Dodaj do ulubionych

Nokia 5220 XpressMusic - test

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.09, 16:54
Fajny telefon do tego dostępny u operatorów również i to właśnie za
złocisza... Dla mnie fajna alternatywa innych tanich telefonów,
widziałem go w Orange za dobre pieniądze.
Obserwuj wątek
    • Gość: A Re: Nokia 5220 XpressMusic - test IP: *.limes.com.pl 17.03.09, 08:34
      Używam 5220 od ok.2 tygodni i jestem bardzo zadowolona:) zdjec jeszcze nie
      probowalam robic, dlatego nie narzekam.
    • Gość: zenek telefon muzyczny - hehe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.09, 09:13
      no comments.. pytanie ilu sprzedawców tego złomu już nakręca liczniki postów -
      no dwóch już widzę:)
    • Gość: M. Re: Nokia 5220 XpressMusic - test IP: *.tieto.com 17.03.09, 09:30
      Malutkie klawisze numeryczne niestety.
    • Gość: teletele telefon fotograficzny... IP: 83.238.11.* 17.03.09, 09:33
      A ktory aparat telefoniczny "za rozsadne pieniadze" ma najlepszy aparat? (moze
      byc starszy model, nie koniecznie nowosc, byle robil dobre zdjecia)
      • 4v Re: telefon fotograficzny... 17.03.09, 11:28
        k750i. możesz kupić nawet za 100zł na internetowych aukcjach

w tej samej cenie kupisz też jakas stara cyfrówke, robiącą zdjęcia lepsze, niż
        najlepsze telefony.
        • Gość: HAL-9000 Re: telefon fotograficzny... IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.03.09, 23:44
          Żaden K750 tylko K800. Zwyczajnie większy moduł aparatu z poprostu większą optyką i matrycą. Mimo wszystko zgodze się z przedmówcą że za 100-200 zł kupisz starszy markowy aparat i zje on te wynalazki 5mpix.
    • Gość: Egzegezy Jak można nazwać jakąkolwiek komórkę "muzyczną"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 09:45
      Przecież byle odtwarzacz mp3 ma lepszą jakość.
      • Gość: ja tego telefonu IP: *.48.pxs.pl 17.03.09, 09:59
        prawie nie slychac,jesli sie go wlozy w jakies spodnie z grubszego materialu /np
        bojowki/
        • Gość: Egzegezy Re: tego telefonu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 10:11
          ale chodzi mi o jakość dźwięku w słuchawkach, nie głośność.
          • 4v porównywałeś? 17.03.09, 11:31
            niektóre komórki mają procesory muzyczne lepsze niż niejeden iPod, o tanich
            odtwarzaczach nie wspomnę.

oczywiście nie tak tanie jak ta nokia, no i zwykle trzeba mimo wszystko dokupić
            słuchawki z prawdziwego zdarzenia, bo te dołączane do zestawu to kompletna porażka.
            • Gość: M. Re: porównywałeś? IP: *.tieto.com 17.03.09, 16:48
              Teraz zadajmy sobie, czy jakość dźwięku wynika z możliwości procesora? W pewnym stopniu tak, ale jeśli procesor (dekoder) nic nie psuje, to reszta zależy raczej od stopnia analogowego.
              • Gość: HAL-9000 Re: porównywałeś? IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.03.09, 23:42
                Zabawna dysputa. Wdajecie się w spięcia n.t. jakośći mp3 jakby to było nagranie SACD podawane na stopień klasy AA. Niech do was wszystkich dotrze, że to tylko mp3. "procesor nic nie popsuje" heh - kolego, ten strumień zostanie wielokrotnie przetworzony zanim dotrze do twoich uszu. Czy psuje czy nie, to temat na rozmowe przy piwie. przy nagraniach mp3 można jedynie się wdawać w spięcia na temat czy to dobrze brzmi czy nie, ale nie na temat jakości.
    • Gość: Fish-u Nokia 5220 XpressMusic - test IP: 217.117.128.* 17.03.09, 10:06
      Cicha wg. mnie.
      W dodatku nie wiem czy tylko ja trafiłem na ten model, ale wiesza się przy
      większości zwykłych operacji (rzecz jasną od czasu do czasu).
    • hollowcat co to jest "muzyczny telefon"? 17.03.09, 10:11
      To wogóle jest po polsku? Telefon służy do dzwonienia a nie "muzykowania".
      • Gość: xxx Re: co to jest "muzyczny telefon"? IP: *.chello.pl 17.03.09, 11:05
        Telefon ma sluzyc uzytkownikowi. Gra, dzwoni czy przytrzymuje nim kartki to jego
        sprawa. Tak samo z jakoscia dzwieku. Jak komus wystarczy "telefoniczna" jakosc
        to po co plujecie jadem. Czy wszyscy musza nosic IRIVER-y z Porta Pro. Zawisc
        przemawia za wami malutcy, zawisc.
      • Gość: HAL-9000 Re: co to jest "muzyczny telefon"? IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.03.09, 23:46
        Proste pytanie, prosta odpowiedź. Muzyczny telefon to taki w którym poza funkcją telefonu główną cechą jest odtwarzacz muzyczny. I owszem "Muzyczny telefon" jako fraza wygląda na polską.
    • Gość: wojtuś Nokia 5220 XpressMusic - test IP: *.satfilm.net.pl 17.03.09, 10:17
      Usłyszałem to co dla mnie najważniejsze: "gja bajdzo dobrze". Teraz mogę udać się do salonu po ten telefon.
      • Gość: jjkjj Re: Nokia 5220 XpressMusic - test IP: 79.97.233.* 17.03.09, 10:42
        ciekawe ile bateria pociagnie? 3h?
        • 4v Re: Nokia 5220 XpressMusic - test 17.03.09, 11:32
          już SE k750i potrafił grać przez około 20 godzin. to coś z tak małym
          wyświetlaczem powinno pociągnąć około 25 godzin.

ludzie, jak wy mało wiecie o tej technologii...
    • Gość: stach Nokia 5220 XpressMusic - test IP: 91.200.92.* 17.03.09, 11:10
      Opis rzetelny. Faktycznie nie jest to cudo techniki, ale jak na telefon za
      złotówkę daje radę zupełnie dobrze. Ma mocną baterię, która spokojnie wytrzyma
      tydzień normalnego użytkowania. Wiadomo, jeśli się słucha dużo muzyki, to ten
      czas się skróci, ale to normalne.

Jakość muzyki jest całkiem dobra, pewnie przeciętny odtwarzacz mp3, jak to ktoś
      tu napisał, będzie lepszy, ale w końcu to telefon z funkcją odtwarzacza, a nie
      odwrotnie.

Aparat mógłby być lepszy, ale i tak czasem uda się zrobić całkiem fajne zdjęcie.
      Ja tam nie narzekam, a jak chcę zrobić ładne zdjęcie to sięgam po normalny
      aparat fotograficzny a nie po telefon.

Podsumowując, telefon jest całkiem dobry, mógłby być tylko trochę solidniejszy,
      bo jest nieco "plastik - fantastik". Ale i tak jak za tą cenę to jest bardzo
      dobra rzecz.
    • kolodziejo Nokia 5220 XpressMusic - test 17.03.09, 11:56
      Artykuł sponsorowany?

Telefon jest do niczego, choćby z powodu wady oprogramowania, z powodu której
      MMS wysłany z tego telefonu powoduje zawieszanie się większości innych Nokii
      przy próbie jego pobrania.

Poza tym, co jest "bardzo dobrego" w 5310? 30 MB wbudowanej pamięci? Źle
      spasowana obudowa? Fatalna bateria? A może, skoro tak tu się zrobiło
      "gadżetowo", namiastka aparatu forograficznego bez autofokusa? A to wszystko w
      cenie za wysokiej jak na beznadziejną jakość i funkcjonalność typową dla dolnej
      półki.
      • kolodziejo Re: Nokia 5220 XpressMusic - test 17.03.09, 11:58
        Nawet "przecudowna kuzynka" 5310 nie daje rady MMS-om z 5220:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=75&w=92659548 .
    • Gość: ancia Nokia 5220 XpressMusic - test IP: *.jkns.pl 17.03.09, 12:12
      Mam ten telefon i muszę przyznać, ze ten artykuł w 100% oddaje moje odczucia
      co do niego. Jestem w stanie się podpisać pod wszystkimi plusami i minusami.
      Ogólnie polecam choć jakbym miała trochę więcej pieniędzy z pewnością bym
      kupiła 5310:)
    • Gość: zly Nokia 5220 XpressMusic - test IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 12:21
      ten artykulik to nic innego jak reklama.
      • Gość: gosc Re: Nokia 5220 XpressMusic - test IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 12:57
        A wiecie może gdzie ten telefon można wziąć?? W jakiej sieci?? i za
        jakie pieniądze??
    • Gość: HAL-9000 Nokia 5220 XpressMusic - test IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.03.09, 23:35
      Mam ten telefon ponad miesiąc. Cóż - ten telefon to totalna porażka w serii XpressMusic i wbrew recenzji znacznie różni się od całej serii. Pierwsze co odrazu ugryzło mnie przy używaniu tego badziewia to:

- zawiesza się przy odtwarzaniu dużych plików Wave (np. 650Mb czyli pełny obraz płyty audio), zawiesza się przy większych mp3 (np 200mb - jak ktoś lubi słuchać długich setów to czemu nie, zresztą na tych kawałkach problemów w 5300 nie miałem)
      - udziwnione pisanie SMSów - nawet po zmniejszeniu czcionki widzimy bardzo nieznaczny obszar pola tekstowego, gdyż poniżej figuruje pasek ikon umożliwiających dodanie elementów multimedialnych do wiadomości. Przecież nie każda wiadomość będzie szła wypchana dźwiękiem i muzyką więc nie zawsze to musi figurować.
      - brak możliwości ustawienia wyświetlania numeru komórki przy nazwie, w książce adresowej (jak i dlaczego? mnie nie pytajcie)
      - fatalnie zaprojektowane klawisze odtwarzacza muzycznego, niewyczówalne przez spodnie, koszulke. Ciężko nimi operować nawet w normalnych warunkach ponieważ nie wiem czemu nie zrobili tak jak w 5300XM, ale nic nie wystaje poza obrys obudowy.
      - obudowa zwyczajnie TANDETNA - telefon przy upadku na ziemie natychmiast rozczłonkował się na 3 części - akumlator, pokrywke, baterie.
      - masa losowych przygód z oprogramowaniem tej słuchawki (niestabilności, zwisy)

Cóż. Cena niska no i rzeczywiście - niedługo można będzie się zapewne spodziewać wysypu tych słuchawek w naprawde okazyjnych cenach na allegro... Osobiście bardzo chętnie wróciłbym do posiadanych wcześniej 5300XM czy 6300. Bo dwa jedyne atuty czyli większa bateria i minijack to za mało.
    • Gość: HAL-9000 Re: Nokia 5220 XpressMusic - test IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.03.09, 23:48
      Za najlepsze pieniądze to jest na allegro - każdy telefon - porównując do cen operatorów. Druga sprawa, to ta słuchawka jest zwyczajnie mierna. Proponuje poczytać różne opinie na jej temat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka