Dodaj do ulubionych

YouTube - nie mogę oglądać filmów w FF i IE

05.03.08, 13:40
Jeszcze kilkanaście godzin temu wszystko było w porządku, a dzisiaj od rana na YouTube, przy próbie odtworzenia dowolnego filmu, otrzymuję stronę z komunikatem:

"Hello, you either have JavaScript turned off or an old version of Adobe's Flash Player. Get the latest Flash player."

Po aktualizacji Flash playera nic się nie zmienia. Javascripty oczywiście cały czas pozostają włączone.

Pod Operą filmy się odtwarzają, ale chciałbym, żeby moją domyślną przeglądarką pozostał Firefox, bez konieczności przeklejania do Opery każdego linku do prowadzącego na YT.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ania Re: YouTube - nie mogę oglądać filmów w FF i IE IP: *.range217-44.btcentralplus.com 08.03.08, 16:32
      Ja mam te sama sytuacje i nic ni moge na to poradzic pomozcie
    • Gość: Paweł Re: YouTube - nie mogę oglądać filmów w FF i IE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.08, 18:24
      Spróbuj wyczyścić dane prywatne Firefoxa (ciasteczka, pamięć podręczną itp).
      Jeśli masz rozszerzenie adblock to sprawdź czy nie blokujesz jakiś istotnych
      elementów na stronie Yputube - to samo, jeśli masz NoScript. Jak nie pomoże - to
      standardowa diagnostyka ze strony Firefoxa.
      • Gość: hah Re: YouTube - nie mogę oglądać filmów w FF i IE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.08, 23:05
        Miałem taki problem, gdy miałem wątpliwą przyjemnośc używać NORTON
        INTERNET SECURITY.
        Dopiero odinstalowanie tego chłamu i zainstalowanie Kasperskiego na
        zawsze rozwiązało problem.
        pzdr.
      • Gość: redeye Re: YouTube - nie mogę oglądać filmów w FF i IE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.08, 13:00
        to jest prawidłowa odpowiedź, przynajmniej sprawdzona na FF, wystarczy wyczyścić
        prywatne dane i git, wszystko lata
    • markus.kembi Re: YouTube - nie mogę oglądać filmów w FF i IE 16.03.08, 15:10
      Problem rozwiązał się sam - po prostu z jakichś przyczyn przez jakieś 3-4 dni nie działało, a później przeszło. Prawdopodobnie wina leżała po stronie dostawcy internetu.
      • Gość: ola Re: YouTube - nie mogę oglądać filmów w FF i IE IP: 80.240.189.* 20.07.08, 21:34
        podbijam watek.
        mam adobe flash, mam wlaczone jave a youtube nie dziala.
        czy ktos moglby, bardziej "po ludzku", wytlumaczyc mi co
        mozna/nalezy zrobic. Z tym czyszczeniem niestety nic nie rozumiem:(((
        Z gory dziekuje
        • Gość: ola Re: YouTube - nie mogę oglądać filmów w FF i IE IP: 80.240.189.* 20.07.08, 21:35
          dodam, ze korzystam z IE
      • Gość: sagemx-2 Re: YouTube - nie mogę oglądać filmów w FF i IE IP: 195.116.43.* 20.08.08, 20:04
        wejdz www.bodzio.pl.tl
    • Gość: ola Re: YouTube - Rozwiazanie ! IP: 80.240.189.* 20.07.08, 22:49
      Poniewaz udalo mi sie samej rozwiazac ten problem, podziele sie moją
      madroscią z innymi forumowiczami (problem jest chyba dosyc
      popularny, biorac pod uwage inne fora, ktore zdazylam w ciagu
      ostatniej godziny przejrzec...)
      A zatem, przed zainstalowaniem nowej wersji Adobe Flesh, nalezy:

Krok 1.
      odinstalowac wszystkie stare wersje AF za pomocą programu
      Uninstaleer, dostepnego na stronie Adobe:

www.adobe.com/cfusion/knowledgebase/index.cfm?id=tn_14157

lub

kb.adobe.com/selfservice/viewContent.do?externalId=tn_14157&sliceId=1

Krok 2
      Po pomyslnym odinstalowaniu, nalezy zrestartowac komputer.

Krok 3
      ...i ponownie zainstalowac nową wersje Adobe Flash ze strony Adobe

www.adobe.com/shockwave/download/download.cgi?
      P1_Prod_Version=ShockwaveFlash

U mnie zadzialalo :) Powodzenia :)

Jakby ktos potrzebowal czegos wiecej, to jest jeszcze film
      instruktazowy w dziale pomocy Youtube (o dziwo dziala pomimo
      problemow z pozostalymi filmami)
      help.youtube.com/support/youtube/bin/answer.py?answer=56115&topic=10560

• Gość: KB U mnie też zadziałało (IE)! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.08, 17:25
        Jesteś Wielka! Dzięki.
        • Gość: Diplo Re: U mnie też zadziałało (IE)! IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.08.08, 18:34
          A u mnie nic dlaej to samo zrobiłam wszystko co potrzeba javascript
          itp i dalej nic, niewiem co mam zrobic pomóżcie prosze ;(
      • Gość: asia Re: pomocy :(((((((((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.09, 19:05
        ja juz próbowałam wszystkiego, każdej rady z tego forum.
        Używam Explorera i nie wiem gdzie tkwi błąd.
        Proszę pomóżcie!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: dd042 Re: YouTube - Rozwiazanie ! IP: 194.181.135.* 09.10.09, 16:01
        Odinstalowałem playera z linku
        www.adobe.com/cfusion/knowledgebase/index.cfm?id=tn_14157i wszedłem na jakąś stronę internetową i pisało żeby oglądać filmiki
        lub obrazki trzeba pobrać wtyczkę pobrałem ją i you tube działa. Spróbujcie może
        wam też się to uda.
        • Gość: dd0 Re: YouTube - Rozwiazanie ! IP: 194.181.135.* 09.10.09, 16:02
          42www.adobe.com/cfusion/knowledgebase/index.cfm?id=tn_14157 to link bo mi się usunął
    • Gość: @ Re: YouTube - nie mogę oglądać filmów w FF i IE IP: *.chello.pl 28.08.08, 18:59
      Sprawdź wszystko co jest napisane tutaj:
      help.youtube.com/support/youtube/bin/answer.py?answer=57669&topic=10563
      Sprawdź czy jakiś program ochronny, antywirus, firewall itp. nie blokuje skryptów. Wyłącz na chwilę programy ochronne i spróbuj odtworzyć film.
      Spróbuj użyć innej przeglądarki internetowej.
      • Gość: Diplo Re: YouTube - nie mogę oglądać filmów w FF i IE IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.08.08, 22:15
        Zrobiłam co tam pisało i nic dalej nie idzie, a przegladarki niechce
        zmieniać a nawet jeśli bym to zrobiła i by chodziło wszystko to by
        było nie tak coś skoro wcześniej nie chciało chodzić. Na Operze mi
        chodzi ale sie na nią nie przezuce,tak poprostu może sie kiedyś stac
        komuś coś takiego jak mi dlatego myślę że trzeba nad tym dalej
        popracować.
        • Gość: marcin Re: YouTube - nie mogę oglądać filmów w FF, IE i O IP: *.cdma.centertel.pl 05.03.09, 22:44
          Też to mam. Napoczątku wszystko było dobrze, ale gdy odpaliłem kompa któryś tam
          raz to wszystko się zepsuło, nie wiem czemu. Zrobiłem wszystko co tam pisało ale
          nadal nic. IE, FF ani opera nie odtwarzają filmów. Java ok, flasha wgrałem,
          firewalla wyłączyłem ale nadal nic. pomóżcie. z góry dziękuje.
          • Gość: marcin Re: YouTube - rozwiazanie IP: *.cdma.centertel.pl 07.03.09, 18:41
            Problem był w antywirusie. ja mam GDate akurat. W zakładce WEBFILTER czy jakoś
            tak miałem zablokowane animacje flash, po odblokowaniu było ok. Myślę ze komuś
            się przyda.
            • Gość: dd042 Re: YouTube -problem IP: 194.181.135.* 08.10.09, 18:05
              Ja też mam ten sam problem, tylko że u mnie you tube działa co jakiś czas. 2,3
              dni pochodzi a potem znowu niema na jakiś miesiąc. Błagam pomóżcie mi, jeśli
              ktoś zna naprawdę dobre rozwiązanie które działa to niech pisze na moje gg
              5852820, bo ja już wszystkiego próbowałem. Z góry dzięki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka