Gość: wal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 21:16 Nie da sie ukryć że taka usługa jest dostępna dla większości ludzi. Wiec nagroda wydaje mi się słuszna... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: piko Neostrada TP z telewizją nagrodzona jako usługa.. IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.03.09, 06:49 to jest szybki internet ....? chyba w krajach 3 swiata... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hodor Re: Neostrada TP z telewizją nagrodzona jako usłu IP: *.aster.pl 21.03.09, 10:04 wiesz, w niektorych warunkach to jest najlepsza opcja na lacze w .pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Neostrada TP z telewizją nagrodzona jako usłu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.09, 14:59 szybka w trzech krajach-Polsce, Bangladeszu i Gwatemali. Szkoda ze nie daja wyroznien za jakosc swiadczonych uslug... Czekalam na uruchomienie tej uslugi 4 tygodnie, oczywiscie w tym czasie zdazyli mi tylko odlaczyc internet... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lllukas Suuuper usługa, suuuper obsługa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.09, 20:25 Dałem się skusić. Podpisałem umowę na Neostradę + TV (a w zasadzie 'przepisałem', bo z Neostrady korzystałem wcześniej), odebrałem od kuriera zestaw instalacyjny. Czekałem na aktywację. Po tygodniu automat zadzwonił, że nie ma warunków technicznych (wybrałem wersję po kablu - wcześniej ze trzy razy sprawdzali czy jest taka możliwość). Na koniec informacji automat powiedział, że mam w ciągu jakiegoś tam czasu (bodaj dwa tygodnie) oddać zestaw instalacyjny bo jak nie to MI PRZYWALĄ KARĘ. Oddawanie zestawu zajęło dobrą godzinę, nie licząc dojazdu do telepunktu. A najfajniesze było, kiedy kobitka w telepunkcie poprosiła mnie, żebym napisał oświadczenie, ŻE TO JA CHCĘ ROZWIĄZAĆ UMOWĘ (bo inaczej nie może przyjąć zestawu - oczywiście bzdura). Dobre. He, he. Pani na infolinii jeszcze w dodatku powiedziała, że pewnie mi odłączą internet bo przecież stara umowa przestała obowiązywać (co okazało się kolejną bzdurą - tacy głupi nie są, żeby przed czasem pozwolić rozwiązać umowę na czas określony). Skutek - w sumie pewnie z pół dnia w plecy (na przestrzeni dobrego miesiąca) i sporo nerwów a telewizję i tak będę musiał kupić gdzie indziej. Ale na szczęście mi internetu nie odłączyli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: honolulu Re: Suuuper usługa, suuuper obsługa IP: *.rz.izeto.pl 21.03.09, 22:20 jak sie mieszka na zadupiu to tak bywa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lllukas Re: Suuuper usługa, suuuper obsługa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.09, 23:55 No jasne, że moja wioska to nie to co 'centrum' Rzeszowa - ale to chyba nie znaczy, że nie można w opisie centrali napisać 'zadupie' i powiedzieć o tym PRZED podpisaniem umowy. Przy okazji - pozdrawiam wszystkich gimnazjalistów z Rzeszowa ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: com.bi-nerki Re: Suuuper usługa, suuuper obsługa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.09, 10:16 Miałem podobną sytuację, a mieszkam we Wrocławiu!!!!. Sprzedali mi tę usługę - Multipakiet, kupiłem głównie ze względu na pasmo TV Kultura, poniosłem koszty zakupu telefonu, bowiem w ramach tego zestawu można się bezpłatnie komunikować z innymi posiadaczami tej usługi i zaczęły się schody. W każdym razie po kilku miesiącach dostałem pismo z tepsy, że jestem za daleko od nadajnika, około 4 km, a ten nadajnik jest skuteczny do 1,5 km. Żadnych kosztów nikt mi oczywiście nie zwrócił, a jeszcze zapłaciłem informatykowi przy instalacji, byłem przekonany, że te kłopoty z uruchomieniem są skutkiem mojej indolencji informatycznej, a to po prostu nie miało prawa działać. W każdym razie te pudła musiałem samemu odnieść, a dodatkowo wyłączyli mi neostradę na jeden miesiąc, bo ponoć tyle czasu musiało trwać przestrojenie. Co było dla mnie poważnym problemem, pracuję w domu i muszę mieć połączenie z ZUS, bankiem etc. Reasumując, jeśli tandeciarze otrzymują takie wyróżnienia to jaki jest poziom tych nienagradzanych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siedem Re: Suuuper usługa, suuuper obsługa IP: *.icpnet.pl 22.03.09, 11:56 Ci nienagradzani mają o wiele wyższy poziom usłyugi o obsługi klienta, a jedyne co ich eliminuje z tej gry, to zasięgi ich działania. W tej walce jeszcze długo długo nikt z tepsą nie wygra! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek_i_bolek Re: Neostrada TP z telewizją nagrodzona jako usłu IP: *.elartnet.pl 21.03.09, 23:45 hahaha, 512 Kb/s nazwane "szybkim internetem" - bo zaraz pęknę ze śmiechu - za mniej jak 100 zł w Polsce, dużo mniej niż 100zł/m-c można mieć 10 Mb/s i to solidne, bez żadnych limitów i TO jest dopiero szybki internet Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JOŁK ? Neostrada TP z telewizją nagrodzona jako usługa... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.09, 15:22 HAHAA DNOOO ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D Re: Neostrada TP z telewizją nagrodzona jako usłu IP: *.bagu.cable.ntl.com 21.03.09, 15:27 Jakie przepustowosci oferuje neostrada teraz i za jaka kase? Pytam powaznie uzytkownikow,bo strona strona a realna przepustowosc bywa inna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Neostrada TP z telewizją nagrodzona jako usłu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.09, 21:26 6Mbit jest całkiem niezłe, osiągane prędkości to tak mniej więcej 550-700KB/s Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Art co za zenada! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.09, 15:34 Mam neostradę, tv i telefon via livebox (zdjecie jak w artykule) całość nazywa się Mulipakiet i taka nazwa widnieje na comiesięcznej fakturze. Skutek jest taki, że nie mogę odliczyć od podatku Internetu - nie ma wyszczególnionej pozycji "Internet". TP nie ma zamiaru zmienić faktury, a urzędy skarbowe są nieugięte, chociaż doskonale wiedzą o co chodzi. I to ma być usługa roku??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zydor Re: co za zenada! IP: *.acn.waw.pl 21.03.09, 16:17 Art, podobno już nad tym pracują i to ma się zmienić, poczytaj informację na blogu rzecznika TP, jest o tym całkiem ciekawa dyskusja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregger Re: co za zenada! IP: 91.197.89.* 21.03.09, 16:32 Drogi Zydorze Jeśli reprezentujesz Tepsę to nie wstydź się do tego przyznać i nie udawaj że jesteś zwykłym uczestnikiem tej dyskusji. Żaden klient nie ma obowiązku zaglądania na blogi pracowników TP w poszukiwaniu ważnych dla niego informacji. Takie informacje powinny być dostarczane inną drogą. Jeśli Tepsa podobno pracuje nad zmianą faktur zamiast zaznajomić się wcześniej z prawem podatkowym obowiązującym w Polsce to tylko działa na swoją niekorzyść i wypisywanie o tym na blogach, zamiast szybkiego naprawienia koszmarnego błędu jest żenujące. Nagroda dla tego półproduktu nie świadczy najlepiej o całej branży. Pokazuje że jakość usług jest tu katastrofalnie niska a usługodawcy nie dbają o swojego potencjalnego klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zydor Re: co za zenada! IP: *.acn.waw.pl 21.03.09, 16:43 Gregger, ja tutaj niczego nie udaje, ani nie wstydze sie do niczego przyznac. Jestem uczestnikiem tej dyskusji i przedstawiam jedynie inny punkt widzenia. Zachecilem do zajrzenia do dyskusji na blogu, gdyz tam jest poruszany problem o ktorym napisal Art i wydawalo mi sie, ze dla niego taka informacja moze byc istotna. To jasna sprawa, ze jest to zaniedbanie tepsy, natomiast uwierz: takich spraw nie rozwiazuje sie jedna decyzja. