swiety_76 29.08.09, 11:30 Nie róbcie z ludzi idiotów i nie wmawiajcie nam że korzystanie np z różnych XXXX Commander jest zbyt trudne dla przeciętnego użytkownika. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Robert Re: Direct Folders przyda się każdemu IP: 194.11.24.* 29.08.09, 11:47 Nie robimy - po prostu są prostsze sposoby ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wymiatator1 Free commannder - goraco polecam! 30.08.09, 09:49 Bardzo dobry menedżer plików pod windozę: -polskiej produkcji -darmowy (ale za parę zł datku można dostać najnowocześniejsza wersję) -duża ilość naprawdę przydatnych skrótów klawiszowych (np. Alt + Ins kopiuje do schowka systemowego ścieżkę pliku) -bardzo sprawne narzędzie do zmiany nazwy wielu plików naraz -możliwość pokazania w jednym oknie wszystkich plików z wszystkich podfolderów danego katalogu -zakłaadki z możliwością blokowania -możliwośc otwarcia niektórych plików bezpośrednio w oknie commandera. To nie jest reklama - po prostu program ten w naszej firmie usprawnił pracę tak dalece, że czuję się zobligowany polecić go innym. Pozdrawiam i zachęcam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAMBO Direct Folders przyda się każdemu IP: 82.160.223.* 29.08.09, 11:59 Rzeczywiscie maja nas za debili, chyba ze, mierza ludzi swoja miara :) Piszecie, ze kozystanie ze "specjalnego programu do kompleksowego zarządzania zasobami na dysku" jest skaplikowane dla przecietnego uzytkownika. Moze i jest w tym troche racji, ale te "specjalne programy, maja tez mniej "kompleksowe" funkcje (te, ktore interesuja przecietnego),ktorych obsluga jest skomplikowana na poziomie obsugi spluczki do sedesu... Pozatym program nie jest chyba zbyt odkrywczy skoro jego glówna zaleta jest tworzenie skrotow, co potrafi nawet nie za specjalny (za to z duza iloscia kompleksow i mankamentow) Windows! Bzdura panie! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
abccbaabccba Direct Folders przyda się każdemu 29.08.09, 12:00 Rozumiem że autor artykułu nigdy nie sprawdził, co takiego jest w menu kontekstowym tworzony prawym klawiszem myszy? Nie wie też jak działają dowiązania w Linuksie? Ani co będzie jak np. w Windows XP rzuci się katalogiem na krawędź pulpitu w odpowiedni sposób? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rambo Direct Folders przyda się każdemu IP: 82.160.223.* 29.08.09, 12:00 Rzeczywiscie maja nas za debili, chyba ze, mierza ludzi swoja miara :) Piszecie, ze kozystanie ze "specjalnego programu do kompleksowego zarządzania zasobami na dysku" jest skaplikowane dla przecietnego uzytkownika. Moze i jest w tym troche racji, ale te "specjalne programy, maja tez mniej "kompleksowe" funkcje (te, ktore interesuja przecietnego),ktorych obsluga jest skomplikowana na poziomie obsugi spluczki do sedesu... Pozatym program nie jest chyba zbyt odkrywczy skoro jego glówna zaleta jest tworzenie skrotow, co potrafi nawet nie za specjalny (za to z duza iloscia kompleksow i mankamentow) Windows! Bzdura panie! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ramborocky Direct Folders NIE przyda się każdemu... 29.08.09, 12:06 Rzeczywiscie maja nas za debili, chyba ze, mierza ludzi swoja miara :) Piszecie, ze kozystanie ze "specjalnego programu do kompleksowego zarządzania zasobami na dysku" jest skaplikowane dla przecietnego uzytkownika. Moze i jest w tym troche racji, ale te "specjalne programy, maja tez mniej "kompleksowe" funkcje (te, ktore interesuja przecietnego),ktorych obsluga jest skomplikowana na poziomie obsugi spluczki do sedesu... Pozatym program nie jest chyba zbyt odkrywczy skoro jego glówna zaleta jest tworzenie skrotow, co potrafi nawet nie za specjalny (za to z duza iloscia kompleksow i mankamentow) Windows! Bzdura panie! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ramborocky Re: Direct Folders przyda się każdemu 29.08.09, 12:07 Rzeczywiscie maja nas za debili, chyba ze, mierza ludzi swoja miara :) Piszecie, ze kozystanie ze "specjalnego programu do kompleksowego zarządzania zasobami na dysku" jest skaplikowane dla przecietnego uzytkownika. Moze i jest w tym troche racji, ale te "specjalne programy, maja tez mniej "kompleksowe" funkcje (te, ktore interesuja przecietnego),ktorych obsluga jest skomplikowana na poziomie obsugi spluczki do sedesu... Pozatym program nie jest chyba zbyt odkrywczy skoro jego glówna zaleta jest tworzenie skrotow, co potrafi nawet nie za specjalny (za to z duza iloscia kompleksow i mankamentow) Windows! Bzdura panie! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dalej No Lamas Re: Direct Folders przyda się każdemu IP: *.chello.pl 29.08.09, 12:11 To pisali chlopcy z PiSa, dlatego taka lama z patatajem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIS Direct Folders przyda się każdemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.09, 12:51 Czyli coś, co można zrobić za pomocą polecenia "Dodaj do ulubionych". Straszne bzdury wypisujecie w tym portalu, a potem się dziwicie że społeczeństwo głupieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Direct Folders przyda się każdemu IP: *.206.112.143.static.telsat.wroc.pl 29.08.09, 13:35 A czy jest jakis program do ogarniecia balaganu w direct folders. Mam w direct folders tak duzo skrotow, ze nie moge sie polapac i chyba potrzebuje direct folders do direct folders :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Direct Folders przyda się każdemu IP: 194.11.24.* 29.08.09, 14:27 Do kilku malkontentów z komentarzy - jeśli macie potrzebę pokazania jacy jesteście zaawansowani w komputerach, to napiszcie w pod artykułem kilka alternatywnych rzeczy. Direct Folders nie jest skrótem "ulubione", ale oferuje nieco więcej funkcji. Aha, jeśli jesteście zaawansowani, nie dodawajcie kilku komentarzy o takiej samej treści ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pantalaimon Direct Folders przyda się każdemu IP: *.acn.waw.pl 29.08.09, 18:59 No tak, bo kliknięcie prawym przyciskiem myszy i wybranie "utwórz skrót" jest zbyt "skomplikowane dla przeciętnego użytkownika". Co za głupota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaziu Direct Folders przyda się każdemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.09, 20:22 super porada, mam linuxa - i co mi teraz poradzicie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majkro soft Re: Direct Folders przyda się każdemu IP: *.gdynia.mm.pl 29.08.09, 20:29 Najlepiej jak odinstalujesz ten system dla pryszczatoludków i zainstalujesz Windows Vistę, spod której będziesz uruchamiać VirtualPC z Windows7. Odpowiedz Link Zgłoś
wymiatator1 Re: Direct Folders przyda się każdemu 30.08.09, 09:54 Krusader - menedżer plików w stylu commandera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xXx Direct Folders przyda się każdemu IP: 81.26.0.* 29.08.09, 20:56 jeżeli dla kogoś total commander jest skomplikowany to musi być niedorozwinięty bo w nim tak samo się otwiera foldery(dla wyjaśnienia podwójnym kliknięciem lewym przyciskiem myszy) tylko,że jest łatwiejszy dostęp do folderów i dysków. Można też utworzyć wysuwane paski narzędzi po bokach i u góry ekranu, o których wspomniał już ktoś, to nie jest takie skomplikowane jak wmawiają autorzy artykułu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Direct Folders przyda się każdemu IP: 194.11.24.* 29.08.09, 23:07 Tylko po co komu tak skomplikowany i komercyjny program z obsługą ftp, wyszukiwaniem duplikatów, obsługą wtyczek, kompresją, edycją plików, itp? Korzystam z TC, ale Direct Folders nie jest menedżerem plików - on pomaga dostawać się do folderów szybciej. Poza tym nie każdy musi wiedzieć i znać TC. Pls nie obrażaj innych, bo w necie są różni ludzie. Wiele osób korzysta z IE6, FX 2 itp. To nie są debile, choć nie mają wiele pojęcia o bezpieczeństwie. Ja np. nie wiem zbyt wiele o samochodach, choć jeżdżę codziennie. Czy jestem wg Ciebie debilem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Direct Folders przyda się każdemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.09, 23:50 Qdir świetny manager który w standardzie ma 4 okna nie 2 jak tcommander mozna duzo szybciej polapac sie w wielu katalogach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Direct Folders przyda się każdemu IP: *.acn.waw.pl 30.08.09, 08:11 Phi, w Mac OS X jest spotlight... wystarczy wpisać kawałek nazwy pliku albo czegoś w treści pliku i już znajduje. Do tego opcja smart folders. A frajerzy muszą windowsa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: temp Nie wiem, co to jest "Mój komputer" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.09, 09:16 Od Dos'a posługuję się wyłącznie różnymi Commanderami. W życiu nie zrobiłem nic sensownego przy pomocy windowsowego menadżera plików. Po prostu to nie jest narzędzie do pracy, tylko do tortur. Odpowiedz Link Zgłoś