Gość: piko81 IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.04.09, 08:32 artykuł strasznie banalny... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: arekrot Jak tanio kupić telewizor? IP: *.206.244.1.jpk.pl 21.04.09, 08:49 Wszystko ładnie pięknie, tylko autor tego artykułu zapomniał wspomnieć, że często sklepy internetowe podają niską i atrakcyjną cenę chcąc skusić klienta i sprawiająć wrażenie niskiej ceny w sieci, po czym otwierająć link do takiego sklepu okazuje się że towar niedostępny lub "chwilowo brak". Jest to bardzo często praktykowana taktyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciuch Re: Jak tanio kupić telewizor? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.09, 08:52 z tymi najnizszymi cenami to prawda ale zawsze mozna wziac 2 sklep w kolejnosci. troche rozsadku wystarczy zeby wiedziec ze skoro nikt nie sprzedaje ponizej 1900 to 1700 jest sciema. ludzie polujacy na takie "okazje" padaja najczesciej ofiara roznych przekretow (i wlasnej chciwosci) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qbek Re: Jak tanio kupić telewizor? IP: *.magma-net.pl 21.04.09, 10:55 W ciągu ostatnich kilkunastu miesięcy kupiłem w sklepach internetowych całe wyposażenie kuchni w sprzęt AGD. Począwszy od mikrofalówki do zabudowy poprzez zmywarkę, piekarnik,okap, płytę ceramiczną, garnki a skończywszy na wielkiej lodówce Side by Side. Nigdy nie było problemów z dostępnością! W zeszłym tygodniu kupiłem pralkę na której dzięki sklepowi internetowemu zaoszczędziłem...2300 (sklep nie dla idiotów ) - 1400 ( sklep internetowy ) = 900zł!!! Na jednej pralce. Coś dodać??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciuch Re: Jak tanio kupić telewizor? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.09, 08:50 sam jestes banalny cwaniaku.Z ktora czescia sie nie zgadzasz? a moze masz cos do dodania? jak ktos opisal dokladnie jak wyglada sytuacja na rynku, podał przyklady to znaczy ze jest to banalne? co bys wiecej chcial .. adresy sklepow w japonii? nie kazdy wie jak dziala rynek(co pokazuje ile osob kupuje w media markt-chyba najdrozszym sklepie w polsce). biorac uwage jakosc artykulow na gazecie to chyba jest najlepszy od dawna... no ale to nie redaktor gazety pisal wiec jasne. chcesz krytykowac to podaj argumenty trolu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cypis Allegro IP: 83.238.141.* 21.04.09, 08:54 cyt. "Doskonale jednak wiadomo, że polskie aukcje internetowe to Allegro." Buhahaha 90% transakcji na Allegro to nie żadne aukcje (gdzie się licytuje dany przedmiot) tylko zwykłe oferty z opcją 'Kup Teraz' czyli to taki wielki stragan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciuch Re: Allegro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.09, 08:59 co nie zmienia faktu ze wiekszosc aukcji odbywajacych sie w polskim internecie jest na platformie allegro. nawet jezeli opcja kup teraz ma 60% czy wiecej procent to pod wzgledem ilosciowym ta "reszta" ciagle stanowi gro aukcji w internecie. lubie jak ktos czyta ze zrozumieniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cypis Re: Allegro IP: 83.238.141.* 21.04.09, 10:20 Gość portalu: maciuch napisał(a): > co nie zmienia faktu ze wiekszosc aukcji odbywajacych sie w >polskim internecie jest na platformie allegro. nawet jezeli opcja >kup teraz ma 60% czy wiecej procent to pod wzgledem ilosciowym >ta "reszta" ciagle stanowi gro aukcji w internecie. lubie jak ktos >czyta ze zrozumieniem Oczywiście że tak, ja tego nie neguję (tez lubię jak ktos czyta ze zrozumieniem). Zwróciłem tylko uwagę, że wiekszość transakcji to nie sa aukcje - wbrew nazwie nie licytuje sie ceny tylko kupuje za tyle ile żąda sprzedający czyli dokładnie tak jak w sklepie. A ceny często są wygórowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Re: Allegro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.09, 09:49 > 90% transakcji na Allegro to nie żadne aukcje (gdzie się > licytuje dany przedmiot) tylko zwykłe oferty z opcją 'Kup Teraz' > czyli to taki wielki stragan. I dobrze. Ja celowo ograniczam wyniki wyszukiwania do "Kup teraz" i w efekcie kupuję rzeczy ze sklepów internetowych. Mix Ceneo + Allegro pozwala znaleźć sensowne oferty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupiec Re: Allegro IP: 195.246.216.* 21.04.09, 10:36 Kupowalem na jesieni tv w sklepie internetowym (Wawa, ul. Jórsk...) i zpłaciłem ok. 300 zł mniej niż na Allegro. Generalnie na Allegro nie jest tak tanio. Ostatnio kupowałem pralkę i znalazłem ok. 100 zł taniej niz na serwisie, no ale trochę targowałem się i stąd ta różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Re: Allegro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.09, 11:25 To racja. Allegro używam jako wtórnego narzędzia do znalezienia sklepów internetowych, ew. innych wersji produktu, etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pingo Kupilem tanio telewizor w Wlk.Brytanii IP: *.cust-83.exponential-e.net 21.04.09, 09:12 Przywiozlem do Polski. Obraz jak obraz ale co za dzwiek!!! Zaden. Dzwiek jest inaczej kodowany/transmitowany niz w Polsce. Zabralem go z powrotem i sprzedalem na eBay. Stracilem 20 funtow + oplaty eBay. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dno! Re: Kupilem tanio telewizor w Wlk.Brytanii IP: 91.193.160.* 21.04.09, 09:29 Gość portalu: Pingo napisał(a): > Przywiozlem do Polski. Obraz jak obraz ale co za dzwiek!!! > Zaden. Dzwiek jest inaczej kodowany/transmitowany niz w Polsce. > Zabralem go z powrotem i sprzedalem na eBay. Stracilem 20 funtow + > oplaty eBay. nie od dziś wiadomo, że chytry 2 razy traci. tak kończą sknery:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAt Jak tanio kupić telewizor? IP: *.toya.net.pl 21.04.09, 09:26 Uwaga Kupiłem Toshibe w polskim sklepie internetowym i okazało się że nie wyprodukowano ją w polsce przez co Ni było naprawy gwarancyjnej !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko to dobry artykul IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 21.04.09, 09:27 z zakupami w sieci trzeba byc zawsze ostroznym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Artykuł napisany trochę po łebkach... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.09, 09:32 Składnię niektórych zdań pominę milczeniem. :) Jest jeszcze jeden fakt na który autor nie zwrócił uwagi. W wielu aukcjach czy też sklepach internetowych sprzedają sprzęt z własnego importu (USA, UK, Niemcy) - idąc do serwisu z zepsutym tv po paru dniach i sprawdzeniu numerów seryjnych tv przez autoryzowany serwis usłyszymy że sprzęt nie pochodzi z polskiej dystrybucji i albo go zabieramy albo płacimy za naprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
colin.zeal Re: Jak tanio kupić telewizor? 21.04.09, 09:35 "wielu kurierów kręci nosem musząc czekać 10-15 minut aż rozpakujecie i dokładnie obejrzycie nowy sprzęt. Pamiętajcie jednak, że jest to ich obowiązek" Czy aby na pewno mają taki obowiązek? Na zapytanie dotyczące tego tematu przedstawiciel ups-u odpowiedział mi w następujący sposób: "Kurier nie ma obowiązku czekać aż odbiorca sprawdzi(tzn. rozpakuje, podłączy) doręczany mu towar. Jeżeli opakowanie przesyłki budzi podejrzenia, że zawartość może być uszkodzona, należy poprosić kuriera o spisanie protokołu szkody. Jeżeli po rozpakowaniu okaże się, że przesyłka została uszkodzona podczas transportu, nalezy ten fakt zglosic w lokalnym biurze UPS, w czasie nie dluzszym niz 7 dni od momentu doreczenia przesylki. UPS umówi się wtedy na spisanie protokołu szkody. Ważne jest, aby do momentu spisania protokołu szkody, nie przewozić przesyłki w inne miejsce i aby zachować jej opakowanie." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: able071 Re: Jak tanio kupić telewizor? IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.04.09, 09:36 hahaha, obowiazkiem kuriera jest DOSTARCZENIE towaru, nie natomiast jego ogladanie czy dotarl caly!!!!! Kurier moze poczekac ale nie musi!!! Musi WYLACZNIE jesli taka usluga jest wykupiona przez nadawce, a to zdarza sie rzadko... np na poczcie polskiej taka usluga kosztuje 5pln. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojoj Re: Po co w ogóle go kupować? :) IP: *.gorzow.mm.pl 21.04.09, 13:29 Nooo :) To samo pomyślałem. Mam w domu 14 cali Sanyo, który ma 19 lat i odbiera na dipolu i mi starcza. Włączam go raz na pół roku na około 45 minut, jak grają "nasi" :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pixie Jak tanio kupić telewizor? IP: 87.105.189.* 21.04.09, 10:45 widać, że autor nie ma pojęcia o branży, import zza granicy? przy obecnym kursie Euro - powodzenia. Teraz "zagranica" kupuje u nas, ogromne ilości sprzętu RTV są wysysane z polskiego rynku do Niemiec, na Słowację itp. Odpowiedz Link Zgłoś
biscuit Jak tanio kupić telewizor? 21.04.09, 11:01 Gazeta schodzi na psy z poziomem. Brzmi jak słaby przedruk z taniego brytyjskiego lub niemieckiego poradnika z polskimi wstawkami dla niepoznaki. Żenujący poziom. Oczy mnie bolały jak to czytałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezobrazy Jak tanio kupić telewizor? IP: *.ip.netia.com.pl 21.04.09, 11:08 www.bankujesz-kupujesz.pl/katalog/produkt/799 Odpowiedz Link Zgłoś
czystosc Jak tanio kupić telewizor? 21.04.09, 11:50 nie chce nic mówić ale najlepiej to albo za granice pojechac, lub jakas promocje wyhaczyc, ja pol roku temu za 32 calowego LG32cale full HD dalem 1800zl :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xs Pierwsza zasada przy zakupie telewizora i monitora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.09, 12:23 Nigdy, przenigdy nie kupujemy takich sprzętów na aukcjach lub w sklepach internetowych. Jakość towaru trzeba sprawdzić osobiście przed zakupem i kupować dokładnie ten egzemplarz, który sprawdzaliśmy. Wyobraźmy sobie taką sytuację: - kupujemy via Internet - po 48h kurier/poczta dostarcza nam sprzęt - rozpakowujemy i instalujemy - stwierdzamy usterkę (bad-pixel, rysy itp) Co nas czeka? To: - zapakowujemy wadliwy sprzęt wyjątkowo uważnie, żeby sprzedawca nie mógł się przyczepić do niby-wady, która powstała niby w czasie przesyłki - wysyłamy sprzęt pocztą (przy większych gabarytach płacimy całkiem sporo za przesyłkę) - modlimy się o to, żeby sprzęt dotarł do sprzedawcy bez dodatkowych uszkodzeń - czekamy na decyzję serwisu - czekamy na nowy egzemplarz (wersja optymistyczna) - rozpakowujemy cacko i modlimy się, żeby historia się nie powtórzyła Stanowczo odradzam zakup TV przez internet (szkoda zdrowia). Chyba, że ktoś mieszka na wsi w Bieszczadach i nie ma czasu/ochoty na podróże do najbliższych sklepów RTV. W internecie można kupować software lub towary do 500 zł. Pozdro konsumenci! ;> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: Pierwsza zasada przy zakupie telewizora i mon IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.09, 12:34 A ja kupiłem TV w sklepie internetowym i nie było żanych usterek itd. Kurier po wniesieniu paczki do domu sam mnie poinformował, że trzeba sprawdzić towar. (sam też to wiedziałem) Odpakowaliśmy i obejrzeliśmy wszystko było OK - podpisałem odbiór. Odpowiedz Link Zgłoś
ksionc_proborzdz Re: Jak tanio kupić telewizor? 21.04.09, 13:26 Pralkę, lodówkę to i owszem, ale TV czy sprzęt audio trzeba najpierw sprawdzić. Przynajmniej ja muszę wiedzieć czy obraz dźwięk będzie mi się podobał. Dlatego w takim wypadku zakup w internecie odpada. Chyba, że tak jak niektóre salony audio, sprzedawca dopuści, że po jakimś określonym czasie będę mógł zdecydować czy sprzęt kupuje czy odsyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
sealion Jak tanio kupić telewizor? 21.04.09, 14:18 Telewizor raczej kupię w sklepie. Zanim wydam prawie 3000 zł każe sobie podłączyc odbiornik do jakiegos źródła sygnału, obejrzę czy wszystko jest ok, czy nie ma żadnych martwych pikseli i dopiero wtedy zapłacę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marti Jak tanio kupić telewizor? IP: 212.14.54.* 21.04.09, 16:32 2 maja w Media Markt bedzie sprzęt bez watu. Odpowiedz Link Zgłoś
dziwnoknurski2 Jak tanio kupić telewizor? 21.04.09, 17:00 dobrze radzę, sprawdźcie ceny za granicą, bedzie wam łatwiej cisnąć sprzedawce szokcen.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient banku w banku mają tanio :) IP: *.ip.netia.com.pl 22.04.09, 12:06 www.bankujesz-kupujesz.pl/katalog/produkt/799 Odpowiedz Link Zgłoś