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rex Re: co za zenada! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.09, 01:16 Bzdury waść opowiadasz, usługa nazywa się multipakiet w skład której wchodzi internet, tv i telefon (voip) i opłatę ponosisz za multipakiet (w ofercie promocyjnej)a nie za neostradę+videostradę+voip, jeżeli ktoś chce odliczyć podatek niech skorzysta z tej drugiej opcji (usługi osobno), tylko niech nie marudzi później, że jest drogo, coś za coś, takie życie...no i oczywiście jak państwo zdziera NIEUGIĘCIE haracz w postaci podatku, którego nie można odzyskać bo ma takie a nie inne warunki to jest to wina TP a nie państwa, widzę, że u niektórych juz pranie mózgu przynosi efekt bo nie są zdolni do samodzielnego wnioskowania! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nnn Re: co za zenada! IP: *.silesiamultimedia.com.pl 22.03.09, 09:07 bzdury: Vectra ma też 3 usługi i wystawia jeden rachunek za cały pakiet, ale jest wyszczególnione ile jest w tym za internet. I nie ma problemu z odliczaniem. Także to nie prawo jest złe tylko TPSA kombinuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hugoul Re: co za zenada! IP: *.chello.pl 22.03.09, 10:51 UPS identycznie ja Vectra, 3 usługi na jednej fakturze ale rozbite i szczegółowo wymienione co pozwala spokojnie odliczyć internet w PIT rocznym. W TP za chęć usług osobno ale 3 naraz trzeba dopłacać? To tylko potwierdza ich mega kretynizm i złodziejstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hugoul Re: co za zenada! IP: *.chello.pl 22.03.09, 10:53 sry powyżej miało być UPC ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siedem Re: co za zenada! IP: *.icpnet.pl 22.03.09, 11:58 Sorry! Powyżej miało być SORRY ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
ezavv Re: co za zenada! 22.03.09, 12:41 Trudno dziwić się, że rachunki wyglądają, jak wyglądają, a usługi są takie, jakie są. Firma wprowadza wzory innych państw - jest przecież własnością obcego państwa - francuskich buraków (żywcem komuna), która zwalnia na tysiące ludzi. W ich miejsce wchodzą pracownicy z tzw. agencji pracy tymczasowych (apt), za psie pieniądze. Przeważnie studenci, którzy zamiast się uczyć - pracują. Podobno są fachowcami, niezastąpieni, sumienni i rzetelni. kadra, najczęściej pampersy - nie ma innych, bo zostali wykopani zna się na wszystkim (niczym) jest nad miarę kompetentna (nie zna nawet aplikacji urlopowych, jednak nazwano wielu głównymi specjalistami). Kadra z upadających firm (tymi ręcami), kadra prosto ze słuchawek tworzy kanony, standardy - za nic wiedza, za nic doświadczenie. Władza w ręce rad - im się należy. Indolencja powszechna, wiara w samotwórstwo pełna - taka jest firma nagrodzona. Lbx jest dory - innego nie ma. Są spore problemy, jednak nie ma innego porównania i jest najlepszy - realizują to najlepi ludzie, a cena, cena jest liczona w przeliczeniu na euro. I wszyscy się cieszą. Przyjmijmy jeszcze jednego finansistę, ciastkarza, pepsiarza do sprzedaży - będzie lepiej, jeszcze lepiej. Wywalmy wszystkich - firma , firemka - podobno wiodący, krajowy operator sprzedany w dość dziwny sposób będzie pracować dla dobra, dobra innych państw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siedem Re: co za zenada! IP: *.icpnet.pl 22.03.09, 13:04 NIESTETY PRAWDĘ PRAWISZ :( :( :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bulawinka Neostrada TP z telewizją nagrodzona jako usługa.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.09, 15:43 mam neo i dziala tylko wtedy kiedy chce. a jak nie chce to nie dziala. nie liczac ze neta ma wolniejszego 2 krotnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jorge Neostrada TP z telewizją nagrodzona jako usługa... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.09, 15:53 szbkość-śmiech,a te popularne programy to płacz,sam szajs !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nanook szybki net w TP ? wolne żarty ! IP: *.nplay.net.pl 21.03.09, 15:56 Usługa roku - skrętu kiszek można dostać ze śmiechu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacek TP - skandal i beszczelność IP: 157.25.139.* 21.03.09, 16:01 TePsa łącząc Neostradę z koniecznością utrzymywania telefonu stacjonarnego wymusza na sporej części rodaków, nie mających innej możliwości dostępu do sieci, zakup niechcianej usługi - abonamentu na telefon stacjonarny. Tym samym przejawia praktyki monopolistyczne i wymusza niesłuszne świadczenia. Tym samym TePsa nie zasługuje na żadne nagrody a na potępienie w czambuł. Stosowny urząd powinien już dawno zająć się tą sprawą ale urzędnicy jak widać wola popierdywać w krzesełka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zydor Re: TP - skandal i beszczelność IP: *.acn.waw.pl 21.03.09, 16:23 Wacek, oczywiście masz trochę racji, zresztą UKE się zajmuje tym tematem. Należy też jednak pamiętać, że ceny, jakie ma TP sa wymuszone przez UKE. Przeciez, gdyby TP miala wolnosc w ustalaniu cen, to moglaby na poziomie oferty pozbawic konkurencje jakichkolwiek szans. Takze, aby TP nie bylo monopolista UKE zarzadzilo, ze musimy im placic tyle, a tyle, a u konkurencji bedzie taniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Neostrada TP z telewizją nagrodzona jako usługa.. IP: *.adsl.inetia.pl 21.03.09, 16:12 To jakieś nieporozumienie.Jaka nagroda.Olewają klientów (nie mażna zamówić neostrady gdy się ma abonament socjalny skandal i głupota). Gdy budowano telefoniczną płaciłem duże pieniądze za przyłączenie, póżniej cała linia przeszła na ich własność teraz do końca ich panowania będą dyktować warunki. Jest to złodziejstwo a za to nie powinno być nagród. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu i tak, i absolutnie NiEEE! IP: *.range81-154.btcentralplus.com 21.03.09, 16:38 z reguły jak ktoś ma na jakiś rynek totalny monopol i totalną kontrole nad rywalami... to trudno nie byc najlepszą usługą... ...tylko problem w tym że TP to nawet do "dobrych usług" cięzko zaliczyc... robią co mogą żeby nie byc najlepsi w momencie gdy ciągle jeszcze mają wszytkie karty w ręku... (na swoim rynku) Niestety też należy im się ostra nagana... za niszczenie swojego rynku przez ciągle blokownie rozwoju konkurencji, i sr..nie(robienie kup)na klientów... dzięki którym są/ czy może muszą??? byc najlepsi? !!!!!!! Niech ktoś mi proszę napisze: kiedy w Polsce ludzie zrozumieją ze Konkurencja to jest pozytywna sprawa??? i ze... zamiast kopac dołki pod swoimi "wrogami", przydało by się pomyslec jak siebie poprawic, jak byc lepszym? -to samo tyczy się wszystkich! Partii Politycznych w Polsce.... Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb Polack combinator 21.03.09, 21:31 Gość portalu: wojtek napisał(a): > Olewają klientów (nie mażna zamówić neostrady > gdy się ma abonament socjalny ^^^^ Polack - taki, co zawsze musi kogoś naciągnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wdwdwd Re: Neostrada TP z telewizją nagrodzona jako usłu IP: *.icpnet.pl 21.03.09, 23:05 netii nie przeszkadza ze masz socjalny! zakladaj w netii neta jezeli masz taką mozliwosc! no i taniej jest ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚCIU Neostrada TP z telewizją nagrodzona jako usługa... IP: 79.162.135.* 21.03.09, 16:30 DROŻYZNA MAM INTERNET W ORANGE DUŻO TANIEJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hugoul Re: Neostrada TP z telewizją nagrodzona jako usłu IP: *.chello.pl 21.03.09, 19:31 kolego, Orange to też telekompromitacja.pl jakby ktoś nie wiedział Odpowiedz Link Zgłoś
oksza17 Neostrada to najgorsza usługa 10-lecia! 21.03.09, 16:43 Kosztuje za drogo, co chwila się zrywa i nie wywiązuje się z minimalnego gwarantowanego transferu od/do. Miałem ją OD SAMEGO POCZĄTKU - teraz wypowiadam umowę tym pazernym oszustom. Odpowiedz Link Zgłoś
premillo Re: Neostrada to najgorsza usługa 10-lecia! 22.03.09, 00:54 chyba nie za bardzo znasz regulamin, w Neostradzie nie ma GWARANTOWANEGO MINIMALNEGO TRANSFERU, zadzwoń na 0 800 102 102 to Ci potwierdzą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogladacz Neostrada TP z telewizją nagrodzona jako usługa.. IP: *.adsl.inetia.pl 21.03.09, 16:58 Przecież 3/4 programów satelitarnych, które reklamują, że są u nich dostępne są również dostępne dla każdego Polaka bez wykupywania neostrady ani żadnego innego abonamentu.Wystarczy zwykla antena i tuner!A jesli potrzebujecie TVP i TVNy to kupcie sobie lepiej telewizje na karte.Gdyby nie nie ten Orange Sport to nie byłoby tej usługi.Przykro mi, że w sumie fajny aktor tak wprowadza ludzi w reklamie w błąd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hans Kloss Neostrada TP z telewizją nagrodzona jako usługa... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.09, 17:04 Niestety na polskim rynku telekomunikacyjnym istnieje zmowa dostawców internetowych. Chciałem zawrzeć umowę na czas nieokreślony - mam gdzieś jakieś żałosne zabezpieczenia antyspamowe i inne duperele, w zamian za które operator daje abonentowi smycz w postaci 12, 18 czy też 24 miesięcy przywiązania. Cenię sobie natomiast możliwość wypowiedzenia umowy w dowolnym momencie. Jednak wszyscy dostępni u mnie providerzy od razu ustawili mnie w pionie cenami zaporowymi na ich usługi. Ja rozumiem, że taka usługa może być droższa - dajmy na to o 20 PLN ale nie 200%. Myślę, że tym powinien zainteresować się odpowiedni urząd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hugoul Re: Neostrada TP z telewizją nagrodzona jako usłu IP: *.chello.pl 21.03.09, 19:33 a UPC u Ciebie jest? ja zmieniłem ponad rok temu na czas nieokreślony, nie pamiętam aby mnie to coś kosztowało więcej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bzdura! Mam od Neostrada TP z telewizją nagrodzona jako usługa... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.09, 17:11 3-ech m-cy i klnę na czym Świat stoi. Dekoder co chwila się zawiesza, ładuje po włączeniu kilkanaście minut, Zadnych dodatkowych opcji, za podstawowy pakiet (bez Polsatu,jest Jedynka, Dwójka, TVN, a reszta to chłam) musze płacić 50 zł (telefonu nie mogę zawiesić celem zmniejszenia kosztów, choć to od strony technicznej jest możliwe, ale kasa dla TP SA). Nigdy więcej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dfdf Re: Neostrada TP z telewizją nagrodzona jako usłu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.09, 17:17 Oczywiście, że możesz zawiesić telefon. Sam mam zawieszony od 2 lat, w lutym przedłużyłem zawieszenie na następny rok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bigmurz Re: Neostrada TP z telewizją nagrodzona jako usłu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.09, 17:28 Bzdury gadasz, do tej pory maiałem sam internet i bez problemu co miesiąc zawieszałem telefon podając to informacją telefoniczną. Z chwilą zainstalowania telewicji przekazano mi iż nie mogę tego zrobić w dotychczasowej formie, a jedynie pisemnej. Po realizcji tej formy prośby o zawieszenie otrzymałem informację pisemną, iż usługa telewizyjna może być realizowana jedynie przy nie zawieszonym telefonie (choć przez misiąc działała przy zawieszeniu, tzn iż to nie ma wpływu na odbiór TV). W Umowie to nie jest bezpośrednio zaznaczone, ale TP SA twierdzi, iż zapis o konieczności pełnego działania telefonu (pełnej usługi), a zlecenie na jego zawieszenie jest równoważne z zerwaniem z mojej strony Umowy. Płakać i płacić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbbb Neostrada TP z telewizją nagrodzona jako usługa... IP: *.nplay.net.pl 21.03.09, 17:16 Spoko jezeli szybki internet to 512 kb/s. Ja mam internet 21 MB za 63 w Lublinie. To na zacofana polske jest szybki internet a nie 512 czy 2 mb, a nawet 6 za chyba 120 zl w tp. Co do ich TV satelitarnej ja uznaje ja jako bubel 2008 roku. 30 kanalow typu tv mango, franch 24 to ja dziekuje. Te wszystkie kanaly mozna odbierac ze zwyklej anteny, nawet nie wien czy ze zwyklego druta mozliwe jest ogladanie. Ludzie biorac ta TV tak naprawde nie wiedzieli co biora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bigmurz Re: Neostrada TP z telewizją nagrodzona jako usłu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.09, 17:44 Słusznie, jam mam i uważam iż to Bubel Roku. Trzy podstawowe programy (Jedynka, Dwójka, TVN), Polsatu brak, a reszta to chłam. Z analogowego dekodera mam lepsze programy obcojęzyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Neostrada TP z telewizją nagrodzona jako usłu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.09, 20:02 Gość portalu: bbbb napisał(a): > Spoko jezeli szybki internet to 512 kb/s. Ja mam internet 21 MB co masz??? hahahahahhahahhahaha jasne, chyba w osiedlowej sieci lokalnej i ci się tylko wydaje, wyjścia na świat o tej prędkości na pewno nie masz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hugoul Re: Neostrada TP z telewizją nagrodzona jako usłu IP: *.chello.pl 21.03.09, 22:46 no to muszę Cię oświecić kolego, Twój provider (widzę że jesteś klientem telekompromitacji.pl) nie ma na pewno dlatego nie możesz uwierzyć, ale to już standard, niektóre firmy dodatkowo zwiększają tą prędkość w nocy jeszcze o 50 do 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S Re: Neostrada TP z telewizją nagrodzona jako usłu IP: *.bagu.cable.ntl.com 22.03.09, 00:54 Stary tego ze w Polsce lacza na swiat sa o przepustowosci 50 Mbit nie uwierze.Kolejny chwyt reklamowy,daj mi linka z wynikami jakichs realnych testow ,do serwerow w UK czy USa...Dokladnie jak ktos napisal ta fikcja nie przejdzie nie na 1 usera takie lacze w tej europejskiej dzungli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dfdf Re: Neostrada TP z telewizją nagrodzona jako usłu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.09, 01:47 i43.tinypic.com/4s1yc2.jpg i40.tinypic.com/2vjepfb.jpg rapidshare Z usenetserver.com/en/index.php stałe 7MB/s (~ponad 50mbit) Provider: e-wro.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znajacy zycie Chyba nagroda za brak ulgi internetowej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.09, 17:42 Tak sie sklada, ze jak wezmiesz neostrade z tv to masz potem wszystko na jednej fakturze i nie odliczysz sobie ulgi na internet czyli dolicz sobie okolo 130 zl rocznie do tej super oferty TP SA. Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Aha i dlatego, że ją uznano za najlepszą usługę 21.03.09, 18:12 to za pół roku mają sprzedać Neostradę ... by inni korzystali z tej wiążącej się przeciez z nazwą marki reklamą nagrodową ?? Ahaaaaaaaaaaaaaaaaaa ! Odpowiedz Link Zgłoś
mikuma Neostrada TP z telewizją nagrodzona jako usługa.. 21.03.09, 18:16 Jeśli to jest usługa roku, to ja chyba żyję w innym kraju niż autor artykułu. Miałem kiedyś to badziewie. Rachunek za Neo 256 z TV w pewnym momencie zbliżał się do 300 zł!!! Teraz za 118 zł mam 4 MB i 63 kanały w kablówce. Niech się TP schowa ze swoją usługą roku, zdziercy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eM Re: Neostrada TP z telewizją nagrodzona jako usłu IP: *.chello.pl 21.03.09, 19:30 pytanie: 1. kiedy? 2. około, znaczy ile? 3. czy była to usługa na warunkach promocyjnych neostrada+usługa tv, czy umowa na neostrada na czas niekreślony i w osobnej umowie pakiet telewizyjny? proszę o doprecyzowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: Neostrada TP z telewizją nagrodzona jako usłu IP: *.gmk.net.pl 21.03.09, 20:36 To masz cieniutko. Ja mam 4MB + ponad 80 kanałów na światłowodzie za 79zł... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxxxxx Neostrada TP z telewizją nagrodzona jako usługa... IP: *.range86-148.btcentralplus.com 21.03.09, 18:39 do 2 mb/s czy wy ku...a zartujecie , smieszna predkosc jak na dzisiejsze czasy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Neostrada TP z telewizją nagrodzona jako usłu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.09, 03:14 jeśli weźmiesz pod uwagę te słowa www.pcworld.pl/news/334817/Wielka.Brytania.szerokopasmowy.Internet.w.kazdym.domu.html i pod uwagę pójdzie teren wiejski (w mieście możesz wziąć dsl nawet 15MB/s i więcej jak umówisz) - to tylko w technologi adsl, a przecież we Warszawie masz światłowody, a niebawem poza hdsl ruszy vds - to tylko kwestia czasu i może się okazać że bez przebudowy sieci po linii tp otrzymasz 100MB/s. Kabel to kabel, jeśli kabel ok to radio niech się schowa (chociażby z powodu stabilności względem pogody, czy bezpieczeństwa). A co powiesz na videostradę satelitarną?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adatoniewypada Neostrada TP z telewizją nagrodzona jako usługa.. IP: *.chello.pl 21.03.09, 19:23 Gość portalu: wal napisał(a): > Nie da sie ukryć że taka usługa jest dostępna dla większości > ludzi. Wiec nagroda wydaje mi się słuszna... powalający argument :D drogi też są dostępne dla większości ludzi, mamy drogowcom za nie dziękować i przyznawać nagrody ? sam mam internet w upc i kiedyś, będąc z wizytą u znajomej miałem "przyjemność" skorzystać z jej komputera i neostrady. odczucie podobne jakbym się przesiadł z jakiejś wypasionej yamahy na hulajnogę z odpadającym co chwila jednym kółkiem. nie będę już wspominał o jakości serwisu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hugoul Neostrada TP z telewizją nagrodzona jako usługa.. IP: *.chello.pl 21.03.09, 19:26 boki zrywać, nigdy NIGDY nie skorzystam już z usług telekompromitacji.żal.pl. Aktualnie płacę 82zł za 10Mb/s, w ciągu 3 lat zero przerw w połączeniu, żadnych awarii, pełna obsługa. Nie podam nazwy firmy bo nie będę robił kryptoreklamy ale w porównaniu z TP to jest jak Concorde do Jak'a. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D Re: Neostrada TP z telewizją nagrodzona jako usłu IP: *.bagu.cable.ntl.com 21.03.09, 19:54 Chyba chodzi o chello jak widac w Twoim ip hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T Neostrada TP z telewizją nagrodzona jako usługa... IP: *.raciborz.vectranet.pl 21.03.09, 19:53 Do znajomego który korzysta z Neostrady zadzwonili z TP z propozycją przejścia na droższy i szybszy pakiet. Ponieważ kolega nie wykazał zainteresowania zaproponowano mu że podłączą szybszy net na próbę, a po miesiącu będzie mógł się zdecydować czy zostać przy starym, czy wybrać nowy szybszy. Na to kolega się zgodził. Jednak do teraz nie może się doczekać szybszego internetu. Za to ostatni rachunek z TPsy jest już "na próbę" wystawiony na szybszy pakiet :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slam dog Neostrada TP z telewizją nagrodzona jako usługa... IP: *.bialnet.com.pl 21.03.09, 20:01 Bawią mnie nieustannie informacje o burżujskich samouznaniach. Łącza są tragicznie wolne, często zawieszające się i drogie, ćwierć M/s za kilkadziesiąt zł do 6M/s za niemal 200zł, do tego oczywiście dochodzi minimalny abonament, który obecnie kosztuje aż 50zł/mc. Neostrady tepsa nie raczy instalować nie tylko na wsiach, gdzie jest jedynym rzeczywistym ratunkiem sieciowym ale i na dalszych osiedlach miejskich - bodajże wymogiem jest 15 abonentów skłonnych podpisać drogą umowę lojalnościową na 2, 3 lata - uwaga!!! - w razie zerwania, kary sięgają ponad 5000 tysięcy zł. - zachęcam do poczytania cennika opłat karnych, który niechętnie dobywany oczywiście istnieje. A i to czasem nie wystarcza by monopolista łaskawie położył raptem 500, 1000 metrów kabla, -ale ale!- pojawienie się jednego, dwóch klientów z obcego dostawcy neta w obszarze, sprawia by tp ruszyło z akcją informacyjną o swych dobrodziejstwach i zaczęło podłączać. Pakiet kanałów za kilkanaście zł, które darmowo na zwykłym talerzu lub antenie naziemnej można odbierać, liczy sobie 10 gwarantowanych: tvp1, tvp2, polonia, kultura, tvn itd., reszta jest niegwarantowana czyli może sobie z dnia na dzień zniknąć - ogólnie byłoby to chyba tylko zmartwienie diaspor wietnamskich, tajskich, rosyjskich bo głównie takie perły orientu dodatkowo widnieją w ofercie. Na pohybel monopolistom. opeczek.wrzuta.pl/film/jH890qcEhl/kury_-_telekomunikacja_-_teledysk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: front242 Neostrada TP -szybki internet ?! IP: *.pools.arcor-ip.net 21.03.09, 20:19 "oraz szybki internet w prędkości: 512 kb/s, 1 Mb/s lub 2 Mb/s"-Poplakalem sie ze smiechu!!!!!2 MB MAX i to ma byc szybki internet?????Polska jest jak widze na poziomie Bangladeszu czy Afganistanu,bo w Europie standartem jest conajmniej 6 MB! W Niemczech 2 MG to ja mialem 5 lat emu,i to wtedy nie byl najszybszy internet...Teraz standartem jest conajmniej 6,a jak ktos pare euro doplaci(roznica w cenie niewielka) to dostanie i 25 MB,albo nawet 50 jako VDSL. Telekomunikacja Polska zawsze byla scierwem i scierwem pozostala.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matiberlin Neostrada TP z telewizją nagrodzona jako usługa... IP: *.pool.einsundeins.de 21.03.09, 20:42 buhahahaha 2mb/s no to sie wysilili masakra od kilkunastu miesiecy mam 16mb/s a przechodze na 32mb/s niech sobie kabelki wymienia najpiew wszedzie smiac mi sie chce z tpsa zreszta zawsze byli zawodni ale fakt ze monopolisci do dzisiaj :P Odpowiedz Link Zgłoś