Dodaj do ulubionych

Jaki operator? Neo, Netia, Tele2, Orange?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.08, 18:21
witam. jak w temacie. który operator jest lepszy? konczy mi sie umowa na neo i myśle sie co dalej. neo jest ok, ale widzialem tansze i lepsze oferty, tylko ze nie wiem jak ci operatorzy dzialaja. co polecacie???
Obserwuj wątek
    • Gość: koot Re: Jaki operator? Neo, Netia, Tele2, Orange? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.08, 18:58
      Ja też mam umowę na neostradę, ale np. u moich rodziców założyliśmy orange freedom. Mają telefony w Ornage i najniższy abonament (socjalny), więc dla nich to idealne rozwiązanie.
      To trochę zależy, czego oczekujesz...
      • Gość: nnto Re: Jaki operator? Neo, Netia, Tele2, Orange? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.08, 20:06
        ok, uscislam. chodzi mi o coś rownie bezawaryjnego co neo (nie mialem z nia zadnych wiekszych prblemow), tylko moze albo tansze, albo szbsze w tej samej cenie. na razie zadowalam sie laczem 512 i wlasciwie w zupelnosci mi wystarcza, ale teraz standardem jest chyba conajmniej 1 Mb. no i poza tym nie wiem jak wyglada zmiana takiego operatora. rozumiem, ze to wiaze sie z chwilowym odcieciem od netu, ale wolalbym zeby to bylo raczej kilka dni niz kilka tygodni.
    • Gość: superktos Re: Jaki operator? Neo, Netia, Tele2, Orange? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 12:03
      z tego co sprawdzalem najtanszy na rynku w tym momencie chyba jest Orange, internet od nich wychodzi zdecydowanie taniej niz np neostrada, a dodatkowo mozesz z niego korzystac na planie socjalnym tp. 1 Mb to beda kwoty rzedu 40, max 50 zl. w porównaniu z innymi operatorami wychodzi mniej wiecej o ok 10 - 20 zl taniej. moze nieduzo, ale zawsze oszczedzasz i te 2-3 miesiace masz internet za free.
    • Gość: gosc Re: Jaki operator? Neo, Netia, Tele2, Orange? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.08, 20:06
      tele2 ma bardzo malo uzytkownikow internetu, wiec chyba raczej nie warto sie w to bawic. lepsza jest netia, ale ceny wcale nie sa u nich takie niskie, choc lepsze niz w tp. z kolei orange to prawie to samo co neostarada, tylko tansze, w tym momencie nawet chyba tansze niz netia.
      • Gość: ki Re: Jaki operator? Neo, Netia, Tele2, Orange? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.08, 18:51

z drugiej strony, nawet jeśli ma mało użytkowników t2 to można mniemać, że
        obsługa lepsza :) po drugie mają teraz tą swoją promocję z internetem do końca
        2008 za darmo ( sprawdź na stronie) więc może warto się zainteresować? są też
        przecież na łączach tpsa więc też nie powinno być żadnej awaryjności.
        • Gość: irek Re: Jaki operator? Neo, Netia, Tele2, Orange? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.08, 11:26
          niezbyt ufam takim promocjom. zaden inny operator nie oferuje internetu za darmo
          przez pol roku albo i wiecej. wiec to raczej akt desperacji ze strony t2. poza
          tym maja tyle samo klientow na swoj internet co orange, albo nawet mniej, a t2
          na rynku jest od kliku lat, orange niecaly rok, wiec to chyba o czyms swiadczy.
          • Gość: lasota Re: Jaki operator? Neo, Netia, Tele2, Orange? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.08, 19:49
            Tez mi sie tak wydaje. Zdecydowalem sie na przesiadke na freedom, nie zamierzam eksperymentowac jak wszyscy napalency, ktorzy zrywali swojego czasu umowy z tp i pedzili do netii, a potem czekali na instalacje tygodniami bez internetu :)
            • Gość: kowboj Re: Jaki operator? Neo, Netia, Tele2, Orange? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.08, 14:50
              z calym czacunkiem dla firmy ale od netii wole sie trzymac z daleka. niestety
              mialem okazje zostac jednym z takich napalencow. przy podlaczaniu netu pojawilo
              sie tyle problemow, ze jednak zdecydowalem sie na powrot do neostrady. na razie
              mam umowe z tp i po ostatnich przejsciach nic nie zamierzam zmieniac, ale z
              pozostalych operatorow orange wyglada dosc ciekawie. to tez grupa tp, wiec
              podlaczenie powinno byc o wiele prostsze
              • Gość: karnle Re: Jaki operator? Neo, Netia, Tele2, Orange? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.08, 15:05
                t2 mozna od razu pominac, mozesz sprawdzic netie, ale tp nie wszedzie moze
                montowac jej lacza - to zalezy od centrali, ile w niej jest tzw pólek. musialbys
                sprawdzic. neo juz masz, wiec wiesz, a skoro masz masz neo, to spokojnie powinni
                ci zalozyc orange. w koncu tp i orange to jedna grupa kapitalowa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka