Dodaj do ulubionych

niedziała Pomoc zdalna

14.06.07, 23:45
Witam nie mogę się połączyć z komputerem w trybie pomocy zdalnej.
Na obu Windows XP SP2, wyskakuje mi komunikat że nie mozna połączyć się z komputerem.
Wyłączyłem oba firewalle i nadal nie mogę się połączyć. Dodam że mam stały IP (ale to pewnie na moją korzyść)
Obserwuj wątek
    • mati2580 Re: niedziała Pomoc zdalna 15.06.07, 11:55
      witam

xp sp2 jaka wersja home czy pro?
      z tego co pamietam to na ktorejs wersji nie dziala pomoc zdalna.

pozdrawiam
      mati
      • Gość: gosc Re: niedziała Pomoc zdalna IP: *.toya.net.pl 15.06.07, 16:09
        WIN XP PRO. Wogóle niedziała?
        • Gość: p2p Re: niedziała Pomoc zdalna IP: *.acn.waw.pl 15.06.07, 16:30
          Masz zewnetrzne IP na obydwu komputerach? Komputery moga sie pingowac?
          • Gość: gosc Re: niedziała Pomoc zdalna IP: *.toya.net.pl 15.06.07, 23:56
            nie, ja mam tylko zewnętrzne IP a klientka wewn. jesteśmy w różnych sieciach
            • Gość: p2p Re: niedziała Pomoc zdalna IP: *.acn.waw.pl 16.06.07, 00:09
              Skoro ma wewnetrzne to musi przekierowac port na routerze ... a nie lepie uzyc
              Real VNC do zdalnego zarzadzania?
              • Gość: gosc Re: niedziała Pomoc zdalna IP: *.toya.net.pl 16.06.07, 23:26
                to nie da rady przy niepublicznym IP? to totalna klapa z tej zdalnej pomocy. Ja mam publiczne bo troche gram a znajoma nie ma ale to powinno działać. A tym bardziej jeżeli jest to funkcja w systemie. a co potrafi ten program? pewnie muszę zainstalować na obu komputerach?
                • Gość: p2p Re: niedziała Pomoc zdalna IP: *.aster.pl 17.06.07, 00:42
                  Ewentualnie skorzystaj z www.logmein.com bo w przypadku RealVNC i tak
                  trzeba przekierowac porty.
                  • Gość: gosc Re: niedziała Pomoc zdalna IP: *.toya.net.pl 17.06.07, 13:34
                    szukam czegoś podobnego do pomocy zdalnej, tzn żeby miał podgląd obrazu z komputera klienta. Miesiąc temu znajomy mi pomagał przez pomoc zdalną i wszystko było ok. Ja tylko nie mogę się połączyć z klientką. Oboje jesteśmy w różnych kablówkach podłączeni jesteśmy do modemów ( różne kablówki ale te same modemy Motorola Surfboard 5100)
                    • Gość: p2p Re: niedziała Pomoc zdalna IP: *.aster.pl 17.06.07, 14:12
                      To co napisalem powyzej + jesli nie chcecie nic instalowac mozna skorzystac z
                      udostepniania pulpitu w NetMeeting (jest w systemie).
                      • Gość: gosc Re: niedziała Pomoc zdalna IP: *.toya.net.pl 17.06.07, 19:35
                        no właśnie, próbowałem za pomocą netmeeting ale ikony do zdalnego pulpitu nie były aktywne ;-/
                        Kurcze nie wiem co jest grane
                        • Gość: gość Re: niedziała Pomoc zdalna IP: *.toya.net.pl 17.06.07, 20:55
                          Czy jest możliwość za pomocą jakiegoś programu zdalny dostęp (podgląd pulpitu) ale klientka nie ma publicznego IP 10.20.31.234
                          • Gość: p2p Re: niedziała Pomoc zdalna IP: *.acn.waw.pl 17.06.07, 21:23
                            NetMeeting - ale komputer z wewn. IP musi wywolywac tez z zewn. Poza tym na
                            firewallu trzeba to odblokowac. Dodatkowo nie zdalny dostep w NM tylko
                            udostepnianie pulpitu, ktore dziala troche lepiej.
    • mati2580 Re: niedziała Pomoc zdalna 18.06.07, 11:06
      witam
      no to ja mam banalne pytanie czy wszystko odnosnie zdalnej pomocy, oraz
      udostepniania pulpitu jest dobrze skonfigurowane?
      Wiem ze to banalne ale przewaznie tak jest ze jak sprawa sie komplikuje szukamy
      najbardziej skomplikowanej wersji rozwiazania i zapominamy o podstawach :)

pozdrawiam serdecznie
      mati
      • Gość: raveman Re: niedziała Pomoc zdalna IP: *.toya.net.pl 23.06.07, 01:30
        Wracam do tematu Pomocy zdalnej. Mam router Trendnet i to on mi blokuje połączenie z wychodzące albo przychodzące z pomocą zdalną. Jakie porty mam odblokować i do czego ?
        • Gość: raveman Re: niedziała Pomoc zdalna IP: *.toya.net.pl 23.06.07, 01:32
          to ten router zapomniałem podać TEW-432BRP tu link do strony producenta
          trendnet.com/en/products/TEW-432BRP.htm
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka