Dodaj do ulubionych

Aplikacje, które nie działają na Vista, będą dz...

IP: 193.24.220.* 13.03.09, 09:34
Nie uruchomię arabskiego programu Khalifa Cartoon Characters Creator!!!???
Łeee, to zostaje na Windows 95.
Obserwuj wątek
    • Gość: blt Aplikacje, które nie działają na Vista, będą dz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.09, 09:35
      ciagle wstecz....
      niech tworcy aplikacji dostosuja je do systemu!!!!
      wszystko na odwrot
      • Gość: von.g Re: Aplikacje, które nie działają na Vista, będą IP: *.nokia.com 13.03.09, 10:02
        Wlasciwie to wiekszosc aplikacji moglaby byc niezalezna od systemu. Ale M$ z
        premedytacja tak projektowal swoje systemy ,zeby aplikacje byly nieprzenaszalne.
        teraz sam wpada w swoje sidla ...
        • Gość: X Re: Aplikacje, które nie działają na Vista, będą IP: *.acn.waw.pl 13.03.09, 11:12
          > Ale M$ z premedytacja tak projektowal swoje systemy ,zeby aplikacje
          > byly nieprzenaszalne.

Znam tysiące aplikacji, które są przenaszalne więc o czym ty w ogóle piszesz? O
          jakiej premedytacji?
          • von.g Re: Aplikacje, które nie działają na Vista, będą 13.03.09, 16:48
            Czy ja powiedzialem ,że takich aplikacji nie ma?

Polecam fajny art o histori M$ i motywach decyzji jakie podejmowali :

www.roughlydrafted.com/RD/Q4.06/4E2A8848-5738-45B1-A659-AD7473899D7D.html
          • maruda.r Re: Aplikacje, które nie działają na Vista, będą 21.03.09, 21:21
            Gość portalu: X napisał(a):

> > Ale M$ z premedytacja tak projektowal swoje systemy ,zeby aplikacje
            > > byly nieprzenaszalne.
            >
            > Znam tysiące aplikacji, które są przenaszalne więc o czym ty w ogóle piszesz? O
            > jakiej premedytacji?

Dla firm problem sprowadza się do pieniędzy: albo nowy system na 100% obsłuży
            starą aplikację i przeniesienie jej na nowy komputer zajmie jeden dzień, albo
            nie mamy o czym rozmawiać.

Stara aplikacja generuje konkretną ilość pieniędzy w konkretnym czasie. Ta sama
            aplikacja musi dać więcej pieniędzy w tym samym czasie, a jeszcze zapracować na
            nowy system i komputer. Jeżeli tych warunków nowy system nie spełnia, to szkoda
            czasu.

Każde utrudnienie ze strony MS w kompatybilności wstecznej przekłada się na
            odłożenie decyzji ad Kalendas Graecas.

• Gość: biedronka ale sie wzruszyłam... IP: 83.16.203.* 13.03.09, 09:41
      Łzy mi lecą gdy słyszę że kolejne programy będą w końcu działać pod windowsem! A
      serio...używam linuxa ponad 10 lat, nie ma tu zadnego problemu z
      kompatybilnością wsteczną, ceną, licencją, niechcianymi reklamamy czy spyware,
      jedyne co ma windows czego nie ma linux to dobra reklama. Ale wiadomo, ładne
      pazłotko i ludzie gó... i tak kupią, i będą święcie przekonani że mają coś dobrego!
      • Gość: abe Re: ale sie wzruszyłam... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.09, 09:53
        Hmm, ja też używam linuksa od ponad 10 lat i mam podobne doświadczenia. Jeśli
        zaś chodzi o Windows 7: co parę dni na www.gazeta.pl można przeczytać o kolejnej
        nowości w Windows 7. Tyle, że te "nowości" są coraz mniej istotne, może zaczyna
        ich już brakować? Niech MS np. zadba, by Windows 7 działał na procesorach ARM.
        Niektórzy analitycy przewidują, że do roku 2012 ponad 50% netbooków będzie
        działało z tym właśnie procesorem. To tylko przepowiednia, jednak pierwsze
        ARM'owe netbooki już trafiają na rynek. Są tańsze od Intelowskich Atomów i
        zużywają mniej energii. Na razie działają tylko pod Linuksem.
        • Gość: von.g Re: ale sie wzruszyłam... IP: *.nokia.com 13.03.09, 10:04
          www.roughlydrafted.com/RD/Q4.06/4E2A8848-5738-45B1-A659-AD7473899D7D.html
      • Gość: Zdziwiony Re: ale sie wzruszyłam... IP: *.acn.waw.pl 13.03.09, 11:20
        > Łzy mi lecą gdy słyszę że kolejne programy będą w końcu działać pod
        > windowsem! A serio...używam linuxa ponad 10 lat, nie ma tu zadnego
        > problemu z [bla, bla, bla].

Używasz tego linuxa to sobie używaj. Nie rozumiem tylko po kiego grzyba się tym
        chwalisz na forum, w temacie, który tego twojego linuxa nie dotyczy. Jakieś
        kłopoty z przeczytaniem tematu albo zrozumieniem treści?
        • seattle92 Re: ale sie wzruszyłam... 14.03.09, 11:14
          Bo ta sekta Linuxa tak ma. Myślą, że w ten sposób zwerbują nowych członków, a w
          istocie tylko zniechęcają swoją głupotą i chamstwem!
      • Gość: Pio W dupie byłaś g***o widziałaś... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.09, 11:31
        Linux nie ma problemów z kompatybilnością? Ciekawe od kiedy to. Testowałem
        Linuxy wszelkiej maści od 1994 roku. I zawsze się coś krzaczy na nowoczesnym
        sprzęcie. Jedyny Linux którego szczerze można polecić to Gentoo/Arch. Reszta
        jest konsumenckim shitem.

To teraz mądralo spróbuj odpalić iPhone, Zune pod ukochanym Linuxem :).

Ostatnio stało się możliwe zainstalowanie Photoshopa pod Linuxem za co byłem
        wdzięczny do czasu... Bo krzaczy się. Nie ma problemów z ceną? Chyba zapominasz,
        że nie wszystko dostaniesz pod Linuxem za darmo. CrossOffice czy Cedega nie są
        za darmo. No chyba, że piraci się pod Linuxem haha :).

Windows 7 w stanie z bety nie zamieniłbym na XP z powrotem. Od Visty też dzieli
        go przepaść. No ale krzyczcie, że Linux jest super nie testując nawet W7.
        • Gość: 123 Re: W dupie byłaś g***o widziałaś... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.09, 11:58
          drogi Pio, te posty o linuksie to takie prowokacje jak kiedys jasiu smietana

ona nie sa merytoryczne, a ich autorzy sa prawdopodobnie jednak madrzejsi niz wynika to z postow
        • von.g Re: W dupie byłaś g***o widziałaś... 13.03.09, 16:54
          O co Ci chodzi? Koleś mówi ze Linux jest super i jestem wstanie go zrozumieć bo
          też tak uważam. Skoro u niego dziła i spełnia swoje zadania to po co ma probować
          w7? Czy jeśli w7 bedzie porządnym produktem (w co szczerze wątpie) to Linux
          przestanie być super?!?!?!?

Pozatym nie porównuj systemu ktorego jeszcze nie ma z systemem który już jest. W
          latach 90 M$ też tak robił. Wymyślił sobie Cairo i udawadniał jego wyższość nad
          NeXtem . Gazety rozpisywaly się jaki wspanialy to bedzie system a on nigdy nie
          powstał. Skoro chcesz się drugi raz nabrać na ten sam trick prosze bardzo ...
          • seattle92 Re: W dupie byłaś g***o widziałaś... 14.03.09, 11:18
            von.g, nie trać czasu. I tak nikt nie chce używać tego shita, Linuxa. Idź sobie
            trolluj na przeznaczone do tego forum.
    • Gość: kakaowy joe windows 7 IP: *.aster.pl 13.03.09, 10:12
      programy beda dzialac, ale w chyba w maszynie wirtualnej. ewentualnie zostawia
      opasly katalog C:\Windows\winsxs\ ktory zawiera wszystkie dllki kiedykolwiek
      napisane, w kazdej wersji.

• Gość: czesław gumojad linuksiarze IP: *.aster.pl 13.03.09, 10:13
      co wy mi tu z 10 lat. ja od 26 lat uzywam zx spectrum + i nie mam ani problemow
      z wirusami ani z wolnym bootowaniem systemu. i co, kto tu rzadzi cieniasy?
      • Gość: zet Re: linuksiarze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.09, 10:47
        Gość portalu: czesław gumojad napisał(a):

> co wy mi tu z 10 lat. ja od 26 lat uzywam zx spectrum + i nie mam
        ani problemow
        > z wirusami ani z wolnym bootowaniem systemu. i co, kto tu rzadzi
        cieniasy?

piekne i oddaje caly sens walki linux windows :)
        • Gość: Baba Re: linuksiarze IP: *.aster.pl 13.03.09, 11:21
          > piekne i oddaje caly sens walki linux windows :)

Raczej oddaje sens wtrącania się linuxiarzy w tematy ich nie dotyczące.
      • Gość: abe Re: linuksiarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.09, 11:31
        Są różne sposoby, by nie używać MS Windows. Przynajmniej kolega używając ZX
        Spectrum wolniej siwieje :-) To nie admini linuksowi muszą stosować farbę
        koloryzującą do włosów (jakiego koloru są włosy CEO Microsoftu, Steve'a Balmera? :-)
    • Gość: kretek_bladzi Aplikacje, które nie działają na Vista, będą dz.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.09, 11:49
      E tam, takie pierdu, pierdu. Jak na razie to co nie działało pod Vistą, to niektóre sterowniki i przedpotopowe aplikacje pisane pod DOS. Aplikacjom, które pokasłują czasem na Viście wystarczy wsteczny tryb zgodności i tryb Administratora. Z tego co zauważyłem w becie Windows 7 jest kilka edytowalnych poziomów kontroli konta użytkownika, tak nielubianej przez viścianych narzekaczy, ale układ systemu i filozofia korzystania z niego jest taka jak w Viście, więc ci mniej elastyczni dalej będą narzekać zamiast się do wydajniejszego interfejsu dostosować.
      • Gość: P. Re: Aplikacje, które nie działają na Vista, będą IP: *.aster.pl 13.03.09, 20:55
        Tak, np. Medieval I - jak wiadomo pisany pod DOS
      • maruda.r Re: Aplikacje, które nie działają na Vista, będą 21.03.09, 21:37
        Gość portalu: kretek_bladzi napisał(a):

> . Z tego co zauważyłem w becie Windows 7 jest kilka edytowalnych poziomów kontr
        > oli konta użytkownika, tak nielubianej przez viścianych narzekaczy, ale układ s
        > ystemu i filozofia korzystania z niego jest taka jak w Viście,

I to jest właśnie podstawowa przyczyna porażki Visty - układ i filozofia.
        Zamiast uproszczeń nakładane są kolejne pętle zabezpieczeń. To nie ma prawa
        dobrze, wydajnie i bezpiecznie działać.

Dlatego narzekania na Vistę poszczególnych użytkowników są w miarę krótkotrwałe
        - wracają do sprawdzonego XP i nie trudzą się z odkrywaniem kolejnych poziomów
        zabezpieczeń i odbezpieczeń.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka