20.06.07, 23:36

Nie moge wejść na czaterie.pl
Po wejściu na jakikolwiek czat pokazuje sie niebieska strona bez okienka do
logowania sie?
Obserwuj wątek
    • mati2580 Re: Java 21.06.07, 08:33
      Witaj

Proponuje:
      zaktualizowac Jave, po drugie sprawdz ustawienia firewalla czy przypadkiem nie
      blokuje. Najlepszy test czy to wina firewalla - wylacz na chwile zapore i wlacz
      strone chata, jezeli sie odpali i bedzie dzialac bez problemu - odpowiedz masz
      gotowa :)

Pozdrawiam serdecznie
      mati
      • Gość: manhu Re: Java IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 14:38
        To kiepski pomysł. A skąd wiesz, że on ma poprawki do windy? Jak wyłączy firewalla na chwilę to będzie miał wirusa (wirusy atakują średnio co 5-10 sekund).
        Jeśli już wyłączać, to: włączyć zaporę XP i wyłączyć dodatkowego firewalla. W zaporze XP trudno coś skaszanić więc ona nie przeszkadza.

A dalej to wiadomo: najnowsza java + test na IE, FF i Operze (bo winna też może być przeglądarka).
        • Gość: zrob_se_dobrze Re: Java IP: *.c29.msk.pl 23.06.07, 05:34
          Gość portalu: manhu napisał(a):

Jak wyłączy firewa
          > lla na chwilę to będzie miał wirusa (wirusy atakują średnio co 5-10 sekund).

ale srednio
          ja przez 6 lat nic nie zlapalem a nie mama zadnej zapory ani antywirusa i komp
          zalaczony po 15 godz. na dobe
          • manhu Re: Java 23.06.07, 15:48
            I jeszcze może powiesz, że nie masz poprawek na Sassera i Blastera?:)

Kto wie może zablokowałeś jakimś programem niektóre porty. Albo masz linuxa albo masz Windę 98SE albo jesteś za routerem albo albo ... nie będę zgadywać więcej.

Tak czy inaczej np.przy neostradzie: ataki na porty 135 i 445 są co kilka sekund.
    • drops22 Re: Java 21.06.07, 20:53
      Korzystam z FF,jeśli chodzi o czaty na wp,onecie to wszystko jest wporządku.
      Zainstalowałem najnowszą wersje Javy,w Dodaj Usuń Programy jest,ale nigdzie
      indziej jej nie ma?Podobno powinna być gdzieś w Panelu sterowania,ale tam jej
      nie mam?
    • drops22 Re: Java 24.06.07, 01:18
      drops22 napisał:

>
      > Nie moge wejść na czaterie.pl
      > Po wejściu na jakikolwiek czat pokazuje sie niebieska strona bez okienka do
      > logowania sie?

Źle napisałem,z wejściem na inne czaty...wp...onet,nie mam problemu.
    • etom Re: Java 24.06.07, 01:54
      Masz w "Adblock Plus" lub "NoScript" ( a moze w innej wtyczce ? )zablokowany
      adres " interia.pl ".Odblokuj i bedzie dazialac. :-))
      • drops22 Re: Java 24.06.07, 18:41
        etom napisał:

> Masz w "Adblock Plus" lub "NoScript" ( a moze w innej wtyczce ? )zablokowany
        > adres " interia.pl ".Odblokuj i bedzie dazialac. :-))

Wielkie dzięki:)
        Tak jak napisałeś,zablokowany był adres w "Adblock Plus",teraz działa:)

Dzięki też wypowiadającym sie ,którzy chcieli mi pomóc:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka