Dodaj do ulubionych

Internet Explorer 8 RC1 - już do ściągnięcia

• joannamaksymiuk Internet Explorer 8 RC1 - już do ściągnięcia 27.01.09, 10:52
      To nie jest tekst dziennikarski tylko reklama! W dodatku słaba :)
    • Gość: MK Internet Explorer 8 RC1 - już do ściągnięcia IP: *.kruk-inkaso.com.pl 27.01.09, 10:59
      Już widzę oczyma wyobraźni te rzesze użytkowników instalujących najnowsze
      dziecko MS... i, niczym na trochę zbyt tanim piwku, tę znikającą gwałtownie z
      każdą sekundą po piankę... Po czym okaże się że dzięki takim jak ten, durnym
      tytułom ("Zabójca Firefoxa"... ROTFL), było wiele hałasu o nic.
      Na nieszczęście Microsoftu, IE pracował na opinię o sobie przez lata. To
      musiało by był rzeczywiście jakieś trzęsienie ziemi w zakresie
      funkcjonalności, żeby nagle rynek zmienił zdanie. Obawiam się że dodatkowy
      pasek i przycisk to trochę za mało.
      Chciałem jeszcze zauważyć, że podobnie, Wy - panowie redaktorzy z działu tech
      gazety, takimi wodotryskami pracujecie na opinię o sobie, z każdym kolejnym
      artykułem o tematyce Ms (jakąś taką tendencję zaobserwowałem).
    • Gość: von.g Buahahah IP: *.nokia.com 27.01.09, 11:03
      Tak tak juz sciagam. Dawno wirusa nie mialem to przyda sie jakas nowa luka w
      systemie :) Pozatym nowosci jakies takie nie nowe
    • lakman Internet Explorer 8 RC1 - ale kręci 27.01.09, 11:18
      W większości wypowiadają się przeciwnicy IE (ja tez do nich należę i prawie już
      zapomniałem w ogóle o windowsach) ale po co takie emocje. Oczywiście, że artykuł
      jest na wyrost. Wszystkie wymienione "nowości" są nimi na pewno dla IE. Wątpię,
      czy którykolwiek z użytkowników FF lub Opery poświęci choćby minutę na ich
      sprawdzenie. Niech tym się martwią ci, którzy chcą lub muszą korzystać z IE.
      Pozdrawiam wszystkich fanów Ognistego Liska.
    • Gość: Jaro Internet Explorer 8 RC1 - już do ściągnięcia IP: *.ghnet.pl 27.01.09, 11:19
      Przecież to typowy news na zlecenie. A czyje? A reklamodawców/firm reklamowych,
      które wraz ze wzrostem udziałów choćby FF proporcjonalnie tracą ilość odbiorców
      reklam...
      EOT.
    • Gość: t Internet Explorer 8 RC1 - już do ściągnięcia IP: *.35-88-b.business.telecomitalia.it 27.01.09, 11:19
      Tylko Safari!
      W kazdym razie nigdy IE. To najgorsza przegladarka! Ciekawe ile placa
      temu portalowi aby reklamowal M$.
    • Gość: ja Internet Explorer 8 RC1 - już do ściągnięcia IP: *.chello.pl 27.01.09, 11:21
      nie rozumiem gdzie tu nowości. Opera przywraca niepoprawnie zamknieta sesje wg życzenia i jeszcze pyta czy ma to zrobić, pasek z zakłdkami też jest sterowanie gestami myszki. Nowy IE, hmm może i będzie dobry, może nawet dorówna FIrefox, ale czy ludzie do niego wrócą? Chyba że będą go wkładać razem z Windą7 do płytki w tedy może wzrośnie liczba użytkowników :)
    • Gość: juzek Internet Explorer 8 RC1 - już do ściągnięcia IP: *.171.90.162.static.crowley.pl 27.01.09, 11:38
      Blagam nie rozsmieszajcie mnie :))))

Chyba nadchodzi samobójca a nie zabójca :))))
    • Gość: hans skad tyle patosu? jaka qrwa smierc? IP: 92.65.75.* 27.01.09, 11:52
      to tylko kolejny zasrany brouser
    • Gość: umsk Internet Explorer 8 RC1 - już do ściągnięcia IP: *.toya.net.pl 27.01.09, 12:24
      activities to zrzynka zywcem z safari od apple.. webslices pewnie tez
      tylko nie napisali co to jest.. spryciarze
    • Gość: Neolit oczywiscie i oczy zawisly IP: 193.201.139.* 27.01.09, 12:27
      Pelna racja. Poza tym jesli jest to artykul sponsorowany (co mozna wywnioskowac
      z tytulu) to prosze to w jakikolwiek sposob zaznaczyc.
      Natomiast juz bardziej prywatnie: zabojca czego?
      buhahahahahahahhahahahahaahahahahahahahaah to sie usmialem, chyba zabojca
      departamentu IE w Redmond.
    • rmiechowicz Internet Explorer 8 RC1 - już do ściągnięcia 27.01.09, 12:28
      Chętnie zainstaluje na małżonkowym komputerze - ale wersje stabilną. O
      aktualizację oprogramowania należy dbać, nie tylko na Linuxie (którego używam).
      Brak blokady reklam to jest to, co kiedyś zmusiło mnie do przejścia na FF.
      Niedawno doszedł do tego moduł sprawdzania pisowni (jakoś tak mam, że zwykle
      piszę mało ortograficznie :D) Nie wiem, co musiałoby się zdażyć, żebym siadając
      do kompa z windowsem użył IE.

Ponieważ serwisuję komputery sąsiadów, to zwykle po instalacji windowsa
      instaluję FF i adblocka. Potem odpalam jakąś stronkę w IE i pokazuję: na tym
      niebieskim Internet wygląda tak. Potem tą sama stronkę otwieram w IE - i zwykle
      po takiej demonstracji ludzie przestaja używać "niebieskiego" Internetu :D
      • Gość: ls Re: Internet Explorer 8 RC1 - już do ściągnięcia IP: *.accesnet.eu 09.02.09, 18:58
        "zdażyć"??? Coś kiepsko ten moduł sprawdzania pisowni działa;)
    • Gość: Adam Internet Explorer 8 RC1 - już do ściągnięcia IP: *.dsl.cnl.uk.net 27.01.09, 12:31
      Mysle ze firefoxa dlugo nikt nie zdetronizuje. Juz teraz na mojej stronie - tinyurl.com/ckd48v - ponad 53% to wlasnie firefox, IE ma ponad polowe mniej.
    • Gość: sputi Internet Explorer 8 RC1 - już do ściągnięcia IP: 217.97.156.* 27.01.09, 12:42
      Wiecie do czego służy ie? do ściągnięcia firefox`a... -:)
    • Gość: fairyboy Internet Explorer 8 RC1 - już do ściągnięcia IP: *.spray.net.pl 27.01.09, 12:51
      zeitgeist sie zbliza stad ta data :D
    • Gość: mandriva Przeglądarka musi spełnić podstawowe minimum: IP: 80.48.2.* 27.01.09, 13:07
      1. Adblock
      2. NoScript.

Jeśli znajdą się w innych przeglądarkach odpowiedniki powyższych o podobnej
      funkcjonalności, to można będzie rzucić okiem na nowy produkt.
      Jeśli tego nie będzie, to choćby nie wiem jak by zachwalano - nie zainteresuję
      się IE
      • Gość: Dejavu Re: Przeglądarka musi spełnić podstawowe minimum: IP: *.debica197.tnp.pl 27.01.09, 14:21
        Przy czym noscripta radzę używać racjonalnie, gdyż praktycznie każda współczesna
        strona dysponuje elementami w javascript, zablokowanie w zasadzie jest
        ograniczeniem funkcjonalności strony o 80%.
        Noscripta lepiej używać do wybiórczego blokowania potencjalnie niebezpiecznych
        skryptów niż całości.
        • Gość: kgsz Wolę swoją metodę IP: 89.191.150.* 28.01.09, 12:21
          Blokować wszystko i odblokowywać wyłącznie tam gdzie to niezbędne.
          W Operze też mam domyślnie cookies/JS/pluginy wyłączone, a dla serwisów, gdzie to wymagane, włączone.
          Przyjemnie się przegląda WWW dzięki temu.
    • lunaglass Chyba zbliża sie Firefox 4, bo menedżer pobierania 27.01.09, 13:07
      Firefoxa w nowej wersji już jest!
    • Gość: Kons Internet Explorer 8 RC1 - już do ściągnięcia IP: *.zone2.bethere.co.uk 27.01.09, 13:21
      Tylko poczekać aż pojawia się informacje, ze dziurawa jest ta wersja :)Ja
      poczekam, aż pojawi się w updejcie :]
    • Gość: nick Internet Explorer 8 RC1 - już do ściągnięcia IP: *.adsl.inetia.pl 27.01.09, 13:36
      I znowu namawiają do złego... Kto się na taki syf nabierze?
    • Gość: gosc78 Internet Explorer 8 RC1 - już do ściągnięcia IP: *.mas.airbites.pl 27.01.09, 13:41
      wersja finalna???Czy to po polsku?Panie redaktorze, sam pan to pisal czy sciagnal z angielkojezycznych pism?
    • stypendysta Internet Explorer 8 RC1 - już do ściągnięcia 27.01.09, 13:50
      "Automatic Crash Recovery - przywracanie sesji przeglądarki, która została przerwana przez błąd lub wyłączenie komputera"

Co za nieuk to pisał?! - przecież tak właśnie od kilku już lat działa Opera!!!
      • Gość: baalsaack Re: Internet Explorer 8 RC1 - już do ściągnięcia IP: *.btsnet.pl 27.01.09, 14:05
        Taki mechanizm jest już chyba we wszystkich przeglądarkach, również w IE 7.
        Najpewniej autor artykułu coś pomylił.
      • Gość: KLM Re: Internet Explorer 8 RC1 - już do ściągnięcia IP: *.chello.pl 27.01.09, 14:36
        i Firefox...
    • Gość: Dejavu Internet Explorer 8 RC1 - już do ściągnięcia IP: *.debica197.tnp.pl 27.01.09, 13:57
      Zabójca Firefoxa? To chyba mocno ironiczne stwierdzenie. IE8 nadal olewa
      standardy W3C, testy Acid przechodzi może 20 punktów na 100. Kwestie prędkości
      też mocno dyskusyjne. Microsoft przespał etap w którym inne przeglądarki przez
      Microsoft ignorowane, uległy rozwojowi, a sami z IE6-7-8 zostali w tyle około 5 lat.
      Na dzień dzisiejszy mówienie o IE jako konkurencji dla Opery czy Firefoxa to
      niesmaczny żart.
      IE w dużej mierze używają osoby nie mające elementarnego pojęcia o
      przeglądarkach, mam przykład namacalny jak działa mechanizm, ciotka oczywiście
      używa IE, dlaczego? Ano dlatego, że nie posiada licencji na system i tym samym
      nie pobiera żadnych aktualizacji, siłą rzeczy używa IE6 co uważam za dramat.
      System niezałatany z totalnie problematyczną przeglądarką która przez
      projektantów www jest już olewana bo nie da się wiecznie dostosowywać witryn do
      tandety.
      Cóż więc, poleciłem ciotce Firefoxa. Raz że zminimalizuje to wirusiarstwo jakie
      ciotka rozprzestrzenia, a dwa strony zaczną się jej normalnie wyświetlać.
      Problemem pozostają nadał aktualizacje systemowe, których u niej brak.
      Tak więc reasumując IE8 nie jest kompletnie żadną konkurencją dla Opery czy
      Firefoxa, osoby które używają Firefoxa lub Opery nie wrócą już nigdy do
      półproduktu jakim jest Internet Explorer.
    • Gość: mark Chyba sobie jaja robicie - zabójca Firefoxa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 14:08
      Autor artykułu to zwykły lamer - szkoda, że takie wiadomości są umieszczane na
      głównym portalu. Microsoft sam przyznaje nieoficjalnie, że ich IExplorer jest
      daleko w tyle za konkurencją, a tu ktoś takie "kwiatki" strzela :)
    • Gość: yarroB Internet Explorer 8 RC1 - już do ściągnięcia IP: 195.182.9.* 27.01.09, 14:19
      Witam.
      Podoba i się szczególnie w artykule "Wśród nowości można wymienić
      szybsze otwieranie stron WWW, zwiększenie bezpieczeństwa
      użytkownika .. przywracanie sesji przeglądarki, która została
      przerwana przez błąd lub wyłączenie komputera. Zwiększono również
      zabezpieczenie przed oszustami internetowymi."
      No tak, same nowości - wykoszą konkurencję raz dwa! :-)
      Ale już przywykłem, że jakość tutejszych artykułów jest, jaka jest.
    • Gość: Maciek Chyba jakiś spec od kultury pisał ten artykuł IP: *.abg.com.pl 27.01.09, 15:07
      Z artykułu bije wręcz fachowość autora.

a tytuł "Pogromca Firefoxa..." miał chyba być jakąś prowokacją.

EXPLORERER pod tytułem
      • Gość: przemek Re: Chyba jakiś spec od kultury pisał ten artykuł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.09, 15:13
        a jak to zainstalować? wywala błąd w czasie instalacji.. na dwóch komputerach.
        • ekiwok Re: Chyba jakiś spec od kultury pisał ten artykuł 29.01.09, 22:29
          Firefox tak ma jak cały OS.

A jeżeli nie działa Ci IE 8 to może instalujesz na Macu jakimś albo Linuchu ;) albo na Windowsie starszym niż zaktualizowany XP ;]
        • jadeim Re: Chyba jakiś spec od kultury pisał ten artykuł 02.02.09, 09:01
          Na jakim systemie instalujesz? Jeżeli na becie Windowsa 7, to nie ma bata, żeby
          Ci poszedł ;)
        • Gość: jk Re: Chyba jakiś spec od kultury pisał ten artykuł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.09, 23:59
          A czy będzie pakiet .rpm albo .deb?
          A może chociaż źródła do samodzielnego skompilowania?
          ;)
          Źródła to pewnie się pojawią po kolejnym włamie do M$ ;)
      • ekiwok Re: Chyba jakiś spec od kultury pisał ten artykuł 29.01.09, 22:27
        No, ale z tabelki pod artykułem jasno wynika, że z Internet Explorerów, korzysta więcej ludzi niż Firefoxów ;) poza tym Firefox nigdy nie będzie systemową przeglądarką microsoftu. Jakie to smutne... wszyscy i tak będą z niego korzystać, bo wykorzystują go nawet takie szczwane programy jak gg ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka