musiszsiezalogowac1 19.12.07, 19:00 Sciagnalem sobie film i nic nie slychac.Taka juz uroda pliku,czy to moze kodek ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lajosz Re: Film bez audio. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.07, 20:03 Raczej bark kodeka. Odpowiedz Link Zgłoś
musiszsiezalogowac1 Re: Film bez audio. 19.12.07, 21:30 Mam Cole2k Media.Moze znacie cos lepszego.Przypomnialo mi sie,ze "Rys" tez mi nie chodzi :-( Odpowiedz Link Zgłoś
musiszsiezalogowac1 Re: Film bez audio. 19.12.07, 21:40 A taraz splynal jeszcze jeden i tez nic.Oba sa z maja byc z polskim lektorem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lajosz Re: Film bez audio. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.07, 21:56 Ale o co dokładnie chodzi ? Masz dźwięk, tylko nie ma polskiego lektora ?, czy w ogóle nie ma zadnego dźwięku ? Jaki format maja te filmy ? A może są to filmy DVD ? Jakim odtwarzaczem odtwarzasz ? Jeśli chodzi o kodeki, to polecam "K-lite Codec Pack" najlepiej w najnowszej wersji. Jeśli zdecydujesz się ściągnąć i zainstalować w/w kodeki, to najpierw odinstaluj wszystkie inne kodeki. Odpowiedz Link Zgłoś
musiszsiezalogowac1 Re: Film bez audio. 19.12.07, 22:03 Nic nie slychac.Pliki sa w formacie AVI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lajosz Re: Film bez audio. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.07, 22:12 W takim razie spróbuj zrobic jak pisałem, czyli: Deinstalacja wszytskich istniejących kodeków. Instalacja "K-Lite Codec Pack" Po tej operacji, dźwięk powinien już być, jeśli oczywiście film w ogóle jest z dźwiękiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Film bez audio. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.07, 14:53 > Nic nie slychac.Pliki sa w formacie AVI E...tam. Teraz to już nie można AVI uznać za format, chyba raczej bardziej za kontener. Dopóki nie sprawdzisz, nie będziesz wiedział jakich kodeków użyto do filmu. Ściągnij program gspot (bez głupich skojarzeń co do nazwy). Otwórz nim film i zobacz jakie kodeki zostały użyte. Możesz też sprawdzić jakie są w Twoim systemie. Przy czym nie sugeruj się wskazaniami gspota czy kodek wymagany dla filmu jest zainstalowany czy nie (czasem wskazania są nieporawne). Po prostu przejrzyj listę swoich kodeków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scorpion Re: Film bez audio. IP: *.markom.krakow.pl 23.12.07, 01:29 Nie instaluj kaza lite czy tego typu paki , ponieważ większość tych kodeków które są w kodek-pakach i tak z nich nie będziesz korzystał , najlepiej zainstaluj Xvid'a , divx'a oraz AC3filter. Ewentualnie możesz także ściągnąć "ffdshow"(kodk-pak) ,ale przy instalacji zaznacz tylko xvid i divx , pozostałę kodeki są po prostu zbędne i dodatkowo jako osobny program właśnie zainstaluj ac3filter. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scorpion Re: Film bez audio. IP: *.markom.krakow.pl 23.12.07, 01:30 Chyba że to jest niemy film :P Odpowiedz Link Zgłoś