Dodaj do ulubionych

Neurolog dziecięcy

IP: *.xdsl.centertel.pl 24.10.11, 15:23
Witam Was rodzice.
Proszę o odpowiedź na temat neurologa dziecięcego w Płocku. Pilnie poszukuję prywatnego lekarza. Jeśli ktoś korzystał z wizyt prywatnych niech poda adres i koszt.
Dzięki za odpowiedzi i przy okazji opinie.
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: Neurolog dziecięcy IP: *.191.c92.petrotel.pl 24.10.11, 21:23
      wystarczy poszukać
      forum.gazeta.pl/forum/w,37021,128064136,128064508,Re_neurolog_dzieciecy.html
      • Gość: mama Madzi Re: Neurolog dziecięcy IP: *.xdsl.centertel.pl 25.10.11, 14:43
        Nie wystarczy....Dane z marca, he he... a mamy juz za pasem listopad, albo wpisy z lat ubiegłych. Czas idzie do przodu a nie do tyłu, więc liczę na nowe propozycje, sugestie i nowych specjalistów. Pozdrawiam
    • Gość: mama Re: Neurolog dziecięcy IP: *.235.c75.petrotel.pl 25.10.11, 01:01
      z ręką na sercu mogę Ci polecić wspaniałą panią dr Banaszek w Warszawie, tu są namiary na nią www.elpiscentrum.pl/index.php5?specjalisci
      Dr Wileńską omijaj z daleka! Byłam u niej raz na wizycie prywatnej i nie polecam nikomu, nie wiem w jaki stanie było by dziecko gdybym chodziła do niej z dzieckiem.
    • Gość: mama Re: Neurolog dziecięcy IP: *.235.c75.petrotel.pl 25.10.11, 01:03
      Niech nikt nie mówi, że dr Wileńska jest dobra, bo nie jest! Czemu rehabilitanci z płockich przychodni rehabilitacyjnych jej nie polecają? Tylko kierują do innych neurologów dziecięcych poza Płockiem m.in. do dr Banaszek
      • Gość: mama Re: Neurolog dziecięcy IP: *.235.c75.petrotel.pl 25.10.11, 01:16
        przepraszam pisałam wcześniej o dr Wideńskiej, mała literówka:) ale wszyscy wiedzą o kogo chodzi
        • Gość: ona26 Re: Neurolog dziecięcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.11, 12:28
          Nie wiem czemu taka opinia na temat dr Widenskiej ;/ moze Pani poda jakies argumenty ?? , ja bylam i uwazam ze to bardzo lekarz , mysle ze wiecej zalezy od rehabilitacji i jak sami pracujemy z dzieckiem .
    • Gość: mama Madzi Re: Neurolog dziecięcy IP: *.xdsl.centertel.pl 25.10.11, 14:35
      Dziękuję za wpisy. Troszkę dały mi do myślenia te posty. To ja pozostanę przy CZDz. w Warszawie, natomiast z poradni neurologicznej w Płocku będę korzystała nadal w celach profilaktycznych. Dziecko musi mieć doraźną pomoc. Ja nie jestem w stanie pojechać do Warszawy w razie "godziny W". Szkoda, ze Płock jest taki ubogi w specjalistów :(
      Pozdrawiam ciepło. :)
      • Gość: iza Re: Neurolog dziecięcy IP: *.218.c69.petrotel.pl 25.10.11, 22:45
        ja chodzę z dzieckiem do dr.WIEDEŃSKIEJ i uważam że jest dobrym lekarzem wszystkie jej opinie i przypuszczenia okazały się trafne a odnośnie rehabilitantów płockich to nie słyszałam pochlebnych opinii no może tylko oprócz p.Musiał
        • Gość: Tata Re: Neurolog dziecięcy IP: 151.88.22.* 26.10.11, 13:32
          Bo chyba tylko panią Musiał znasz :D Jak dziecko bez większych problemów neurologicznych to może dr Wideńska wystarczy ale z poważniejszymi sprawami to raczej od razu do CZD albo dr Banaszek. Wpis mamuśki co poleca dr Banaszek, a raz była u Wideńskiej to chyba moja żona. Wideńska przyjmowała w zwykłym lekarskim pokoiku, gdzie stolik i kozetka. Kazała połozyc dziecko tylko w pieluszce na kozetkę, chwyciła dziecko za rączkę, nóżkę, światełkiem po oczach i to wszystko. Tylko się dopytała, czy dziecko jest rehabilitowane. Powiedzieliśmy, że tak, bo mielimy skierowanie na rehabilitację jeszcze ze szpitala ale panią dr nie interesowało jakie to ćwiczenia (vojta, czy bobaty). Żadnych zaleceń nie dostaliśmy! Natomiast wizyty u Banaszek wyglądały następująco: pokoik lekarski z dużym, wysokim stołem rehabilitacyjnym przed ścianą z lustrem. Dziecko musiało byc zupełnie rozebrane, bez pieluszki! Pani dr dokładnie oglądała dziecko obserwując w lustrze, brała na różne sposoby na ręce, równocześnie nam tłumacząć jak dziecko powinno się zachować w danym momencie (jak na jego wiek). Zwróciła nam uwagę jak z dzieckiem się obchodzić i dlaczego i co najważniejsze wypisała długą notatkę dla rehabilitantki z zaleceniami co ćwiczyć.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka