Gość: Naruto na zdrowy rozum Vista jest zbędnym badziewiem IP: 213.199.198.* 01.03.08, 14:43 Sorry, ale vydawać tyle kasy na minimum 2 rdzeniowego athlona z 3 giga ramu, żeby chwalić się interfejsem? Idiotyzm. Nowy direct x? Od gier jest konsola! A na zdrowy rozum wszystkie instytucje państwowe na pałę instalują vistę, a urzędnicy co nań zdziałają? Maile i word & excel. Marnotrawstwo i ignorancja! Odpowiedz Link Zgłoś
damianbsc Re: na zdrowy rozum Vista jest zbędnym badziewiem 01.03.08, 15:58 ODWIECZNA WALKA - WINDOWS PEOPLE vs LINUX SQUAD.... a mnie to smieszy Odpowiedz Link Zgłoś
damianbsc Re: na zdrowy rozum Vista jest zbędnym badziewiem 01.03.08, 16:41 mam viste na PC i XP na laptopie - byly preinstalowane od Dell - podejrzewam, ze Dell kupujac milion licencii na OS vista w przeliczeniu na kazdy komp zaplacil grosze :) mi sie nie spieszy- jak dla Was jest za wolny system trudno, ja poczekam az sie uruchomi wszystko- mam czas :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sabeot trzy grosze programisty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.08, 16:03 Dobra, a teraz co jesli chce poznac wroga i pisac w asp i C#, VB? Ruszał ktoś M$ Visual Studio 2008 pod XP? :D - smiech na sali :) Wiem jest mono pod linuxa, ale zanim Novell zrobi z tego bardzo sensowne biblioteki miną wieki, a tymczasem borem lasem M$ puszcza "perełkę" (przynajmniej tak to widać z wierzchu) czyli Silverlight! I co bez Vista dupa albo ciężko (SIC!). No a teraz powiedzcie mi co HP wyprawia ze swoimi lapkami o wdzięcznej nazwie PAWULON?? :D Zainsatlować na tym XP to sa 2dni robty (szukania sterowników i sprzętu jaki HP nam wcisnął) i instalacja UBUNTU 20min ;) - ostatnio mnie nawet inżynier budownictwa błagał bym mu wywalił Vistę i instalował XP (niesytety AutoCad nie działa bod linuxem, a wielka szkoda - swoją drogą kto sensownie wytłumaczy czemu? ). Tak że umarł król, niech żyje król! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: trzy grosze programisty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.08, 16:09 > swoją drogą kto sensownie > wytłumaczy czemu? ). nie schodzi pewnie... kiedyś Adobe sprzedawało różny soft pod Linuksa typu FrameMaker ale się wycofało a ichni manager mówił coś w stylu: użytkownicy L. są przyzwyczajeni do darmowego oprogramowania... ale inna sprawa, że wersje dla L. kosztowały więcej a funkcjonalnie były gorsze, bo się firmie nie chciało porządnie tego zrobić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as200 Jak Microsoft pomagał Intelowi, a zaszkodził sa.. IP: *.twcny.res.rr.com 01.03.08, 16:16 Skutki "wolnego" a zmonopolizowanego rynku kontrolowanego oligarchicznie...... demokracja to fikcja dla mas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgreed Pazerne chłopaki, chcą klientów walić w rogi. IP: *.vide-sat.pl 01.03.08, 17:14 Skoro tak, to niech ich sądy i KE walą po kieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: westt Vsite krytykuja Ci, ktorzy jej nie widzieli IP: *.134.89.75.ip.alltel.net 01.03.08, 18:11 Viste najczesciej krytkuja Ci, ktorzy nigdy jej nie widzieli na oczy. Mam Viste i uwazam, ze jest lepsza od HP. Trzeba sie tylko jej nauczyc. Jak ktos ma czas, to niech sie bawi w te linkusy i inne systemy. Odpowiedz Link Zgłoś
biber Re: Vsite krytykuja Ci, ktorzy jej nie widzieli 01.03.08, 19:16 Racja! Na moim rzęchu Vista nie wystartuje. I dlatego jej nie krytykuję. (XP i MDR działa!) Gość portalu: westt napisał(a): > Viste najczesciej krytkuja Ci, ktorzy nigdy jej nie widzieli na oczy. > Mam Viste i uwazam, ze jest lepsza od HP. Trzeba sie tylko jej > nauczyc. Jak ktos ma czas, to niech sie bawi w te linkusy i inne > systemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sabeot Re: Vsite krytykuja Ci, ktorzy jej nie widzieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.08, 19:49 Uwierz mi, że widziałem, znam się trochę na systemach i krytykuję! A HP to firma robiąca drukarki i składająca laptopy :D I daleko jej do napisania własnego OS'a :D Powiedz mi np, czemu system nie mający nic w sobie zajmuje 8GB na dysku + 8GB na recovery, którego w życiu nie użyjesz? :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A1 Re: Vsite krytykuja Ci, ktorzy jej nie widzieli IP: *.chello.pl 01.03.08, 23:00 gość ma dziwną klawiaturę że zamiast X wcisnął H albo niesamowicie grube paluchy... Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit_2006a Rozplakalem sie, jak ciezkie zycie ma Microsoft 01.03.08, 20:11 a nad Getsem to tylko czarna rozpacz. A dobrze im tak krwiopijca ! Ot co. Ha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myslenie nie boli Re: Rozplakalem sie, jak ciezkie zycie ma Micros IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.08, 09:25 gazeta widzę nadal wychowuje nowe pokolenie socjaluchów... microsoft może sobie robic co chce, a ludzie albo mu za to płacą, albo mu nie płacą... proste prawo rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zd Morał dla Microsoftu - nie bądź chamie chytry! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.08, 20:19 Morał dla Microsoftu - nie bądź chamie chytry! kombinowali i teraz mają sr@nie... i dobrze im tak, za naukę się placi Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Przegranym jest AMD 01.03.08, 21:12 Niezależnie od tego co zmontował Microsoft i Intel ofiarą ich zmowy jest przede wszystkim AMD, które ciągle jedzie na stratach i nie może się podnieść po CoreDuo. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Przegranym jest AMD 02.03.08, 01:15 cloclo80 napisał: > Niezależnie od tego co zmontował Microsoft i Intel ofiarą ich zmowy jest przede > wszystkim AMD, które ciągle jedzie na stratach i nie może się podnieść po CoreD > uo. *********************************** Sprawa nie wygląda tak różowo, bo Intel musiał sięgnąć do dumpingu i szantaży dystrybutorów. A wyniki testów wcale dla Intela nie wypadają dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EasyGo Dlatego kupilem sobie MacBooka... IP: *.14.broadband10.iol.cz 01.03.08, 21:44 Dlatego kupilem sobie MacBooka...nie musialem doplacac za badziewny system operacyjny,ktory i tak nie dziala.Moze bedzie jak wypuszcza kiedys SP2 tak jak to bylo z XP.Jak mi potrzeba to winde odpalam sobie pod VMware;-)Gdy super system M$$$ sie przewraca nie dociekam o co mu znowu poszlo tylko naciskam klawisz restore i po sprawie...A na Mac'a jest sporo swietnego softu i czesto darmowego.Wystarczy tylko poszukac:-) Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Dlatego kupilem sobie MacBooka... 02.03.08, 01:16 Gość portalu: EasyGo napisał(a): ak mi potrzeba to winde odpalam > sobie pod VMware;-)Gdy super system M$$$ sie przewraca nie dociekam > o co mu znowu poszlo tylko naciskam klawisz restore i po sprawie... ********************************* A jak się nie przewraca? To co? Ano nie ma potrzeby przesiadania się na Maca i kombinowania z VMware. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: christobal Jak Microsoft pomagał Intelowi, a zaszkodził sa.. IP: 87.204.38.* 01.03.08, 22:12 Jeśli chodzi o dominację systemu Windows na domowych komputerach, to właśnie upada koronny argument za windowsem - czyli gry komputerowe!! Otóż dzięki najnowszemu wine, na linuksie możemy odpalić nawet Wiedźmina!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sabeot Re: Jak Microsoft pomagał Intelowi, a zaszkodził IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.08, 22:49 Gość portalu: christobal napisał(a): > Jeśli chodzi o dominację systemu Windows na domowych komputerach, to właśnie up > ada koronny argument za windowsem - czyli gry komputerowe!! Otóż dzięki najnows > zemu wine, na linuksie możemy odpalić nawet Wiedźmina!!!!!!!!!!! @ LAST! :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oo Wisconsin IP: *.net.upc.cz 01.03.08, 22:57 www.microsoftwisuit.com/ gdyby tak w PL, ale u nas to Gates następny po panu Bogu. gdzie takiemu przedsiębiorczemu procesy wytaczać. UE to komuna ryczy tłuszcza baranów edukowanych przez Gadomskiego i tym podobnych "ekspertów" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Lista pozwów przeciwko MS IP: *.silver.fastwebserver.de 01.03.08, 22:44 Poczytajcie sobie windziarze na co idą wasze pieniądze, bynajmniej nie na lepszy system: www.microsoft.com/about/legal/consumersettlements/default.mspx Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dośw... Jak Microsoft pomagał Intelowi, a zaszkodził sa.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.08, 23:38 Doskonała reklam, edukacyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w czym problem? Jak Microsoft pomagał Intelowi, a zaszkodził sa.. IP: *.toya.net.pl 01.03.08, 23:51 1. nie mam żadnych problemów z XP 2. ProEngineer chodzi dobrze pod XP 3. AutoCad no problem pod XP 4. komunikatory i poczta chodzi 5. filmy (montaż) i zdjęcia edytuję bez problemów pod XP mam w tyle cały ten bełkot speców od IT, nie ma czasu na jakieś LINUXy, śmuksy, komp jak każdy sprzęt ma czemuś służyć, a nie być nicowany na wszystkie strony i na końcu zmieniony na jeszcze szybszy, po co komu ferrari jak chce jechać na grzyby jeżdżę Aszóstką i nikogo nie pytam co o tym sądzi i jakie to auto ma mankamenty, bo to też mam w tyle, nie będę przecież gadał całymi dniami z mechanikami i inżynierami, co jest lepsze albo gorsze i co niemcy spieprzyli i jak go podrasować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzecznie pytam Re: Jak Microsoft pomagał Intelowi, a zaszkodził IP: *.toya.net.pl 01.03.08, 23:52 dobra ale do czego używasz PCta, tak w 80%? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sero Jak Microsoft pomagał Intelowi, a zaszkodził sa.. IP: 213.77.38.* 02.03.08, 02:30 AMD chyba nie produkuje chipsetów graficznych, więc na tym polu specjalnie nie konkuruje z Intelem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rynek Re: Jak Microsoft pomagał Intelowi, a zaszkodził IP: *.range86-133.btcentralplus.com 02.03.08, 04:56 Zarowno AMD jak i ATI robia chipsety z wbudowanym procesorem graficznym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Jak Microsoft pomagał Intelowi, a zaszkodził sa.. IP: *.ntlworld.ie 02.03.08, 03:14 gg pod ubuntu: aptitude install kadu i bedziesz mial gg pod ubuntu :) to samo z wine: aptitude install wine Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Jak Microsoft pomagał Intelowi, a zaszkodził sa.. IP: *.ntlworld.ie 02.03.08, 03:23 Czepiam sie teraz ale do dobrych praktyk nalezy wylaczenie zasilania zanim dodasz nowy sprzet. Co do reszty to sie zgadzam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Jak Microsoft pomagał Intelowi, a zaszkodził sa.. IP: *.ntlworld.ie 02.03.08, 03:46 Hehe. Zgadzam sie z toba. Ostatnio instalowalem 7.10 i gdm w ogole mi sie nie chcial odpalic na ati x1300. Poradzilem sobie z tym instalujac fglrx i teraz chodzi wysmienicie, chociaz nadal nie mam efektow graficznych. Z drugiej strony po jakiego grzyba mi smigajace okienka na ekranie. Odpowiedz Link Zgłoś
matrek Mam dosc linuxow 02.03.08, 07:10 Bo dosc mam przechalwanek jaki to Linux jest zajenbisty. Wez sobie jeden z drugim spij z Linuxem i uzywaj go zamiast zony - bedzies zmial lepszy orgazm. Kurde, co jakis temat komputerowy, to czytam tylko o linuxie, chocby sprawa dotyczyla szczotki do zmiatanmia kurzu z monitora. ZZaluzcie sobie kulko wzajemnej adrracji tam sie nawzajem brandzlujcie linuksem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc z Kaliforni Re: Mam dosc linuxow IP: *.socal.res.rr.com 02.03.08, 07:26 najbardziej smiesza mnie polscy kompowcy jakby zdjeli wszystkie rozumy, chce wam powiedziec pacany ze uzywajac normalnego Excel robie budzety programow w amerykanskeij firmmie dla ktorej pracuje na okolo 2 mld dolarow i windows jest niezawodny.Linux jest mi nieznany i nie mam ochoty go posanc , nie zrobi nic wiecej lepszego niz M.Office na Windowsie, cala Ameryka ma MS Office i biznes sie kreci super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mówię wam Re: Mam dosc linuxow IP: *.toya.net.pl 02.03.08, 08:17 w Polsce jeszcze na to nie wpadli, że komputer to narzędzie do pracy, a nie jakiś tajemny przedmiot (kapliczka). Siedzą i dłubią w swoich systemach sami nie wiedzą po co (chcą je poprawic czy coś w tym stylu), a wartości dodanej zero ( z wyjątkiem pewnej wartości poznawczej i małpiej znajomości nakładki na sytem operacyjny). Zamiast cos tworzyć to mielą i mielą i gadają jak stare baby o wyższości świąt BN nad Wielkanocą. Trzeba byc jakimś maniakiem, żeby co parę dni przeistalowywać system, porządkować dyski, odwirusowywać i hgw co jeszcze, zamiast zrobic co trzeba dla zarobienia kasy i iść na spacer. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rynek Re: Mam dosc linuxow IP: *.range86-133.btcentralplus.com 02.03.08, 18:36 Hehe, no oczyviście w Polsce nie wpadli na to, że komputera można używać do pracy i w Polsce nadal używa się wyłącznie kartki papieru, długopisu i kalkulatora(albo liczydeł:) A nie bierzesz pod uwagę, że większość ludzi kupuje PC dla rozrywki- cokolwiek by to nie było: oglądanie filmów, słuchanie muzki, gry. Niektórzy z kolei lubią sobie dla rozrywki pogrzebać w systemie i będzie to tylko z korzyśćią dla nich. Dla mnie korzyść jest taka, że większość problemów z kompem jestem w stanie rozwiązać sam a przy okazji pomagam tym, którzy sami boją się zrobić cokolwiek. I są to w zasadzie wyłącznie użytkownicy Windowsa- w końcu jest to system dominujący na rynku. Nie traktuję tego jako pracę, ale czasem jakaś kasa z tego jest:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tk Posezonowa wyprzedaz Visty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.08, 10:10 W ostatni czwartek MS oglosil obnizenie cen sprzedazy Windows Vista (w wersji box) o 20-48%. Nowe ceny sa rozne w roznych krajach (w zaleznosci od zasobnosci portfeli klientow). Coz, towar wybrakowany trzeba jakos sprzedac... Odpowiedz Link Zgłoś
ultra3m Ten cały mikrofys to jakiś jeden wielki żart 02.03.08, 22:52 Uzywam fedory 7 i beryla. Efekty sa zdymiewajace, jakies aero po prostu sie chowa zarowno pod wzgledem wymagan sprzetowych jak i efektow. Dodam ze linux w calosci jest darmowy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Halim Jak Microsoft pomagał Intelowi, a zaszkodził sa.. IP: 195.225.178.* 20.05.08, 17:27 [URL=www.qeriga.cn/sito-internet-gratis] sito internet gratis [/URL] <a href='http://www.qeriga.cn/sito-internet-gratis'> sito internet gratis </a> [URL=www.qeriga.cn/porta-penne] porta penne [/URL] <a href='http://www.qeriga.cn/porta-penne'> porta penne </a> [URL=www.qeriga.cn/fiat-tipo] fiat tipo [/URL] <a href='http://www.qeriga.cn/fiat-tipo'> fiat tipo </a> [URL=www.qeriga.cn/sito-internet-gratis] sito internet gratis [/URL] <a href='http://www.qeriga.cn/sito-internet-gratis'> sito internet gratis </a> [URL=www.qeriga.cn/fiat-tipo] fiat tipo [/URL] <a href='http://www.qeriga.cn/fiat-tipo'> fiat tipo </a> [URL=www.qeriga.cn/porta-penne] porta penne [/URL] <a href='http://www.qeriga.cn/porta-penne'> porta penne </a> Odpowiedz Link Zgłoś