komandor_gruzel 12.02.08, 16:53 "Leczenie" syfa pudrem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
damianbsc Przemień swój system 12.02.08, 16:55 komp bedzie sie wlaczal 10minut :) Odpowiedz Link Zgłoś
kkrzysie.kk Re: Przemień swój system 12.02.08, 17:05 A co z KDE pod wina, czytałem niedawno, że takowa wersja tego softu została opublikowana. Poza tym, przyznam się, tylko przejrzałem ten artykuł. To są nakładki? Czy alternatywny soft? To nie jest bez znaczenia, jak już mówiliście. To ma duży wpływ na szybkość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rylek Re: Przemień swój system IP: *.rad.vectranet.pl 12.02.08, 17:17 windows.kde.org wersja 0.9 projektu kde 4 win (1.0 stable ukaze sie pod koniec lipca jak nie bedzie poslizgu.. ianczej jak wyjdzie KDE4.1 bedzie 1.0 dla windows) a co do modyfikacji windowsa a gdzie litestep, bblean ???? jezeli chce miec przenajorzony wolny system to sobie viste zainstaluje litestep i bblean pozwalaja mi zrobic cuda niewidy z wygladem pulpitu windowsa, oraz zachowaniem jego (hasta la vista explorer.exe) no ale w tych programach samamu trza robic wszystko.. zbyt trudne to dla przecietnych uzytkownikow... Odpowiedz Link Zgłoś
tekameka te wszystkie wynalazki to debilizm dla znudzonych 13.02.08, 10:22 sekretarek, nie dość, że to żenada, to jeszcze zabierają zasoby systemowe. W prasie widzimy ogłoszenia szukam pracy, a w nich "znam worda i excela" - pytam w ilu procentach? w 10? 5? Do pracy wykorzystujemy kilka aplikacji i to nie w całym ich zakresie. Może z wyjatkiem CADów, języków programowania, czy też programów do obróbki grafiki czy muzyki. Normalny człowiek wykorzystuje worda, excela, kilku gierek i przeglądarki, więc po co mu ten upiększeniowy chłam? Pewnie aby dociążyć procka i jest pretekst - mówimy szefowi - "szefie, ten komputer tak wolno chodzi, trzeba kupić nowy - a najlepiej z Vistą, bo koleżanka mówiła, że to dopiero jest wypas" Odpowiedz Link Zgłoś
komandor_gruzel Re: Przemień swój system 12.02.08, 17:18 Co Wy z tymi "nakładkami"? Nakładki, czyli TSR-y były w DOSie. explorer.exe to powłoka graficzna, którą można wymienić, co z resztą z powodzeniem robi np. LiteStep. A co do KDE - z ich strony: KDE on Windows is mostly in an alpha state, so not suitable for day to day use yet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziomal z dzielni A ja mam compiz fusion i wszystko przy nim wymięka IP: *.bergsoe.dtu.dk 12.02.08, 19:51 A ja mam compiz fusion i wszystko przy nim wymięka :DDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Przemień swój system IP: 194.169.241.* 12.02.08, 17:07 Najlepszy sposób na spowolnienie komputera to zainstalować sobie jeden z opisywanych programów. To są programy dla ludzi którzy nie wiedzą co można zrobić pożytecznego z komputerem. Po co tracić na to czas? Kiedyś nowym użytkownikom zależało na tym, aby zrozumieć i opanować komputer (pracować na nim twórczo), i nie przeszkadzał im tekstowy interfejs. Dzisiaj jak widać dla niektórych osób ważniejsze jest jak wygląda ich pulpit, niż czy mają odrobinę oleju w głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
fg2002 Re: Przemień swój system 12.02.08, 19:06 Każdy będzie miał swój interfejs. To znaczy, że każdy potrafi obsłużyć tylko swój komputer, albo ten co w pracy, albo ten co w domu, i żadnego innego. - Ludzie! Stuknijta sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: Przemień swój system IP: *.adsl.inetia.pl 12.02.08, 19:50 Gość portalu: misiek napisał(a):.. Te bajarki nie są niczym nowym, niektórzy się bawią z ciekawości. Ponoć interfejs LiteStep jest lżejszy niż oryginalny, ale to są informacje jeszcze z poprzedniego wieku, więc właściwie nie wiem jak się zachowuje na ówczesnych komputerach. I tak wyglądem żaden Windows nie przebije Maca, ani Linuxa, więc jak ktoś lubi śliczny interfejs... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Przemień swój system IP: *.chello.pl 13.02.08, 01:13 Akurat mój Windows XP wygląda zupełnie jak Macowy Leopard, tylko sobie ikonki zmieniłem (na ładniejsze oczywiście) - tak więc z tym przebijaniem Maca czy Linuxa nie mogę się zgodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobe Re: Przemień swój system IP: *.me.entel.pl 13.02.08, 14:34 a tak wlasciwie po co upodabniasz windowsa do leoparda...? brakuje ci czegos w windowsie...? ja mam leoparda a nie - jak leoparada i tu nic nie trzeba poprawiac, upodabniac - polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Przemień swój system IP: *.chello.pl 12.02.08, 17:11 DeskSpace to tak naprawdę klon linuksowego compiza. WRESZCIE jest takie coś pod Windows. Długo szukałem czegoś takiego by dać windziarzom coś, co od wielu lat jest w systemach opensource. Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 tak, byłem znudzony wyglądem systemu windows.. 12.02.08, 18:23 ..a także jego zawodnością i niewygodą użytkowania. i wiem, że już do niego nie wrócę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Przemień swój system IP: *.aster.pl 12.02.08, 22:26 ja tam zrozumialem autorów artykulu doslownie i przemienilem swoj system. teraz mam ubuntu i do windozy nie wroce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Achtung! Uwaga! Alert! Artykuł o Windowsie!!! IP: *.chello.pl 13.02.08, 01:23 Komentowany artykuł jest poświęcony systemowi Windows. Oznacza to, że niechybnie większość komentarzy będzie dotyczyła systemów Linux oraz Mac OS oraz ich domniemanej przewagi nad systemem Windows. Motywy autorów tych komentarzy nie są znane. Najprawdopodobniej jest to pewna nowoczesna forma bałwochwalstwa wymieszana z potrzebą polepszenia samooceny poprzez przypisanie sobie pewnych cech chwalonych systemów (na przykład ich "wyjątkowości" czy "elitarności"). Spokojnie, podobno są już na to lekarstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Bo akurat w tym wypadku IP: *.dip.t-dialin.net 13.02.08, 02:19 ...opisywane aplikacje nie robia niczego innego jak sprawianie ze Windows wyglada prawie jak Linux (prawie robi róznice). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m1 Re: Bo akurat w tym wypadku IP: *.acn.waw.pl 13.08.08, 22:56 > ...opisywane aplikacje nie robia niczego innego jak sprawianie ze > Windows wyglada prawie jak Linux (prawie robi róznice). System nie jest do oglądania tylko do pracy. Akurat Linux do pracy się prawie nadaje (prawie robi wróżnicę). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Orson Welles A moze kupić Maca? IP: *.acn.waw.pl 13.02.08, 02:32 Nie trzeba instalować żadnych "pasków dok znanych z OS X", robić "formatów" i "defragmentaryzacji". Ładnie wygląda zawsze; i na ekranie, i na biurku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorothy Re: A moze kupić Maca? IP: *.mosar.pl 13.02.08, 11:18 Kupowałam w maju laptopa. Hp z Win. XP (miałam do wyboru z Xp i Vsitą) Wcześniej miałam na kompie troszkę zmian- m.in. właśnie doc czy jabłuszko zamiast flagi. W sumie, powiem szczerze, marzy mi się macbook pro. Jednak cena jest zaporowa i programów mniej (takich, które pożyczysz i zainstalujesz). Na razie padło na windows. Być może po studiach stać mnie będzie na wymarzonego maca, który graficznie przebija wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Akuratny Re: A moze kupić Maca? IP: 83.13.74.* 14.02.08, 08:27 Błąd ja kupiłem Macbooka, to dużo taniej niż MBpro a najtaniej jak ktoś przywiezie z usa. Nawet mam na nim XP jako drugi system (260 pln). Programów jest bardzo dużo. Sporo softu dostajesz razem z kompem i systemem. XP zainstalowałem do kilku „interaktywnych prezentacji” ktre odpalają tylko w eksplorerze. I zero kłopotów, tu nie chodzi o wygląd ale o łatwość i szybkość pracy w tym systemie jego się nie czuje to nie windowsowe plug and pray. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorothy Re: A moze kupić Maca? IP: *.mosar.pl 14.02.08, 23:12 Cóż, problemem była nie tylko cena (na swojego laptopa wydałam 3,5tyś.) ale i to, że kupował mi go ktoś z rodziny (ja nie mogę sobie niestety pozwolić na taki wydatek). Ale jak tak opowiadasz to może po wakacjach w Szkocji sprzęt z jabłuszkiem sobie kupię, a laptopa hp sprzedam ;) (jeśli oczywiście starczy pieniążków, bo oprócz naukowych (szkoleniowych) pragnień marzy mi się jeszcze cyfrowa lustrzanka i prawo jazdy ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poldi Re: A moze kupić Maca? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.08, 12:49 A może kupić sobie zwykłego peceta i zainstalować sobie na nim i Linuksa, i Mac OS X - tanio i ładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KoKo Re: A moze kupić Maca? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.08, 15:28 Z tego co wiem to instalowanie na komputerach klasy PC systemu OS x jest nielegalne .OS x nie współpracuje z pewną grupą procesorów.Na os x i Linuxsie wydajnie sie pracuje .Jak długo bede żył nigdy nie zakupie żadnego produktu firmy M$ nichuja . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HanSollo Przemień swój system IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.08, 11:23 "Przemień swój system" Winda to jedne wielki gÓ_wno . Co mi to daje że system fajnie sie prezentuje jak na każdy kroku sie pierdo** , mam w dupie coś takiego :> . (Sys for Mass:P ) Odpowiedz Link Zgłoś
afrika Re: Przemień swój system 13.02.08, 16:37 Gość portalu: HanSollo napisał(a): > "Przemień swój system" Winda to jedne wielki gÓ_wno . Co mi to daje że system > fajnie sie prezentuje jak na każdy kroku sie pierdo** , mam w dupie coś takiego typowe dziecko neostrady... Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka.walorska Przemień swój system 13.02.08, 12:47 Ja bym proponowała po prostu zmienić Windows na Linux Odpowiedz Link Zgłoś
afrika Linuksiarze to ludzie którzy zawsze mają problem 13.02.08, 16:31 a to ze sterownikami a to z urzadzeniami na USB, a to czyms innym. Choć ciągle picują te swoje Ubuntu albo Suse to bądźmy szczerzy: nic nie umywa sie do odpowiednio skonfigurowaego Windowsa XP. XP potrafi byc ładny i wydajny tylko trzeba chcieć. PS: OS X? Leopard? nie rozsmieszajcie mnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
hatake Re: Linuksiarze to ludzie którzy zawsze mają prob 15.02.08, 14:59 Masz dużo racji. Chociaż, pomimo bardzo inwazyjnego dostosowania windy, nadal zdarzają mi się bugi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sraki Re: Linuksiarze to ludzie którzy zawsze mają prob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.08, 22:37 ty chyba chora jestes, ja mam mandrive i z niczym nie mam problemu. W porównaniu do windowsa linux ma wszystkie sterowniki wbudowane, a wiec sterowniki od telefonów, grafiki, dźwięku czy mp4 to nie są potrzebne, od niczego nawet do iphone nie trzeba. nie mam problemu z wirusam czy innymi rzecami a jak mialem windowsa to caly czas cos sie dzialo i ciagle byly potrzebne sterowniki nawet z bluetooth'em mialem problemy a pod linuxem wystarczy tylko podlączyc i nic wiecej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Złośliwy Re: Linuksiarze to ludzie którzy zawsze mają prob IP: *.acn.waw.pl 13.08.08, 22:59 > W porównaniu do windowsa linux ma wszystkie sterowniki wbudowane, a > wiec sterowniki od telefonów, grafiki, dźwięku czy mp4 to nie są > potrzebne, od niczego nawet do iphone nie trzeba. I pewnie ma też wbudowane sterowniki do urządzeń, które dopiero się pokażą na rynku? Ale bzdury piszesz - aż żal czytać ... > nie mam problemu z wirusam czy innymi rzecami a jak mialem > windowsa to caly czas cos sie dzialo i ciagle byly potrzebne > sterowniki nawet z bluetooth'em mialem problemy Widocznie to było dla ciebie za trudne. Trzeba było kupić konsolę - tam tylko płytki wkładasz. Odpowiedz Link Zgłoś