Dodaj do ulubionych

Microsoft podał ceny Windows 7

IP: *.jjs-isp.pl 27.06.09, 10:42
USA nic już prawie nie produkują, dlaczego uszczęśliwiają resztę
świata tym systemikiem - w niczym istotnie nie lepszym od wielu
innych? Produkty apple ponoć są drogie i snobistyczne a i tak taniej
znacznie, a piszę teraz spod linuksa - za darmo, świetnie działa,
wykrył cały sprzęt i nie musiałem kompilować jądra, naprawdę.

Owszem, być może w każdym samochodzie czy samolocie oprogramowanie
jest od tego samego producenta, nie wiem, bo na to nie mam wpływu.
Ale też gazetki nie pisują co chwilę sponsorowanych że to dla mnie
najlepsze.

USA do licha! Mieszkam w kraju z nieznanych względów wiernym aż do
skrajności, nieważne że za zaszczyt samego spotkania z konsulem w
sprawie wizy trzeba zapłacić! Kiedy to się kończy? Kiedy do
administracji i szkół przestanie się kupować windows? Marki
samochodów do zdawania prawa jazdy są różne przecież.
Obserwuj wątek
    • qawsedrftg kto pierwszy ten lepszy! czyli kupujcie! 27.06.09, 10:49
      Taniej już nie będzie. Skończyła się nagonka jelenia na mieszkania
      (ceny będą tylko rosnąć) i samochody (strumień gratów stop), to czas
      naganiać na łindołs :)

KUPUJCIE TANIEJ NIE BĘDZIE! Warto nawet noc w kolejce postać!
    • Gość: Ukiel jest na to krótka odpowiedź IP: *.olsztyn.vectranet.pl 27.06.09, 10:54
      trzy magiczne słowa: truecrypt całego dysku
      • Gość: johnlemon Re: jest na to krótka odpowiedź IP: *.tktelekom.pl 27.06.09, 11:30
        wersja rc dziala do marca wiec nie trza sie z truecryptem tak spieszyc
        a jakby wyszla beta nowego windows servera to juz w ogole
    • Gość: myszkamiki dlaczego do Polski nie trafi Windows 7 w promocji? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.06.09, 10:56
      bo koncerny nie traktuja rynku UE jako jednolitego tworu. to sie nie
      zmieeni az komisja nie przywali kar takim gigantom jak microsoft.
      • Gość: zdegustowany Re: dlaczego do Polski nie trafi Windows 7 w prom IP: 80.72.45.* 27.06.09, 11:16
        Nic dodać nic ująć.

No może tylko to, że KE zamiast czepiać się o pierdoły w stylu
        Internet Explorer czy Windows Media Player - zacznie wlepiać kary za
        tego rodzaju akcje, a również za ograniczenia terytorialne: na
        dystrybucję multimediów tylko do wybranych Państw UE. Chyba Amazona
        dałbym na odstrzał pierwszego...

Nic tak nie motywuje do piractwa jak poczucie braku sprawiedliwości.
        • Gość: kubuntu ale właściwie w czym problem? IP: *.jjs-isp.pl 27.06.09, 11:17
          To już nie wolno mieć europejskiej firmie w USA działalności tylko w
          niektórych stanach?
      • Gość: FRS dlaczego do Polski nie trafi Windows 7 w promocji IP: 80.185.182.* 27.06.09, 16:54
        KOMUS BIEDNEMU MOGE PODAROWAC 1 EGZEMPLARZ...
        ALE NAPRAWDE BIEDNEMU...
    • ulanzalasem Microsoft podał ceny Windows 7 27.06.09, 11:12
      Windows 7 Home Premium (Pełna) - 200-300zł!
      Pro - 350-500zł!
      • Gość: idefixe Re: Microsoft podał ceny Windows 7 IP: *.stk.vectranet.pl 27.06.09, 12:13
        Mandriva 2009 Spring wersja free - 0 zł
        Wersja One - 0 zł
        • Gość: plusik Re: Microsoft podał ceny Windows 7 IP: *.euro-net.pl 27.06.09, 17:23
          Komputer z vobisu 3000 zł Komputer z szrotu 0 zł. Jeden i drugi są z nazwy komputerami. Różnica taka że na pierwszym zrobisz oraz uruchomisz każdy program i aplikację a na drugim ???. Na swoim Linuksie zagraj w 10 gier wziętych jak leci z półek sklepu "EMPIK" czy "Media Markt" I nie opowiadaj bajek typu że do gier to konsola bo to jest żenujący poziom tłumaczenia. To tak jakby mi mówiono że telewizor ma służyć do odtwarzania programów TV a nie oglądania filmów z DVD lub magnetowidu.
          • Gość: Ja Re: Microsoft podał ceny Windows 7 IP: *.adsl.inetia.pl 27.06.09, 21:27
            A co mnie obchodzą gierki z Empiku?
            Chcesz grać to kupuj Windowsa, ale nie każdy ma potrzebę ciąć w nowości z Empiku.
            • Gość: Koment No to po co sie ze swoja darmowa proteza wcinasz? IP: *.adsl.inetia.pl 28.06.09, 00:36
              Pisz sobie skrypty i napawaj sie super bezpieczenstwem zamiast pisac nic nie wnoszace komentarze w artykule na temat systemu, ktorego i tak nie zamierzasz instalowac.
      • niuta_s a! a! PCLinuxOS -0zł ... niech płaci frajernia ;-) 27.06.09, 12:30
        ulanzalasem napisała:

> Windows 7 Home Premium (Pełna) - 200-300zł!
        > Pro - 350-500zł!
      • Gość: piwoholik Re: Microsoft podał ceny Windows 7 IP: *.wroclaw.mm.pl 27.06.09, 23:10
        Windoza jest zbyt tania!
        Gdyby podnieśli cenę jeszcze 3 razy, to by większość ludzi zmądrzała i tego g*** nie kupowała :P
    • inny.obserwator Microsoft podał ceny Windows 7 27.06.09, 11:13
      Ja mam HP Paviliona z takim dziwnym Windowsem. Niby Polski, a to
      tylko nakładka spolszczająca.

aranżacja wnętrz bydgoszcz
    • Gość: uburama Za darmo nie chcę zatem musieliby mi dopłacić IP: *.acn.waw.pl 27.06.09, 12:07
      i to sporo żebym chciał udawać że tego używam.
      • Gość: darkman Re: Za darmo nie chcę zatem musieliby mi dopłacić IP: 86.46.165.* 27.06.09, 12:20
        ale nikt cie nie zmusza
        • furry Re: Za darmo nie chcę zatem musieliby mi dopłacić 27.06.09, 14:45
          Gość portalu: darkman napisał(a):

> ale nikt cie nie zmusza

Zmusza. Spróbuj kupić laptopa (dowolnego, nie jakiegoś acera za 1500) bez Ms
          Vista. Mi się nie udało.

W sklepach nie mają, bo "klienci nie są zainteresowani". Jak ktoś jednak jest
          zainteresowany, to też "nie ma u dystrybutora". Po dłuższej rozmowie okazuje się
          że MS dopieszcza sprzedawców programami lojalnościowymi.
          • Gość: piszczyk^3 Zgoda IP: 89.108.246.* 27.06.09, 16:54
            Niby można otrzymać zwrot kasy za nieużywanie Windows, ale procedura
            odstrasza.
          • Gość: Ja Re: Za darmo nie chcę zatem musieliby mi dopłacić IP: *.adsl.inetia.pl 28.06.09, 00:44
            Co to znaczy dowolnego laptopa? Takich bez systemu jest sporo. Poza tym wiekszosc Vist ma mozliwosc downgrade'u do XP. A jezeli w ogole nei chcesz systemu od MS i upierasz sie przy konkretnym modelu laptopa, to mniej pretensje do jego producenta.
    • Gość: gacek naszpikowany roznymi szpiegowskimu modulami IP: *.com 27.06.09, 12:22
      windows to drogi bubel ale najgorsze to ze jest naszpikowany roznymi
      szpiegowskimu modulami.Nawet armia USA odmowila jego zakupu.
      • Gość: plusik Re: naszpikowany roznymi szpiegowskimu modulami IP: *.euro-net.pl 27.06.09, 17:41
        Człowieku łżesz jak bura suka. Sensacją Jest właśnie to że armia amerykańska kupiła Vistę twierdząc że jest najbezpieczniejszym systemem i to na kilka miesięcy przed wypuszczeniem 7. Wiadomość była podawana 2 miesiące temu gdy już oficjalnie była wypuszczana beta 7 dla testerów. Komentarz był wtedy jeden sprawy układów by Vista nie poległa. Ale fakt jest faktem. Wyszedłeś na kłamcę.
        • Gość: Ja Re: naszpikowany roznymi szpiegowskimu modulami IP: *.adsl.inetia.pl 28.06.09, 00:45
          Raczej na trola. Pelno takich.
    • Gość: abc Re: Microsoft podał ceny Windows 7 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.09, 12:24
      W7 Home Premium - 120$ ~= 360 PLN
      W7 Professional - 200$ ~= 600 PLN
      (1$=3 PLN)
      Nie za drogo się cenią?

Sprawa 2. Kupiłem kompa z VB, ale we wrześniu 2008. Planuję przesiadkę na W7 (oczywiście pod pewnymi warunkami*). Chcę kupić upgrade do wersji Professional.
      Ile zapłacę i czy w ogóle będzie to możliwe?
      Póki co, nie ma takich informacji.

Sprawa 3, czyli upgrade.
      W chwili obecnej W7 bardzo fajnie pracuje na dość starym komputerze z 512 MB RAM. Kompatybilność z moim sprzetem wzorowa (dość stary, ale typowy), stabilność również.
      Odpowiada mi jego szata graficzna i ergonomia obsługi.
      Jednym słowem/zdaniem, prawie same plusy.
      Jednak przed zakupem chciałbym sprawdzić finalną wersje, czy, aby nie "zepsuli" tego dobrze zapowiadającego sie oprogramowania.
      Podobnie było z Vistą - bety pracowały poprawnie, wersja finalna już gorzej.

Sprawa 4, dość ciekawa.
      Dlaczego Windows 7 ma oznaczenie "wersja 6.1" (wpisać winver w Start/uruchom)?
      Dla przypomnienia, XP to wersja 5.1, a W2000 ma kodową wersję 5.0.
      Czy to nie jest, aby przefarbowana Vista + optymalizacja pracy systemu?
      • Gość: PW Promocje dla bogatych, a u nas jak zawsze... IP: *.polskieradio.pl 27.06.09, 13:09
        ...dojenie jeleni. A potem będą się rozpisywać i rozpaczać, jakie to w tej
        Polsce piractwo. Sprzedajcie i u nas W7 za 49USD (150zł) to i u nas piractwo się
        zmniejszy. O stosunku tych 49USD do tamtejszych zarobków i tych przewidywanych w
        PL 300zł do naszych - szkoda pisać...
        • Gość: HH Re: Promocje dla bogatych, a u nas jak zawsze... IP: *.silesiamultimedia.com.pl 27.06.09, 13:11
          Większość elektroniki w USA też jest znacznie tańsza niż w Polsce,
          benzyna też, samochody też ale z tego powodu larum nie podnosisz.
        • Gość: Rfx Re: Promocje dla bogatych, a u nas jak zawsze... IP: 84.78.235.* 27.06.09, 18:42
          To teraz Ci powiem dlaczego tak jest.Po prostu w tych bogatych krajach Microsoft
          sprzedając swój system tak tanio mimo to zarobi.Dlaczego?Ponieważ kupi go tam o
          wiele więcej osób,niż kupiłoby go w Polsce(w promocji i bez)Czysty biznes.Po co
          sprzedawać tanio system w kraju,gdzie kupi go tylko garstka osób?Jaki to ma
          sens?Ta sama garstka może go przecież kupić o wiele drożej i wtedy będzie to już
          w miarę opłacalne.
          • Gość: Bee Błąd w założeniach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.09, 08:38
            Tylko że w polsce kupi go mniej osób tylko dlatego, że kosztuje 2,5x drożej niż
            w stanach. Jednym z czynników piractwa jest niewspółmierność ceny do wartości
            produktu. Więc jak chcą puszczać 7 w bandyckich cenach to niech potem się nie
            dziwią, że nikt tego nie kupi.
            • Gość: vistka Re: Błąd w założeniach IP: 167.83.109.* 19.07.09, 10:36
              Chyba niewspolmiernosc cen produktow do zarobkow ;)
      • Gość: HH Re: Microsoft podał ceny Windows 7 IP: *.silesiamultimedia.com.pl 27.06.09, 13:10
        Oczywiście, że Win7 to "farbowana" Vista - i Microsoft tego nie
        ukrywa. Ale tak samo "po numerkach" mogłeś powiedzieć, że XP
        to "farbowany" Win 2000.
        To oczywiście nie ma znaczenia - kto chce ten kupi, kto nie chce nie
        kupi. Ja kupię, bo planuję na jesień kupno nowego komputera a z
        Linuksem nie chce mi się (nie mam czasu) użerać. Obecnie pracuję na
        Vista oraz na Win7RC i szczerze mówiąc nie widzę większej różnicy
        między tymi dwoma wersjami, obie spisują się na moich komputerach
        wyśmienicie, jedynie Win7 jest bardziej "oskubany" z dodatkowego
        softu i musiałem oczywiście doinstalować od razu Windows Live, żeby
        móc normalnie korzystać z serwisów internetowych (email, kalendarz,
        adresy, fotki itp.). Na szczęście Windows Live jest za darmo - no i
        te 25GB na SkyDrive to całkiem przyjemny dodatek.
      • Gość: Ja Re: Microsoft podał ceny Windows 7 IP: *.adsl.inetia.pl 27.06.09, 21:33
        "Czy to nie jest, aby przefarbowana Vista + optymalizacja pracy systemu?"

Oczywiście, że jest. Dawno już o tym pisano. Microsoft mógł wypuścić poprawioną
        Vistę, ale okazało się, że ludzie tak się zrazili, że nazwie "Vista" nie ufają.
        MS wymyślił więc, że sprzeda to jako nowy system, który będzie miał u
        użtkowników "czyste konto".
      • m4t Re: Microsoft podał ceny Windows 7 18.07.09, 15:40
        Gość portalu: abc napisał(a):
        > W7 Home Premium - 120$ ~= 360 PLN
        > W7 Professional - 200$ ~= 600 PLN
        > (1$=3 PLN)
        > Nie za drogo się cenią?

Cóż jest już cena W7 Pro /no Explorer/ na Wielką Brytanię:
        Amazon (preorder)£179.97 / £219.99

Ciekawy jestem ceny wersji Profesional- Czyli tej bardziej biznesowej na Polskę
        - Ale myślę, że będzie to ponad 1000 ZŁ...

Powodzenia...
    • Gość: tylkoprawda1 Microsoft podał ceny Windows 7 IP: *.radom.vectranet.pl 27.06.09, 13:09
      Ceny są odstraszające za system który będę używał do przeglądania internetu i
      komunikatora gg oraz trochę do oglądania filmów mam zapłacić 700zł to wolę
      siedem stówek przeznaczyć na coś innego przyjemniejszego a u siebie instaluję
      darmową wersję Linuxa ubuntu
      nie będę frajerem który nabija kasę microsoftowi. :)
      • Gość: marian Re: Microsoft podał ceny Windows 7 IP: 91.123.169.* 27.06.09, 13:25
        a instaluj sobie, na szczescie wszyscy mamy wolnosc wyboru

ja wole Windows, Ty wolisz Linuxa - w zasadzie dla uzytkownikow domowych wiekszego wyboru nie ma
        dla uzytkownikow firmowych sprawdza sie niestety w wiekszosci tylko Windows
        • niuta_s Re: Microsoft podał ceny Windows 7 27.06.09, 14:37
          Gość portalu: marian napisał(a):

> a instaluj sobie, na szczescie wszyscy mamy wolnosc wyboru
          >
          > ja wole Windows, Ty wolisz Linuxa - w zasadzie dla uzytkownikow domowych wieksz
          > ego wyboru nie ma
          > dla uzytkownikow firmowych sprawdza sie niestety w wiekszosci tylko Windows

bo piszą systemy pod M$. dla przeciętnej biurwy od odbierania telefonów,
          pasjansa i worda pingwin w zupełności wystarczy.
          • Gość: marianek Re: Microsoft podał ceny Windows 7 IP: 91.123.169.* 27.06.09, 17:28
            Pisza systemy pod MS bo to sie najbardziej oplaca.
            Sam zajmuje sie programowaniem urzadzen mobilnych i mozesz mi wierzyc, ze tworzenie oprogramowania na kilka roznych systemow to mordega. Z czysto biznesowego punktu widzenia to sie po prostu nie oplaca.
        • furry Re: Microsoft podał ceny Windows 7 27.06.09, 14:49
          Gość portalu: marian napisał(a):

> a instaluj sobie, na szczescie wszyscy mamy wolnosc wyboru
          >

Powtórzę: nie da się kupić sensownego laptopa bez Visty.
          • Gość: maciek Re: Microsoft podał ceny Windows 7 IP: 91.123.169.* 27.06.09, 17:26
            na rynku wsrod producentow jest ogromna konkurencja wiec widocznie nie oplaca sie bez windowsa sprzedawac, chociaz kilka ostatnio widzialem
    • ksionc_proborzdz Re: Microsoft podał ceny Windows 7 27.06.09, 13:37
      Jeśli to ceny pudełkowców, to nie jest źle. 200$ na jakieś 6 lat to grosze.
      • sorc108 Re: Microsoft podał ceny Windows 7 27.06.09, 13:59
        Jakie 6 lat? Przecież zaraz będzie Windows 8...
        • ksionc_proborzdz Re: Microsoft podał ceny Windows 7 27.06.09, 14:04
          A to jakiś odgórny nakaz jest żeby się przesiadać? Ja przechodzę z XP na 7 (o
          ile będzie warto).
          • sorc108 Re: Microsoft podał ceny Windows 7 27.06.09, 17:19
            Moim zdaniem nie warto bo to jest za szybko. Jak wiadomo z doświadczenia co trzeci system z MS jest dobry - czyli po kolei: Win3.11, potem 95 i 97 omijamy potem dobry jest Win98, po nim Millenium i 2000 omijamy i mamy XP - dobry. No to teraz trzeba przeczekać Vistę i 7 żeby kupić ich wersję finalną czyli Windows 8. Akurat się skończy wsparcie dla XP w tym czasie.
            • Gość: Zenek A nie chcesz sobie sciagnac x-raya do telefonu... IP: *.adsl.inetia.pl 27.06.09, 18:10
              po pierwsze windows 2000 - jest zarabistym systemem
              o windowsie 97 nieslyszalem - a w przypadku 98 prawdopodobnie chodzilo ci o 98SE
              bo ten pierwszy tez mial swoje wady...
              • Gość: volfen Re: A nie chcesz sobie sciagnac x-raya do telefon IP: *.chello.pl 28.06.09, 10:29
                Dlaczego zarąbistym? Może kilka przykładów na poparcie tezy?
            • ksionc_proborzdz Re: Microsoft podał ceny Windows 7 27.06.09, 19:57
              Akurat ominąłem wszystkie 95, 98 bo siedziałem na NT, potem na 2000 i XP.
              Ponieważ XP 32 bit mi nie wystarczam a pod 64 mam duże problemy ze znalezieniem
              działających sterowników i aplikacji, pozostaje 7.
            • Gość: volfen Re: Microsoft podał ceny Windows 7 IP: *.chello.pl 28.06.09, 10:23
              Ale chyba po 7 latach warto przeprowadzić większą aktualizacje systemu?
              Nowe jądro, nowa stabilność, nowe możliwości.
    • Gość: volfen Microsoft podał ceny Windows 7 IP: *.chello.pl 27.06.09, 16:06
      Warto byłoby w artykule opublikować ceny europejskie, które nie są
      już tak różowe jak amerykańskie. Praktycznie nie różnią się one od
      Vistowych. Dane są np. na brytyjskim CNET
      opub
      likowane
      .

--
      volfen
      www.webatech.pl
    • Gość: abc Re: Microsoft podał ceny Windows 7 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.09, 16:38
      Oczywiście, że Win7 to "farbowana" Vista - i Microsoft tego nie ukrywa. Ale tak samo "po numerkach" mogłeś powiedzieć, że XP
      to "farbowany" Win 2000.
      To oczywiście nie ma znaczenia - kto chce ten kupi, kto nie chce nie
      kupi. Ja kupię, bo planuję na jesień kupno nowego komputera a z
      Linuksem nie chce mi się (nie mam czasu) użerać. Obecnie pracuję na
      Vista oraz na Win7RC i szczerze mówiąc nie widzę większej różnicy
      między tymi dwoma wersjami

Przecież to samo napisałem. Akurat różnica między 2000, a XP była taka, że ja przez długi czas wolałem W2000.
      Dopiero w 2007 na XP się przesiadłem i to nie z konieczności, a po prostu dlatego, że W2k mi się opatrzył i znudził.
      Trend jednak był taki, ze ludzie polubili XP i to on stał się faktycznym standardem w domu i w firmie, na laptopie i stacji roboczej.

tylkoprawda1 27.06.09, 13:09 Odpowiedz
      Ceny są odstraszające za system który będę używał do przeglądania internetu i komunikatora gg oraz trochę do oglądania filmów mam zapłacić 700zł to wolę siedem stówek przeznaczyć na coś innego przyjemniejszego a u siebie instaluję darmową wersję Linuxa ubuntu
      nie będę frajerem który nabija kasę microsoftowi. :
      )

Nikt Ci nie każe płacić za system. Do gg, skype, poczty i filmów Linux jest wystarczający.
      Ja niestety korzystam z softu, którego nie ma na Linuksa. Odpowiedniki nie wchodzą w grę.
      Musze używać Windowsa.
      Dziwnym trafem soft, który uzywam nie był kompatybilny z Vistą (w ogóle się nie instalwał), a z W7 RC1 jest kompatybilny.
      Nie wiem, czy to wina jakich bibliotek, aktualizacji czy czegoś innego.
      W7 mi odpowiada pod każdym względem i chce zrobić upgrade z Visty.
      • sorc108 A ja bym poczekał na Windows 8... 27.06.09, 17:21
        ...Ponieważ to on będzie finalną wersją tego czego Vista jest pierwszą i bylejaką. :)
        • Gość: volfen Re: A ja bym poczekał na Windows 8... IP: *.chello.pl 28.06.09, 10:26
          A jakie są zapowiedzi? Kiedy się ukaże? W czym będzie lepszy?
          Narzekanie na systemy Microsoftu nie ma sensu i tak aktualizacja od
          pojedynczych użytkowników to bardzo mały odsetek przychodu firmy. Im
          bardziej zależy na firmach.
          Co do konsumentów, to oni i tak kupią system z nowym sprzętem.
    • Gość: dyniu skandal IP: *.chello.pl 27.06.09, 21:36
      jesli majkrosoft ma polaków w dupie to ja mam "firmę z redmond" w
      dupie.normalnie sciagne se siodemke za friko z torentów;]
      • Gość: Ja I tak bys sciagnal IP: *.adsl.inetia.pl 28.06.09, 01:15
        Wiec nie dorabiaj ideologii.
    • artimis Microsoft podał ceny Windows 7 28.08.09, 10:00
      Odnośnie darmowego oprogramowani i testów Windows 7 znalazłem na:
      Tekst linka można tam znaleźć sporo
      informacji na różne tematy.
    • Gość: Pirat Mozna dostac Windows 7 x86 i x64 Ultimate za darmo IP: 85.121.241.* 24.10.09, 03:12
      od panow z BIE ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka