Gość: Wiśnia IP: 95.160.238.* 05.05.09, 12:50 fajny link dali pod buty na allegro na opiekacze i frytkownice Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sweter Nike Plus i iPod nano - test IP: *.static.tvk.wroc.pl 05.05.09, 13:20 Fajne, myslalem jakis czas temu nad zakupem tego zestawu, ale rzeczywiscie, 1000zl to troche za duzo... szczegolnie jesli dopiero zaczyna sie biegac i tak naprawde niewiadomo czy po dwoch tygodniach nie przejdzie ochota ;) Ale poszperalem, poszperalem i znalazlem praktycznie darmowa alternatywe ;) Przynajmniej dla posiadaczy iPhone 3G. Jest kilka aplikacji w AppStore inspirowanych Nike+, a ja osobiscie uzywam RunKeeper. Dzialanie proste - aplikacja sledzi Twoj bieg poprzez GPS (dlatego wymagany iPhone 3G - na iPod Touch czy iPhone 2G nie zadziala). Na podstawie sygnalu okresla jak szybko biegniesz (albo jedziesz rowerem albo cos). Potem to nawet wyswietla na mapce. Wrzuca tez statystyki na swoja strone w Internecie. Aplikacja jest darmowa. Jest tez wersja premium za 10 USD (chyba), ale nie wiem dokladnie czym sie rozni... ;P Chyba ma jakis dodatkowy feature. Wystarczy wiec kupic sobie opaske na ramie pod iPhone'a (jakies 20zl) i mozna smigac tak samo jak z Nike+. Przewaga Nike+ to to, ze jest duzo ladniej wykonane, ma PowerSong (swietna opcja, mam nadzieje, ze wraz z iPhone OS 3.0 autor RunKeepera tez ja wprowadzi) no i duzo wiecej ludzi... Ale ja tam wole zaoszczedzic 1000zl ;P Odpowiedz Link Zgłoś
caramel.macchiato Re: Nike Plus i iPod nano - test 05.05.09, 13:36 Mam takie pytanie: czy przy korzystaniu z tego programy iPhone łączy się z internetem? Ciekawie to wygląda. Dzięki za info. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rth Re: Nike Plus i iPod nano - test IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.09, 13:44 ludzie , zacznijcie najpierw biegać, a takie piedoły jak ten nike+ to i tak kasa w błoto. jak pobiegacie 3 razy w tygodniu po 30-60minut to zabyczycie, że ani ochoty, ani czasu nie ma takie pierdoły, jak te aipody, najki, srajki plus. kupcie jakieś normalne buty do biegania za 30-50% nike/adidas i w drogę. ten sprzęt jest tylko dla lanserów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TruchtamSobie Re: Nike Plus i iPod nano - test IP: 217.153.119.* 05.05.09, 13:56 Ja biegam minimum 4 razy w tygodniu przez minimum 40 minut każdego z tych dni i z chęcią bym taki bajerek kupiła. Wiedziałabym ile przebiegłam kilometrów - w tej chwili mierzę sobie trasy rowerem. Nie kupię bo jest za drogie, ale jakbym dostała w prezencie na pewno bym korzystała :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TeżTruchtamSobie Re: Nike Plus i iPod nano - test IP: *.tvk.torun.pl 06.05.09, 07:49 a gdzie tak regularnie truchtasz... :) Odpowiedz Link Zgłoś
sebastian64 Re: Nike Plus i iPod nano - test 05.05.09, 14:29 "ludzie , zacznijcie najpierw biegać," Ech dokładnie. Przyszła do nas z zachodu moda na bieganie; to akurat fajnie bo to zdrowa moda i cieszy coraz większa ilość biegających. Kilka lat temu kiedy biegałem to się ludzie patrzeli na mnie w parku jakby kosmitę widzieli. Jako, że bieganie robi się modne to i niektórzy chcą być bardziej trendy od innych; moda generuje snobów, którzy chcą mieć wszystko co najnowsze i najdroższe nawet jeśli niekoniecznie tego potrzebują. Nike promuje modę na bieganie bo wie, że może na tym sporo zarobić - buty,spodenki,koszulka,nike+,zegarek itp... I już można u nich ponad 2000 zostawić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kafia Re: Nike Plus i iPod nano - test IP: 80.72.38.* 05.05.09, 14:53 Chętnie bym kupiła sobie taki zestaw ( niestety drugie buty do biegania na dzien dzisiejszy nie sa mi potrzebne). Ale sam pomysl jest super. Przeglądałam strone Nike + i jestem miło zaskoczona wieloma opcjami. Np. to że można komuś rzucić wyzwanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seba Re: Nike Plus i iPod nano - test IP: 83.143.98.* 05.05.09, 22:24 "Przeglądałam strone Nike + i jestem miło zaskoczona wieloma opcjami. Np. to że można komuś rzucić wyzwanie... " Rozumiem, że bez Nike+ za tysiaka rzucenie komukolwiek wezwania nie jest możliwe ? Odpowiedz Link Zgłoś
krycha_z_gazowni Re: Nike Plus i iPod nano - test 05.05.09, 23:16 >> fajny link dali pod buty na allegro na opiekacze i frytkownice Każdy wytrawny biegacz przecież wie, że nic nie zapewni takiej mocy i wytrzymałości jak potrójna porcja frytek na 60 min przed biegiem. Zapytajcie znajomego maratończyka :) A wracając do tematu - kolejna zabawka służąca wyciągnięciu pieniędzy w imię zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
kinkygirl nie trzeba miec butow nike! 06.05.09, 00:23 sensor mozna przyczepic do sznurowek. pomysl, ze trzeba miac buty nike jest z gruntu szkodliwy. buty to trzeba miec dobrane, niewazen jakiej firmy. a poza tym mam nike + od roku i bardzo sobie chwale (oprocz watpliwej kalibracji ostatnio). mnie swietnie motywuje i o to chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vivacee Re: Nike Plus i iPod nano - test IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.09, 14:45 Czujnik wystarczy wlozyc w skarpetke, sa tez tacy, co go wkladają w małą foliówkę i przywiązują do sznurówek, tak więc kupno nowych butów nie jest koniecznością. Ja biegam od paru miesięcy, mam ponad 660 km wylatane i nie narzekam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klask Re: Nike Plus i iPod nano - test IP: *.acn.waw.pl 05.05.09, 23:53 Za tyle to bez problemu można kupić topowe modele Garmina czy Polara, z monitorem pracy serca, mnóstwem statystyk i modułem GPS (no, do GPS w Garminie trzeba trochę dołożyć, ale Garmin Forerunner 50 z krokomierzem montowanym do buta kosztuje już połowę mniej niż iPOD...) Odpowiedz Link Zgłoś
dziwnoknurski2 jak masz iPoda i buty to sam zestaw kosztuje 35$ 05.05.09, 14:37 z tego co wiem sensor ruchu dziala tez z innymi butami http://szokcen.pl/35-zestaw-apple-nike-ipod-sport/ Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz222 Nike Plus i iPod nano - test 05.05.09, 15:30 Kupiłem to cudo grubo ponad rok temu. W Stanach, za ok. 15 USD. Po ile kupiłem buty i iPoda nie będę pisać aby was nie denerwować, w każdym razie dolary przeliczono mi ok. za 2,00 zł. W każdym razie jest to gadżet przeze mnie uwielbiany. Do przesyłania danych (poprzez aplikację iTunes) trzeba mieć założone konto na Nike+ i iTunes. Czy i jak działa z iPhonem, tego nie wiem. Na pewno transmiter obsługuje nie tylko linię iPod Nano, tylko więcej modeli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ms Re: Nike Plus i iPod nano - test IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.09, 15:41 Dla Nokii z GPS (np. N95) jest Sprot Tracker, podobne bajery mają SonyEricssony z GPS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rumimoss Re: Nike Plus i iPod nano - test IP: 194.156.48.* 06.05.09, 11:18 I jak wyniki? Przebiegles w tych butach maraton? Odpowiedz Link Zgłoś
gogg wystarczy biegać, biegać, biegać... 05.05.09, 16:14 wystarczy biegać, biegać, biegać... www.ogrodypamieci.pl/profil/kazimierz-gorski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juve POLAR Running IP: *.range86-166.btcentralplus.com 05.05.09, 16:23 a ja polecam fińską markę Polar polar.fitnessmegastore.co.uk/polar-297/running-299/rs200sd-running-monitor-15039.htm?utm_source=froogle&utm_medium=ppc&utm_term=15039&utm_campaign=froogle dokładnie taki zestaw kupiłam mężowi i nie trzeba wcale miec żadnego "aj gadżetu". To najpopularniejsze marka wśród maratończyków :) Odpowiedz Link Zgłoś
spector1 Re: Nike Plus i iPod nano - test 05.05.09, 17:17 Promotor Nike Plus i iPod nano zapomina, że podczas biegu oczy i uszy należy mieć otwarte. Lepiej niech wskaże gdzie można kupić non stick gaziki i plastry, które technologicznie nawiedzonym mogą się przydać po upadku. Wyszukiwarka Allegro na hasło "non stick" daje jedynienie wykaz patelni i żelazek. Będziecie przykładać np. do kolana patelnię? Spector Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sakdaslkdja Nike Plus i iPod nano - test IP: *.206.112.144.static.telsat.wroc.pl 05.05.09, 18:15 szkoda, że nie wspomnieli o tym, że po wyczerpaniu się baterii wbudowanej w nadajnik trzeba kupić nowy zestaw ;p Odpowiedz Link Zgłoś
f_a_k_y Nike Plus i iPod nano - test 05.05.09, 20:00 u mnie na fitnes (uk) przychodza grubasy z ajfonami,krokomierzami,stoperami i wogole okablowani cala ta elektronika.do tego woda mineralna lub napoj energetczny i a jakze batoniki energetyczne........ polowa treningu - he he napisalem treningu??? sorry - zajmuje im ustawienie tego gow..a zeby zadzialalo,potem kontrola nad nim,potem sluchawki badz sie placza , badz wypadaja z uszu,potem chwila cwiczenia i co????? taaaaaa.....to co grubasek lubi najbardziej - batonik energetyczny :-)))) ja nie biore nic - buty,koszulka,spodenki i tyle. po treningu wsiadam w samochod,i w domu wypijam minerala,potem prysznic i tak 4-5 razy w tygodniu. reasumujac - jak ktos wyzej napisal - to cale go..o jest dobre dla kochajacych inaczej,jak chcesz miec wynik to musi bolec,musisz zrobic odpowiednio przemyslany trening a to badziewie tylko ci w tym przeszkodzi. taka jest moja opinia,ale rozumiem ze ktos moze miec inna. do zobaczenia na jakims maratonie. no pain - no game! kurde,napisalem najdluzszego posta w zyciu chyba :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biegacz Nike Plus - jak zmotywować do biegania??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.09, 22:28 Chyba jak wyciągnąć kasę ze sportu, do uprawiania którego potrzeba tylko pary dobrych butów :) Wiadomo, rowery - cała masa gadżetów, tenis - to samo, a bieganie??? Jak na tym zarobić? Właśnie tak :) Biegam sporo, osobiście nie używam takich bajerów, bo jakoś nie czuję potrzeby. A jak kogoś to motywuje do biegania, to tylko się cieszyć! Odpowiedz Link Zgłoś
skr85 Re: Nike Plus - jak zmotywować do biegania??? 05.05.09, 23:12 Osobiście śmigam rowerem polskiej konstrukcji (za 1000zł), do tego kask (100zł) i rękawiczki (40zł). Jak na moje potrzeby taki zestaw jest idealny a mogę was zapewnić, że służy mi już 3 lata. Co do Nike+ to uważam, że kolejna korporacja wciska ludziom badziew za grubą kasę. Po cholere targać ze sobą takie padło jak iPhone? Lepiej zabrać ze soba psa do pobiegania-będzie raźniej. Jeszcze 4 lata temu ludzie korzystali z prostej ale kultowej Nokii 6310 i nikt nie narzekał na brak LCD, nawigacji i innych bzur. Zamiast kupowania bubli mierzących dystans, ciśnienie, prędkość i szerokość zwieracza w tyłku lepiej być konsekwentnym i regularnie biegać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asmigi Re: Nike Plus - jak zmotywować do biegania??? IP: *.unilever.com 24.07.09, 16:43 wlasnie, a jak czlowiek kupi, to mozna sie naciac. Np Nike: sprzedaja buty za które nie chca brac odpowiedzialności. Kupilem Air Pegasus +25, pobiegłem 3 razy i dostalem strasznego bolu w lydce. Lekarz powiedział, ze to bylo zapalenia miesnia wlasnie przez te buty… Chciałem je wiec wymienic na inne, a ci w nike mi powiedzieli, ze to już nie ich problem. Trzymajcie się z dala od tej firmy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Nike Plus i iPod nano - test IP: 87.112.227.* 05.05.09, 23:51 Kupilem bratu ten zestaw, bo brat biega w maratonach, za rok kupilem mu Garmina, iPod nano to zabawka, a ile mozna sluchac przy bieganiu tej samej muzyki. Pozdrowienia dla ludzi z prawdziwa pasja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zaratoostra Nike Plus i iPod nano - test IP: 66.227.20.* 06.05.09, 00:05 Monitor pracy serca jest duzo wazniejszy od niedokladnego krokomierza. Polecam Polar. Najprostsze modele okolo $50 tak mysle. Mam tez Garmin Forerunner ale jest meczacy w obsludze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Puni co warto a co nie wybrać? IP: *.trzebinia.mm.pl 06.05.09, 01:09 Biegam, trenuję: 1. trasę - długośc przebiegów, trasę, sprawdzam na stronie www.wikimapia.com . Tam biorę linię i rysuję sobie odległości które przebiegam, dzięki czemu wiem ile robię kilometrów dziennie bo mapa sama oblicza mi przebiegnięty dystans 2. nie biegam z radiem ani z odtwarzaczem mp3 - zbędne bajery które nie motywują 3. nie wydaję kasy na najprzyjemniejsze rzeczy jakie mnie spotykają w życiu a bieganie można też chyba do tego zaliczyć jak zacznie się już dobrze biegać 4. buty spotowe które nie obcierają mam nówki za 25 PLN Odpowiedz Link Zgłoś
elpik Re: co warto a co nie wybrać? 06.05.09, 08:32 Wszystko dobrze, ale buty to kup sobie lepsze bo kolana siądą i będzie po bieganiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reksio do biegania jest NOKIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.09, 01:49 miesozerca.blox.pl/2009/04/Bieganie-z-GPS.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slavio Nike Plus i iPod nano - test IP: *.elisa-laajakaista.fi 06.05.09, 06:05 Nike plus to gowienko w blyszczacym papierku. owszem pomysl fajny i motywujacy, ale poczekajcie do wymiany sensora. sensory sa w stanie aktywnym po wyprodukawaniu i w zaleznosci czy masz szczescie czy nie mozesz kupic nowy sensor ktory jest pol pusty albo nawet na wykonczeniu bo lezal latami na polce. nie rozumiem dlaczego nike jeszcze tego nie zmienila. ja zmienilem 3 sensory i mnie szlag trafil, bo z kazdym mialem problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lhx Nike Plus i iPod nano - test IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.09, 06:23 Pomiar prędkości i odległości na zasadzie krokomierza mija się z celem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raff Nike Plus i iPod nano - test IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.09, 00:09 fajna sprawa, tylko za droga niestety. dobre jest ukladanie treningu szczegolnie dla poczatkujacych, sensor rzeczywiscie mozna kupic oddzielnie i zalozyc do innych butow, jak ktos sie uprze to sobie "wydłubie" kieszen na sensor w kazdych butach, nawet w glanach :). ale fakt, ze brakuje pomiaru pracy serca co moim zdaniem w bieganiu jest bardzo przydatne...nike znowu zrobilo cos dla wielkiej kasy ( w mniejszym stopniu dla zdrowia...)mimo to, gdybym mial kase kupilbym!! Odpowiedz Link Zgłoś