Dodaj do ulubionych

radio przez internet - zapis

IP: *.crowley.pl 01.12.03, 09:56
Witam,
Mam jeden problem - chcialbym zapisac na dysk audycje radiowe nadawane w
formacie Real Playera. Niestety Real Player (przynajmniej ten ktory mam) nie
oferuje funkcji zapisu odsluchiwanych plikow, coz, taka jest jego idea - za
kazdym razem jak chcesz sluchac - polacz sie ze strona. Slyszalem, ze sa
jakies pluginy do tego umozliwiajace zapis ale niestety nie trafilem na nie.
A moze sa inne programy ktore zapisza mi "strumien" odsluchiwanego na zywo
radia?
Jesli ktos moze mi pomoc - to please :)

Pio
Obserwuj wątek
    • Gość: Beny Re: radio przez internet - zapis IP: 213.68.127.* 01.12.03, 13:25
      Juz raz pisalem jak to zrobic. Dobrze poszukaj w sieci, albo tutaj na gazecie
      wyborczej ;)

Jako rozwiazanie awaryjne proponuje zapetlic wyjscie na glosnik z wejsciem na
      mikrofon.

Pozdr.
      B.
    • fugazzi Re: radio przez internet - zapis 01.12.03, 15:02
      Karta Soundblaster Live, a te droższe również, pozwala zapisywać to co słychać w
      danej chwili w głośnikach.

Pozdrawiam, Fugazzi...
    • Gość: Jacek Re: radio przez internet - zapis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.03, 20:24
      Wybaczcie ludzie ale poziam rad jaki dajecie jest marny... bardzo marny:/ Sciagnij sobie komercyjna wersje RealPlayera tam mozna zapisywac to co przez niego odsluchujesz tkzw. wersja Plus. Dostepna na Kazie:) Oczywiscie nielegalnie:) Do winampa jets plug-in co zgrywa stream z radia internetowego ktore oodgrywane jest przez Winampa do RealPlayera proponuje zaopatrzyc sie w dobry porgram Tptal Recorder. Zgrywa wprost do MP3 lub Wav wsyztsko co leci Ci w glosnikach albo jak sobie ustawisz w opcjach zbey zgrywal ci z okreslonego zrodla. Polecam ten programik rowniez dostepny na Kazie z crackiem:)
      • Gość: dominik666 winamp 5.0 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.03, 07:11
        boshe ! :)
        ludzie przecie real player jest naładowany spywarem na maksa :)

a radio,przecie jakość nadawanego sygnału jest gorsza niż telefony za komuny :)
        tragedia po prostu,wystarczy zainstalować winampa 5.0,poza 5000 tysiącami
        stacji masz możliwość nagrywania streamu do 320kb\s !!! w jakimkolwiek
        formacie (od mp3 do AAC1 320 kb\s dolby)

• Gość: tomek Re: winamp 5.0 IP: *.acn.waw.pl 17.04.04, 21:07
          witam.napisałeś że można nagrywać na winampie 5.czy mógłbyś mi coś
          podpowiedzieć jak to zrobić.jakby co to mój
          adres:tommy210@poczta.onet.pl.pozdro.tomek.
      • Gość: Pio Re: radio przez internet - zapis IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 03.12.03, 09:14
        Dzieki, to jest to co chcialem sie dowiedziec. Prawie. Jednak przydal by sie
        jakis maly legalny (free-, shareware) programik pod NT-ka (lub W2000) ktory
        zapisywal by strumien do jakiegokolwiek formatu na dysk. Sek w tym, ze
        potrzebuje to zainstalowac w pracy - od jakiegos czasu osiagnalem zawrotny :)
        poziom w nauce ang. ktory umozliwia mi sluchanie radia w tymze wlasnie jezyku i
        upodobalem sobie malo oryginalnie BBC4 :). Nie siedzac przy kompie caly czas
        chcialbym po prostu pozgrywac sobie audycje z ichniego archiwum, niestety
        wszystko puszczaja strumieniem. Ok, wyluszczylem dokladnie o co mi chodzi.
        Wydajesz sie orientowac w temacie wiec moze masz namiary na cusik takiego?
        Wirtualna skrzynka piwa dla kolegi, i dozgonna wdziecznosc :)) czeka...

pozdr,
        Pio

PS
        Kombinacje z karta dzw. i wszystkimi programami legalnymi inaczej - stosuje
        czasami ;), ale w domu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka