Dodaj do ulubionych

Windows 7 - premiera 22 października

IP: 194.114.146.* 03.06.09, 09:27
nie podano ceny? to ktos w tym kraju płaci za windowsa?? lol
Obserwuj wątek
    • Gość: Next Re: Windows 7 - premiera 22 października IP: *.tpnet.pl 03.06.09, 09:32
      Tak, są tacy. Ci, którzy nie chcą się czuć jak złodzieje.
    • Gość: MM Re: Windows 7 - premiera 22 października IP: *.acn.waw.pl 03.06.09, 09:37
      > nie podano ceny? to ktos w tym kraju płaci za windowsa??

Skończysz podstawówkę, inne szkoły i pójdziesz do pracy to zobaczysz, że nie
      zawsze trzeba kraść albo korzystać z darmowych programów. Się zarabia się ma.
      • Gość: ecl Re: Windows 7 - premiera 22 października IP: *.pk.edu.pl 03.06.09, 09:52
        A jak do tego później trochę zmądrzejesz, to zrozumiesz, że trzeba być idiotą,
        żeby płacić średnio co miesiąc 50zł na buble typu antywirusy czy windowsy i
        rozwiniesz kilka szarych komórek, które nauczą cię podstawowej obsługi komputera
        pozwalając na zainstalowanie darmowego systemu i programów. A nadwyżkę pieniędzy
        skonsumujesz w lepszy sposób;)
        • Gość: Next Re: Windows 7 - premiera 22 października IP: 217.98.20.* 03.06.09, 10:25
          Gość portalu: ecl napisał(a):
          > pozwalając na zainstalowanie darmowego systemu i programów.

I po kilku dniach/tygodniach/miesiącach zrozumiesz także, że:
          Linux is free if your time is worthless.
          • Gość: A1 Re: Windows 7 - premiera 22 października IP: *.chello.pl 03.06.09, 11:00
            > Linux is free if your time is worthless.

wydaje ci się czy sprawdziłeś?
            • Gość: Next Re: Windows 7 - premiera 22 października IP: 217.98.20.* 03.06.09, 11:05
              Gość portalu: A1 napisał(a):
              > > Linux is free if your time is worthless.
              > wydaje ci się czy sprawdziłeś?

Ani jedno, ani drugie. Nigdy nie byłem np. w Tokio, ale wiem, że takie miasto istnieje.
              • von.g Re: Windows 7 - premiera 22 października 03.06.09, 12:16
                Ale nie wiesz ,jak się w tym mieście żyje. Czy koszty utrzymania są duze czy
                małe. Czy bezpiecznie przejść się ulicą wieczorem czy lepiej siedzieć w domu.
                Nie wiesz czy łóżka w hotelach na godziny są wygodne itd. Tak samo jest z
                Linuxem. Nie wystarczy wiedzieć ,że istnieje ,żeby wyrobić sobie o nim opinie.
                • Gość: top Re: Windows 7 - premiera 22 października IP: 85.17.165.* 03.06.09, 12:21
                  korzystam z linuksa, freebsd, windows i wiesz co?

2 pierwsze nadaja sie dla przecietnego usera pod warunkiem, ze ktos mu je zainstaluje i skonfiguruje bo w 95% przypadkow instalacja wymaga zaawansowanej wiedzy i duzych umiejetnosci, pojawia sie milion problemow, milion niedzialajacych rzeczy a kazda nowa dystrybucja powoduje, poza naprawa poprzednich problemow, milion kolejnych (szczegolnie w przypadku laptopow)
                  • von.g Re: Windows 7 - premiera 22 października 03.06.09, 12:28
                    Moja sąsiadka przyszła kiedyś do mnie ,że jej gg przestało działać i nie wie co
                    robić. Okazało się ,że wyłączyła automatyczne wysyłanie wiadomosci po wcisnieciu
                    entera. Uważasz ,że ona potrafiła by zainstalować swoją Viste sama?

Mi się wydaje ,że 90% ludzi nie potrafiłaby swojego systemu zainstalować i
                    skonfigurwać nie zależnie czy to Linux , Windows , MacOS czy Android czy co tam
                    jeszcze jest ...
                  • Gość: Macho Re: Windows 7 - premiera 22 października IP: 213.199.193.* 21.10.09, 09:25
                    Ale o czym tutaj gadać skoro ostatnie Ubuntu nie potrafi zagrać klipów HD z
                    Youtube. System który bez czarów nie radzi sobie z tak banalną sprawą nadaje się
                    na palmtopy a nie do zaśmiecania kompa.
                • Gość: taki1gosc Re: Windows 7 - premiera 22 października IP: 192.132.229.* 03.06.09, 13:01
                  Nie musze byc jajkiem na patelni aby wiedziec, ze jest tam goraco.
                • Gość: Next Re: Windows 7 - premiera 22 października IP: *.tpnet.pl 03.06.09, 13:03
                  von.g napisał:
                  > Ale nie wiesz ,jak się w tym mieście żyje. Czy koszty utrzymania są duze czy małe. Czy bezpiecznie przejść się ulicą wieczorem czy lepiej siedzieć w domu. Nie wiesz czy łóżka w hotelach na godziny są wygodne itd.

Ależ oczywiście, że wiem (lub: mogę wiedzieć). Wystarczy zapoznać się ze źródłami informacji na ten temat. Gdybyśmy wiedzę o świecie czerpali tylko z własnego doświadczenia, bylibyśmy bardzo głupiutcy.

> Tak samo jest z Linuxem. Nie wystarczy wiedzieć ,że istnieje ,żeby wyrobić sobie o nim opinie.

Toteż moja (i nie tylko) opinia nie jest oparta jedynie na stwierdzeniu tego faktu. Ale, wbrew temu, co napisał A1, nie jest ona oparta ani na złudzeniach, ani na osobistym doświadczeniu.
                  • von.g Re: Windows 7 - premiera 22 października 03.06.09, 13:13
                    Oczywiście ,że wiedze nie zdobywa się empirycznie tylko i wyłącznie ale na
                    pytanie A1

> wydaje ci się czy sprawdziłeś?

odpowiedziałeś:
                    >>Ani jedno, ani drugie.

zrozumiałem to tak ,że ani Linuxa nie używałeś ani tego nie sprawdziłeś.

Jeśli Linux nie rozwiązuje Twoich problemów to go nie używaj. Moje rozwiązuje
                    bardzo dobrze więc jestem zadowolony ...
                    • Gość: Next Re: Windows 7 - premiera 22 października IP: 217.98.20.* 03.06.09, 13:23
                      von.g napisał:
                      > Jeśli Linux nie rozwiązuje Twoich problemów to go nie używaj. Moje rozwiązuje
                      bardzo dobrze więc jestem zadowolony ...

Nie ma sprawy. Wiem, że to możliwe i absolutnie nie mam zamiaru nazywać cię
                      "idiotą" tylko dlatego, że używasz jakiegoś systemu operacyjnego. Chciałbym
                      tylko, by nikt tego nie robił. I tyle. ;)
                  • Gość: kopor Re: Windows 7 - premiera 22 października IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.09, 13:16
                    ty, ale to troche jakby opisywac slepemu kolor. albo jak ci znajomy opowiada jak
                    bylo w Burj al Arab. widzisz zdjecia, ludzie mowia, a sam nie byles. to takie
                    pobiezne i malo realne. pojedz raz sam i sie przekonaj.
                    przypomina mi sie scena z "rejsu", gdy facet w kajucie recytowal wiersz, ktory
                    sluchali wszyscy procz kaowca. zgodnie stwierdzili, ze wiersz jest smutny,
                    pesymistyczny, ale kaowiec zgoła stwierdza co innego - ze to przewrotne i ma
                    pokazac odwrotnosc stwierdzenia.
              • Gość: koporompoko Re: Windows 7 - premiera 22 października IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.09, 13:04
                wiesz, ja tez wiem, ze istnieją dziwne rybki w jeziorach. np ten ze znanego
                szkockiego Loch ness. moze nie rybka, ale wiem, ze jest, bo tak mówią. stary,
                sceptyzycmu do tego co powiadają.

ja jestem zdania, ktorego sie trzymac bede: fanatyzm w zadna strone nie jest
                dobry. dla chcącego nic trudnego. konkurencja nie śpi i takie inne.
                powiem inaczej: sam mam dwa typy systemów na kompie: Ubuntu i XP. i powiem ci,
                ze oba sie świetnie dopełniają. linuksa poznalem z ciekawosci i chęci poznania
                alternatyw dla windowsa. z doswiadczenia bowiem widze, ze windowsy lubią... się
                psuć. wiem, wiem, to jak ze spalaniem, ze zalezy od tego jak jezdzisz, to fakt.
                pytanie jeszcze jak się szybko zniechęcisz. mnie na początku linux wkurzal, bo
                niczego nie wiedzialem, bylem zupelnie nieobeznany i niewiele brakowalo, zebym
                zrezygnowal. ale powiedz mi, czy nie podobne uczucia zywisz czasie, gdy ci
                system padnie, trzeba robic reinstalke?
                to są dwa zupelnie rozne systemy, to jakby porównywać transport pociągiem i
                samolotem od punktu A do B. kazdy ma swoją zaletę, inną wadę.
                a windowsów tez się musiałeś przciez uczyć. zapewne startowales od windowsa, jak
                znakomita wiekszosc internautów i wiem, ze najgorzej jest przełamać
                przyzwyczajenia, trzeba sie nauczyc elastyczności i umiejetnosci wyszukiwania
                błędów. windows troche z tego zwalnia, bo ogromna wiekszosc ludzi jest po prostu
                nieswiadoma i ma "zeby chodziło". jakby od poczatku mieli linuksa czy nawet maca
                to tez chcieliby "zeby chodziło". podejrzewam, ze bitwa na systemy toczy się o
                tych, ktorzy jeszcze nie wiedza, ze jest cos innego niz windows. jest grupa tzw
                windziarzy, tzw linuksiarzy i hybryd, ktorzy z obu korzystają. i tych nei tzreba
                przekonywac, oni wiedza swoje. teraz jest tylko bitwa czy ci jeszcze inni -
                newbies, odkryja w sobie chęć poznawania systemów. i tu zaczyna się reklama.
                najczesciej w przypadku pierwszych obu - ponizej pasa.
                wiec powiem okiem hybrydy jak to wygląda - do czego ja uzywam obu OS-ów. Linuks
                - internet, multimedia, muzyka. windows - programy specjalistyczne, gry.
                powiem wiec tak, jako zakonczenie i zrpiostowanie A1-ego:
                zapomniał wół jak cielęciem był. windowsa tez sie musiałeś uczyć. tylko nie
                pamietasz kiedy to bylo, a ciagnelo sie raczej na wiekszej przestrzeni czasowej,
                a linuksa poznajesz teraz, na krotkim dystansie czasowym. i od razu sie zniechecasz.
                apeluję więc do wsyztskich błotorzutców: najpierw zainstaluj, zgłęb się i nie
                rezygnuj. to samo mozna powiedziec o BSD, o Macu, ich tez trzeba sie uczyc. a
                linuksiarzom zimnej wody. linuks nie jest doskonały i wciaz raczej niszowy, choc
                podobnie niszowy co lamborghini do Fiata. oba przeciez wiekszosc slyszalo, choc
                nie wszyscy mieli okazje lamborghinim jezdzic.
                • Gość: Next Re: Windows 7 - premiera 22 października IP: *.tpnet.pl 03.06.09, 13:12
                  Gość portalu: koporompoko napisał(a):
                  > stary sceptyzycmu do tego co powiadają.

Owszem, jest bardzo przydatny przy wysłuchiwaniu bzdur na temat Linuksa i Windows.

> fanatyzm w zadna strone nie jest dobry.

Pełna zgoda. Ale to nie ja wyskoczyłem z opinią, że trzeba być idiotą, by używać Windows. (Autor: Gość: ecl IP: *.pk.edu.pl 03.06.09, 09:52)
          • Gość: hahaha Re: Windows 7 - premiera 22 października IP: *.irishbroadband.ie 03.06.09, 12:51
            > Linux is free if your time is worthless.

Windows on the other hand costs both money AND time.

To chyba jedyny system jaki znam, za który nie tylko musisz zapłacić, ale i
            męczyć się z instalowaniem i konfiguracją antywirusów, antyspywarów, firewalli,
            kodeków i innego badziewia, które naprawia błędy programistów systemowych.
            • Gość: Next Re: Windows 7 - premiera 22 października IP: *.tpnet.pl 03.06.09, 13:16
              Gość portalu: hahaha napisał(a):
              > To chyba jedyny system jaki znam (...)

Wygląda na to, że nawet tego systemu nie znasz. I dlatego wypisujesz na jego temat bajki.
              • Gość: hahaha Re: Windows 7 - premiera 22 października IP: *.irishbroadband.ie 03.06.09, 15:04
                Chcesz mi powiedzieć, że mam pracować w Windows bez antywira, antyspyware i
                firewalla? Jaja sobie chyba robisz!
                • Gość: Next Re: Windows 7 - premiera 22 października IP: *.tpnet.pl 03.06.09, 15:24
                  > Chcesz mi powiedzieć, że mam pracować w Windows bez antywira, antyspyware i firewalla?

Wystarczy wbudowany firewall (Visty lub W7, w wersjach 64bit). I zdrowy rozsądek.
                • Gość: xtern Re: Windows 7 - premiera 22 października IP: 62.29.174.* 03.06.09, 16:18
                  Ja nie mam anty-vira, anty-spywara, anty-czegostam, firwall mam na routerze bo i
                  po co mam miec na desktopie, i co? wszystko swietnie smiga, najpierw na xp,
                  potem na viscie teraz na 7rc1. Za to mam zdrowy rozsadek, tego niestety nie da
                  sie zainstalowac...
                  • Gość: hahaha Re: Windows 7 - premiera 22 października IP: *.irishbroadband.ie 03.06.09, 17:13
                    Oczywiście ufam Ci, że masz zdrowy rozsądek, ale nawet będąc najmądrzejszym
                    człowiekiem świata nic nie poradzisz, że w MSHTML czy RPC czy jeszcze czymś
                    innym siedzi błąd, który pozwala na zdalne przejęcie twojej maszyny. Z każdym
                    kwartałem pojawiają się nowe doniesienia o takich błędach. Sory - takie życie.
                    Jak nie masz antywira i firewalla to pewnie rozsyłasz spam nawet o tym nie wiedząc.
                    • Gość: Next Re: Windows 7 - premiera 22 października IP: *.tpnet.pl 03.06.09, 20:40
                      > Jak nie masz antywira i firewalla to pewnie rozsyłasz spam nawet o tym nie
                      wiedząc.

Zdrowy rozsądek (a właściwie pewna dawka wiedzy) pozwalają także na
                      stwierdzenie, czy się coś rozsyła, czy nie. Nie sądzisz?
                      • Gość: hahaha Re: Windows 7 - premiera 22 października IP: *.irishbroadband.ie 04.06.09, 11:35
                        Nie tylko nie sądzę, ale i jestem Ci w stanie udowodnić, że tak nie jest. Nawet
                        zdrowy rozsądek nie wystarczy, gdy nie masz technicznych możliwości na obronę
                        przed atakiem z sieci - jak chcesz się obronić samym tylko zdrowym rozsądkiem
                        przed atakiem przez przeglądarkę, np. gifem (atak na zlib) lub flashem (Pwn2Own)?
                        • Gość: Next Re: Windows 7 - premiera 22 października IP: *.tpnet.pl 04.06.09, 12:35
                          > Nie tylko nie sądzę, ale i jestem Ci w stanie udowodnić, że tak nie jest.

Co mi chcesz udowadniać? Że nie wiem, czy mój komputer coś rozsyła? :) Nie żartuj.

Naturalnie, że żaden komputer (pomijając te odłączone od Sieci) nie jest bezpieczny w 100% - ale to jest tak oczywiste, że nie ma co o tym dyskutować.
                          • Gość: hahaha Re: Windows 7 - premiera 22 października IP: *.irishbroadband.ie 04.06.09, 17:54
                            > Co mi chcesz udowadniać?

Pisałeś, że zdrowy rozsądek wystarczy aby wiedzieć czy komputer coś rozsyła czy
                            nie. Podałem Ci przykład, w którym zdrowy rozsądek jednak nie wystarcza. Chcesz
                            to ciągnąć dalej?
                            • Gość: Next Re: Windows 7 - premiera 22 października IP: *.tpnet.pl 04.06.09, 18:09
                              > Pisałeś, że zdrowy rozsądek wystarczy aby wiedzieć czy komputer coś rozsyła czy nie.

Wróć i przeczytaj jeszcze raz mój wpis z 03.06.09, 20:40. A potem postaraj się go zrozumieć (w całości).
                    • Gość: xtern Re: Windows 7 - premiera 22 października IP: 62.29.174.* 04.06.09, 12:53
                      Dlatego napisalem ze mam firewall... ale na routerze choc ten windowsowy jest
                      calkiem dobry po co mi on... i nie majac antyvira gwarantuje Ci ze moj komputer
                      nic nie rozsyla a jakby rozsylal to bym o tym wiedzial.
            • Gość: Boreq Płacić za aplikacje czy nie płacić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.09, 12:31
              Ilu z was, dzieciaków, którym kolega pokazał Linuksa, bądź po prędce go instalowaliście, bo Policja robiła naloty, tak naprawdę wie, o czym mówi? Nie ma tak naprawdę sensu przekomarzać się, który z systemów operacyjncych jest lepszy. Komputer (jako całość: software+hardware) jest tyle wart, co jego użytkownik. Jak już te lamentujące dzieciaki wyrosną trochę i zaczną pracować, to zweryfikują swoje poglądy. Postawią sobie pytanie, czy pracować na komputerze, czy pracować NAD komputerem, aby ten umożliwił im pracę zarobkową. Przypomną sobie wtedy te słowa, gdy będzą siedzieś nad rozgryzaniem czemu ta ich super hiper darmowa aplikacja nie działa, mimo, że zainstalowali/skonfigurowali ją tak jak zalecano? W tym czasie ich szef będzie ich poganiał, kontrahenci będą czekać aż ten ich super hiper program się za przeproszeniem łaskawie wy..a, a ich firmie interes będzie przelatywał koło nosa. Czas to rzeczywiście pieniądz - zawsze tak było i będzie. Dorośniecie - zmądrzejecie. Należy sobie ponadto zadać pytanie, czemu Novel czy Red Hat oferuje płatne usługi do ich "darmowych" cudownych produktów?
          • Gość: Macho Re: Windows 7 - premiera 22 października IP: 213.199.193.* 21.10.09, 09:21
            Po naszemu to brzmi: Linux jest za darmo, o ile twój czas wolny nie kosztuje nic.
      • Gość: ceny windows7 Re: Windows 7 - premiera 22 października IP: 194.114.146.* 03.06.09, 13:32
        podstawowke, liceum i studia konczylem daawno temu, jakkolwiek nie zmienia to
        faktu, ze nie place za windowsa i nie zamierzam tego zmieniac, mam tez linuxa
        jako drugi system, jednak uzywam go raz na kilka miesiecy, M$ zrobil sobie
        niemal monopol i kasuje full kasy od frajerów.. internet jest darmowy i to co
        ludzie udostepnią można ściągnąć i używać.. poza tym myślę, że 90% internautów
        używa nielegalnego oprogramowania i nie czują się z tego powodu jak złodzieje..
        powiem więcej, jestem przekonany, że Ci, którzy najwięcej krzyczą, że ja czy
        ktoś inny jest złodziejem, sami używają lewego softu i nie mówię tylko o
        windzie.. Większość z Was na 100% ma choćby lewego office'a, totalcommandera czy
        photoshopa..
        • Gość: aqq chłopcze, IP: *.toya.net.pl 03.06.09, 14:07
          a mama wie?

bo to rodzice odpowiadają za przestepstwa nieletnich
    • Gość: magda Windows 7 - premiera 22 października IP: *.Red-83-45-180.dynamicIP.rima-tde.net 03.06.09, 09:50
      Nic z tego nie rozumiem. Jak moga miec premiere w pazdzierniku skoro
      ja mam od tygodnia windows 7 na moim laptopie?
      • kontik_71 Re: Windows 7 - premiera 22 października 03.06.09, 13:39
        Bo masz wersje RC a to nie jest wersja ostateczna.. W pazdzierniku
        bedzie premiera ostatecznej wersji Windows 7
    • kotek.filemon Re: Windows 7 - premiera 22 października 03.06.09, 09:53
      > nie podano ceny? to ktos w tym kraju płaci za windowsa?? lol

Skończysz synek gimnazjum, to się przekonasz, że cała rzesza ludzi płaci za oprogramowanie. I równie wielka rzesza posiada oprogramowanie darmowe ale legalnie.

PS: "Tego dnia nowy system pojawi się w sklepach - zarówno w wersji pudełkowej, jak i na nowych komputerów" - droga Agoro, wyrzuć swoich korektorów na zbity ryj. Ja mogę zrobić ich robotę za pół ceny przy trzy razy mniejszej ilości błędów...
    • sandino Znów będzie uśmiechnięty tłusty Ballmer, 03.06.09, 09:54
      kolorowy balonik, piosenki śpiewane dla dzieci (tak robił Gates przed premierą
      jednego z wcześniejszych windowsów) i bełkot w styl "the wow starts now",
      hehehehehe .... miało być lepiej, wymagania sprzętowe mniejsze, mniej wersji. WOW!

tymczasem M$ puszcza po prostu Vistę z SP3 pod nową nazwą "seven". frajernia
      niech się podnieca i płaci, płaci, płaci ... ;-)))
      • Gość: bob Re: Znów będzie uśmiechnięty tłusty Ballmer, IP: 91.199.246.* 03.06.09, 10:31
        7ka ma więcej wspólnego z XP niż z Vistą, nie masz pojęcia to nie pisz, od m-ca
        używam 7ki (w firmie IT) i 0 (zero) problemów, jak na razie same zalety,
        zanim o czymkolwiek się wypowiesz to sprawdź to,
        • Gość: fiut Re: LOL działa windows to niesamowite IP: *.chello.pl 03.06.09, 11:02
          > 0 (zero) problemów,

> używam 7ki (w firmie IT)

do ?

wklepywania danych ?

• Gość: Gośćn-ty Re: LOL działa windows to niesamowite IP: *.swidnica.mm.pl 20.10.09, 23:22
            Używam od 2 dni Windows 7 Home Premium. Kupiłem w wersji OEM razem z nowym komputerem - mój stary laptop padł i przesiadłem się z powrotem na stacjonarny.
            Wcześniej używałem XP, zarówno na 4 stacjonarnych w pracy, jak i na laptopie.
            Jedyny problem jaki pojawił się przy 7, to sterowniki do karty WiFi. Producent karty (EDIMAX) nie dostarczał WHQL, ale producent chipsetu jak najbardziej i po 5 minutach google'wania internet śmigał aż miło.
            Jak już pisałem przesiadłem się z Xp 32bit na 7 64bit.
            Różnica w szybkości jest kolosalna na korzyść 7. Nie mam problemu z żadnym z wykorzystywanych przeze mnie programów. Ta sama sprawa z ulubionymi grami (Fallout 3, Wiedźmin).
            A co do linuxa... używałem na PC: Mandrake, Gentoo, Ubuntu, Kubuntu, Mandriva, Redhat, Knoppix.... sam kiedyś upierałem się, że linux wyciska max z PC-ta.
            Ale z perspektywy faceta, który komputer wykorzystuje jako narzędzie do codziennej pracy, a rzadziej do rozrywki, to powiem szczerze, że społeczność Linuxa będzie musiała jeszcze duuuuużo popracować nad "user-friendly".
            Windows 7 - byłem przeciwnikiem Visty, ale po przesiadce z XP w moim przypadku był szok, a teraz pozostaje po prostu zadowolenie i komfort z codziennej pracy.
            To nie jest tekst sponsorowany przez M$- nie toleruję Microshitu - jako firmy mającej praktyczny monopol na OS'y. Bo tu dużo gadać... tak jest. W przypadku Windows trzeba zadbać o odpowiednie 3rd party software dbające o twoją prywatność... i tyle.. koniec.. kropka.
        • Gość: sandino nie mam na czym sprawdzić, bo mój komp to: IP: 80.48.2.* 03.06.09, 11:09
          celeron 128kb 2ghz, ram 1 gb, dysk 60gb, video 128mb. tak, vczytałem że siódemka
          na tym pójdzie, tyle że mnie nie interesuje system, który wystartuje i nic nie
          będę w stanie potem sensownego zrobić na nim, bo zabraknie zasobów.

mój system po starcie: użycie procka ~7-10%, ram ~90mb. chodzi płynnie i sporo
          zostaje na odpalenie innych programów do pracy.

mozliwe, że na mocnej maszynie to działa dobrze, tyle że ja z okazji ukazania
          się nowego OS'u nie mam zamiaru wydawać pieniędzy na zakup nowego komputera -
          dopóki działa dobrze, będę z niego korzystać. zaś bezpieczeństwo i
          funkcjonalność mojego systemu absolutnie w niczym nie ustępuje siódemce. ba -
          nawet przewyższa, bo to linux.
          • Gość: q Re: nie mam na czym sprawdzić, bo mój komp to: IP: 85.17.165.* 03.06.09, 11:45
            podniecaj sie dalej edytotem tekstu i firefoxem na linuksie, no. ew jeszcze serwer tam mozesz miec

powazny soft tam nie chce dzialac, a jak kupujesz program za 5000 dolarow za kazda cyferke przy numerze wersji, to naprawde, w dupie masz 200 dolcow na windowsa :)
            • Gość: ~ mogę mieć adekwatny soft za połowę ceny lub za IP: 80.48.2.* 03.06.09, 13:06
              free. no ale co kto lubi - jak jesteś łoś, to cię dymają i płacisz ... płać, nie
              dziwię się M$, że na frajerach chce zarobić. skoro są tacy i chcą płacić, to
              czemu tej kasy nie brać?

• Gość: tar.gz Re: nie mam na czym sprawdzić, bo mój komp to: IP: *.irishbroadband.ie 03.06.09, 15:06
              Ochłoń fanatyku. Mój/firmowy SPSS kosztował trochę więcej niż to twoje $5000 i
              perfekcyjnie chodzi na Linuksie.
          • Gość: Boreq Re: nie mam na czym sprawdzić, bo mój komp to: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.09, 12:09
            Rozumiem, że twój komp/OS "niczym nie ustępuje 7-ce, a nawet ją przewyższa..." tylko dla tego że to Linux - tak, po prostu. Lepszy, bo... lepszy. I ch..!, chiałoby się dodać.
            Pocieszne stwierdzenie, tylko trochę niedojrzałe i nie na temat. Nikt nie każe instalować systemu z końca pierwszej dekady XXI. wieku np. na komputerze z lat 80. (np. Atari ST). Tak samo jest z twoim kompem. A co mnie to obchodzi, że używasz linuksa? Też staram się używać, choć moja instalacja nie posiada tak legendarnej funkcjonalności jak twoja. Czy ja się z tym tak obnoszę? Jeżeli potrzebujesz się dowartościować publicznie to ja Ci mówię:
            - Tak! Jesteś super, bo używasz linuksa, a twój stary komp to najlepiej działająca maszyna na świecie! Hurrraaaaaaaa!
        • Gość: sandino z ciekawości jeszcze. postawiłeś RC na środowisku IP: 80.48.2.* 03.06.09, 11:11
          produkcyjnym w firmie?

gratuluję zatem wiary i optymizmu.
          • Gość: marduk Re: z ciekawości jeszcze. postawiłeś RC na środow IP: *.146.219.182.ip.abpl.pl 20.07.09, 11:39
            a co w tym złego, jeżeli to firma developerska? Zdarza się, że klienci wymagają
            użycia technologii, która jeszcze jest w fazie pre-release (beta, RC,
            cokolwiek). A niektórych firm już po prostu nie stać na to, żeby w momencie
            wejścia nowej technologii czy produktu na rynek nie być w stanie powiedzieć
            "tak, już to wykorzystujemy", "tak, nowa wersja naszego softu bez problemu z tym
            działa", "tak, właśnie wydaliśmy bezpłatną aktualizację dla naszych klientów
            poprawiającą błędy, które mogą się pojawić w związku z nowym...".
    • nit21 Windows 7 - premiera 22 października 03.06.09, 11:52
      Obciach

//
      zarówno w wersji pudełkowej, jak i na nowych komputerów.
      będą mogli później otrzymać darmową (lub bardzo tanią) kopią "siódemki".
      Nie wiadomo na razie, co z klientami, które z Visty korzystali już
      //

Chmm. Pisane na kolanie w tramwaju...?
      • Gość: q Re: Windows 7 - premiera 22 października IP: 85.17.165.* 03.06.09, 11:57
        sluchaj, jak ktos robi kupe na srodku ulicy to jest to dosyc nietpowe, szokujace itd.

ale jak on robi ta kupe codziennie, od lat, jest z tego znany, co wiecej, robi owa kupe na swojej prywatnej ulicy i nikt na to musi patrzec, to dalej cie to oburza?

bo gazeta robi taka kupe codziennie w kazdym tekscie
        • nit21 Re: Windows 7 - premiera 22 października 03.06.09, 22:40
          Dziękuję gazecie za poprawienie tekstu. Od razu inaczej się czyta artykuł.
    • Gość: pm a ile to to: 'krótko'? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.09, 14:36
      > 'na krótko przed premierą Windows 7 kupią system Windows Vista'

krótko, tzn. kiedy?
      Bo jeśli jakoś teraz, to może byłbym i zainteresowany kupnem Visty (wersja 64
      bitowa by się przydała a na XP już żal drugi raz wydawać kasę), ale jak to ma
      być 'wrzesień', to już raczej sobie poczekam
      • intasie Re: a ile to to: 'krótko'? 03.06.09, 17:00
        Gość portalu: pm napisał(a):

> > 'na krótko przed premierą Windows 7 kupią system Windows Vista'
        >
        > krótko, tzn. kiedy?
        > Bo jeśli jakoś teraz, to może byłbym i zainteresowany kupnem Visty (wersja 64
        > bitowa by się przydała a na XP już żal drugi raz wydawać kasę), ale jak to ma
        > być 'wrzesień', to już raczej sobie poczekam

Nie wygłupiaj się! Nie czekaj!
        Przecież możesz dwa razy zapłacić. I o to chodzi!

Ale muszę przyznać, że temperatura dyskusji między "windziarzami" i
        "linuksirzami" coś opadła. Czyżby zdrowy rozsądek zwyciężał pomału?
        • Gość: pm Re: a ile to to: 'krótko'? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.06.09, 18:16
          rozumiem i doceniam sarkazm

ale ja naprawdę nie lubię niczego kraść, z jednej strony, a z drugiej nie lubię
          przepłacać, więc zapytałem się licząc naiwnie, że autor notki 'wiedział ale
          zapomniał dopisać' i może dorzuci tę informację w dyskusji :(
          • intasie Re: a ile to to: 'krótko'? 03.06.09, 18:20
            Jeśli nawet zapłacisz tylko 20 zł, to i tak przepłacisz.
            Gdzie indziej dostaniesz podobny "towar" legalnie i za darmo.
            I do tego pełny soft do wszystkich zastosowań domowych. Oczywiście bez Photoshopa :)
            • Gość: pm Re: a ile to to: 'krótko'? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.09, 10:03
              tja,

zapewne odpalę też Fallout'a 3 (za którego uczciwie zapłaciłem i którego chcę
              nadal 'używać') z nowymi dodatkami na którymś emulatorze windy?

linuksa mamy i używamy w pracy jako serwera, ale już do klepania kodu
              potrzebujemy MS Win i VC++, chociażby z tego powodu, że nasi klienci używają
              akurat tego OS.

w domu komputer służy mi głównie do rozrywki, więc póki nie będą wydawać na
              linuksa gier mainstream'owych, dopóty MS będzie miał we mnie klienta
      • gekeer Re: a ile to to: 'krótko'? 03.06.09, 19:37
        Gość portalu: pm napisał(a):

> > 'na krótko przed premierą Windows 7 kupią system Windows Vista'
        >
        > krótko, tzn. kiedy?
        > Bo jeśli jakoś teraz, to może byłbym i zainteresowany kupnem Visty (wersja 64
        > bitowa by się przydała a na XP już żal drugi raz wydawać kasę), ale jak to ma
        > być 'wrzesień', to już raczej sobie poczekam

Program obejmie użytkowników, którzy zakupią Windows Vista po 26 czerwca.
        • Gość: pm Re: a ile to to: 'krótko'? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.09, 09:44
          dzięki
    • Gość: Ktosiowaty Windows 7 - premiera 22 października IP: *.adsl.inetia.pl 03.06.09, 23:52
      Wiecie czemu gazeta.pl tak często wspiera koncern microsoft?
      Przeczytajcie
      www.tvn24.pl/12692,1603523,0,1,microsoft-liczy-na-agore-przy-zarzucaniu-sieci,wiadomosc.html
      • gman1 Re: Windows 7 - premiera 22 października 16.10.09, 13:05
        Przed premierą a już wzbudza wiele kontrowersji. Cóż, Jak wioadomo windows & ma
        wiele błędów. Hakerzy w poszukiwaniu nowych ofiar w sieci P2P udostępnili
        zarażony backdoorami i rootkitami plik instalacyjny Windows 7. Obserwacje i
        raporty G Data wskazują, że przestępczość internetowa w ostatnim kwartale 2009
        roku nabiera tempa. Taka sytuacja powtarza się corocznie, eksperci z G Data
        Software informują jednak, że w tym roku liczba zagrożeń będzie rekordowa.
        Zachęcają również do ochrony swoich komputerów oprogramowaniem antywirusowym,
        podkreślając, że należy zwracać uwagę na ich faktyczną skuteczność w walce z
        zagrożeniami.
    • Gość: Macho Skąd pewność ze Win7 wyprze XP? IP: 213.199.193.* 21.10.09, 09:23
      Przecież mimo całego marketingu może okazać się, ze Win7 to ciągle za mało by
      lud masowo pozbywał się XP.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka