Dodaj do ulubionych

nie moge przeniesc filmow moich na CD :-((

05.10.03, 08:18
na disketke na drive A pliki kopiuje i jest dobrze
natomiast gdy chce filmy skopiowac na CD do drive D wyskakuje informacja, ze
nie mozna. A robie tak jak z dysketka : kopiuj, a potem "wklej" w D drive.
Czy ktos prosze moze mi wytlumaczyc co robie zle?
Obserwuj wątek
    • Gość: Marcin Re: nie moge przeniesc filmow moich na CD :-(( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.03, 09:24
      Zakładam, że płytę CD wkładasz do nagrywarki CD (a nie do odtwarzacza CD lub
      dvd)- zainstalowałaś program do nagrywania ?

iskierka8 napisała:

> na disketke na drive A pliki kopiuje i jest dobrze
      > natomiast gdy chce filmy skopiowac na CD do drive D wyskakuje informacja, ze
      > nie mozna. A robie tak jak z dysketka : kopiuj, a potem "wklej" w D drive.
      > Czy ktos prosze moze mi wytlumaczyc co robie zle?
    • Gość: piecyk gazowy Re: nie moge przeniesc filmow moich na CD :-(( IP: *.visp.energis.pl 05.10.03, 21:51
      Do nagrywania na płyty służą dedykowane temu programy. Nie da się przegrywać
      tak jak w Eksloratorze (nieścisłe, ale zostawmy to na razie;-). Te programy to
      np. Nero, Easy CD Creator, WinOnCD.

No i oczywiście musisz mieć nagrywarkę CD-RW (a nie np. CD-ROM lub DVD).
      • iskierka8 Re: nie moge przeniesc filmow moich na CD :-(( 06.10.03, 02:40
        a to ja wlasnie zle robilam bo wkladalam do CD ROM tak jak disketke :-)
        Chyba mam CD Writer zainstalowany tylko nie wiem jak sie go uzywa, czy sa
        jakies instrukcje na stronce.Bede wdzeiczna za informacje
        • Gość: Marcin Re: nie moge przeniesc filmow moich na CD :-(( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.03, 18:27
          Masz CDRom czy CDRW (lub Combo)? To jest różnica - na nagrywarce, najczęściej
          po prawo masz podane cyfry np.: 52x24x52.
    • Gość: leo Re: nie moge przeniesc filmow moich na CD :-(( IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 07.10.03, 10:37
      (zakładając że masz nagrywarkę)

jeżeli chcesz nagrywać tak jak na dyskietkę to zainstaluj sobie program InCD
      • Gość: JP Re: nie moge przeniesc filmow moich na CD :-(( IP: 64.75.243.* 07.10.03, 11:12
        albo Windows XP
    • iskierka8 Re: nie moge przeniesc filmow moich na CD :-(( 08.10.03, 04:58
      Ja mam taki obrazek na pulpicie i jest podpisany HP CD-Writer
      • Gość: ROMEK Re: Iskierka rznie glupa IP: 168.143.113.* 08.10.03, 06:05
        Panowie. Przeczytajcie co ono pisze. Nie trudno sie domyslec , ze robi sobie
        jaja ze wszystkich. Podejrzewam, ze smieja sie przez godzine, jak to robi w
        konia ludzi, ktorzy naprawde chca innym pomoc.
        • Gość: Marcin Re: Iskierka rznie glupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.03, 06:50
          Chyba masz rację -ale kiedyś może zrozumie, jak będzie miała awaryjną sytuację
          z kompem.

pozdr.
          • iskierka8 Re: Iskierka rznie glupa 09.10.03, 13:15
            Przysiegam ze NIe wuglupiam sie! To ze Wy rozmiecie wszystko na komputerze to
            nie znaczy ze inni tez! Tutaj zagladaja ludzie ktorzy potrzebuja pomocy, a nie
            tacy jak Wy ktorzy wszystko rozumieja.

Ale mniejsza o to. Szkoda ze znajduja sie zlosliwi ludzie tacy jak Wy i psuja
            wszystko innym.
            • Gość: ROMEK Re: Iskierka rznie glupa IP: 168.143.113.* 09.10.03, 15:39
              Psuja ci zabawe?
              • iskierka8 Re: Iskierka rznie glupa 10.10.03, 01:38
                Gość portalu: ROMEK napisał(a):

> Psuja ci zabawe?

Boze, ales Ty prymitywny! Pewnie masz 15 lat. Zachowujesz sie jak bys nie mial
                zycia, tylko zaczepianie innych. Jestes zalosny chlopaczynka.
    • iskierka8 Re: nie moge przeniesc filmow moich na CD :-(( 10.10.03, 01:39
      wystarczy przeczytac jakim jezykiem sie poslugujesz:

ze ktos "rznie glupa" z jakich dolow pochodzisz prymitywny czlowieczku?
      • Gość: ROMEK Re: nie moge przeniesc filmow moich na CD :-(( IP: 209.234.166.* 10.10.03, 02:21
        Swoimi postami udowodnilas, ze chcialas sie zabawic z innych na Forum. Nie
        wiesz czy masz nagrywarke, przegrywasz filmy na dyskietke (moglo by sie udac
        ok.7 sekund) bez zadnego programu. Nikt ci nie powiedzial jak sie obsluguje
        komputer (przynajmniej podstawy) , nie mialas zadnej instrukcji itp. po prostu
        znalazlas na ulicy , podlaczylas do kontaktu i zobaczylas ikonke HP. Pytasz
        sie jak przegrac filmy. Jezeli masz camcodrer to w nim jest na pewno
        instrukcja, dyski z programami do przegrywania, do robienia edycji Video itd.
        Ty biedniutka nie masz nic
        Nie chce obrazac dziecka, bo to nieprzyzwoite ale przyznaj sie kto ci pisal
        ostatni post o "dolach spolecznych", ktore uzywaja powiedzonka "rznac glupa".
        Skad pochodzi ten , ktory tobie ,malutkiej ksiezniczce objasnil co oznacza
        ten "termin". Na drugi raz popros kogos aby ci pisal posty. Jestes zalosnym
        dzieckiem.
        • iskierka8 Re: nie moge przeniesc filmow moich na CD :-(( 10.10.03, 04:11
          Gość portalu: ROMEK napisał(a):

> Swoimi postami udowodnilas, ze chcialas sie zabawic z innych na Forum. Nie
          > wiesz czy masz nagrywarke, przegrywasz filmy na dyskietke (moglo by sie udac
          > ok.7 sekund) bez zadnego programu. Nikt ci nie powiedzial jak sie obsluguje
          > komputer (przynajmniej podstawy) , nie mialas zadnej instrukcji itp. po
          prostu
          > znalazlas na ulicy , podlaczylas do kontaktu i zobaczylas ikonke HP. Pytasz
          > sie jak przegrac filmy. Jezeli masz camcodrer to w nim jest na pewno
          > instrukcja, dyski z programami do przegrywania, do robienia edycji Video itd.
          > Ty biedniutka nie masz nic
          > Nie chce obrazac dziecka, bo to nieprzyzwoite ale przyznaj sie kto ci pisal
          > ostatni post o "dolach spolecznych", ktore uzywaja powiedzonka "rznac glupa".
          > Skad pochodzi ten , ktory tobie ,malutkiej ksiezniczce objasnil co oznacza
          > ten "termin". Na drugi raz popros kogos aby ci pisal posty. Jestes zalosnym
          > dzieckiem.

Sam jestes zalosne dziecko. Ja poprosilam tutaj ludzi o pomoc, jezeli jestes
          podejrzliwy co do moich motywow to jest Twoja zla cecha albo wola.
          Zepsules mi watek, tak ot za nic, bo nie jestes dobrym czlowiekiem.
          Ale zycie sie odwdziecza. Zobaczysz, ze kiedys poprosisz o pomoc i ktos tez Cie
          tak potraktuje. Szkoda ze masz takie twarde serce. A o pomoc poprosze kogos
          innego - zaplace ale nikt nie bedzie mnie wysmiewal. Zyj sobie nadal ze swoim
          cynizmem.
          • iskierka8 Re: nie moge przeniesc filmow moich na CD :-(( 10.10.03, 04:13
            jedyne co masz duze (i TYLKO) to ego. Widac to po tym jak piszesz swwoje imie z
            duzych liter.
            • Gość: qaz Re: nie moge przeniesc filmow moich na CD :-(( IP: *.katowice.pik-net.pl 10.10.03, 08:33
              wydaje mi się że forum powinno służyć radami i pomocą bez względu na to czy
              pytania są lub komuś wydają się śmieszne, żałosne, niepoważne lub jajcarskie...
              W ostateczności nie trzeba włączać się do tematu ale po co wyskakiwać na kogoś?
              zresztą być może niesłusznie? Znam z życia przypadki daleko dziwniejszych
              problemów a zapewniam ze nikt "nie rżnął głupa" że pozwolę sobie zacytować :)
              Pozdr.
              • iskierka8 Re: nie moge przeniesc filmow moich na CD :-(( 15.10.03, 03:51
                Gość portalu: qaz napisał(a):

> wydaje mi się że forum powinno służyć radami i pomocą bez względu na to czy
                > pytania są lub komuś wydają się śmieszne, żałosne, niepoważne lub
                jajcarskie...
                >
                > W ostateczności nie trzeba włączać się do tematu ale po co wyskakiwać na
                kogoś?
                >
                > zresztą być może niesłusznie? Znam z życia przypadki daleko dziwniejszych
                > problemów a zapewniam ze nikt "nie rżnął głupa" że pozwolę sobie zacytować :)
                > Pozdr.

dziekuje qaz z Twoje zrozumienie i dojrzalosc :-)
                • Gość: qaz Re: nie moge przeniesc filmow moich na CD :-(( IP: *.katowice.pik-net.pl 15.10.03, 10:46
                  Hmmm... jako mężczyzna czuję sie mile połchtany :) Dzieki i pozdrawiam :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka