IP: *.246.c89.petrotel.pl 15.06.11, 19:28
Myjcie się mamusie, bo jest ciepło. Będąc w poczekalni do lekarza czasami chce nos urwać, jak niektóre mamusie nie dbają o higienę. Litości, myjcie tyłki!
Obserwuj wątek
    • Gość: Andziula Re: Higiena! IP: *.dynamic.mm.pl 15.06.11, 20:19
      co wymagasz? grube zapasione d..ska w upały czuć... popatrz ile matek jest zapasionych, tragedia
    • Gość: Anakonda Re: Higiena! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.11, 08:47
      Myjcie nie tylko tyłki, ale i psitki. Wabki pod pachami depilujcie.
      • Gość: aniad. Re: Higiena! IP: *.play-internet.pl 16.06.11, 09:00
        Co piąta Polka się nie myje

Z raportu wykonanego dla jednej z firm kosmetycznych wynika, że Polki unikają kąpieli. „Newsweek” podaje, że aż 17% pań codziennego prysznica nie traktuje, jako konieczności. Co piąta kobieta szerokim łukiem obchodzi dezodoranty, a co czwarta nie używa żadnych preparatów do higieny intymnej. „Newsweek” przytoczył badania sondażu, jaki został przeprowadzony przez TNS OBOP.
        Zapytał także psychologa społecznego, dr Konrada Maja, z czego wynika tak niska potrzeba dbania o higienę: - Nieustanny pośpiech i praca od rana do nocy sprawiają, że część pań oszczędza czas rezygnując z kąpieli, a brak świeżości maskuje perfumami i gumą do żucia w ustach – wyjaśnił tygodnikowi.

Dane są zatrważające. Aż 14% badanych kobiet przyznaje się, do tego, że po szampon do włosów sięga raz w tygodniu lub rzadziej, 12% kobiet potrafi przetrwać dzień, bez umycia całego ciała, a są i takie, które mycie zębów uważa za coś zbędnego i co 10 Polka ze szczoteczki korzysta tylko raz dziennie, a są i takie, które robią to wyłącznie w niektóre dni, albo wcale.

Problem nie dotyczy jedynie estetycznego wyglądu i komfortu ludzi przebywających w pobliżu. Brak higieny może powodować groźne komplikacje. Dr Pniewski ostrzega w„Newsweeku”– brak odpowiedniej higieny sprawia, że w porównaniu z innymi krajami mamy dużo pacjentek z grzybicą pochwy. Panie łatwiej zarażają się brodawczakami czy chorobami przenoszonymi drogą płciową. Trudniej im także zajść w ciążę i ją utrzymać.

Wyniki są zaskakujące. Wydawałoby się, że w dzisiejszych czasach, gdy na rynku dostępnych jest wiele środków do higieny, a łazienki są w każdym domu, taki problem nie powinien istnieć. Tym bardziej wśród kobiet, które z założenia dbają o siebie bardziej niż mężczyźni. Cóż, widocznie dla niektórych mycie się jest jedynie zbędnym, czasochłonnym wysiłkiem.

żródło : www.kobieta.wp.pl

...masakra jakaś!!!
        brudne, niedomyte i śmierdzące kobiety zacznijcie się myc i dajcie innych cieszyć się świeżym letnim powietrzem! Najgorzej jest w autobusach , wrrr ;/
        • Gość: rita Re: Higiena! IP: *.opera-mini.net 16.06.11, 17:43
          > ...masakra jakaś!!!
          > brudne, niedomyte i śmierdzące kobiety zacznijcie się myc i dajcie innych cies
          > zyć się świeżym letnim powietrzem! Najgorzej jest w autobusach , wrrr ;/

dokładnie!! i to najczęściej te w okolicach 30ki...smród, smród, smród
          • Gość: M. Re: Higiena! IP: *.003.c77.petrotel.pl 16.06.11, 19:48
            A czy nie możecie zwrócic komuś uwagi? Powiedziec po prostu? A nie wyrzucacie te brudy na forum. Nie wszyscy tu wchodzą, a Wy dajecie tylko upust swojej frustracji. Następnym razem zwróccie po prostu danej osobie uwagę i już.
            Pozdrawiam, M.
            • Gość: Andziula Re: Higiena! IP: *.dynamic.mm.pl 16.06.11, 19:52
              to zwróć sama uwagę, a natkniesz się na chamskie zachowanie i bluzgi...
              czyżby nagłośnienie problemu o higienie stanowiło dla ciebie problem????
              mycie się za trudne????
              • Gość: M. Re: Higiena! IP: *.003.c77.petrotel.pl 16.06.11, 21:35
                Ależ ja zwracam uwagę. Naprawdę bardzo dużo zależy od sposobu w jaki się danej osobie zasygnalizuje problem. Jeżeli jest się w stosunku do kogoś chamem, to rzecz jasna należy takiego zachowania oczekiwac w stosunku do siebie.
                I cieszę się, że problem ten został nagłośniony. Nie stanowi to dla mnie problemu. Skąd w ogóle Pani wysnuła takie wnioski Pani Andziulo? I bardzo proszę o nie "tykanie" mnie. Proszę o taki sam szacunek z jakim zwracam się do Pani.
                Pozdrawiam, M.
                • Gość: Andziula Re: Higiena! IP: *.dynamic.mm.pl 17.06.11, 20:26
                  Gość portalu: M. napisał(a):

> Proszę o taki sam szacunek z jakim zwracam się do Pani.

szacunku to ty żadnego nie wykazałaś, pisząc o frustracji itp.
                  teraz "cieszysz się że problem ten został nagłośniony", a wcześniej pisałaś o "wyrzucaniu brudów na forum".... dobre
                  reasumując, nie rzucaj się i przykładaj wagę do higieny :)
                  • Gość: M. Re: Higiena! IP: *.134.c92.petrotel.pl 18.06.11, 13:52
                    Napisałam tak ponieważ ludzie są najodważniejsi w Internecie. Najmądrzejsi również. Natomiast w realnym świecie, jakoś to wszystko pryska i cała odwaga ucieka...
                    Cieszę się, że problem został nagłośniony, ale zostało to zrobione w nieprawidłowy sposób. Może nie tyle sposób, co ubrane w niewłaściwe słowa oraz formę. To jest tylko "wyrzucanie brudów", a nie kulturalne zwracanie ludziom uwagi. Proszę o wybaczenie jeśli zostałam źle zrozumiana.
                    Pani Andziulo... mam jeszcze pytanie do Pani. Próbowała Pani komuś zwracac delikatnie uwagę na zachowanie higieny osobistej? Czy nadal jest Pani odważna tylko w sieci?
                    Pozdrawiam, M.
                    • Gość: Andziula Re: Higiena! IP: *.dynamic.mm.pl 18.06.11, 16:58
                      tak próbowałam, podejrzewam że Tobie, bo w odpowiedzi usłyszałam to samo
                      • Gość: M. Re: Higiena! IP: *.117.c76.petrotel.pl 18.06.11, 17:30
                        Po co ta złośliwość? Cieszę się, że Pani próbowała. Mogę zapewnić, że nie byłam to ja, bo nie korzystam z Komunikacji Miejskiej. Własne auto jest wygodniejsze. Możemy się umówic, żeby mnie Pani zobaczyła i w końcu odpuściła sobie ataki na mnie.
                        Pozdrawiam, M.
                        • Gość: Andziula Re: Higiena! IP: *.dynamic.mm.pl 18.06.11, 19:09
                          Nie jeździsz KM a zabierasz głos... no tak, paniusiu..jeszcze przyjdzie czas że będziesz korzystać z KM i wtedy będziesz mogła się wykazać.
                          ataki na ciebie? ojej, jaka wrażliwa..biedactwo.... a tak poważnie, nie zaczepiaj w chamski sposób, to nie będziesz ośmieszana.
                          • Gość: M. Re: Higiena! IP: *.117.c76.petrotel.pl 18.06.11, 20:33
                            Zabieram głos, ponieważ problem dotyczy nie tylko Komunikacji Miejskiej, ale również innych sfer życia publicznego.
                            Pozdrawiam, M.
                            • Gość: mama Re: Higiena! IP: *.059.c82.petrotel.pl 19.06.11, 13:11
                              Gość portalu: M. napisał(a):

> Zabieram głos, ponieważ problem dotyczy nie tylko Komunikacji Miejskiej, ale ró
                              > wnież innych sfer życia publicznego.

buahahahahhaha, komunikacja miejska sferą życia publicznego, buahahahahhahaah
            • Gość: aniad. Re: Higiena! IP: *.play-internet.pl 16.06.11, 21:32
              jak Ty to do sobie wyobrażasz?? Podejdę do obcej baby w sklepie albo autobusie i powiem "może sie Pani umyć bo strasznie Pani śmierdzi i juz nie mogę wytrzymać"!
              Ciekawe czy Ty zwracasz komuś uwagę??

Mało realne;)
    • Gość: M. Re: Higiena! IP: *.228.c80.petrotel.pl 23.06.11, 19:12
      Mąnż zabrał mi samochód bo rozbił swój i byłam zmuszona kożystać ze sfery publicznej jaką jest komunikacja miejska. Faktycznie, kobiety śmierdzą, a jak im zwracam uwagę to złoszczą się. Teraz jeżdżę taxi.
      Pozdrawiam, M.
      • Gość: M. Re: Higiena! IP: *.199.c95.petrotel.pl 23.06.11, 21:56
        Proszę o niepodszywanie się pode mnie.
        M.
        • Gość: M. (prawdziwa) Re: Higiena! IP: *.158.c66.petrotel.pl 24.06.11, 17:36
          Proszę nie podszywać się.
          pozdrawiam, M.
          a taxi są super, panowie pachnący, wozy w tej sferze życia publicznego zadbane, polecam
    • Gość: czysta Re: Higiena! IP: *.dynamic.mm.pl 06.07.11, 14:35
      niedługo będą upały, więc ćwiczyć pielęgnacje! golić się już pod pachami!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka