Gość: and IP: *.chello.pl 16.03.09, 13:01 ERA spi i obudzi sie za to z reka w nocniku! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
drwlodson Play Fresh rozpętał wojnę cenową 21.03.09, 23:06 Plus trochę głupio zrobił. Zamiast ok 70 groszy do jednej sieci a 29 groszy do reszty wole mieć 29 groszy do wszystkich jeżeli wiecie o co mi chodzi. Wiele znanych mi głównie starszych osób przekonało się do fioletowej sieci dzięki długiej ważności konta którego wartości najczęściej nie zdążyli wykorzystać w określonym czasie. Mam nadzieję że Orange nie popełni tego błędu co Plus i wydłuży czas ważności konta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Play Fresh rozpętał wojnę cenową IP: *.icpnet.pl 13.04.09, 11:10 Masz rację, mój ojciec mało korzysta i zebrał 120pln na karcie simplusa i nie wiedział co z nimi zrobić. Poradziłem przejście do play fresh - super zadowolony! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolony Rok ważności numeru po każdym doładowaniu to... IP: *.icpnet.pl 03.12.09, 10:16 ...nokaut ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Play Fresh rozpętał wojnę cenową IP: *.tvgawex.pl 19.05.09, 20:56 kupiłem i działało 1 dzień, na drugi nie mogłem wysyłąć sms ani dzwonić poszedłem do punktu play i przez 2 godziny nic nie załatwiłem. do obsługi klienta próbowałem sie połączyć 30 min czekania i nic. NAPRAWDĘ SUPER OFERTA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Play Kłamstwo!!! IP: *.ghnet.pl 22.03.09, 11:47 Tylko Play ma równą stawkę. Wszyscy inni kłamią w reklamach. Ostatnio widziałem reklame Plusa. Slolgan mówi 29gr do wszystkich. Nie ma żadnej gwiazdki ani nic małym drukiem! Natomiast jak dzwonisz do Play to placisz prawie 80gr. To samo dotyczy wszystkich innych. heyah tez klamie. Podobno prawo sie zmienilo i w reklamach nie mialo juz byc brudnych trikow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: volvo Re: Kłamstwo!!! IP: 78.8.141.* 22.03.09, 19:16 i brudnych trików nie ma, patrz dobrze na ekran! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Oczywiście, że klamstwo IP: 213.155.183.* 24.03.09, 07:17 Kłamstwo - w dodatku od razu widoczne. Jak można pisać do WSZYSTKICH i dodawać gwiazdkę "nie dotyczy Play". Wszyscy to wszyscy. Powinni za te reklamę dostać karę. To jak pisanie "za darmo" - po zapłacie abonamentu 150 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galaktyczny Edek Re: Oczywiście, że klamstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.09, 10:38 Nie dotyczy nie tylko Play, ale też w niektórych przypadkach oferty Cyfrowego Polsatu, a od maja będzie startować CenterNet i też będzie tak samo. W sumie niedługo to co wygwiazdkowane będzie mieć taką długość jak sama reklama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: km Re: Oczywiście, że klamstwo IP: *.tvgawex.pl 21.05.09, 12:07 U mnie przestało działać po 3 godzinach - udało mi sie wysłać aż 5 SMS-ow . Zgłaszając reklamację otrzymałem odpowiedzże moje konto zostało zablokowane bo wysyłałem zbyt dużo sms-ow i za dużo dzwoniłem - zatkało mnie.km Odpowiedz Link Zgłoś
kormiii Re: Kłamstwo!!! 22.03.09, 23:27 Po prostu jest walka z Playem. W taki sposób jak np. wszyscy w domu mamy plusa to nowy dodatkowy tel. napewno nie będzie już z playa bo się nie będzie opłacało wykopgier.pl/gry-online/16/gra-virus/ Odpowiedz Link Zgłoś
fagusp Re: Kłamstwo!!! 23.03.09, 11:06 No to trzeba wszystkie telefony przeieść z Plusa do Play-a. PS. Nie wrożę powodzenia Plus-owi. W sytuacji kiedy znajomi posiadacza numeru w Plus-ie mają abonament w Play-u: - znajomi nie zmienią dostawcy, bo im to ryba, - posiadacz Plus-a ocknie się szybko, że to on jest łosiem. Zgadnij co wówczas zrobi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerry Re: Kłamstwo!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.09, 16:10 A ja 16 marca kupiłem 3 startery Play , dla siebie i rodziny i jesteśmy baardzo szczęśliwi , że podziękowaliśmy erom i innym orangom.Rewelacja. Wyżej wymienieni odczują odpływ do Play za 1-2 mies. gdy coraz więcej numerów będzie zablokowanych a sms o treści: jutro stracisz możliwość wykonywania połączeń będzie tym najczęściej wysyłanym.I choćby zeszli po 20gr za minutę, to nie wrócę do orange.Za długo byłem posuwany w d... Odpowiedz Link Zgłoś
jaco1234 Dlaczego Play ma jednąstawkę do wszystkich ? 05.04.09, 10:23 Dlaczego Play ma jednąstawkędo wszystkich, a inni do Play po 72 grosze? oczywiście obiegowa opinia przepisywana przez wszystkich idiotów jest taka, że to dlatego, że konkurencja WYKAŃCZA PLAY. prawda jest taka, że za każdąminutę połączenia wykonanego z JEDNEJ sieci (np Orange) do DRUGIEJ (np Plus) orerator od którego dzwonimy - w tym przykładzie orange musi zapłacić drugiemu (Plusowi) określone pieniądze. Dzwoniąc z Plus, Orange, Ery do Play, Sieci te muszą zapłacić firmie P4 około 2 razy tyle niż gdyby te same połączenia były wykonywane w ramach "wielkiej trójcy". I z tąd różnica. Za te pieniażki Play jest w stanie choć cześciowo "sponsorować" swoje niższe ceny. Ja wiem że Klientom to wszystko jedno, a Klientom Play to już w ogóle wszystko jedno ALE SKOŃCZCIE PIE**OLIĆ ŻE TO W RAMACH WYKAŃCZANIA KONKURENCJI!!!!! dziękuję za uwagę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: derobson Re: Dlaczego Play ma jednąstawkę do wszystkich ? IP: 193.194.132.* 07.04.09, 11:02 jaco1234 - jestes zapewne pracownikiem, Ery, Plusa lub Orange - Play ma niskie stawki, bo trzej pozostali to oligopol , zeby nie play, to nigdy by nie obnizyli stawek, teraz tez im sie nie spieszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Dlaczego Play ma jednąstawkę do wszystkich ? IP: *.tvgawex.pl 19.05.09, 20:57 kupiłem i działało 1 dzień, na drugi nie mogłem wysyłąć sms ani dzwonić poszedłem do punktu play i przez 2 godziny nic nie załatwiłem. do obsługi klienta próbowałem sie połączyć 30 min czekania i nic. NAPRAWDĘ SUPER OFERTA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: km Re: Dlaczego Play ma jednąstawkę do wszystkich ? IP: *.tvgawex.pl 21.05.09, 12:07 U mnie tez przestało działać po 3 godzinach - udało mi sie wysłać aż 5 SMS-ow . Zgłaszając reklamację otrzymałem odpowiedzże moje konto zostało zablokowane bo wysyłałem zbyt dużo sms-ow i za dużo dzwoniłem - zatkało mnie.km Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Odpowiedź innych jest żałosna IP: 213.155.183.* 23.03.09, 21:02 Karty nadal mają ważność kilku dni po załadowaniu za minimum. Z kolei Fresh ma fatalną jakość połączeń internetowych. Nawet przez GPRS zrywa co jakiś czas, a wznawiając ciągnie koszty za nowe rozpoczęte 100kb, w centrum Szczecina nie można uzyskać połączenia, a naliczanie kosztów jest wadliwe - za jedno połączenie z prędkością rzędu GPRS i przesłanie 50 kb, zdjęli z karty 2,6 zł - przy oficjalnej cenie 12 gr za 100kb. Skandal. W dodatku przy każdym zerwaniu połączenia otrzymywałem SMS-y reklamowe, które już przychodzą w ilości porównywalnej z nękaniem - może dlatego połączenie było zrywane. Zgłoszenie jest "rozpatrywane" - na razie od 5 dni. W sumie z 10 zł 7,5 poszło na 2 rozmowy z BOK i przesłanie kilkuset kb przy wciąż zrywanych połączeniach. Super jakość. To wszystko działo się, gdy próbowałem wykorzystać ich kartę do używania speedalarm. Liczyłem, że prześlę te odrobinę danych przez miesiąc i doładowanie 5 zł wystarczy na kilka miesięcy. To było tylko założenie słuszne tylko na papierze. Kupiłem - dla porównania, simplusa i program pięknie chodził na tej samej trasie. Nic nie było zrywane. Obie sieci korzystają z tych samych przekaźników, więc zasięg nie jest problemem. Może być więc albo drożej i przy krótkiej ważności konta, albo przy kiepskiej jakości. Mamy w Polsce cholernie dobry wybór... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konsultant Re: Odpowiedź innych jest żałosna IP: *.enterpol.pl 25.03.09, 19:00 Koleś - Ty najpierw zorientuj się na jakiej zasadzie działa internet mobilny i jak wygląda taryfikacja za połączenia, a potem się wypowiadaj publicznie. Oświecę cię: w mobilnym internecie NIE płaci się ZA PRĘDKOŚĆ przesyłu(kilobity=kb) - ta opcja na dzień dzisiejszy dotyczy tylko łącza stałego!!! W przypadku PLAY ONLINE, Blueconnect'a, Orange Free itd. PŁACI SIĘ ZA ILOŚĆ pobranych lub wysłanych danych (kilobajty= kB)!!! Natomiast jakość transmisji jest zależna przede wszystkim od: - ilość osób korzystających z tego samego nadajnika (trzeba brać pod uwagę osoby prowadzące rozmowy), - czy jest to nadajnik EDGE czy GPRS czy UMTS/HSDPA, - warunków atmosferycznych, - ukształtowania terenu, - ograniczeń sprzętowych (telefon komórkowy czy modem) itp. i nigdy nie ma się gwarancji, że będzie to idealnie śmigało!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik orange Re: Odpowiedź innych jest żałosna IP: *.centertel.pl 28.03.09, 15:21 a ja jestem pracownikiem orange i musze przyznac ze wypowiedz pana o iternetowym polaczeniu play w centrum szczecina nie pokrywa sie z moimi testami sprzetu, polaczenie bylo plynne, najgorzej wypada siec ERA, na pierwszym miejscu HSPA Plus, drugie miejsce PLAY, 3: ORANGE, 4: ERA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tmt Re: Odpowiedź innych jest żałosna IP: *.wsisiz.edu.pl 03.04.09, 20:18 Oświecony jesteś jak cholera prędkość można liczyć tak w kb/s (kilobitach na sekunde) jak i kB/s (kilobajtach na sekundę) ilość przesłanych danych można też liczyć w kb jak i kB. A to jakie wartości są podawane, to już zwykle zależy od marketdroidów. nie mówiąc już o tym czy to "kilo" to znaczy 1000 czy 1024 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gh Re: Odpowiedź innych jest żałosna IP: *.tvgawex.pl 19.05.09, 21:00 kupiłem i działało 1 dzień, na drugi nie mogłem wysyłąć sms ani dzwonić poszedłem do punktu play i przez 2 godziny nic nie załatwiłem. do obsługi klienta próbowałem sie połączyć 30 min czekania i nic. NAPRAWDĘ SUPER OFERTA . Czas rozpatrzenia reklamacji do 5 dni co oznacza że moje darmowe sms-y zostaną PLAY !!! Odpowiedz Link Zgłoś
puma-2008 Play Fresh rozpętał wojnę cenową 24.03.09, 11:20 Kupiłem niedawno starter Play Fresh i jak na razie jestem bardzo zadowolony, w porówna do Ery tak tak jest super oferta. Połączeń z Internetem nie przerywa (jak tu ktoś napisał), nalicza zgodnie z cennikiem. Szkoda tylko że nalicza każde rozpoczęte 100kb a nie np. 50kb a najlepiej 10kb. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Play Fresh rozpętał wojnę cenową IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 13:25 Ciekawi mnie jedna rzecz. Plus, Era i Orange oferuja tez 29 gr ale polaczenie do Playa 60, 70 gr/minute. Karza swoich klientow za dzwonienie do sieci Play. Tak nienawidza Playa? Dzieki Playowi dochodzimy w koncu do jakis normalnych cen. Mam komorke w sieci prepaidowej. Wykorzystuje konto do konca i kupuje starter Playa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gastro Re: Play Fresh rozpętał wojnę cenową IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 16:07 a maja doplacac za kazda minute rozmowy?? przeciez to nie sieci ustalaja cene do playa tylko uke!! po prostu do poki sie to nie zmieni nalezy zostac przy normalnych operatorach... ja mam multipopa i nie narzekam, i znajomi maja w normalnej cenie polaczenie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Play Fresh rozpętał wojnę cenową IP: *.mofnet.gov.pl 11.04.09, 10:07 Cene do playa ustala sam play. Każy operator żąda opłaty za połączenia z innych sieci do siebie. Problem w tym, że play żąda o wiele więcej niż inni i dlatego inni muszą podnosić ceny do play dla klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: km Re: Play Fresh rozpętał wojnę cenową IP: *.tvgawex.pl 21.05.09, 12:09 U mnie przestało działać po 3 godzinach - udało mi sie wysłać aż 5 SMS-ow . Zgłaszając reklamację otrzymałem odpowiedzże moje konto zostało zablokowane bo wysyłałem zbyt dużo sms-ow i za dużo dzwoniłem - zatkało mnie.km Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Re: Play Fresh rozpętał wojnę cenową IP: *.enterpol.pl 25.03.09, 19:12 Wynika to z wyższej stawki MTR(Mobile Termination Rates)jaką życzy sobie Play Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: medart Play Fresh rozpętał wojnę cenową IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.09, 20:21 A ja uwazam, ze wielcy tego rynku nie powiedzieli jeszcze ostatniego słowa w tym temacie. Ja osobiście ma Tak Taka, Fresha i play dla firm, i musze powiedzieć, ze tylko era ma optymalna jakość, zasięg. Fakt ze nieco drożej moze ale ja nieodczuwam dwa razy na rok zasilam za 150 +drugie tyle gratis styka mi na cały rok. Oczywiście akzdy by chciał aby było taniej.... spokojnie, ja uwazam ze bedzie. Niech w koncu klient mzoe wygrać w tej wojnie Odpowiedz Link Zgłoś
kapatex Re: Play Fresh rozpętał wojnę cenową 27.03.09, 07:48 Era i zasięg, śmieszne. Mieszkam w dużym mieście ale z tak-takiem jak wchodziłem do pawilonu handlowego to było zero zasięgu. Teraz mam Playa i nie mam tych problemów, a i nowa taryfa mi pasuje już nie muszę myśleć do jakiej sieci dzwonię bo wszędzie jest jednakowo niska cena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Play Fresh rozpętał wojnę cenową IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.09, 11:07 ERA ma optymalny zasięg? To jakiś żart? 1 kwietnia to pisałeś? Zasięg ERY to żenua. Mam firmowy ERY. W poprzednich firmach miałem Plusai Orange też firmowe. Jeżdzę po całym kraju. To co prezentuje ERA to śmiech na sali. Ciągle brak zasięgu, zrywanie połączeń, kiszka na linii. Po prostu padaka. Nikt nie ma na trasie tak beznadziejnych połączeń jak ERA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DD Play Fresh rozpętał wojnę cenową IP: *.lubin.dialog.net.pl 27.03.09, 07:37 a Simplus dalej nie ma możliwości wysyłania MMS z zagranicy :))) żenada - o czym tu mowimy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakir Play Fresh rozpętał wojnę cenową IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 19:11 Jedno jest pewne dzięki Play nadchodzi kolejny przełom w cenach rozmów przez komórki. Przecież stan obecny, jeśli chodzi o taryfy cen w zasadzie nie zmieniał się od kilku lat i dalej by tak było. Play dzięki swojej strategii marketingowej rozwalił dotychczasową "zgodę" trzech największych sieci na utrzymywanie pewnego nieprzekraczalnego poziomu cen. Odpowiedz Link Zgłoś
kurtzmann nie kupuj Playa 29.03.09, 23:21 Play to firma nieetyczna. Wbrew trwałym protestom mieszkańców cynicznie buduje w środku osiedla anteny nadawcze, starając się to utrzymać w tajemnicy przed nami. Majac alternatywę na pobliskich terenach przemysłowych Play woli postawić tanio anteny na dachu budynku i narażać zdrowie nasze i dzieci, na kilkakrotnie zwiększone prawdopodowbieństwo zachorowania na nowotwory. Brak etyki w jednym obszarze działań pozwala łatwo przewidzieć co będzie w innym. Nie kupuj w Playu. Nie daj się nabrać kryptoreklamowym postom pracowników Playa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niepracowanika PLa Re: nie kupuj Playa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.09, 10:06 bla, bla. A niech se bedzie nieetyczna firma, wazne ze walczy o klienta cenami, jakosc polaczen w Polsce jest na tyle slaba, ze w tym wypadku to sluszna strategia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: nie kupuj Playa IP: *.static.espol.com.pl 31.03.09, 23:22 Nieetyczna, nieetyczna. To Play akurat jest wyjatkiem, bo INNI operatorzy wcale nie robia podobnie. Czcza gadanina. Kazdy operator budujac swoj maszt, wieze moglaby udostepnic to innym operatorow. Ale kazdy chce miec swoje i dzieki temu mamy usiane obok siebie trzy czy cztery wieze a na kazdej inny operator. Co do samego promieniowania to nie masz racji. W eterze jest teraz tyle czestotliwosci miktofalowych ze taki nadajnik nie zrobi Ci roznicy. Zreszta wieksze pole ma kuchenka elektryczna badz mikrofalowa. Nie wspominajac o suszarce do wlosow, ktora trzymasz przy glowie. Nie twierdze, ze promieniowanie komorkowe nie jest szkodliwe. Jest, w takim samym stopniu jak inne. Ale jak jest na prawde okaze sie po latach, bo ten rodzaj telefonii jest dosc mlody. Podsumowujac. Nie fair jest ocenianie jedego operatora, tylko dlatego, ze to On akurat ustwil sie na moim bloku... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chris Re: nie kupuj Playa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.09, 20:01 Jeśli anteny są na dachu to nie masz się czego obawiać. Anteny są silnie kierunkowe i promieniują na boki a nie w dół. Najlepiej opisuje to powiedzenie "pod latarnią najciemniej". Co innego gdybyś miał maszt obok na wysokości okna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spz Re: nie kupuj Playa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.09, 15:17 i niech buduje, moze Ci sie w glowie pouklada, bo jak narazie dla dziecka Ty jestes zagrozeniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gh Re: nie kupuj Playa IP: *.tvgawex.pl 19.05.09, 21:01 kupiłem i działało 1 dzień, na drugi nie mogłem wysyłąć sms ani dzwonić poszedłem do punktu play i przez 2 godziny nic nie załatwiłem. do obsługi klienta próbowałem sie połączyć 30 min czekania i nic. NAPRAWDĘ SUPER OFERTA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: km Re: nie kupuj Playa IP: *.tvgawex.pl 21.05.09, 12:10 U mnie tez przestało działać po 3 godzinach - udało mi sie wysłać aż 5 SMS-ow . Zgłaszając reklamację otrzymałem odpowiedzże moje konto zostało zablokowane bo wysyłałem zbyt dużo sms-ow i za dużo dzwoniłem - zatkało mnie.km Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek sms na nr zagraniczny 1 zl :) we freshu IP: *.is.net.pl 02.04.09, 07:50 wczoraj w salonie play-a sie dowiedzialem o tej rewelacji cenowej, to duzo w porownaniu ze w innych siedziach jest 0.61 zl. Oferta bardzo dobra i ciekawa ale czemu w cenniku nie ma informacji o sms-ach zagranicznych ?? Pozdro !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal szaj Re: sms na nr zagraniczny 1 zl :) we freshu IP: *.pr1-nat.espol.com.pl 03.04.09, 19:35 Naucz się pisać po polsku a później się udzielaj matole. Wstyd by zaśmiecać internet wypowiedziami bez składni, przecinków i jakiejkolwiek interpunkcji Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisiek_2 Re: sms na nr zagraniczny 1 zl :) we freshu 09.04.09, 10:39 Gość portalu: michal szaj napisał(a): > Naucz się pisać po polsku a później się udzielaj matole. Wstyd by > zaśmiecać internet wypowiedziami bez składni, przecinków i > jakiejkolwiek interpunkcji Jak mogłeś wysłać post bez kropki na końcu zdania !!! Wstyd i zgroza !!! Co za matołectwo się pęta po internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Play Fresh rozpętał wojnę cenową IP: *.grudziadz.mm.pl 03.04.09, 22:59 Mam teraz numer w orange na kartę ale szczerze mówiąc mam juz dość tego wymuszania doladowan co miesiąc. Na koncie mam 18 zł a nie mogę dzwonić. Także decyzja jest prosta, w dodatku połączenia też tańsze. Ogólnie mówiąc jestem za!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czubek___ Ja też bardzo popieram !!! Kici Kici IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.09, 21:41 Wczoraj kupiłem komórkę w Pleju za złotuwkę i ją zjadłem . Teraz mi się odbija dźwiękiem smsa :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeee Play Fresh rozpętał wojnę cenową IP: *.chello.pl 07.04.09, 22:51 mam Tak Taka; daje Erze jeszcze m-c na obnizenie stawek, inaczej przechodze na Play; czy ktos wie jak wyglada sprawa z przenoszeniem nru z pre-paida do pre-paida innego operatora? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur przenoszenie pre-paid'a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.09, 10:49 1. Najpierw idziesz do swojego dotychczasowego opa i REJESTRUJESZ tam (za free) swój numer. 2. Potem do playa i zgłaszasz chęć przeniesienia zarejestrowanego numeru. Wypełniają kwestionariusz i w ciągu paru dni masz ten sam numer w nowej sieci (cały czas masz numer - tylko np. do południa w środę w simplusie a od południa w tę samą środę w playu - dostajesz nowego sima). Stary op kasuje cię na 50PLN (era drożej) - i tyle musisz mieć na karcie sim!, play ci dodaje za free 60PLN po przejściu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeee Re: przenoszenie pre-paid'a IP: *.chello.pl 14.04.09, 09:13 super dzieki za info! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lusia Re: przenoszenie pre-paid'a IP: *.173.27.180.tesatnet.pl 15.04.09, 12:02 Owszem przeniesc nr mozna, ale: - twoj nr musi byc zarejest5rowany od minimum 3 mcy u obecnego operatora; - wez na wszelki wypadek potwierdzenie-cos a'la karta gwarancyjna, przydaje sie potem przy wypelnianiu formularza u nowego operatora; - po tych 3 mcach idziesz do nowego operatora, wypelniasz zgloszenie i czekasz, az sie stary operator zgodzi. ma na to chyba ponad 30 dni. przenosilam nr z prepaida na abonament, era 3krotnie mi nie dawala zgody, kazda odmowa to kolejny nerw. bylam kilkakrotnie w salonach,ile ja sie wyklocilam. 5 lat bylam ich uzytkownikiem i nakoniec zostawili negatywne wrazenie. pomijam kwestie obslugi na infolinii ery, kiedy to potem ktos od nich sobie do mnie puszczal "gluchacze" - raz mi sie wyswietlil nr infolinii, bo chyba ktos nie zdazyl zaznaczyc opcji w systemie- ukryj nr dzwoniacy... ogolnie - nie zamierzam wracac do ery. trzeba sie jednak przygotowac na to, ze bedzie coraz wiecej odmow przy masowej migracji numerow. zycze wytrwalosci, ja jestem zadowolona z obecnego operatora. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milo88 Re: przenoszenie pre-paid'a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.09, 18:43 A ja sie nie zgodze. Sam przenosilem nr z ery tak tak do play fresh. Odwiedzilem salon playa a tam mi powiedzieli ze mam zarejestrowac najpierw swoj nr w erze a wiec prosto z salonu play poszedlem do salonu ery, rejestracja trwala pare minut. zaraz po rejestracji poszedlem do salonu play podpisalem kwestionariusz przeniesienia nru i po tygodniu mialem bez problemu juz nr w play. Nie musialem czekac ani 3 miesiecy od rejestracji ani nie bylo problemu z odmowami. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: km Re: Play Fresh rozpętał wojnę cenową IP: *.tvgawex.pl 19.05.09, 21:04 kupiłem i działało 1 dzień, na drugi nie mogłem wysyłąć sms ani dzwonić poszedłem do punktu play i przez 2 godziny nic nie załatwiłem. do obsługi klienta próbowałem sie połączyć 30 min czekania i nic. NAPRAWDĘ SUPER OFERTA . Na rozpatreznie sprawy dali sobie 5 dni więc darmowe smsy poszły do lasu a raczej zostały w PLAY. BADZIEWIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Play Fresh rozpętał wojnę cenową IP: 80.50.125.* 07.04.09, 23:21 a gdzie znaleść w internecie który numer (trzy pierwsze cyfry ) należą do którego operatora komórkowego i to samo pytanko dotyczy telefoni stacjonarnej?. dziekuję za podpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prz Re: Play Fresh rozpętał wojnę cenową IP: *.mysmart.ie 10.04.09, 15:46 Np. tu: pl.wikipedia.org/wiki/Numery_telefoniczne_w_Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy Nie da się znaleŚć. 11.04.09, 12:02 Poza tym, po przeniesieniu numeru już nie będziesz wiedzieć, w której sieci zarejestrowano dany numer... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carbo Play Fresh rozpętał wojnę cenową IP: *.icpnet.pl 10.04.09, 23:04 Ja przeszłam na Play fresh niedawno i jestem zachwycona:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YAkl Re: Play Fresh rozpętał wojnę cenową IP: 94.254.226.* 12.04.09, 18:42 Czym jesteś zachwycona? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudzi Play Fresh rozpętał wojnę cenową IP: *.xdsl.centertel.pl 13.04.09, 21:00 WSZYSCY KTÓRZY BĘDA DZWONIĆ NA NR> PLAY Z INNYCH SIECI ZAPŁACĄ SŁONO ZA MINUTĘ >>> TO JEST BARDZO TANIO???? GDZIE TANIO TAM DROGO Odpowiedz Link Zgłoś
kapatex Re: Play Fresh rozpętał wojnę cenową 07.11.09, 08:55 Już teraz możesz nie wiedzieć do jakiej sieci dzwonisz, jak jest możliwość bezpłatnego przenoszenia numerów między operatorami. Za kilka lat będzie zupełne pomieszanie numerów. Dla mnie jako dla zwykłego klienta oferta Play jest najlepsza bo do wszystkich mam jednakową stawkę. W innych sieciach już teraz niektórzy się dziwią że np. dzwonią na numer 501 a płacą za połączenie z Play Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mania 36i6 IP: *.adsl.inetia.pl 14.04.09, 15:24 Moim zdaniem najlepszą ofertę ma 36i6:) Prawdą jest, ze za minutę połączenia do wszystkich płacić muszę 60gr, ale (!) można za 10zł miesięcznie wykupić nielimitowany pakiet rozmów z wybranym numerem z sieci plus (lub za 1,5zł nielimitowane rozmowy przez jeden dzień), za 3zł nielimitowane smsy do Plusa, przy każdym doładowaniu otrzymujesz nawet do 1000smsów do wszystkich sieci, dziesięć razy w miesiącu można dostać dodatkową złotówkę za wysłuchanie bloku reklam, który trwa ok 2min a za każde odebrane 2 sekundy z innych sieci dostaję sekundę do Plusa:) Oferta jak z marzeń:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Play Fresh rozpętał wojnę cenową IP: *.tvgawex.pl 19.05.09, 20:55 kupiłem i działało 1 dzień, na drugi nie mogłem wysyłąć sms ani dzwonić poszedłem do punktu play i przez 2 godziny nic nie załatwiłem. do obsługi klienta próbowałem sie połączyć 30 min czekania i nic. NAPRAWDĘ SUPER OFERTA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wet Re: Play Fresh rozpętał wojnę cenową IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.09, 20:15 Facet ile razy będziesz pisał to samo? Wyluzuj. Odpowiedz Link Zgłoś