Dodaj do ulubionych

PROBLEM Z HASŁEM W EXPLORERZE

IP: *.szczecin.pl / *.szczecin.pl 17.09.03, 15:40
co zrobiś, żeby mój expl. zapamiętywał nici i hasła przy logowaniu. ustawiłem
w narzędzia>opcje>zawartość>autouzupełnianie, żeby zapamiętywał a ten nie
zapamiętuje i muszę się wciąż wszędzie logować.
Obserwuj wątek
    • Gość: Leon Re: PROBLEM Z HASŁEM W EXPLORERZE IP: *.sdh.sk.ca 17.09.03, 16:27
      Gość portalu: qwert napisał(a):

> co zrobiś, żeby mój expl. zapamiętywał nici i hasła przy logowaniu. ustawiłem
      > w narzędzia>opcje>zawartość>autouzupełnianie, żeby zapamiętywał a ten
      > nie
      > zapamiętuje i muszę się wciąż wszędzie logować.

Podzielam twoj bol. Wiekszosc moich miejsc z haslami moj komp takze nie
      zapamietuje. Ale moze w tym jest jakis sens. Bo na przyklad nie chce aby moj
      komputer zapamietywal jak wchodze do internetowego banku.
      Czasem mysle sobie, ze taki program jak Gator to byl naprawde dobry pomysl -
      tylko ta niepewnosc co on tam przesyla niewiadomo komu.
      • Gość: q Re: PROBLEM Z HASŁEM W EXPLORERZE IP: *.szczecin.pl / 192.168.1.* 17.09.03, 18:02
        zamontowałem mozille i ta zapamiętuje. dziś ją wywaliłem bo komp jest leciwy i
        zrobił się muł. mozill haseł bankowych nie pamiętał, tylko te zwykłe, ale kto
        ją tam wie...
    • koktajl_molotowa Re: PROBLEM Z HASŁEM W EXPLORERZE 17.09.03, 19:37
      Narzedzia/opcje internetowe/zawartość/autouzupełnianie/nazwy użytkowników i
      hasła w formularzach
      Proste.
      • Gość: q proste,ale nie działa! IP: *.szczecin.pl / *.szczecin.pl 17.09.03, 20:32
        • koktajl_molotowa działa! 17.09.03, 20:37
          Tylko trzeba zaznaczyć formularze równierz, i na wszelki wypadek pytanie o
          zachowanie hasła.
          • Gość: qwert buuuuuuu, nie działa! IP: *.szczecin.pl / *.szczecin.pl 17.09.03, 20:48
            wszystko mam zaznaczone, tj:adresy, formularze, nazwy, monituj. nie działa :(
            restart kompa, nie działa:(
            • Gość: JP Re: buuuuuuu, nie działa! IP: 64.75.243.* 17.09.03, 20:59
              Zadales na samym poczatku pytanie jasno.
              Windows pamieta i zapamietuje wszystkie twoje hasla jak tylko sobie tego
              zyczysz tzn jezeli zahaczysz "zapamietaj haslo". Problem jednak polega na
              naturalnym konflikcie tej opcji windowsa z innymi programami typu firewall.
              Przyklad: Ja mam Zone Alarm a w nim odhaczona bezpieczenstwo na wysokie. On
              nie pozwala komunikowac sie innym stronom z moim komputerem tym samym nie
              dopuszcza do zapisanych hasel. Wystarczy ze wylacze na chwile AZ i juz moge
              zalogowac sie automatycznie. Nie wiem jakiego programu uzywasz dlatego nie
              moge ci pomoc dokladniej jednak musisz szukac w okolo tego problemu.

p.s. odpowiadam z takim opoznieniem bo dopiero wstalem, mam 8 rano.
              • Gość: qwert do JP, dzięki IP: *.szczecin.pl / *.szczecin.pl 17.09.03, 22:22
              • Gość: qwert do JP, dzięki IP: *.szczecin.pl / *.szczecin.pl 17.09.03, 22:23
                ale czemu mozilla zapamiętywała?
                • koktajl_molotowa Re: do JP, dzięki 17.09.03, 23:09
                  nie pomyślałem o firewallu :-)
                  Mozilla prawdopodobnie rozpoznaje formularz logowania i zapamiętuje bez
                  kontaktowania się ze stroną.
                  Właśnie jeśli tak to działa to M$IE nie zapamięta błędnego hasła, bo zapisuje
                  je dopiero po połączeniu ze stroną?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka