Dodaj do ulubionych

Wyprawka o zerówki

07.07.12, 20:35
Moja córcia będzie szła od września do zerówki do Szkoły Podstawowej nr 17. Chciałam się dowiedzieć czy wiecie już co jest potrzebne do wyprawki w innych szkołach bądź przedszkolach? W naszej jeszcze nie wiadomo a chciałabym powoli zacząć kupować potrzebne rzeczy. Bardzo proszę o odp i dziękuję
Obserwuj wątek
    • zebedi Re: Wyprawka do zerówki 07.07.12, 20:37
      Oczywiście miało być wyprawka do zerówki w temacie :)
      • Gość: Monika Re: Wyprawka do zerówki IP: *.252.c72.petrotel.pl 07.07.12, 21:18
        Warto zapytać się w sekretariacie, bo po co masz kupować rzeczy, które akurat twojemu dziecku nie będą potrzebne ? Na razie wystarczy jak kupisz książki, a przybory szkolne spokojnie zdążysz kupić we wrześniu :)
        • Gość: autor Re: Wyprawka do zerówki IP: *.dynamic.mm.pl 08.07.12, 10:04
          www.sp17.plocman.pl/wykaz1.htm
          a przybory we wrześniu
          • zebedi Re: Wyprawka do zerówki 08.07.12, 16:29
            Dziękuję ze odp ale tyle to i ja wiem. Chodzi mi o wyprawki w innych szkołach bądź przedszkolach. Pozdrawiam
            • Gość: Monika Re: Wyprawka do zerówki IP: *.204.c82.petrotel.pl 08.07.12, 20:41
              Każda placówka ma inne wymagania, więc radziłabym się tym nie kierować. Spokojnie poczekaj do września, a jeżeli nie dasz rady to potrzebne będą:
              kredki ołówkowe i świecowe - każda placówka podaje inną firmę
              nożyczki
              bloki zwykłe i pewnie kolorowe, rysunkowe i techniczne A4 i A5
              flamastry
              ołówek - każda nauczycielka prosi o inny
              gumka
              zeszyt lub zeszyty - tu też podają panie nauczycielki
              wycinanki
              klej - w tubce lub w sztyfcie - podają nauczycielki
              plastelina
              farby akwarele lub plakatowe - podają nauczycielki
              pędzelki - ilość i rodzaj podają panie nauczycielki
              może się też przydać bibuła, ale jeżeli chodzi o kolory to też podają panie nauczycielki
              teczki na gumkę - ilość podają panie nauczycielki
              pastele - nie w każdej placówce są potrzebne
              Pewnie wszystkiego nie wypisałam, bo tak jak już wyżej wspomniałam, każda placówka ma inne wymagania.
            • Gość: autor Re: Wyprawka do zerówki IP: *.dynamic.mm.pl 08.07.12, 20:45
              Nie sugeruj się innymi szkołami bo przepłacisz. To co potrzebne jest w innych szkołach, niekoniecznie tu też będzie. W szkołach dają listy potrzebnych rzeczy więc to tam szukaj odpowiedzi.
              A jeżeli już na pewno chcesz coś kupić to na pewno: blok A4 biały i z kolorowymi kartkami, blok A4 techniczny również biały i kolorowy, blok A3 biały i kolorowy oraz techniczny, wycinanki (u nas sprawdzają się samoprzylepne), kredki Bambino i ołówkowe (polecam firmy STABILO), farby, pędzel cienki i gruby, plastelina, klej w sztyfcie, mazaki, długopis, ołówek, gumka.
              To tyle co przyszło mi do głowy z rzeczy podstawowych
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka