Gość: Aneczka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 14:44 A Henryk Batura?! Czy ktos pamieta tę "ściemę"? Zresztą właśnie Wyborcza ją dokładnie opisała. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: A-Teista Ale i tak największa ściema to religie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.07, 16:46 Na przykładzie chociażby faktu istnienia religii i wiary ludzi w coś takiego jak bóstwa, jakieś wymyslone "siły", istnieniu wierzeń ogólnie zwanych religiami, widać, że ludzie są na takie oszołomstwo bardzo podatni i dość często skłonni uwierzyć nawet w bardzo mało prawdopodobne lub wręcz całkowicie nierealne fantasmagorie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noname Re: Ale i tak największa ściema to "głupota" IP: *.chello.pl 11.05.07, 17:08 Gość portalu: A-Teista napisał(a): > Na przykładzie chociażby faktu istnienia religii i wiary ludzi w coś takiego jak > bóstwa, jakieś wymyslone "siły", istnieniu wierzeń ogólnie zwanych religiami, > widać, że ludzie są na takie oszołomstwo bardzo podatni Oszołomstwem jest wiara w potęgę człowieka jako jedynego pana życia i śmierci :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kochanek natury Re: Ale i tak największa ściema to "głupota" IP: 84.203.168.* 11.05.07, 17:32 Zgadza sie. Ale jedno nie wyklucza drugiego. Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Re: Ale i tak największa ściema to "głupota" 11.05.07, 19:21 Niektóre żarty są tak idiotyczne, że na pierwszy rzut oka widać, że to bzdury. Ale nieliczne z nich faktycznie mogą zmylić nawet inteligentnego człowieka. --- Tak nasz Jarosław obiera banana Odpowiedz Link Zgłoś
cover_wielki Re: Ale i tak największa ściema to "głupota" 11.05.07, 19:33 Słońce zachodzi nad afryką, to jedynie do mnie dotarlo i nawet mi sie podoba jako fotomontaż, mogło by więcej docierać takich. Reszta jest tak głupia że tylko dla amerykanów. Odpowiedz Link Zgłoś
pszeszczep666 Re: Ale i tak największa ściema to "głupota" 12.05.07, 17:28 ja się na to dałem nabrać i przez parę tygodni to zdjęcie gosciło na moim desktopie chociaż intensywność świateł miast (zwłaszcza na saharze:) budziła we mnie jakiś wewnętrzny niepokój Odpowiedz Link Zgłoś
hatake Re: Ale i tak największa ściema to "głupota" 13.05.07, 10:56 Światła miast w Afryce to niekoniecznie kłamstwo - w końcu np. Tunezja to całkiem nieźle rozwinięty kraj. Ten brak chmur najbardziej rzuca się w oczy. Na przykład nad Polską nie było żadnej chmury, a nocą zdarza się to dość rzadko. No, i wg. tego zdjęcia Trójmiasto jest pochodnią cywilizacji w naszym kraju(mi to pasuje, w końcu Gdańsk to moja mała ojczyzna). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inferno Re: Ale i tak największa ściema to religie. IP: *.toya.net.pl 12.05.07, 14:21 Jednak religia to doskonały sposób na manipulowanie społeczeństwem i trzymanie ich w ryzach dlatego nasz rząd stał się taki pro kościelny. Ludzie boją się najbardziej tego czego nie znają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojt Re: 20 największych internetowych "ściem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 17:13 Kto to jest henryk Batura? Bo ja nie tutejszy... Odpowiedz Link Zgłoś
pola_negri Re: 20 największych internetowych "ściem" 11.05.07, 17:17 postać stworzona przez fałszywych wikipedystów. "wisiała" na stronach wikipedii tak długo, że zdążyła prawdopodobnie trafić do niejednej pracy naukowej ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pe Re: 20 największych internetowych "ściem" IP: 89.124.165.* 11.05.07, 17:28 No właśnie chyba to prawdziwa "ściema", bo ani wiki ani google nie mówią o tym nic sensownego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tst Re: 20 największych internetowych "ściem" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.07, 17:46 Bo to Henryk Batuta, nie Batura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piachoo Re: 20 największych internetowych "ściem" IP: *.brutele.be 11.05.07, 23:22 Gość portalu: tst napisał(a): > Bo to Henryk Batuta, nie Batura no, Batura to byl Waldemar, w "Panu Samochodziku" :))) wyrazy, piachoo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włodzimierz Re: 20 największych internetowych "ściem" IP: *.adsl.inetia.pl 11.05.07, 17:21 A ja tam się ku.. od razu nabieram dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goldi Co do zachodu słońca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 17:29 To nie jest jakiś tam fotomontaż. To jest efekt działalności linuksowego kreatora wizerunku Ziemi do wstawienia na pulpit - programu xplanet. Dzięki niemu można mieć np. co 5 minut nową tapetę z niby aktualnym oświetleniem naszej planety :). Odpowiedz Link Zgłoś
emenefix Re: Co do zachodu słońca 14.05.07, 00:03 Otóż to! -- Niesamowite zdjęcia <a href="<a href="ziemia.blox.pl"" target="_blank">ziemia.blox.pl"</a> target=" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grajek Re: Co do zachodu słońca IP: *.net.autocom.pl 15.05.07, 20:33 Nie tylko linuxowego. Na MacOS X też jest: www.osxplanet.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grajek Re: Co do zachodu słońca IP: *.net.autocom.pl 15.05.07, 20:35 ale faktem jest że "OSXplanet is a cocoa program that is based on the popular program, xplanet (by Hari Nair)". :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ox musze przejechac sie do Wawy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.07, 17:34 i sprawdzic czy Gosiewski faktycznie jest vcepremierem, bo to chyba jakis zart :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wf Re: musze przejechac sie do Wawy IP: *.eranet.pl 15.05.07, 16:21 coś ty to prawda szczera prawda jak stacja na CMK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g [...] IP: *.icpnet.pl 11.05.07, 18:06 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar Re: 20 największych internetowych "ściem" IP: *.eurocom.olkusz.pl 11.05.07, 18:53 Ja natomiast pamiętam z początku lat 90-tych historię związaną z napisem na ścianach w różnych częściach Polski: "Gdzie jest Józef Tkaczuk?". Postać niby wymyślona, niby prawdziwa, ale do dzisiaj się uśmiecham na myśl o gdzież on może być :) Odpowiedz Link Zgłoś
kukurukuku Re: 20 największych internetowych "ściem" 17.05.07, 10:36 no dobrze, ale józef tkaczuk to nie była internetowa akcja [choć można go znaleźć na wikipedii]. polecam artykuł z poprzedniej 'polityki', 'killroy was here', albo to sobie wygooglać, pierwowzór tkaczuka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Internauta Re: 20 największych internetowych "ściem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 19:20 Dobre i to na okresy ogórkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Batuta Henryk Re: 20 największych internetowych "ściem" IP: *.supermedia.pl 11.05.07, 20:47 Gość portalu: Aneczka napisał(a): > A Henryk Batura?! > Czy ktos pamieta tę "ściemę"? Zresztą właśnie Wyborcza ją dokładnie opisała. Nie Batura tylko Batuta Henryk, postać wymyślona w głowach dziennikarza i jego przyjaciół (nie związany z GW) na kilka dni w jednym z bloków została nawet zmieniona nazwa ulicy z batuty na Henryka Batuty. Do dziś jeden z najlepszych żartów w RP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zing xiang cenzura!!!!! IP: *.Red-83-45-39.dynamicIP.rima-tde.net 11.05.07, 22:33 Tekst powstał na podstawie artykułu "The Top 25 Web Hoaxes and Pranks" - KTO OCENZUROWAŁ 5 ŚCIEM!!???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piachoo Re: cenzura!!!!! IP: *.brutele.be 11.05.07, 23:29 Gość portalu: zing xiang napisał(a): > Tekst powstał na podstawie artykułu "The Top 25 Web Hoaxes and Pranks" - KTO > OCENZUROWAŁ 5 ŚCIEM!!???? a kto powiedzial ze ocenzurowal? moze do agzety nie weszly bo sie nie zmiescily na stronie albo cos...w kazdym razie jak ktos chce to se wygugla i tak (ale lenistwo ze mnie wyszlo, no!) wyrazy, piachoo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wookash Re: 20 największych internetowych "ściem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 10:38 co do pkt. 12 to nie jest fotomontaż tylko kadr zrzutu ekranu z wygaszacza ekranu. niestety nie pamietam nazwy ani producenta ale miałem to kiedyś na kompie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZiomisławPaliblant Największa ściema: 3 miliony mieszkań. IP: *.e-wro.net.pl 12.05.07, 11:07 Absolutny hit tego rankingu i największa ściema: 3 miliony mieszkań. Odpowiedz Link Zgłoś
meetsue Re: 20 największych internetowych "ściem" 12.05.07, 16:49 dobra ściema nie jest zła widziałam to zdjęcie z Afryką resztę kojarzę w mniej lub bardziej zmienionych wersjach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. 20 największych internetowych "ściem" IP: *.g.intelink.pl 13.05.07, 20:35 a gdzie jest "Get the facts!" ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sciema 15=] Re: 20 największych internetowych "ściem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 12:38 autor ma troche stare wiadomosci amerykanie sie przynzali ze film z ladawania na ksiezycu to byl krecony w studiu lecial caly program w tv Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Re: 20 największych internetowych "ściem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.08, 17:06 ?!!?!? No właśnie, fakty sobie, a plota idzie dalej. Podobnie jak z sensacjami pt. "to nie samolot, tylko rakieta uderzyła w pentagon", chyba jeszcze większy "hit" od "zdjęcia z tarasu widokowego". Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 scieme 2,3 i 13 dostałem. 15.05.07, 20:14 co do 13 to chyba nie wnikałem czy to jest prawda. najgorzej jest jak dostaje maila że to jest poparzona Ola i o niej opowieści. I oczywiście że jak prześlę maila dalej to od każdego będzie 20centów na leczenie. Trzeba oczywiście nie mieć serca żeby tego nie zrobić. Czasami odpowiadam że ja to zdjęcie dostałem już 3 lata temu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyradar Re: scieme 2,3 i 13 dostałem. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.07, 11:17 A ja już dwa razy dostałem historię młodych rodziców, opowiadaną przez ojca, który używając zwrotu "Bóg obdarzył nas dzieckiem". Dziecko miało wadę serca, którą wyleczyć mogła tylko operacja za 200.000 USD. Tak samo historia małej Oli. Wiem, ze to ściema, ale szlag mnie trafia, że jakiś ..y gó..arz jedzie na czyjejś tragedii. Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: scieme 2,3 i 13 dostałem. 17.05.07, 09:58 ten początek też miałem kilka razy. Ale nie którzy w to wierzą. Czasami jest wiadomość że jak prześlesz maila do 10 osób w ciągu 5 minut to się pojawi ciekawy obrazek. Później pisałem do tego od kogo dostałem to że mi się nie pojawił bo nie przesłałem. I okazywało się że u tej osoby tez nic się nie pojwiło > A ja już dwa razy dostałem historię młodych rodziców, opowiadaną przez ojca, > który używając zwrotu "Bóg obdarzył nas dzieckiem". Dziecko miało wadę serca, > którą wyleczyć mogła tylko operacja za 200.000 USD. Tak samo historia małej Oli > . > Wiem, ze to ściema, ale szlag mnie trafia, że jakiś ..y gó..arz jedzie na > czyjejś tragedii. Odpowiedz Link Zgłoś
kolona A internet lat 90 ??? 16.05.07, 20:26 kto miał dostęp do niego??/ Myślę, że nawet poszukiwani przez PIS , nie mieli??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skazany91 20 największych internetowych "ściem" IP: 89.174.23.* 17.05.07, 10:13 OMG !! fajne rzeczy mozna photoshopie robic :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olek Dlczego 20, a nie 25 ? IP: 213.218.116.* 17.05.07, 15:09 Przecież tytuł brzmiał: "The Top 25 Web Hoaxes and Pranks" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: afrykan Balcerowicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 21:25 czy to wielka różnica, czy ściema jest "internetowa" czy Gazety Wyborczej - obok jest info (gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,52981,4134804.html) o Balcerku. Oj, chyba nie pojedzie do Banku Światowego. Ale coż - pościemniać można. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wierny czytelnik 20 największych internetowych "ściem" IP: 80.51.91.* 01.02.08, 20:40 ja chcę, ja żądam jakiegoś artykułu o naszej klasie!!! za cicho zrobiło się ostatnio, wcześniej mój ulubiony portal CODZIENNIE, powtarzam C O D Z I E N N I E publikował jakieś superwiadomości na ten temat!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lorack ściema nr 13 to apllikacja Desktop Earth IP: *.ghnet.pl 04.02.08, 20:00 heja, pisaliscie ze na maca i linuxa jest taki program. na pc też- i myślę że to z niego pochodzi ten zrzut ekranowy! miałem go kiedyś u siebie- pokazuje na pulpicie aktualne oświetlenie ziemi, dodając- nieco sztuczne- oświetlenie miast nocą. program dostępny jest choćby tutaj dobreprogramy.pl/index.php?dz=19&t=58&id=2215 jest niezły, choć dość zasobożerny. ale przydaje się szczególnie osobom, które mają znajomych w różnych częściach świata (można ustawić, by program pokazywał, jaka jest godzina w danym mieście). pozdrawiam i miłej zabawy :) Lorack Odpowiedz Link Zgłoś