Dodaj do ulubionych

Pytanie do właścicieli yorków itp piesków

29.10.12, 10:52
Czy ktoś musiał usuwać kły mleczne swojemu pupilowi? Niestety mój yorczek ma podwójne i czeka go zabieg. Wiem, że do niego usypia się pieska i chciałabym prosić o polecenie jakiegoś dobrego weterynarza w Płocku?? Może przechodziliście to ze swoimi psami- proszę o info!!
Ps. osoby nie zainteresowane tematem, lubiące tylko kąśliwe uwagi mogą sobie darować pisanie.
Obserwuj wątek
    • Gość: aska Re: Pytanie do właścicieli yorków itp piesków IP: *.plock.mm.pl 29.10.12, 13:32
      hej, ja co prawda nie mam psa, tylko koty, które miały usuwane zęby i zawsze i wszędzie polecam Łucję Grad z Brudzenia, jest to kawałek do dojazdu ale te kilkanaście km jest chyba warte by zwierzak był w dobrych rękach, u weta, który naprawdę kocha zwierzaki i ma naprawdę dobrze wyposażony gabinet w sprzęty, oddzielne pomieszczenia do konkretnych celów.
    • Gość: M. Re: Pytanie do właścicieli yorków itp piesków IP: *.class100.petrotel.pl 29.10.12, 15:58
      Polecam weterynarzy z Oskara na ul. Kobylińskiego - korzystam z ich usług już kilka lat. Ostatnio musiałam poddać swoją suczkę sterylizacji, operacja przebiegła pomyślnie, a zwierzak bardzo szybko doszedł do siebie (już po 8 godz. po wybudzeniu chciała na spacer), takie standardowe zabiegi nie są obciążone dużym ryzykiem i na ogół przebiegają bez komplikacji, godny polecenia jest również Chiron na ul. Otolińskiej.
      • Gość: aska Re: Pytanie do właścicieli yorków itp piesków IP: *.plock.mm.pl 29.10.12, 21:35
        tylko nie Chiron, nie badz smieszna, to firma a nie miejsce gdzie kochaja zwierzeta, tam kochaja tylko i wylacznie pieniazki.
        • Gość: M. Re: Pytanie do właścicieli yorków itp piesków IP: *.class100.petrotel.pl 31.10.12, 17:01
          Chiron jako jeden z nielicznych dysponuje specjalistycznym sprzętem (usg, rtg) i podejmuje się opieki nad zwierzętami egzotycznymi. Ostatnio opiekowali się moim kotem, ceny mają standardowe, a ich podejście do zwierzaka było życzliwe. Jak to bywa z lekarzami - co pacjent to inna opinia. Korzystam z ich usług okazjonalnie, ale jak na razie nie mam do nich zastrzeżeń.
          • Gość: aska Re: Pytanie do właścicieli yorków itp piesków IP: *.plock.mm.pl 31.10.12, 17:27
            USG i RTG posiadają też inne lecznice, bez przesady zatem. Ja ze swoimi zwierzętami odwiedziałam już chyba wszystkie lecznice i z czystym sumieniem polecam Panią Łucję z Brudzenia, która także posiada USG, RTG, robi badania krwi na miejscu. Uratowała mi zwierzaka, którego inni weterynarze chcieli uśpić.
      • Gość: -- do M IP: *.dynamic.mm.pl 30.10.12, 16:32
        wiem, że to nie na temat ale czy możesz napisać ile Cię kosztowała sterylizacja u Oskara i który wet operował suczkę??
        • Gość: M. Re: do M IP: *.class100.petrotel.pl 31.10.12, 16:45
          Sterylizację przeprowadzają we dwóch, cena zależy m.in. od wielkości suczki, do tego dochodzi zakup kołnierza albo ubranka pooperacyjnego (aby ochronić szwy) oraz opieki pooperacyjnej (na ogół trzy wizyty w celu podania antybiotyków i leków przeciwbólowych), tak więc w sumie wychodzi ok 400 - 450 zł, ale jeśli jesteś stałym klientem możesz liczyć na zniżki, ogólnie zabieg nie jest taki straszny jak niektórzy piszą, u mojej suczki po 2 tyg. praktycznie nie ma po nim śladu.
    • Gość: mery80 Re: Pytanie do właścicieli yorków itp piesków IP: *.227.c66.petrotel.pl 14.11.12, 14:29
      Ja mam yorka. Weterynarz powiedział ze jeżeli podwójne ząbki mu nie wypadną do 9 miesiąca to trzeba usunąć. Dzis moj york ma 1,5 roku i ani jednego podwójnego ząbka- same mu wypadły podczas zabaw, ale dopiero po 10 miesiącu życia. Natura sama pomoże ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka