bawik 10.12.06, 12:34 cześć dziewczyny. Mój 5-miesięczny maluch zaczyna etap ząbkowania i jest strasznie marudny, ma gorączkę. Macie może sprawdzone sposoby na takiego maluszka? Może jakiś dobry żel? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ithilhin Re: ząbkowanie 10.12.06, 13:12 zele moim zdaniem sa wszystkie takie same ale ulge przynosza jakas na pewno. ja na nco dawalam srodek przeciwbolowy dla dzieci jesli maly byl bardzo marudny. sa tez komeopatyczne czopki uspojace - ale to nie na wszystkie dzieci dziala. najlepiej skonsultuj ze swoim pediatra jak postepowac :-) Odpowiedz Link Zgłoś
lubesia Re: ząbkowanie 10.12.06, 14:21 moj mały zawsze ciężko przechodził ząbkowanie z biegunkami i wysoką temperaturą no i oczywiście marudzenie. zawsze stosowałam calgel przynosi minimalną ulgę a jak to nie pomagało to czopki z paracetamolem ale jak miał wysoką temperaturę powyżej 38C.Gryzaki chlodzone u mnie nie sprawdziły sie ale ty mozesz spróbować. życze dużo zdrówka i pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
dagu75 Re: ząbkowanie 10.12.06, 21:34 u mnie lepszy był dentinox i rano i wieczorem ibum lub nurofen dla dzieci. Lekarka powiedziała, żeby lepiej podać, bo po co ma się tak strasznie męczyć. A na pupę kontrola co chwilę i alantan plus, bo miał takie biegunki, że opupa się odparzała do krwi. Odpowiedz Link Zgłoś