Gość: kszhu prywatność? IP: 159.41.1.* 06.10.08, 12:22 Agencja Wywiadowcza: prosimy o udostępnienie informacji na temat Pana Kowalskiego. P. Kowalski dnia, o godzenie: - x,x - napisał obraźliwy dokument o treści... - x,x - uzupełnił arkusz przychodami niewiadomego pochodzenia... - x,x - skontaktował się drogą e-mailową z Panią Kwiatkowską i umówił na... ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: air Re: prywatność? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.08, 14:48 Racja, ale ilość danych 'wyciekających' z - na pozór - 'prywatnego' twardego dysku przyprawiłaby przeciętnego posiadacza komputera o zawał serca. Trzeba naprawdę sporej wiedzy i masy czasu do takiego skonfigurowania systemu, by poskromić jego 'gadatliwość'. A gdy już zaszyfrujesz to, co powinno być zaszyfrowane, zablokujesz to, co zablokować należy, to siadasz w fotelu i... zaczynasz się niepokoić, co też spece od zaglądania do naszych danych wymyślili nowego. Nie ma się co oszukiwać: KOMPUTER PODŁĄCZONY DO SIECI ZAWIERA DANE UDOSTĘPNIONE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gonzalez Czy Google da ci wszystko? IP: *.subscribers.sferia.net 06.10.08, 13:30 Szanowny Panie Mariuszu Koryszewski. Nie wiem, czy to odgórny nakaz pisania samych cudowności na temat Google, czy jest to forma artykułu sponsorowanego. Zgadzam się z Panem, że Google jest absolutnie perfekcyjną i przemyślaną korporacją. Maszyną, której miliony ludzi powierzają swoje dane, kóra gromadzi te dane, analizuje, profiluje swoje usługi. Innymi słowy wie o pojedynczych ludziach oraz o całych społecznościach niemal wszystko. Na pierwszy rzut oka "obdarowuje" nas swoimi usługami. Na drugi okazuje się, że płacimy za nie bardzo wysoką cenę. A my jeszcze bijemy się, aby być w google na pierwszym miejscu. Szkoda, że o tym Pan nie napisał, ale jak rozumiem to inny wątek, który nie mieści się w ramach tego artykułu. Panie Mariuszu, cierpi w tych czasach etyka, cierpi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Koryszewski Re: Czy Google da ci wszystko? IP: *.stacje.agora.pl 06.10.08, 15:16 Wywołał mnie Pan po nazwisku swoim wpisem do tablicy, więc postanowiłem odpisać. Po pierwsze zapewniam, ze nie jest to wcale żaden sponsorowany artykuł. I nie jest to odgórny nakaz pisania cudowności o Google. O aplikacjach Google'a napisałem dokładnie to, co o nich myslę. Używam od jakiegoś czasu i bardzo sobie chwalę. Teraz wszystko idzie mi szybciej i wygodniej. Mam dostęp do swojej bazy aplikacji i tekstów zarówno z pracy jak i z domu, nie muszę wielu programów instalować, oszczędzam czas i nerwy. Te ostrzegawcze stwierdzenia o tym , że Google nas zdominuje i wszystko będzie wiedzieć są dość idotyczne. Bo tysiace informacji o nas dryfują sobie w internecie i poza nim. Wystarczy je sobie samemu skolekcjonować. A niech Google wie.. Ale tylko to na co mu pozwolę. Jezeli ma jakiś supertajny dokument to wiadomo, ze nie musze go wstawiać do google, lecz przeniose na pendrivie. Tylko ze takich supertajnych dokumentów (o których wielu forumowiczów tak lamentuje) jest może 1%. 99% danych można zostawić na serwerze Google'a, bo nikomu sie one spacjlenie nie przydadzą. W tych komenatrzach jest tyle przesady i jakiejś naiwnej spiskowości. Piszę dobrze o Google, bo korzystam i jestem zadowolony z rozwiązań tej firmy. Jezeli bym nie był z pewnością nie omieszkałbym o tym napisać. Mi Google ułatwił zycie swoim pakietem aplikacji. Jak ktoś chce sobie utrudniać życie to jego sprawa. Więc Prosze nie zarzucać mi braku etyki. Po prostu nie tworzę teorii spiskowych. A czy ten wszechwiedzący Google zrobił Panu jakąs krzywdę, tym, że ma o Panu informacje? Zresztą, no i co z tego, że Google wie wszystko? O mnie wie na pewno tylko tyle, ile mu sam udostępnie w internecie. Mniej przesady, więcej rozsądku - taka dobra rada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vip Google zabierze ci wszystko :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.08, 14:32 Pozwólcie innym zobaczyć nad czym pracujecie,Google chętnie skorzysta z Waszych ciekawych projektów. MACIE CIEKAWY POMYSŁ? Opracujcie plan i zachowajcie na serwerach Googla, ułatwicie im pracę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Google to fantastyczna firma ale laicy przesadzają IP: *.chello.pl 06.10.08, 14:37 Po pierwsze Excell dla ludzi nie korzystających z VBA jest darmowy jako open office. Word oczywiście też. A dla bałwanów co się tak googlami zachwycają powiem, żaby przeczytali choć raz nowe umowy licencyjne google-a. WSZYSTKO co robicie i trzymacie i przesyłacie przez Google-a i część jego niektórych aplikacji może być przez nich wykorzystywane ZA DARMO kiedy chcą i jak chcą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyk artykuł sponsorowany. na zamówienie. IP: 80.50.230.* 06.10.08, 15:30 ja guglom nie ufam, bo każdy ich program wymaga zgody na zbieranie informacji o mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja234 Google desctop! IP: *.chello.pl 27.10.08, 08:06 Lubie miec na pulpicie zegar analogowy, kalendarz i zdjecia .. Czemu jak ponownie uruchamiam kompa, kalendarz zawsze jest w wersji zwinientej? musze za kazdym razem go recznie rozciagac.. A kwestji dokumentow i zdjec w picasa w googlach- jezeli NIE udostepnie recznie ich do sieci to mam nadzieje nikt wiecej nie ma do nich dostepu czy sie myle? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roody6666 Koniec z instalacją programów,..... IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.12.08, 20:03 to dalszy postęp zbierania danych o użytkownikach sieci. dalsza inwigilacja i coraz większa ingerencja korporacji w życie przeciętnego zjadacza chleba.... a kto ma informacje ten ma władzę. (przykład google) Odpowiedz Link Zgłoś