Dodaj do ulubionych

Praca dla zagranicznego programisty w Polsce

IP: *.centertel.pl 17.10.17, 11:47
Mój chłopak jest programistą z Zambii. Ma 30 lat i w 2010 roku zdobył tytuł Bachelor of Science in Software Engineering na Champlain College w Vermont (USA). Po zdobyciu tego tytułu wrócił do Zambii, gdzie mieszka do dziś. W tym roku odwiedził mnie w Polsce i bardzo mu się tu spodobało. Chciałby rozwinąć tutaj swoją karierę zawodową, ale nie wiemy, jakie są na to szansę. Jego ojczystym językiem jest angielski, zna język Java i C++, tworzy wtyczki do programu graficznego i pracuje także dla rodzinnej firmy. Chciałabym się dowiedzieć, czy polskie firmy są zainteresowane zatrudnianiem zagranicznych programistów bez znajomości języka polskiego (na ten moment)? Czy znacie może takie firmy? Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • Gość: trollo Re: Praca dla zagranicznego programisty w Polsce IP: *.wtvk.pl 06.01.18, 21:08
      "Polskie firmy" jako "firmy z polskim kapitałem" to pewnie nie, bo pracownicy raczej po angielsku słabo, a poza tym mogliby się przestraszyć, że ktoś z zagranicy może mieć zagraniczne wymagania finansowe. Natomiast korporacjom raczej nie będzie to przeszkadzać, bo i tak mają zagranicznych klientów i wymagają od programistów biegłości w językach obcych (głównie angielskim). Problem mógłby być raczej natury formalnej - pozwolenie na pracę, pobyt czy co tam obcokrajowiec musi mieć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka