Dodaj do ulubionych

Walkman: Dziadek iPoda

IP: *.chello.pl 01.07.08, 18:15
Ależ super artykuł ;)... heheheh
Obserwuj wątek
    • kufel78 Walkman: Dziadek iPoda 01.07.08, 18:16
      pamietam jak dzis... polowa lat osiemdziesiatych... dostalem czerwonego philipsa z autorewersem... co to bylo za cudo...tylko sluchawki trzeba bylo czesto zmieniac bo kable pekaly od wyginania...

powrocisz tu... ;)

KuFeL
      • Gość: Jaa Pierwszy utwór słuchany na walkmanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.08, 18:34
        Pamietam jak dziś : Chenko - Red Box-ów
    • Gość: qqq` Re: Walkman: Dziadek iPoda IP: *.adsl.inetia.pl 01.07.08, 18:29
      Chciałem kupić ostatnio walkmana(nowego) i jakoś niegdzie nie mogę dostać.
      • Gość: hlsng Re: Walkman: Dziadek iPoda IP: *.stansat.pl 01.07.08, 19:06
        hehe właśnie znalazłem dwa takie cuda u siebie w starych gratach. Niezniszczalny
        panasonic i gratis z banku - philips. Za ciężką kasę mogę odsprzedać :P
        I nie można porównywać iPoda do Walkmana. Owe kaseciaki miał każdy, a Apple
        tylko twierdzi że każdy powinien iPoda posiadać... ja jakoś nie dam się naciągnąć.
        • Gość: ania Re: Walkman: Dziadek iPoda IP: *.nokia.com 01.07.08, 19:35
          Slusznie. Sa na rynku lepsze odtwarzacze niz ipod, ale tylko Apple umie sie
          odpowiednio zareklamowac, czyli zrobic ludziom wode z mozgu.
        • Gość: gari Re: Walkman: Dziadek iPoda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.08, 07:56
          Jeśli były to panasonic i philips to nie był to Walkman
    • Gość: as Re: Walkman: Dziadek iPoda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.08, 19:04
      Kawal dobrego, reklamowego pieprzenia.
    • Gość: d. Walkman: Dziadek iPoda IP: *.dip.t-dialin.net 01.07.08, 19:33
      > Przełomem okazały się dopiero pamięci flash (USB)

Co to takiego "flash (USB)"?
    • Gość: matt Walkman: Dziadek iPoda IP: *.multimo.gtsenergis.pl 01.07.08, 19:58
      "Wystarczy ściągnąć z serwisu iTunes"

Kupić trzeba, kupić...
      • Gość: zumek Re: Walkman: Dziadek iPoda IP: *.sta.asta-net.com.pl 01.07.08, 23:34
        A iTunes w polsce dziala? Bo z tymi serwisami jakos u nas krucho. W polsce
        najlepszy serwis do sciagania empetrojek to eMule :)
    • zoneeurope LUDZIska porównywac walkmena do jakis ajpodów? :/ 01.07.08, 20:17
      Nie wciskajcie dzieciakom kitu!
      Ten ipodek gdyby nie dostawał dziesiatek milionów na reklamy,
      kontrolowane przecieki i pokazówki ze nawet bush-terror słucha z
      tego kitu to tylko kilkaset tysiecy ludzi miałoby go w usa! nic
      wiecej.

walkmeny miały "krecone" radia tego nie da sie porównac z niczym
      dzisiejszym.

Czasy gdy ludzie chodzili z walkmenami lub wielkimi dwukasetowymi
      magnetofonami oczywiscie włączonymi juz nigdy nie wrócą :(
      Dzis wszystko jest mini mini mini a za jakis czas bedzie jeszcze
      bardziej mini mini mini i tylko trzeba bedzie sie klepnąc w lewe lub
      prawe ucho aby przewineło w lewo lub prawo :/
      • Gość: necrohronos Re: LUDZIska porównywac walkmena do jakis ajpodów IP: *.chello.pl 01.07.08, 20:42
        następcą walkmana jest walkman. Nie chodzi o popularność ale o rodowód.
        Co do popularności przoduje przereklamowany iPod, ale nie jest on synonimem odtwarzaczy mp3. Dzisiaj są odtwarzacze mp3, wtedy zamiast odtwarzacz kasetowy mówiono walkman
        • Gość: Hehe Mylicie sie dziewczyny :D IP: *.multicon.pl 01.07.08, 21:05
          Napisze do mikolaja , moze dostaniecie ;]
      • Gość: kolo Re: LUDZIska porównywac walkmena do jakis ajpodów IP: *.chello.pl 01.07.08, 21:06
        no tak, oczywiście sony nie pompowało milionów w reklame walkmana
        i chyba tylko w polsce na każdy odytwarzacz sie mówiło łokmen
        w usa to był po prostu portable cassette player
        • Gość: Kobieta z Łodzi Re: LUDZIska porównywac walkmena do jakis ajpodów IP: *.toya.net.pl 01.07.08, 21:25
          Na szmateksach full tego mozna kupic, trzeba miec przy sobie baterie
          i jakas kasete, zeby sprawdzic czy dziala. Na kilogramy sie kupuje.
          Ja sie wyleczylam z walkmanow, za grosze kupilam sobie discmana
          philipsa i swoich starych plytek slucham. Jednak wielkie toto, chyba
          wygrzebie stara mp3 jednak.
          A pomyslec, ze na czarnego ,badziewnego walkmana w 90' wydalam
          srednia krajowa, no ale mial glosniczki i do pradu mozna bylo to
          stereo podlaczyc. Nastepne zarobione pieniadze poszly juz na zakup
          lepszego jamnika w Pewexie.
          • Gość: jaija Re: LUDZIska porównywac walkmena do jakis ajpodów IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.07.08, 23:06
            U mnie w domu leży sobie oryginalny Walkman SONY kupiony za pierwszy zwrot podatku ;) leży, prawie nieużywany, kupiłam go chyba w 1997 r. Może wystawię na allegro? Jak myślicie, będą chętni? Stan bardzo dobry.
    • Gość: zumek Sony jest pazerne na kase! IP: *.sta.asta-net.com.pl 01.07.08, 23:38
      Tak jak Apple tak i Sony jest strasznie pazerne na kase. iPod kojarzony jest
      moze i z odpowiednim statusem ale to chinskie empetrojki zrobili furore. Nie
      dlatego ze sa lepsze jakosciowo czy maja lepszy dzwiek ale robione sa dla ludzi
      a nie jak Sony czy Apple trzeba miec jakies dziwne oprogramowanie na kompie
      ktorym trzeba kopiowac muzyke. Strasznie utrudnia to zycie. Sony podobnie jednak
      sie troche zreformowal bo soft do kopiowania muzy mozna takze wgrac na
      odtwarzacz i mozna sobie do odtwarzacza wgrac muze od kumpla. Ale dalej
      konwertuje na swoje atrac`i z mp3 ale w druga strone to juz nie.
      • Gość: gari Re: Sony jest pazerne na kase! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.08, 08:00
        Gość portalu: zumek napisał(a):
        > Tak jak Apple tak i Sony jest strasznie pazerne na kase. iPod kojarzony jest
        > moze i z odpowiednim statusem ale to chinskie empetrojki zrobili furore.

To tylko w Polsce, gdzie się muzykę kradnie, a nie kupuje.

• marianeq Walkman: Dziadek iPoda 02.07.08, 00:13
      Ale Sony po kilunastu latach procesów sądowych w końcu przyznało się do faktu iż idea Walkmana została "zapożyczona" od innego wynalazcy który swój projekt wysyłał różnym producentom sprzętu. Wszyscy go ignorowali, a po pewnym czasie Sony wyprodukował Walkmana ;) Zresztą, o ile się nie mylę, Wyborcza pisała o tym kilka lat temu.
    • betaiomega Walkman: Dziadek iPoda 02.07.08, 00:54
      Zgadzam się z główną ideą artykułu (walkman i mp3-tak, discman-nie), ale z
      iPodem bym nie przesadzała. Wolę już chińszczyznę-jest bardziej "do ludzi". iPod
      to produkt marketingowo świetnie wypromowany i zorienotowany na przynoszenie
      zysku apple'owi, który pobiera więcej, niż daje użytkownikom w zamian. Chiński
      mp4 jest w tej chwili moim ulubionym gadżetem, a iPoda nie wezmę nawet za darmo,
      bo tylko na tym stracę-wątpię, żeby przyjął mi wszystkie zdigitalizowane
      kaseciaki i płytki. Ja płacę-ja wymagam.
    • jola_z_dywit_2006a Dzisiaj tez niezalezni eksperci gadaj od rzeczy. 02.07.08, 04:00
      I co ciekawe czesto cytowani sa nie tylko w GW.
    • orxor "...płyty CD - nośniki pojemniejsze ..." 02.07.08, 08:00
      To nieprawda.
      Kasety mogły mieć 90min a nawet 100 - 120 miniut.
    • Gość: minio Walkman: Dziadek iPoda IP: *.chello.pl 02.07.08, 18:22
      A dlaczego dziadek? Ojciec powinno być.
      ale ja nie otym. Dlaczego iPoda? Dlaczego nie Creativa, iRivera albo
      najpopularniejszego w polsce "nołnejma".
      Ja wiem, że w stanach są tylko komputery apple i odtwarzacze iPod, że ludzie
      jeżdżą Dodge Chargerami i mieszkają w loftach o powierzchni 500 m2 i wysokości
      co najmniej 7 m. Ale tu jest polska mości panowie. No chyba, że apple dorzuca
      wam kieszonkowe za te teksty. jeżeli nie, to dajcie spokój.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka