Dodaj do ulubionych

Firefox do Win98SE

21.10.08, 23:34
Witam,

Dla osoby ze starym laptopem (PII 333, 168MB RAM) chciałbym załozyć FF, czy
polecacie 1.5.x (mam gdzieś jeszcze instalkę), czy też obecną wersję 3.0.3?
Chodzi głównie o wymagania systemowe, szybkość działania itp.

pozdr
lucar
Obserwuj wątek
    • Gość: smutas Re: Firefox do Win98SE IP: *.dsl.bell.ca 22.10.08, 02:12
      ja do niedawna mialem FF 2 na podobnym sprzecie ale podkreconym na max. co
      dawalo jakies CPU 500MHz. Ale to byl win XP a potem wylącznie Linux. Na czyms
      takim nalezy zapomniec o przyjemnosciach plynacych z YouTube i podobnych. Ale
      ktos niedawno zwrocil mi uwage na: kmeleon.sourceforge.net/
      Przegladarka oparta na tym samym silniku co FF, mogaca uzywac te same wtyczki i
      o wiele mniejsza co tlumaczy sie na szybsza. Nic nie szkodzi sprobowac :-)

Cheers S
    • Gość: 232 Re: Firefox do Win98SE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.08, 08:46
      3.x nie działa na 98
      • manhu Re: Firefox do Win98SE 22.10.08, 15:43
        Max co działa to 2.17. Ponadto z takim rzęchem jaki ma autor wątku lepiej nie próbować, chyba że się ma żelazne nerwy i AdBlocka z filtrem *.swf :)
        • hrabia-monter-christo Re: Firefox do Win98SE 23.10.08, 05:06
          manhu napisał:

> Max co działa to 2.17. Ponadto z takim rzęchem jaki ma autor wątku lepiej nie p
          > róbować, chyba że się ma żelazne nerwy i AdBlocka z filtrem *.swf :)

no to jeszcze wytlumacz jak wielki wplyw na dzialanie netu ma procek, no i te
          wtyczki do FF
          • manhu Re: Firefox do Win98SE 23.10.08, 15:49
            To sobie popróbuj:)

Na starych złomach typu 2Mhz (1,6Pentium, 2,6Celeron 1,8Athlon) reklamy we flashu tną jak diabli i szału można dostać. Na PIII 333 to będzie makabra, pewnie z 5 minut nie będzie można ruszyć myszą. Zatem jak zastosujesz AdBlocka to od razu chodzi lepiej, a przy PIII 333 to sprawa życia i śmierci, bo się zwykle będzie kończyć twardym resetem przy niemożności zrobienia czegokolwiek.

Co zaś samego ściągania z netu, np.dema z ftp to wpływ "na działanie netu" będzie zerowy, bo do tego nie potrzeba "żadnego" proca.
    • pt84 Re: Firefox do Win98SE 26.10.08, 19:19
      Mi na c550MHz i 160MB RAM FF2 działa dość dobrze, nawet z kilkoma kartami
      otwartymi. Co prawda przechodzenie z karty na kartę nie jest zbyt płynne ale z
      płynnością wyświetlania filmów z youtuba nie mam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka