodzimierz Re: 20 największych internetowych "ściem" IP: *.adsl.inetia.pl 11.05.07, 17:21
      A ja tam się ku.. od razu nabieram

dziękuje
    • Gość: goldi Co do zachodu słońca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 17:29
      To nie jest jakiś tam fotomontaż. To jest efekt działalności linuksowego
      kreatora wizerunku Ziemi do wstawienia na pulpit - programu xplanet. Dzięki
      niemu można mieć np. co 5 minut nową tapetę z niby aktualnym oświetleniem naszej
      planety :).
      • emenefix Re: Co do zachodu słońca 14.05.07, 00:03
        Otóż to!
        --
        Niesamowite zdjęcia <a href="<a href="ziemia.blox.pl""
        target="_blank">ziemia.blox.pl"</a> target="
      • Gość: grajek Re: Co do zachodu słońca IP: *.net.autocom.pl 15.05.07, 20:33
        Nie tylko linuxowego. Na MacOS X też jest: www.osxplanet.com/
        • Gość: grajek Re: Co do zachodu słońca IP: *.net.autocom.pl 15.05.07, 20:35
          ale faktem jest że "OSXplanet is a cocoa program that is based on the popular
          program, xplanet (by Hari Nair)". :)
    • Gość: ox musze przejechac sie do Wawy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.07, 17:34
      i sprawdzic czy Gosiewski faktycznie jest vcepremierem, bo to chyba jakis zart :)
      • Gość: wf Re: musze przejechac sie do Wawy IP: *.eranet.pl 15.05.07, 16:21
        coś ty to prawda szczera prawda jak stacja na CMK
    • suhar3 Internet pełen jest ciekawostek :) 11.05.07, 17:51
      Dobre na maxa :)
    • Gość: g [...] IP: *.icpnet.pl 11.05.07, 18:06
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Mar Re: 20 największych internetowych "ściem" IP: *.eurocom.olkusz.pl 11.05.07, 18:53
      Ja natomiast pamiętam z początku lat 90-tych historię związaną z
      napisem na ścianach w różnych częściach Polski: "Gdzie jest Józef Tkaczuk?".
      Postać niby wymyślona, niby prawdziwa, ale do dzisiaj się uśmiecham na myśl
      o gdzież on może być :)
      • kukurukuku Re: 20 największych internetowych "ściem" 17.05.07, 10:36
        no dobrze, ale józef tkaczuk to nie była internetowa akcja [choć można go
        znaleźć na wikipedii]. polecam artykuł z poprzedniej 'polityki', 'killroy was
        here', albo to sobie wygooglać, pierwowzór tkaczuka.
    • Gość: Internauta Re: 20 największych internetowych "ściem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 19:20
      Dobre i to na okresy ogórkowe.
    • Gość: Batuta Henryk Re: 20 największych internetowych "ściem" IP: *.supermedia.pl 11.05.07, 20:47
      Gość portalu: Aneczka napisał(a):

> A Henryk Batura?!
      > Czy ktos pamieta tę "ściemę"? Zresztą właśnie Wyborcza ją dokładnie opisała.

Nie Batura tylko Batuta Henryk, postać wymyślona w głowach dziennikarza i jego
      przyjaciół (nie związany z GW) na kilka dni w jednym z bloków została nawet
      zmieniona nazwa ulicy z batuty na Henryka Batuty. Do dziś jeden z najlepszych
      żartów w RP.
    • Gość: zing xiang cenzura!!!!! IP: *.Red-83-45-39.dynamicIP.rima-tde.net 11.05.07, 22:33
      Tekst powstał na podstawie artykułu "The Top 25 Web Hoaxes and Pranks" - KTO
      OCENZUROWAŁ 5 ŚCIEM!!????
      • Gość: piachoo Re: cenzura!!!!! IP: *.brutele.be 11.05.07, 23:29
        Gość portalu: zing xiang napisał(a):

> Tekst powstał na podstawie artykułu "The Top 25 Web Hoaxes and Pranks" - KTO
        > OCENZUROWAŁ 5 ŚCIEM!!????

a kto powiedzial ze ocenzurowal? moze do agzety nie weszly bo sie nie zmiescily na stronie albo cos...w kazdym razie jak ktos chce to se wygugla i tak (ale lenistwo ze mnie wyszlo, no!)

wyrazy,
        piachoo
    • Gość: wookash Re: 20 największych internetowych "ściem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 10:38
      co do pkt. 12 to nie jest fotomontaż tylko kadr zrzutu ekranu z wygaszacza ekranu.
      niestety nie pamietam nazwy ani producenta ale miałem to kiedyś na kompie :)
    • Gość: ZiomisławPaliblant Największa ściema: 3 miliony mieszkań. IP: *.e-wro.net.pl 12.05.07, 11:07
      Absolutny hit tego rankingu i największa ściema: 3 miliony mieszkań.
    • meetsue Re: 20 największych internetowych "ściem" 12.05.07, 16:49
      dobra ściema nie jest zła
      widziałam to zdjęcie z Afryką
      resztę kojarzę w mniej lub bardziej zmienionych wersjach
    • Gość: m. 20 największych internetowych "ściem" IP: *.g.intelink.pl 13.05.07, 20:35
      a gdzie jest "Get the facts!" ???
      • Gość: sciema 15=] Re: 20 największych internetowych "ściem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 12:38
        autor ma troche stare wiadomosci amerykanie sie przynzali ze film z ladawania
        na ksiezycu to byl krecony w studiu lecial caly program w tv
        • Gość: Mati Re: 20 największych internetowych "ściem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.08, 17:06
          ?!!?!?
          No właśnie, fakty sobie, a plota idzie dalej. Podobnie jak z sensacjami pt. "to
          nie samolot, tylko rakieta uderzyła w pentagon", chyba jeszcze większy "hit" od
          "zdjęcia z tarasu widokowego".
    • stasi1 scieme 2,3 i 13 dostałem. 15.05.07, 20:14
      co do 13 to chyba nie wnikałem czy to jest prawda. najgorzej jest jak dostaje
      maila że to jest poparzona Ola i o niej opowieści. I oczywiście że jak prześlę
      maila dalej to od każdego będzie 20centów na leczenie. Trzeba oczywiście nie
      mieć serca żeby tego nie zrobić. Czasami odpowiadam że ja to zdjęcie dostałem
      już 3 lata temu
      • Gość: antyradar Re: scieme 2,3 i 13 dostałem. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.07, 11:17
        A ja już dwa razy dostałem historię młodych rodziców, opowiadaną przez ojca,
        który używając zwrotu "Bóg obdarzył nas dzieckiem". Dziecko miało wadę serca,
        którą wyleczyć mogła tylko operacja za 200.000 USD. Tak samo historia małej Oli.
        Wiem, ze to ściema, ale szlag mnie trafia, że jakiś ..y gó..arz jedzie na
        czyjejś tragedii.
        • stasi1 Re: scieme 2,3 i 13 dostałem. 17.05.07, 09:58
          ten początek też miałem kilka razy. Ale nie którzy w to wierzą. Czasami jest
          wiadomość że jak prześlesz maila do 10 osób w ciągu 5 minut to się pojawi
          ciekawy obrazek. Później pisałem do tego od kogo dostałem to że mi się nie
          pojawił bo nie przesłałem. I okazywało się że u tej osoby tez nic się nie
          pojwiło

> A ja już dwa razy dostałem historię młodych rodziców, opowiadaną przez ojca,
          > który używając zwrotu "Bóg obdarzył nas dzieckiem". Dziecko miało wadę serca,
          > którą wyleczyć mogła tylko operacja za 200.000 USD. Tak samo historia małej
          Oli
          > .
          > Wiem, ze to ściema, ale szlag mnie trafia, że jakiś ..y gó..arz jedzie na
          > czyjejś tragedii.
    • kolona A internet lat 90 ??? 16.05.07, 20:26
      kto miał dostęp do niego??/ Myślę, że nawet poszukiwani przez PIS , nie mieli???
    • Gość: skazany91 20 największych internetowych "ściem" IP: 89.174.23.* 17.05.07, 10:13
      OMG !! fajne rzeczy mozna photoshopie robic :D
    • Gość: Olek Dlczego 20, a nie 25 ? IP: 213.218.116.* 17.05.07, 15:09
      Przecież tytuł brzmiał: "The Top 25 Web Hoaxes and Pranks"
    • Gość: afrykan Balcerowicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 21:25
      czy to wielka różnica, czy ściema jest "internetowa" czy Gazety Wyborczej - obok
      jest info (gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,52981,4134804.html) o
      Balcerku. Oj, chyba nie pojedzie do Banku Światowego. Ale coż - pościemniać można.
    • Gość: wierny czytelnik 20 największych internetowych "ściem" IP: 80.51.91.* 01.02.08, 20:40
      ja chcę, ja żądam jakiegoś artykułu o naszej klasie!!! za cicho zrobiło się ostatnio, wcześniej mój ulubiony portal CODZIENNIE, powtarzam C O D Z I E N N I E publikował jakieś superwiadomości na ten temat!!!
    • Gość: lorack ściema nr 13 to apllikacja Desktop Earth IP: *.ghnet.pl 04.02.08, 20:00
      heja,
      pisaliscie ze na maca i linuxa jest taki program.
      na pc też- i myślę że to z niego pochodzi ten zrzut ekranowy!
      miałem go kiedyś u siebie- pokazuje na pulpicie aktualne oświetlenie ziemi, dodając- nieco sztuczne- oświetlenie miast nocą.
      program dostępny jest choćby tutaj
      dobreprogramy.pl/index.php?dz=19&t=58&id=2215
      jest niezły, choć dość zasobożerny. ale przydaje się szczególnie osobom, które mają znajomych w różnych częściach świata (można ustawić, by program pokazywał, jaka jest godzina w danym mieście).

pozdrawiam i miłej zabawy :)

Lorack

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka