Dodaj do ulubionych

In vitro Płock

IP: *.class100.petrotel.pl 14.05.13, 18:52
Cześć dziewczyny,
zauważyłam wątek dotyczący in vitro, nie chcę go zaśmiecać, pytaniami, jak, kto, gdzie, bo widzę że wymieniacie się już doświadczeniami po IVF, a mnie interesują inne szczegóły.

Nie powiem, że interesuje mnie koszt. Poza tym jacy lekarze przeprowadzają IVF, od jak dawna, jaką stymulację stosują, czy badania robią na miejscu czy odsyłają do laboratorium, czy to jest zwykłe in vitro czy ICSI i IMSI też robią itd.
Obserwuj wątek
    • Gość: fachowa Re: In vitro Płock IP: *.213-189-53-99.net.eco.atman.pl 14.05.13, 19:38
      Gość portalu: rokicia napisał(a):

> jaką stymulację stosują

łechtaczkową
      • Gość: rokicia Re: In vitro Płock IP: *.class100.petrotel.pl 14.05.13, 20:07
        jak nie masz nic do powiedzenia, to się nie wypowiadaj
        • Gość: :))) Re: In vitro Płock IP: 91.239.66.* 15.05.13, 11:35
          Gość portalu: rokicia napisał(a):

> jak nie masz nic do powiedzenia, to się nie wypowiadaj

przecież się nie wypowiedziała, a napisała... trochę pomyśl zanim walniesz kolejnego babola :))
          • Gość: rokicia Re: In vitro Płock IP: *.class100.petrotel.pl 15.05.13, 19:13
            > jak nie masz nic do powiedzenia, to się nie wypowiadaj

przecież się nie wypowiedziała, a napisała... trochę pomyśl zanim walniesz kolejnego babola :))

Wypowiadać można się ustnie lub pisemnie, ale żeby to wiedzieć, trzeba skończyć minimum podstawówkę :)
    • Gość: rokicia Re: In vitro Płock IP: *.class100.petrotel.pl 15.05.13, 19:14
      Moje pytania są aktualne i liczę na poważne potraktowanie tego tematu.
    • Gość: ona Re: In vitro Płock IP: *.netpoint.pl 16.05.13, 22:12
      Hej! Ja miałam długi protokół, najpierw wyciszenie anty, potem zastrzyk na zahamowanie pracy jajników i po 2 tyg. stymulacja. Nie mają własnego laboratorium, więc wyniki robisz gdzie chcesz, ale zalecam robić w szpitalnym w Płocku, bo kiedy robiłam u siebie w powiatowym małym szpitalu to przy badaniu estradiolu zabrakło skali :). In vitro robią od kilku miesięcy, ale naprawdę robią to profesjonalnie, przynajmniej takie miałam odczucia :). Zapłodnienie polega na wprowadzeniu plemnika do komórki. Jeśli chodzi o koszt to punkcja transfer i mrożenie 5500, i do tego stymulacja ok 2 tyś, dodatkowo koszt badań krwi, podglądów, w sumie wyjdzie ok 10 tyś.
    • Gość: baba Re: In vitro Płock IP: *.centertel.pl 16.05.13, 23:27
      szczerze to bałabym się eksperymentów Hawryluka i spółki na mnie. jeśli chcesz podejść do ivf to wybierz klinikę z prawdziwego zdarzenia. np. novum. pozdrawiam
      • mik_a78 Re: In vitro Płock 17.05.13, 21:36
        Witam! odnoszę się do ostatniego wpisu Pani "baba". Widzę, że ma Pani jakiś problem i pisząc o eksperymentowaniu to Pani go nie rozwiąże. Oczywiście każdy ma prawo do własnego zdania, lecz trzeba mieć ku temu jakieś powody. Ja Jestem doskonałym przykładem na to, że ta klinika i pracujący tam lekarze, jak i cały pozostały personel, nie eksperymentują na ludziach. 24.03.2013 miałam w Gravidzie punkcję, a po trzech dniach transfer. Jestem w ciąży i nie uważam, że jest to wynikiem jakiegoś eksperymentu dr Hawryluka i jego spółki. Zresztą określenie "spółki" już samo Panią "reprezentuje". I nie Jestem jedyną ich pacjentką, będącą w ciąży z in vitro właśnie dzięki tym ludziom, którzy nie tylko podchodzą do tego co robią bardzo profesjonalnie, ale są przede wszystkim dla pacjentek, o każdej porze dnia. Zatem rada na przyszłość, używając pewnych określeń trzeba zawsze użyć i odpowiednich argumentów. Wybrała Pani Novum, dobrze, Miło że się Pani z tym z Nami podzieliła. Życzę zatem powodzenia!!! Pozdrawiam
        • Gość: baba Re: In vitro Płock IP: *.centertel.pl 17.05.13, 23:12
          nie mam problemu droga Pani!
          gratuluję ciąży, ale o tym czy miała Pani do czynienia z profesjonalistami porozmawiamy za jakiś czas, bo sama ciąża to za mało, żeby to stwierdzić. Określenie "eksperyment" wziął się z tego, że Gravida ma niewielkie doświadczenie i proszę mi wierzyć słabe zaplecze do tego aby stać się kliniką leczącą niepłodność z prawdziwego zdarzenia. A pierwsze pacjentki są trochę królikami doświadczalnymi, czy to się Pani podoba czy nie. Na kimś muszą się uczyć i wypadło na Panią.
          Dziwię się, że ktoś decyduje się na leczenie w Gravidzie mając możliwość wybrania doświadczonych, profesjonalnych klinik, mających na swym koncie dziesiątki tysięcy ciąż. Jedyny powód jaki przychodzi mi do głowy to wygoda - bo na miejscu, niższa cena albo ignorancja wybierającego.
          O merytorycznych argumentach mogę porozmawiać poza forum, bo to nie miejsce do tego.
          A co do tego, co mnie reprezentuje, to proszę zbyt pochopnie nie oceniać, bo może się Pani pomylić, tak samo jak w przypadku oceny fachowości Gravidy.
          pozdrawiam
          • mik_a78 Re: In vitro Płock 18.05.13, 15:30
            Witam! Ja nadal trzymam się tego co napisałam, że jednak ma Pani jakiś problem i chyba cel w tym co Pani pisze. Nie życzę Sobie żeby używała Pani do Mojej osoby określenia "królik doświadczalny" i myślę, że inne pacjentki również by tego Sobie nie życzyły.
            Nie mam zamiaru dyskutować z Panią na temat profesjonalizmu i doświadczenia, bo myli Pani pojęcia. Ale to już szczegół.
            I jeszcze jedno, to forum dotyczy innego tematu, zatem "reklamę" proszę robić gdzie indziej, bo odbiega Pani bardzo od głównego wątku.
            Pozdrawiam!
            • Gość: rokicia Re: In vitro Płock IP: *.129.c87.petrotel.pl 18.05.13, 21:54
              Jakiś kłótliwy jest ten wątek :(

Określenie królik doświadczalny jest nie na miejscu.

Ktoś musi być pierwszy, ale to nie znaczy, że się na tym kimś eksperymentuje. Dopuszczenie danego ośrodka do wykonywania nowych usług poprzedzone jest szkoleniami i praktyką. Poza tym bez sprzętu Gravida nie mogłaby się tego podjąć. No i zdaje się że jakiś certyfikat też musi uzyskać.

Natomiast za skuteczność in vitro nie odpowiada lekarz, klinika tylko my. Jeśli nasz organizm nie zareaguje na leki, jeśli nasze zarodki będą się wolno rozwijać, jeśli nie dojdzie do ich implantacji, to nie będzie wina lekarza!!! Na tym etapie rządzi genetyka, rządzi nasz organizm i nie wiele jesteśmy tu w stanie wskórać.

Ja przeszłam 2 pełne programy in vitro, jedne program przerwałam w czasie stymulacji. Nie winię lekarza, nie winię też kliniki. Wyniki badań moje i mojego m wskazują jednoznacznie, że nasze szanse na dziecko są minimalne, ale to nie znaczy że zerowe. Po prostu trzeba walczyć.

Widzę że koszty są porównywalne z innymi polskimi klinikami. Napisz mi jeszcze proszę, czy robią tylko standardowe in vitro, czy ICSI i IMSI też przeprowadzają?
              • Gość: hhh Re: In vitro Płock IP: *.centertel.pl 18.05.13, 23:18
                skoro za skuteczność leczenia nie odpowiada lekarz ani klinika to idź kretynko do weterynarza, żeby zapłodnił cię jak kobyłę!!!!!!!!!!!!!!!! byle felczer ci pomoże!!!!!!!!!!
                • Gość: baba Re: In vitro Płock IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.13, 13:10
                  skoro za skóteczność leczenia nie odpowiada lekarż ani klinika to idź kretynko
                  > do weterynarza, żeby zapłodnił cię jak krowę!!!!!!!!!!!!!!!! byle felczer cipo może!!!!!!!!!!
            • Gość: baba Re: In vitro Płock IP: *.centertel.pl 18.05.13, 23:07
              no właśnie widzę, że się Pani uparła, co do mojego problemu, ale ciężarnej wiele się wybacza ;) jeszcze raz powtarzam, że nie mam problemu.
              Wybierając klinikę, która dopiero raczkuje w dziedzinie ivf musi mieć Pani świadomość, że lekarze uczą się na Pani Tak więc jest Pani w jakimś sensie królikiem doświadczalnym. Nie twierdzę, że lekarze z Gravidy nie mają wiedzy teoretycznej, uważam, że brakuje im doświadczenia. Za jakiś czas pogadamy o profesjonalizmie Gravidy - wtedy będzie wiadomo jaki odsetek ciąż uzyskują, jaki odsetek ciąż mają z zamrożonych zarodków itd.
        • Gość: baba Re: In vitro Płock IP: *.019.c64.petrotel.pl 18.05.13, 23:56
          Paniusiu masz w głowie zamrożone zarodki
          • Gość: rokicia Re: In vitro Płock IP: *.129.c87.petrotel.pl 19.05.13, 12:13
            do hhh lub baba - bo IP to samo :)

Widzę, że pojęcia o leczeniu metodą zapłodnienia pozaustrojowego to ty zbytniego nie masz, dlatego nie będę się już rozpisywać na ten temat.
            • mik_a78 Re: In vitro Płock 19.05.13, 12:55
              właśnie ja też zauważyłam, że hhh lub baba to to samo, to jest profesjonalizm :) dzięki rokicia za wsparcie :* Buziaki
              • Gość: baba Re: In vitro Płock IP: *.019.c64.petrotel.pl 19.05.13, 18:32
                baba może być nie jedna
    • Gość: krowa Postepowa IP: *.040.c94.petrotel.pl 02.06.13, 19:31
      Każdy rolnik postępowy sam zapładnia swoje krowy. Każda krowa postępowa rolnikowi dać gotowa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka