Gość: xman IP: *.chello.pl 09.06.09, 14:39 niech go robia tak dlugo az bedzie gotowy. co nagle, to po diable. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hahaha Co się dzieje z Firefoksem? IP: *.irishbroadband.ie 09.06.09, 14:42 SENSACJA! PRODUKT ZMIENIŁ NAZWĘ WERSJI! Tytuł jak z Faktu czy Super Expressu. Odpowiedz Link Zgłoś
puma-2008 Co się dzieje z Firefoksem? 09.06.09, 14:48 Niech robią dłużej niżby potem musieli wydać łatki po paru dniach, mogę poczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
windywinter Re: Co się dzieje z Firefoksem? 09.06.09, 20:31 Pewnie wykryli "baga" w no wym logu - obesrany ogonek mial :P Ale faktycznie sensacja... nowa beta, alfa, d**a... to chyba jakies zaklinanie deszczu... redaktory sikaja w majty na sama wiadomosć od MF ze ktos tam pomyslal o czymś i spijaja te wiadomosci z dziubkoof :P v Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bilgejc Re: Co się dzieje z Firefoksem? IP: *.gdynia.mm.pl 24.06.09, 05:25 ja ciongle urzywam internet eksporerea 1.0 i jest mi stym dobże bo on nieopsługuje reklam we fleszu Odpowiedz Link Zgłoś
whitenabuchodonozor Co się dzieje z Firefoksem? 09.06.09, 15:15 wytrzymam jeszcze trochę z firefoksem 3.0.10 - niech robią tak długo, jak potrzeba, żeby produkt był naprawdę dopracowany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Ano po prostu... IP: *.aster.pl 10.06.09, 07:59 > Co się dzieje z Firefoksem? Jak to co się dzieje? Trwają prace i tyle. Pracują nad swoim produktem, tak aby w chwili ukazania się nie zawierał błędów. Jest to oczywiście rozwiązanie obce niektórym autorom artykułów, którzy bez chwili refleksji wciskają "publikuj", a potem - dopiero na podstawie uwag na forum - korygowane są kolejne błędy (rzeczowe, językowe). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: operowiec Re: Co się dzieje z Firefoksem? IP: *.adsl.inetia.pl 09.06.09, 15:35 FF gotowy? Śmiesz kolego kpić, on jest dziurawy niczym durszlak i w nie ustępuje w ilości dziur takiemu IE. Jedynym ratunkiem Opera. Porządna przeglądarka, a nie jakieś ochłapy typu FF. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chiron Re: Co się dzieje z Firefoksem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.09, 16:22 Opera to dobra przeglądarka, trzyma się standardów sieciowych, jednak funkcjonalnie ustępuje firefoxowi. Z mojego punktu widzenia: dość kłopotliwe jest włączenie blokady reklam (czytałem opis jak to zrobić, ale po kwadransie prób się zniechęciłem), brakuje odpowiednika ScrapBooka (tzn. jest, ale tylko pod MS Win czyli jakby nie było), ekipa Zotero dopiero przymierza się z wypuszczeniem wersji na Operę itp. FF 3.5 będzie posiadał nowe funkcje, niech więc go porządnie przetestują. W tym wypadku opóźnienie wersji RC o niczym nie świadczy. Z drugiej strony muszę dodać, że obecna wersja FF (3.0.10) nie za bardzo się udała Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: Co się dzieje z Firefoksem? 09.06.09, 16:40 Z Ff jest jak z Debianem, kolejny będzie gotowy, kiedy będzie gotowy. Ja nie narzekam, Ff 3 jest pierwszym znośnym dla mnie Ff. Przejściowo porzuciłem dla niego najlepszą przeglądarkę wszechświata Operę rok ponad temu i tak już zostało. Opera najlepsza, Ff wygodny, wracać kłopot, więc jeżeli kolejny mnie nie wkurzy tak już zostanie. Czy mnie się wydaje, czy autor, jak to się wielu komentatorom zdarza, miesza 3.5 (d. 3.1) z 3.6 (d. 3.2)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Co się dzieje z Firefoksem? IP: *.chello.pl 09.06.09, 18:07 > Z mojego punktu widzenia: dość kłopotliwe > jest włączenie blokady reklam (czytałem opis jak to zrobić, ale po > kwadransie prób się zniechęciłem) Faktycznie, ściągnięcie niewielkiego pliku z sieci i skopiowanie go do folderu Opery lub kliknięcie PPM i zablokowanie reklam LPM to niezwykle skomplikowane czynności. Jakim udaje ci się z systemu korzystać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cplus Re: Co się dzieje z Firefoksem? IP: *.e-wro.net.pl 09.06.09, 19:25 Człowieku, nie bądź takim fanbojem. Ja też co prawda używam Opery, ale nie wmawiam wszystkim naokoło, że są głupi, bo jej nie używają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lex Co się dzieje z Firefoksem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.09, 16:48 obecny firefox to kompletna kicha w porownaniu z pierwsza wersja,krzaczy sie, zawiechy,wolno ładuje przy starcie ogolnie do bani. 1 firefox smigał jak pershing przy wolowatym ie .polecałem liska wszystkim znajomym-teraz sam zastanawiam sie nad przesiadka na opere ew. cos jeszcze inszego. w kazdym badź razie obecny firefox to pomyłka i porazka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Co się dzieje z Firefoksem? IP: *.77.classcom.pl 09.06.09, 17:46 Jak ktoś nie ma pojęcia o "cyklu produkcyjnym" Mozilli to nie powinien wypowiadać się na łamach popularnego serwisu internetowego. Odpowiedz Link Zgłoś
windywinter Re: Co się dzieje z Firefoksem? 09.06.09, 21:56 trafnie ujete "cykl produkcyjny" - szczegolnie te cudzyslowy ;-) dali ciala z releasem i teraz "zapsikuja" smrodek kolejnymi wersjami "testowymi" ;-) v Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STYWEN Co się dzieje z Firefoksem? IP: 80.51.187.* 09.06.09, 18:05 po co czekać jak 3.5 beta jest szybsza od 3 i jest dość stabilna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alien Firefox to juz trup IP: *.ghnet.pl 09.06.09, 18:56 Nad firefox pracuje tylko kilka osób, to już trup, skończy tak jak OpenOffice którego się już nie rozwija i projekt upadnie wkrótce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutas Re: Firefox to juz trup IP: *.dsl.bell.ca 09.06.09, 19:17 Oh, jak to dobrze, ze to formu ma kogos prosto z projektu Mozilli :-) Jakies inne sensacje? Ktory projekt jest jeszcze na liscie nieboszczykow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: webmaster FF 3 rozczarowuje IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 09.06.09, 19:46 Przede wszystkim krzacza sie pewne zapisy CSS, ktore nie krzaczyly sie na FF 2.x. Ogolnie ta wersja zachowuje sie dosc dziwnie i nieprzewidywalnie pod tym wzgledem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha Re: FF 3 rozczarowuje IP: *.irishbroadband.ie 10.06.09, 13:21 Które konkretnie dyrektywy CSS Ci się krzaczą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klex Co się dzieje z Firefoksem? IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.06.09, 19:53 Autor artykułu wyfrunął ostro wysoko,jak gdzies znalazł wersję 3.6 beta4,jest wydana zaledwie 3.6 alpha 1 pre,na której cały czas pracuje i przyznam że w porównaniu do bety 3.5 chodzi o niebo lepiej,nie wiem czemu u mnie np 3.5 gubiła zakładki i nie wracała stron jak u innych nie mam pojęcia ,ale dla zainteresowanych wersje 3.6 szczerze polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dx Co się dzieje z Firefoksem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.09, 20:14 google zakrecil kurek z forsa z powodu Chrome'a i takie sa efekty - niestety nie ma zbyt duzo jeleni, ktorzy chcieliby cos robic za friko, a ci ktorzy sa chetni by robic soft za miske ryzu zazwyczaj g* umieja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witt Re: Co się dzieje z Firefoksem? IP: *.aster.pl 09.06.09, 20:36 Spróbujcie Chrome'a. Tak dla jaj. Prędkość powala, jakby jeszcze miał mouse gesturesy (i smooth scrolling ;) to ja bym nei chciał niczego więcej. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
sokolasty Re: Co się dzieje z Firefoksem? 09.06.09, 20:51 No raz zainstalowałem Chrome. Odpaliłem gazeta.pl. Porozjeżdżała się. Odinstalowałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witt Re: Co się dzieje z Firefoksem? IP: *.aster.pl 09.06.09, 20:53 A dawno? Odpowiedz Link Zgłoś
sokolasty Re: Co się dzieje z Firefoksem? 09.06.09, 21:43 Raz w okolicach premiery, a potem jakoś z dwa miesiące temu. Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: Co się dzieje z Firefoksem? 09.06.09, 22:41 spróbuję chrome'a, gdy tylko go wydadzą.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgrywus Co się dzieje z Firefoksem? IP: *.hsd1.il.comcast.net 09.06.09, 20:55 ojej jak się boję! może lepiej wróce do IE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blender Co się dzieje z Firefoksem? IP: *.48.115.38.ltv.pl 09.06.09, 21:37 to Firefox 3.5 Preview to faktycznie Firefox 3.5 beta 99. bedzie to ostatania beta przed wydaniem wersji RC. poprawili pare bledow, ale nie sa pewni 3 znow ktos czegos sie nie doszuka, stad taka edycja. jesli nic sie nie stanie, to ma ona przejsc w Release Candidate. Odpowiedz Link Zgłoś
furry Re: Co się dzieje z Firefoksem? 09.06.09, 22:40 www.mozilla.com/en-US/firefox/3.5b99/releasenotes/ ps. u mnie działa :-) Odpowiedz Link Zgłoś
cclement Co się dzieje z Firefoksem? 09.06.09, 22:26 Niech robią ile chcą. Mi to nie przeszkadza bo i tak nie używam Firefoksa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pr0noob Co się dzieje z Firefoksem? IP: *.chelmnet.pl 10.06.09, 02:19 ja osobiście polecam ta betę, działa szybciej od wersji stabilnej i nie ma wycieków pamięci. a co do stabilności ff to mam stale (od wersji bodajże 3.0.5) otwartych ponad 50 kart które ff za każdym razem po włączeniu przeglądarki lądują się bardzo szybko, komputer resetuje średnio raz na tydzień i nie wyobrażam sobie pracy z inna przeglądarka. jeszcze opera sprawuje się całkiem nieźle lecz przy takiej ilości otwartych kart są one nieczytelne a wszystkie inne przeglądarki odpadają z oczywistych względów. pozdrowienia dla myślących Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Re: Aj waj, co się dzieje z Firefoksem? IP: *.aster.pl 10.06.09, 08:01 > Co się dzieje z Firefoksem? Jak to co się dzieje? Trwają prace i tyle. Pracują nad swoim produktem, tak aby w chwili ukazania się nie zawierał błędów. Jest to oczywiście rozwiązanie obce niektórym autorom artykułów, którzy bez chwili refleksji wciskają "publikuj", a potem - dopiero na podstawie uwag na forum - korygowane są kolejne błędy (rzeczowe, językowe). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OperaMan prubują dogonić opere 10 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.09, 11:46 I tyle. Po ukazaniu się wersji beta przeglądarki Opera 10, są świadomi tego, że nie mają nic lepszego do zaoferowania. Opera bije ich na głowę pod względem szybkości działania, wyglądu, stabilności oraz funkcjonalności. A proszę pamięctać że to jest tylko BETA. Nic dziwnego że fundacja Mozilla odwleka premierę. Pewnie chcą zerżnąć chociaż zakładki z podlgądem otwartych stron "na żywo". Zapraszam do zapoznania się z tą przeglądarką: Opera 10 beta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bananana Re: prubują dogonić opere 10 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.09, 14:13 Nie no proszę was, ile jeszcze czasu będę słuchać geeków od Opery!? Nawet Chrome dał radę Operze w miesiąc po ukazaniu się wersji finalnej. Firefox jest najpopularniejszą przeglądarką w Polsce też nie bez powodu, ale nie, wiecznie słyszę:"Opera to, Opera tamto". Wiem że niby to "gó... jest super, miliony much nie mogą się mylić"(mądre polskie powiedzonka), ale dlaczego skoro Opera jest tak megaprzezajebista, to nikt jej nie używa? Wiem! Opera jest najlepsza i już, a wy wszyscy się nie znacie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OperaMan Re: prubują dogonić opere 10 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.09, 15:51 To bardzo proste. Ludzie to zwierzęta stadne i tylko wybitne jednostki mają swoje zdanie i umiejętnośc badania pewnych spraw. Mogę się założyć, że 90% użytkowników Firefoxa to ludzie, którym ktoś powiedzial, że jest lepszy. I tyle. Sam o mało bym taki nie był, ale postanowiłem sprawdzić też inne przeglądarki. Opera ma wszystko to co ma FF a nawet więcej. Prócz jednego: marketingu. Sam zapewne nawet nie próbowałes opery. Ważne tu jest inne zjawisko (którego nie widać), niemal każdy kto wypróbuje opere, pozostaje przy niej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miły pan z łopatą Re: prubują dogonić opere 10 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.09, 12:28 Ech, "wybitna jednostko"... To jednak prawda, że wśród użytkowników Opery procent trolli jest największy. Smutne, ale przekonujemy się o tym na każdym kroku. I daj spokój z takimi pierdołami, jak szybkość Opery - wygooglaj sobie najnowsze testy przeglądarek: w każdym teście Opera dostaje ostro po tyłku od Chroma (v1 i 2), Safari 4 i Firefoksa 3.5b. Oczywiście zaraz wyskoczysz z funkcjonalnością, czego to Opera nie ma "out-of-the-box" i takimi tam... Używałem Opery długi czas i nigdy nie korzystałem z beznadziejnego klienta poczty, torrenty to też nie jej domena (uTorrent załatwiał wszystko szybciej i wygodniej) a obsługa całości nie jest taka intuicyjna jak często sugerują operowi apostołowie. Trzeci mit: bezpieczeństwo. Opera nie ma dziur?! Bzdura, ma luki jak każdy program. Tylko że z tak niewielkim udziałem w rynku "złym ludziom" po prostu nie opłaca się ich szukać, prosty rachunek. Znamienne jest także, że w changelogach przy każdej nowej wersji jest zawsze wymienione łatanie jakiś tam luk bezpieczeństwa. Poza tym Opera Software lubi olewać sygnały o lukach - była słynna już sytuacja, kiedy pewien gość odkrył dziurę, poinformował o tym firmę, a ona ...kompletnie to olała. Dopiero kiedy wkurzony koleś podał to do publicznej wiadomości, Opera trochę się zreflektowała. Żenada i tyle. Popularność to jest dowód na to, że Opera nie jest taka megazajefajna jak sugerujesz. Oczywiście możesz zaraz walić chasłami o muchach i gó.nie, ale to pokaże tylko twoją frustrację. Może powiesz mi dlaczego komercyjna w końcu firma nie potrafi wypromować swojego produktu? Jak to o niej świadczy? Mozilla nie jest stricte komercyjnym przedsięwzięciem ale jednak podbija rynek, Chrome (wiem, wiem - Google to potęga finansowa)zdystansowało Operę w krótkim czasie, a Opera jakoś nie potrafi... Może więc coś jest nie tak z tym produktem? Dobrze sobie radzą na rynku gdzie konkurencja jest niewielka, (vide Opera Mini), ale jak już trzeba się zaprezentować szerzej z aplikacją desktopową, to jedyne co ma do zaoferowania to toczący pianę trolle. Twak więc nie zabieraj głosu na temat aplikacji, której nie znasz, nie lubisz, nie używasz, bo ośmieszasz siebie, a co gorsza roztaczasz fatalną aure wokół userów Opery. To dobra przeglądarka, ale często najgorszy w niej jest element między krzesłem a klawiaturą ;-) Aha - naprawdę myślisz, że Mozilla opóźnia premierę 3.5 bo "chcą zerżnąć chociaż zakładki z podglądem otwartych stron "na żywo""??? Myślisz że wszyscy użytkownicy mają taki pociąg do wątpliwych błyskotek jak ty (jeśli tak to przy nowym Safari 4 pewnie byś dostał kociokwiku)? Firefox będzie gotowy kiedy będzie gotowy. Wątpię żebyś czekał na niego z utęsknieniem. Ale takie twoje trollowanie ma swój urok, no śmieszne po prostu jest.... Co nam jeszcze powiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 12121212 Re: prubują dogonić opere 10 IP: 85.17.165.* 11.06.09, 13:54 ja pie..., jaki elowkentny idiota... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miły Pan z łopatą Re: prubują dogonić opere 10 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.09, 14:24 Uuuu... I wjeżdżają bluzgi. Widocznie trafiłem w czuły punkt. Co, argumentów zaczyna brakować? Ja wiem, że anonimowość na forum robi z ciebie niesamowitego kozaka, ale zawsze jest tak, że po celnym wypunktowaniu tacy jak ty stają pod ścianą i jedyne na co ich stać to inwektywy (czyli tłumacząc na twój nieskomplikowany język - rzucanie mięchem). Sorry, ale nie potrafisz mnie obrazić :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mietek Co się dzieje z Firefoksem? IP: *.as.kn.pl 10.06.09, 14:16 tak a propos komentarzy - jak MS się spóźnia z jakąś premierą, to zaraz jest milion komentarzy, że znów dali dupy, nie umieją nic napisać i ogólnie ssą. A jak to samo przydarza się Mozilli, to to jest "normalna sprawa przy pisaniu oprogramowania" i "zwykłe usuwanie wszystkich błędów". Ciekawa sprawa, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
smutas Re: Co się dzieje z Firefoksem? 10.06.09, 15:12 Istnieje mala roznica miedzy produktami MS a Mozilli - MS to firma 100% komercyjna - placisz / wymagasz. Zwlaszcza jesli chodzi o sprzwy bezpieczenstwa. Mozilla to jednak "tylko" fundacja dajaca wolne i darmowe oprogramowanie. A ciekawe jest to, ze MS mimo odplatnosci nie daje rowniez ZADNEJ gwarancji na swoje produkty :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alien Firefox to już trup IP: *.ghnet.pl 11.06.09, 12:45 Nad tym produktem pracuje kilka osób, reszta nie ma zamiaru pracować za darmo, umrze jak OpenOffice. Odpowiedz Link Zgłoś