Gość: bartolini IP: *.aster.pl 13.07.09, 19:45 chyba jedne z lepszych statystyk jakie zostały opublikowane w sieci w ostatnim czasie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Raiss Re: Trojany atakują IP: *.nat.student.pw.edu.pl 14.07.09, 00:03 Panda podobno ma najszybciej i najskuteczniej działające laboratorium zajmujące się malware. Trojany to rzeczywiście plaga... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: Trojany atakują IP: *.tieto.com 14.07.09, 17:18 Naganiacze od Pandy? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noname80 Trojany atakują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.09, 08:37 i tak pozostają ci bez żadnej ochrony i oni uważają że nic im nie grozi...nie wiem jest ryzyko jest zabawa? o to im chodzi? widać że kwestia wirusów i innego badziewia na bieżąco "jest udoskonalana" a i faktem się staje też to że nie każda firma która robi av na bieżąco z tym walczy chociaż powinni. podoba mi się że zawsze jak pojawi się jakis syf w necie to jest odpowiedź ze strony pandy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blecharz Re: Trojany atakują IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.07.09, 17:55 Niedawno chamska reklama kasperskiego teraz panda. Po co placic za tego anywira skoro bardzo dobry jest darmowy avast? comodo, avast, firefox, aktualizowanie windowsa i nie ma bata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wer Re: Trojany atakują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.09, 00:04 A czemu Avast a może AVG? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ^ Re: Trojany atakują IP: *.aster.pl 15.07.09, 07:08 Duet (darmowy) Comodo i Avira. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blahhh Trojany atakują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.09, 17:54 Bla bla bla... Dalszy ciąg ględzenie producentów antywirusów. Dobra przeglądarka(opera/firefox/chrome) i nie pobieranie programów z niepewnych źródeł wystarczy. Można też zainstalować linuksa tylko do przeglądania internetu. Myślenie jest najlepszym antywirusem. Odpowiedz Link Zgłoś
ichmordy Re: Trojany atakują 14.07.09, 20:17 Chyba zapomnieliście o firewallu :) Ups Odpowiedz Link Zgłoś
3cik Re: Trojany atakują 14.07.09, 20:23 niektórzy wierzą w zbawczą moc święconej wody :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bagir trojan? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.09, 08:54 UWAGA!! post o nicku "3cik" -> program Avast , po kliknieciu w odnosnik umieszczony w tekscie "3cika" wykrył mi wirusa! zastanawiające! :/ Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: Trojany atakują 14.07.09, 23:38 A powiedz mi na cholerę Ci firewall, jeśli komputer nie udostępnia żadnych usług? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Trojany atakują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.09, 01:13 > Bla bla bla... Dalszy ciąg ględzenie producentów antywirusów. Dobra > przeglądarka(opera/firefox/chrome) i nie pobieranie programów z niepewnych > źródeł wystarczy. Bynajmniej. Wystarczy że masz Adobe Reader starszy niż 3 miesiące i nie zablokowałeś wtyczki AR instalowanej domyślnie we wszystkich przeglądarkach. Specjalnie spreparowany PDF otworzy się automatycznie po wejściu na zarażoną stronę a resztę sam sobie dopowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: Trojany atakują 15.07.09, 14:02 Gość portalu: blahhh napisał(a): > Bla bla bla... Dalszy ciąg ględzenie producentów antywirusów. Dobra > przeglądarka(opera/firefox/chrome) i nie pobieranie programów z niepewnych > źródeł wystarczy Już nie, zawsze tak robiłem, ale od kwietnia 2009 (nowość) hackerzy włamują się na "pewne" strony, więc chodząc po bezpiecznej jest jakbyś chodził po ekstremalnie niebezpiecznej. Ot na stronie jest dopisywany normalny kod (iframe), który powoduje połączenie się ze stroną hackerów i ściągnięcie najnowszych wirusów (mogą je aktualizować na bieżąco!), a raczej exploitów do różnych popularnych programów: IE, Firefox, Adobe Reader, QuickTime Player itd. nie musisz nic robić, samo się uruchomi, wykorzysta błąd a potem uruchomi dowolnego trojana. Odpowiedz Link Zgłoś
vinogradoff Trojany atakują 14.07.09, 21:29 Bylem atakowany wielokrotnie, za kazdym razem kupowalem nowy twardy dysk i od nowa wgrywalem programy oraz instalowalem program antywirusowy i tu jest problem. Zdalem sie na doradce w sklepie i zamiast kupic najwiekszy kupilem sredni , ktory on uznal za wystarczajacy. Po 2 tygodniach juz byl zlamany , meczylem sie tak jakies 4 miesiace az w koncu potrafili mi wylaczac komputer z internetu i calkowicie sparalizowac prace gdyz w kompie nic nie robie tylko czytam kilka portali- Wowczas mechanik naliczyl mi na dysku 18 900 wirusow trojanow i wszelkiej masci zlosliwych programow. Do dzis nie wiem jak hakerzy potrafili rozlaczyc mnie z internetem po tym jak sie polaczylem i bylem w sieci i co ciekawe nikt nie umial tego naprawic a godzina pracy mechanika to 79,- Euro plus 50,- Euro za dojazd do klienta. Najgorsze jest to, ze hakerzy potrafia rozlaczyc mnie z siecia a nie potrafia skumac, ze ja nie odwazylbym sie miec konto bankowe internetowe czy na jakies pakupki w sieci z podawaniem danych o banku. Kilka lat temu atakowali mnie fachowcy z Nigerii, mialem dziennie po 50 e-majli az zlikwidowalem adres i mam spokoj gdyz na polska poczte jakos nie atakuja. Osobiscie uwazam, ze hakerzy a programisci od programow zabiezpieczajacych to ci sami ludzi personalnie i trzeba miec do nich respekt. podziwiam odwazniakow co przez internet komunikuja sie z bankami i robia zakupy, to komandosi a nawet kamikadze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosciuwa Re: Trojany atakują IP: *.tbcn.telia.com 14.07.09, 21:57 Ciota z ciebie i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hAcK3r Re: Trojany atakują IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.09, 23:37 Vinogradoff, mechanik od komputera nie powiedział Ci jednej ważnej rzeczy, każdy Twój wpis na forum to furtka dla hakerów - to dlatego wciąż masz te włamania ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yaah Re: Trojany atakują IP: *.kielce.vectranet.pl 14.07.09, 23:46 Co to za łoś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ifd Re: Trojany atakują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.09, 00:01 Jeśli komputera tylko dla paru portali używasz to sobie linuxa zainstaluj i się skoncza problemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: u wypad na onet, pało IP: *.zone9.bethere.co.uk 15.07.09, 00:58 wypad na onet pało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ^ Re: Prowokatorzy atakują IP: *.aster.pl 15.07.09, 07:19 A z was to są d***, a nie prowokatorzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Trojany atakują IP: *.chello.pl 15.07.09, 02:23 Warto zaznaczyć, że konie trojańskie są definiowane jako oprogramowanie, które umożliwia nieautoryzowanemu, zdalnemu użytkownikowi uzyskanie dostępu do systemu (lub nawet przejęcie pełnej kontroli nad nim) (...) Przez kogo w taki sposób jest definiowany koń trojański? Zdaje się, że autor nie uważał na lekcjach historii. en.wikipedia.org/wiki/Trojan_horse_%28computing%29 Odpowiedz Link Zgłoś