Dodaj do ulubionych

Jak Microsoft pomagał Intelowi, a zaszkodził sa...

• Gość: Naruto na zdrowy rozum Vista jest zbędnym badziewiem IP: 213.199.198.* 01.03.08, 14:43
      Sorry, ale vydawać tyle kasy na minimum 2 rdzeniowego athlona z 3
      giga ramu, żeby chwalić się interfejsem? Idiotyzm. Nowy direct x? Od
      gier jest konsola!
      A na zdrowy rozum wszystkie instytucje państwowe na pałę instalują
      vistę, a urzędnicy co nań zdziałają? Maile i word & excel.
      Marnotrawstwo i ignorancja!
      • damianbsc Re: na zdrowy rozum Vista jest zbędnym badziewiem 01.03.08, 15:58
        ODWIECZNA WALKA - WINDOWS PEOPLE vs LINUX SQUAD.... a mnie to smieszy
        • damianbsc Re: na zdrowy rozum Vista jest zbędnym badziewiem 01.03.08, 16:41
          mam viste na PC i XP na laptopie - byly preinstalowane od Dell - podejrzewam, ze
          Dell kupujac milion licencii na OS vista w przeliczeniu na kazdy komp zaplacil
          grosze :) mi sie nie spieszy- jak dla Was jest za wolny system trudno, ja
          poczekam az sie uruchomi wszystko- mam czas :)
      • Gość: sabeot trzy grosze programisty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.08, 16:03
        Dobra, a teraz co jesli chce poznac wroga i pisac w asp i C#, VB? Ruszał ktoś M$
        Visual Studio 2008 pod XP? :D - smiech na sali :) Wiem jest mono pod linuxa, ale
        zanim Novell zrobi z tego bardzo sensowne biblioteki miną wieki, a tymczasem
        borem lasem M$ puszcza "perełkę" (przynajmniej tak to widać z wierzchu) czyli
        Silverlight! I co bez Vista dupa albo ciężko (SIC!).

No a teraz powiedzcie mi co HP wyprawia ze swoimi lapkami o wdzięcznej nazwie
        PAWULON?? :D Zainsatlować na tym XP to sa 2dni robty (szukania sterowników i
        sprzętu jaki HP nam wcisnął) i instalacja UBUNTU 20min ;) - ostatnio mnie nawet
        inżynier budownictwa błagał bym mu wywalił Vistę i instalował XP (niesytety
        AutoCad nie działa bod linuxem, a wielka szkoda - swoją drogą kto sensownie
        wytłumaczy czemu? ).

Tak że umarł król, niech żyje król!
        • Gość: re Re: trzy grosze programisty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.08, 16:09
          > swoją drogą kto sensownie
          > wytłumaczy czemu? ).

nie schodzi pewnie...

kiedyś Adobe sprzedawało różny soft pod Linuksa typu FrameMaker
          ale się wycofało a ichni manager mówił coś w stylu:

użytkownicy L. są przyzwyczajeni do darmowego oprogramowania...

ale inna sprawa, że wersje dla L. kosztowały więcej
          a funkcjonalnie były gorsze,
          bo się firmie nie chciało porządnie tego zrobić
    • Gość: as200 Jak Microsoft pomagał Intelowi, a zaszkodził sa.. IP: *.twcny.res.rr.com 01.03.08, 16:16
      Skutki "wolnego" a zmonopolizowanego rynku kontrolowanego oligarchicznie......
      demokracja to fikcja dla mas.
    • Gość: zgreed Pazerne chłopaki, chcą klientów walić w rogi. IP: *.vide-sat.pl 01.03.08, 17:14
      Skoro tak, to niech ich sądy i KE walą po kieszeni.
    • Gość: westt Vsite krytykuja Ci, ktorzy jej nie widzieli IP: *.134.89.75.ip.alltel.net 01.03.08, 18:11
      Viste najczesciej krytkuja Ci, ktorzy nigdy jej nie widzieli na oczy.
      Mam Viste i uwazam, ze jest lepsza od HP. Trzeba sie tylko jej
      nauczyc. Jak ktos ma czas, to niech sie bawi w te linkusy i inne
      systemy.
      • biber Re: Vsite krytykuja Ci, ktorzy jej nie widzieli 01.03.08, 19:16
        Racja! Na moim rzęchu Vista nie wystartuje. I dlatego jej nie krytykuję. (XP i MDR działa!)

Gość portalu: westt napisał(a):

> Viste najczesciej krytkuja Ci, ktorzy nigdy jej nie widzieli na oczy.
        > Mam Viste i uwazam, ze jest lepsza od HP. Trzeba sie tylko jej
        > nauczyc. Jak ktos ma czas, to niech sie bawi w te linkusy i inne
        > systemy.
        • Gość: sabeot Re: Vsite krytykuja Ci, ktorzy jej nie widzieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.08, 19:49
          Uwierz mi, że widziałem, znam się trochę na systemach i krytykuję! A HP to firma
          robiąca drukarki i składająca laptopy :D I daleko jej do napisania własnego OS'a :D
          Powiedz mi np, czemu system nie mający nic w sobie zajmuje 8GB na dysku + 8GB na
          recovery, którego w życiu nie użyjesz? :D

• Gość: A1 Re: Vsite krytykuja Ci, ktorzy jej nie widzieli IP: *.chello.pl 01.03.08, 23:00
            gość ma dziwną klawiaturę że zamiast X wcisnął H
            albo niesamowicie grube paluchy...
    • jola_z_dywit_2006a Rozplakalem sie, jak ciezkie zycie ma Microsoft 01.03.08, 20:11
      a nad Getsem to tylko czarna rozpacz.
      A dobrze im tak krwiopijca ! Ot co. Ha.
      • Gość: Myslenie nie boli Re: Rozplakalem sie, jak ciezkie zycie ma Micros IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.08, 09:25
        gazeta widzę nadal wychowuje nowe pokolenie socjaluchów...

microsoft może sobie robic co chce, a ludzie albo mu za to płacą, albo mu nie
        płacą... proste prawo rynku.
    • Gość: zd Morał dla Microsoftu - nie bądź chamie chytry! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.08, 20:19
      Morał dla Microsoftu - nie bądź chamie chytry! kombinowali i teraz mają
      sr@nie... i dobrze im tak, za naukę się placi
    • cloclo80 Przegranym jest AMD 01.03.08, 21:12
      Niezależnie od tego co zmontował Microsoft i Intel ofiarą ich zmowy jest przede
      wszystkim AMD, które ciągle jedzie na stratach i nie może się podnieść po CoreDuo.
      • maruda.r Re: Przegranym jest AMD 02.03.08, 01:15
        cloclo80 napisał:

> Niezależnie od tego co zmontował Microsoft i Intel ofiarą ich zmowy jest przede
        > wszystkim AMD, które ciągle jedzie na stratach i nie może się podnieść po CoreD
        > uo.

Sprawa nie wygląda tak różowo, bo Intel musiał sięgnąć do dumpingu i szantaży
        dystrybutorów. A wyniki testów wcale dla Intela nie wypadają dobrze.

• Gość: EasyGo Dlatego kupilem sobie MacBooka... IP: *.14.broadband10.iol.cz 01.03.08, 21:44
      Dlatego kupilem sobie MacBooka...nie musialem doplacac za badziewny
      system operacyjny,ktory i tak nie dziala.Moze bedzie jak wypuszcza
      kiedys SP2 tak jak to bylo z XP.Jak mi potrzeba to winde odpalam
      sobie pod VMware;-)Gdy super system M$$$ sie przewraca nie dociekam
      o co mu znowu poszlo tylko naciskam klawisz restore i po sprawie...A
      na Mac'a jest sporo swietnego softu i czesto darmowego.Wystarczy
      tylko poszukac:-)
      • maruda.r Re: Dlatego kupilem sobie MacBooka... 02.03.08, 01:16
        Gość portalu: EasyGo napisał(a):

ak mi potrzeba to winde odpalam
        > sobie pod VMware;-)Gdy super system M$$$ sie przewraca nie dociekam
        > o co mu znowu poszlo tylko naciskam klawisz restore i po sprawie...

A jak się nie przewraca? To co? Ano nie ma potrzeby przesiadania się na Maca i
        kombinowania z VMware.

• Gość: christobal Jak Microsoft pomagał Intelowi, a zaszkodził sa.. IP: 87.204.38.* 01.03.08, 22:12
      Jeśli chodzi o dominację systemu Windows na domowych komputerach, to właśnie upada koronny argument za windowsem - czyli gry komputerowe!! Otóż dzięki najnowszemu wine, na linuksie możemy odpalić nawet Wiedźmina!!!!!!!!!!!
      • Gość: sabeot Re: Jak Microsoft pomagał Intelowi, a zaszkodził IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.08, 22:49
        Gość portalu: christobal napisał(a):

> Jeśli chodzi o dominację systemu Windows na domowych komputerach, to właśnie up
        > ada koronny argument za windowsem - czyli gry komputerowe!! Otóż dzięki najnows
        > zemu wine, na linuksie możemy odpalić nawet Wiedźmina!!!!!!!!!!!

@ LAST! :D
      • Gość: oo Wisconsin IP: *.net.upc.cz 01.03.08, 22:57
        www.microsoftwisuit.com/
        gdyby tak w PL, ale u nas to Gates następny
        po panu Bogu. gdzie takiemu przedsiębiorczemu
        procesy wytaczać.
        UE to komuna ryczy tłuszcza baranów
        edukowanych przez Gadomskiego i tym podobnych
        "ekspertów"
    • Gość: e Lista pozwów przeciwko MS IP: *.silver.fastwebserver.de 01.03.08, 22:44
      Poczytajcie sobie windziarze na co idą
      wasze pieniądze, bynajmniej nie na lepszy system:

www.microsoft.com/about/legal/consumersettlements/default.mspx
    • Gość: Dośw... Jak Microsoft pomagał Intelowi, a zaszkodził sa.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.08, 23:38
      Doskonała reklam, edukacyjna.
    • Gość: w czym problem? Jak Microsoft pomagał Intelowi, a zaszkodził sa.. IP: *.toya.net.pl 01.03.08, 23:51
      1. nie mam żadnych problemów z XP
      2. ProEngineer chodzi dobrze pod XP
      3. AutoCad no problem pod XP
      4. komunikatory i poczta chodzi
      5. filmy (montaż) i zdjęcia edytuję bez problemów pod XP

mam w tyle cały ten bełkot speców od IT, nie ma czasu na jakieś
      LINUXy, śmuksy, komp jak każdy sprzęt ma czemuś służyć, a nie być
      nicowany na wszystkie strony i na końcu zmieniony na jeszcze
      szybszy, po co komu ferrari jak chce jechać na grzyby
      jeżdżę Aszóstką i nikogo nie pytam co o tym sądzi i jakie to auto ma
      mankamenty, bo to też mam w tyle, nie będę przecież gadał całymi
      dniami z mechanikami i inżynierami, co jest lepsze albo gorsze i co
      niemcy spieprzyli i jak go podrasować
    • Gość: grzecznie pytam Re: Jak Microsoft pomagał Intelowi, a zaszkodził IP: *.toya.net.pl 01.03.08, 23:52
      dobra ale do czego używasz PCta, tak w 80%?
    • Gość: Sero Jak Microsoft pomagał Intelowi, a zaszkodził sa.. IP: 213.77.38.* 02.03.08, 02:30
      AMD chyba nie produkuje chipsetów graficznych, więc na tym polu
      specjalnie nie konkuruje z Intelem.
      • Gość: rynek Re: Jak Microsoft pomagał Intelowi, a zaszkodził IP: *.range86-133.btcentralplus.com 02.03.08, 04:56
        Zarowno AMD jak i ATI robia chipsety z wbudowanym procesorem graficznym
    • Gość: Marek Jak Microsoft pomagał Intelowi, a zaszkodził sa.. IP: *.ntlworld.ie 02.03.08, 03:14
      gg pod ubuntu: aptitude install kadu
      i bedziesz mial gg pod ubuntu :)
      to samo z wine: aptitude install wine
    • Gość: Marek Jak Microsoft pomagał Intelowi, a zaszkodził sa.. IP: *.ntlworld.ie 02.03.08, 03:23
      Czepiam sie teraz ale do dobrych praktyk nalezy wylaczenie zasilania zanim
      dodasz nowy sprzet. Co do reszty to sie zgadzam :)
    • Gość: Marek Jak Microsoft pomagał Intelowi, a zaszkodził sa.. IP: *.ntlworld.ie 02.03.08, 03:46
      Hehe. Zgadzam sie z toba. Ostatnio instalowalem 7.10 i gdm w ogole mi sie nie
      chcial odpalic na ati x1300. Poradzilem sobie z tym instalujac fglrx i teraz
      chodzi wysmienicie, chociaz nadal nie mam efektow graficznych. Z drugiej strony
      po jakiego grzyba mi smigajace okienka na ekranie.
    • matrek Mam dosc linuxow 02.03.08, 07:10
      Bo dosc mam przechalwanek jaki to Linux jest zajenbisty. Wez sobie jeden z
      drugim spij z Linuxem i uzywaj go zamiast zony - bedzies zmial lepszy orgazm.

Kurde, co jakis temat komputerowy, to czytam tylko o linuxie, chocby sprawa
      dotyczyla szczotki do zmiatanmia kurzu z monitora.
      ZZaluzcie sobie kulko wzajemnej adrracji tam sie nawzajem brandzlujcie linuksem.
      • Gość: gosc z Kaliforni Re: Mam dosc linuxow IP: *.socal.res.rr.com 02.03.08, 07:26
        najbardziej smiesza mnie polscy kompowcy jakby zdjeli wszystkie
        rozumy, chce wam powiedziec pacany ze uzywajac normalnego Excel
        robie budzety programow w amerykanskeij firmmie dla ktorej pracuje
        na okolo 2 mld dolarow i windows jest niezawodny.Linux jest mi
        nieznany i nie mam ochoty go posanc , nie zrobi nic wiecej lepszego
        niz M.Office na Windowsie, cala Ameryka ma MS Office i biznes sie
        kreci super
        • Gość: mówię wam Re: Mam dosc linuxow IP: *.toya.net.pl 02.03.08, 08:17
          w Polsce jeszcze na to nie wpadli, że komputer to narzędzie do
          pracy, a nie jakiś tajemny przedmiot (kapliczka). Siedzą i dłubią w
          swoich systemach sami nie wiedzą po co (chcą je poprawic czy coś w
          tym stylu), a wartości dodanej zero ( z wyjątkiem pewnej wartości
          poznawczej i małpiej znajomości nakładki na sytem operacyjny).
          Zamiast cos tworzyć to mielą i mielą i gadają jak stare baby o
          wyższości świąt BN nad Wielkanocą. Trzeba byc jakimś maniakiem, żeby
          co parę dni przeistalowywać system, porządkować dyski, odwirusowywać
          i hgw co jeszcze, zamiast zrobic co trzeba dla zarobienia kasy i iść
          na spacer.
          • Gość: rynek Re: Mam dosc linuxow IP: *.range86-133.btcentralplus.com 02.03.08, 18:36
            Hehe, no oczyviście w Polsce nie wpadli na to, że komputera można używać do
            pracy i w Polsce nadal używa się wyłącznie kartki papieru, długopisu i
            kalkulatora(albo liczydeł:) A nie bierzesz pod uwagę, że większość ludzi kupuje
            PC dla rozrywki- cokolwiek by to nie było: oglądanie filmów, słuchanie muzki,
            gry. Niektórzy z kolei lubią sobie dla rozrywki pogrzebać w systemie i będzie to
            tylko z korzyśćią dla nich. Dla mnie korzyść jest taka, że większość problemów z
            kompem jestem w stanie rozwiązać sam a przy okazji pomagam tym, którzy sami
            boją się zrobić cokolwiek. I są to w zasadzie wyłącznie użytkownicy Windowsa- w
            końcu jest to system dominujący na rynku. Nie traktuję tego jako pracę, ale
            czasem jakaś kasa z tego jest:)
    • Gość: tk Posezonowa wyprzedaz Visty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.08, 10:10
      W ostatni czwartek MS oglosil obnizenie cen sprzedazy Windows Vista (w wersji box) o 20-48%. Nowe ceny sa rozne w roznych krajach (w zaleznosci od zasobnosci portfeli klientow). Coz, towar wybrakowany trzeba jakos sprzedac...
    • ultra3m Ten cały mikrofys to jakiś jeden wielki żart 02.03.08, 22:52
      Uzywam fedory 7 i beryla. Efekty sa zdymiewajace, jakies aero po prostu sie
      chowa zarowno pod wzgledem wymagan sprzetowych jak i efektow. Dodam ze linux w
      calosci jest darmowy....
    • Gość: Halim Jak Microsoft pomagał Intelowi, a zaszkodził sa.. IP: 195.225.178.* 20.05.08, 17:27
      [URL=www.qeriga.cn/sito-internet-gratis] sito internet gratis [/URL] <a href='http://www.qeriga.cn/sito-internet-gratis'> sito internet gratis </a> [URL=www.qeriga.cn/porta-penne] porta penne [/URL] <a href='http://www.qeriga.cn/porta-penne'> porta penne </a> [URL=www.qeriga.cn/fiat-tipo] fiat tipo [/URL] <a href='http://www.qeriga.cn/fiat-tipo'> fiat tipo </a> [URL=www.qeriga.cn/sito-internet-gratis] sito internet gratis [/URL] <a href='http://www.qeriga.cn/sito-internet-gratis'> sito internet gratis </a> [URL=www.qeriga.cn/fiat-tipo] fiat tipo [/URL] <a href='http://www.qeriga.cn/fiat-tipo'> fiat tipo </a> [URL=www.qeriga.cn/porta-penne] porta penne [/URL] <a href='http://www.qeriga.cn/porta-penne'> porta penne </a>

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka