Dodaj do ulubionych

NOWY PROGRAM DO TWORZENIA I UPDATOWANIA STRON WWW

14.10.03, 11:41
SZUKAŁAM PROGRAMU DO TWORZENIA I UPDATOWANIA STRON WWW. ZNALAZŁAM REKLAMĘ
NOWEGO PROGRAMU: o2s Creator. Z TEGO CO PRZECZYTAŁAM, WYNIKA ŻE JEST ŁATWY W
OBSŁUDZE I NIEDROGI, DAJĄ TEŻ HOSTING. PORADŹCIE MI, CO SĄDZICIE I CZY GO
KUPIĆ. JEST NA www.o2s.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: kell Re: NOWY PROGRAM DO TWORZENIA I UPDATOWANIA STRON IP: *.ccs.yorku.ca 14.10.03, 14:10
      kupic? program do tworzenia www? przeciez jest tyle doskonalych i darmowych
      programow (pajaczek, mozilla composer itd), ze ktos szuka naiwnych, ktorzy
      zaplaca za taki program? a program do "updatow" nazywa sie 'ftp' i tez jest
      cala masa darmowych.

a poza tym to chyba masz jakis powazny problem z klawiatura.
      • agz2 Re: NOWY PROGRAM DO TWORZENIA I UPDATOWANIA STRON 15.10.03, 12:10
        Tak, owszem to wszystko prawda, ale ja pytam o (dla porownania) samochodzik
        sterowany radiem, a Ty mi piszesz, ze po co mam kupowac skoro moge sobie wziac
        kawal dechy wypilowac kolka, ze starego telewizowra wymontowac kabelki,
        polutowac to wszystko i bedzie super.
        Ja nie znam sie na htmlach phpach i jakichs skriptach, chce proste narzedzie,
        niezawodne i dobre - Creator wydaje sie taki byc, zreszta na calym swiecie nie
        udalo mi sie znalesc NIC podobnego, poza tym o ile wiem to pajaczek jest
        edytorem html i trzeba znac choc troche kod html zeby go uzywac, pajaczkiem
        (czy czymkolwiek innym tego typu) nie da sie zrobic np. sklepu, forum, czy
        prostej autoryzacji osob odwiedzajacych strone, zeby cos bylo tylko a haslem,
        da sie? nie da sie. A ftp? w ogole nie wiem co to jest i NIE CHCE WIEDZIEC.
        A Crerator ma to wszystko i do tego nei wymaga nic poza podtsawowa znajamoscia
        obslugi komputera.
        • da.killa Re: NOWY PROGRAM DO TWORZENIA I UPDATOWANIA STRON 15.10.03, 13:14
          agz2 napisała:

> Ja nie znam sie na htmlach phpach i jakichs skriptach, chce proste narzedzie,
          > niezawodne i dobre - Creator wydaje sie taki byc, zreszta na calym swiecie nie
          > udalo mi sie znalesc NIC podobnego,

Mozilla Composer jest klikanym WYSIWYGiem.
        • Gość: kell Re: NOWY PROGRAM DO TWORZENIA I UPDATOWANIA STRON IP: *.yorknet.yorku.ca 15.10.03, 13:48
          z takim podejsciem, to ja raczej nie chce ogladac tego co tworzysz.. a jezeli
          ktos tobie za to placi.. no coz:) naiwni ludzie sa jeszcze na tym swiecie
        • Gość: dief Re: NOWY PROGRAM DO TWORZENIA I UPDATOWANIA STRON IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.03, 14:56
          >>nie da sie zrobic np. sklepu, forum, czy
          >>prostej autoryzacji osob odwiedzajacych strone, zeby cos bylo tylko a haslem,
          >>da sie? nie da sie. A ftp? w ogole nie wiem co to jest i NIE CHCE WIEDZIEC.

To życzę powodzenia, source injection (wstrzykniecie kodu) w celu złamania
          zabezpieczonej witryny nastąpi bardzo szybko.
          Lepiej zostaw te rzeczy profesjonalistom.
          • Gość: Grzegorz Re: NOWY PROGRAM DO TWORZENIA I UPDATOWANIA STRON IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.03, 09:37
            Jest setki programów do HTML i FTP... Wiele z nich posiada gotowe kreatory,
            edycję w trybie WYSIWYG (jak w Wordzie...) i podgląd kodu html, przerzucanie na
            serwer, gotowe skrypty javy itp. wejdź sobie na www.wiedza.net/index.php?
            go=software i poszukaj. Ja nie wydaję pieniędzy, storzyłem ten serwis
            sharewarami, a twoje podejście to takie: kupię komputer li tylko do oglądania
            divxów, a wszystko inne jest mi niepotrzebne... Word do robienia WWW itd.
            Jednak trzeba się rozwijać!

www.wiedza.net :-)
    • Gość: derwisz Re: NOWY PROGRAM DO TWORZENIA I UPDATOWANIA STRON IP: 212.180.147.* 20.10.03, 16:30
      Całkiem dobrze rozumiem agz2. Nie znam się na budowie stron i nie chcę się
      znać, ale też mam dosyć różnych "specjalistów", którzy prowadzą stronę mojej
      firmy, nigdy nie robią niczego na czas, mają masę problemów, a jak już coś
      napiszą, to z ortami. A do tego robią łaskę i kosztują. Jeśli naprawdę jest
      program, którym można zbudować stronę informacyjną, aktualizować ją i nie
      trzeba znać się na programowaniu, to je w to wchodzę. Moja sekretarka będzie
      opiekowała się stroną w ramach swoich obowiązków. Jej podwyżkę, a "fachowców"
      za drzwi.
      • Gość: kell Re: NOWY PROGRAM DO TWORZENIA I UPDATOWANIA STRON IP: *.cs.yorku.ca 20.10.03, 18:43
        a ja bym chcial sie nic nie uczyc i by mi wszystko samo sie robilo, gdy bede
        spal (to by bylo idealnie), albo bym kliknal myszka i program sam odgadnie moje
        mysli:) a i gwiazdka z nieba tez by sie przydala (o ile nie beda rozprowadzac
        jej z tym programem:)
        • Gość: derwisz Re: NOWY PROGRAM DO TWORZENIA I UPDATOWANIA STRON IP: 212.180.147.* 20.10.03, 19:07
          Nic kolego nie rozumiesz. Ja prowadzę firmę i mam wiele na głowie, nie mogę się
          uczyć robienia stron tylko dlatego, że chcę jedną mieć. Z tych samych powodów
          nie mam pojęcia o naprawianiu samochodów chociaż od lat nimi jeżdżę. Żle by
          było, gdyby krawiec buty robił.
          • Gość: kell Re: NOWY PROGRAM DO TWORZENIA I UPDATOWANIA STRON IP: *.cs.yorku.ca 20.10.03, 20:54
            zeby bylo jasne. www ma byc wizytowka dla twojej firmy, wiec oplaca sie
            zainwestowac by wygladala jak najlepiej. jezeli chcesz na tym zarabiac to nie
            skap na fachowcow ktorzy ja zrobia profesjonalnie (to jest tylko ten 1 z ktorego
            jestes niezadowolony?). pani zosia niech zostanie przy parzeniu kawy, bo to co
            ona moze zrobic moze odstraszyc potencjalnych klientow.
            a jezeli strona to ma byc cos wiecej niz "witaj w mojej wytworni nakretek",
            ponizej zdjecia nakretek i jakis mail... jezeli ma na ciebie zarabiac (i myslisz
            np o e-biznesie) to bez programowania, bez programisty i grafika sie nie obejdzie.
            chcesz zarobic, to plac.. skapisz? to albo nie narzekamy, albo mamy nedzna
            strone. cudow nie ma.
          • chiram Re: NOWY PROGRAM DO TWORZENIA I UPDATOWANIA STRON 21.10.03, 07:48
            I te samochody to pewnie Twoja sekretarka w ramach obowiazkow
            naprawia? Sprawa jest prosta-jakosc kosztuje.
      • yasny Re: NOWY PROGRAM DO TWORZENIA I UPDATOWANIA STRON 21.10.03, 14:48
        poprostu zmien "fachowcow", a pania sekretarke zostaw w spokoju, bo pewnie i tak jej podwyzki nie dasz ;)
      • Gość: dilbert Re: NOWY PROGRAM DO TWORZENIA I UPDATOWANIA STRON IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.03, 17:25
        teraz technologia tak sie rozwinela, sa gotowe skrypty, wersje instalacyjne itp
        itd ze mozesz sobie zrobic nawet sklep internetowy w 10 minut nie znajac sie w
        ogole na html, php, sql (np uzywajac oscommerce).
        tylko pytanie jest, czy mimo pozornej latwosci instalacji i zarzadania, nie
        lepiej jednak takie rzeczy zostawic specjalistom.
        • yasny Re: NOWY PROGRAM DO TWORZENIA I UPDATOWANIA STRON 21.10.03, 18:55
          Gość portalu: dilbert napisał(a):

> teraz technologia tak sie rozwinela, sa gotowe skrypty, wersje instalacyjne itp
          >
          > itd ze mozesz sobie zrobic nawet sklep internetowy w 10 minut nie znajac sie w
          > ogole na html, php, sql (np uzywajac oscommerce).
          taaa, a swistak siedzi i ...
          • Gość: tia Re: NOWY PROGRAM DO TWORZENIA I UPDATOWANIA STRON IP: *.lanet.wroc.pl 08.12.03, 10:53
            yasny napisał:

> Gość portalu: dilbert napisał(a):
            >
            > > teraz technologia tak sie rozwinela, sa gotowe skrypty, wersje instalacyjn
            > e itp
            > >
            > > itd ze mozesz sobie zrobic nawet sklep internetowy w 10 minut nie znajac s
            > ie w
            > > ogole na html, php, sql (np uzywajac oscommerce).
            > taaa, a swistak siedzi i ...

to akurat swieta prawda. sklepy tego typu oferuje wiekszosc providerow np
            ogicom, domena.pl. jest tez platforma sklepow internetowych www.koszyk.com

• yasny Re: NOWY PROGRAM DO TWORZENIA I UPDATOWANIA STRON 08.12.03, 12:54
              co innego odpalic i zainstalowac od podstaw skrypt na serwerze, a co innego podlinkowac troche grafiki i wstawic opisy do wlasciwie funkcjonujacego juz skryptu
              ja mialem na mysli to pierwsze
              (choc to drugie dla zwyklego smiertelnika, ktory umie wlaczyc worda i wyslac mejla tez pewnie bedzie problemem)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka