jjj7 30.10.04, 00:17 Czy ktos wie cos wiecej o wypadkach na dzisiejszej Masie? Slyszalem tylko, ze potracil kogos samochod pod Smykiem... To prawda? Czy to powazne? Kiedy pierwszy raz jechalismy Alejami w peleton wepchnely sie samochody... Link Zgłoś Obserwuj wątek
anaiss86 Re: 29.10 - Wypadki 30.10.04, 09:31 taaa byly jakies wypadki,nie wiem co konkretnie sie stalo,nie podobalo mi sie zachowanie policji gdy poprosilismy z kumplem o zatrzymanie masy,bo w miejscu gdzie byl wypadek masa stanela,a czesc byla juz daleko-tak,ze masa sie strasznie rozeszla na co policjant:,,jaki wypadek nie gadaj pani i jedz dalej"fajna reakcja nie?lekcewazenie ludzi.gratuluje poprostu. Link Zgłoś
kazza Re: 29.10 - Wypadki 30.10.04, 15:23 Z tego co mi wiadomo nic poważnego na tej masie się nie stało. Niektóre upadki mogły jedynie wyglądać groźnie ale nikomu nic poważnego się nie stało. Widziałam tylko 1 dziewczynę,której coś było, ale powiedziała że poprostu stłukła sobie kolano i potrzebuje chwili odpoczynku. A co do policji - każdy popełnia błędy, w końcu to tylko ludzie. Osobiście tego nie widziałam ale moje doświadczenia z policja na tej masie są raczej pozytywne:) Pozdrawiam KaZa Link Zgłoś
yuurei Re: 29.10 - Wypadki 30.10.04, 17:26 Chyba nic poważnego pod Smykiem się nie stało. Widziałem gościa co sprawdzał koło i kolesia w samochodzie, który wyszedł z auta i się przyglądał. Ale piany żadnej nie było więc przypuszczam, że delikatnie go stuknął (nie widziałem czyja wina). Natomiast dokładnie w tym miejscu ciekawie zachowywał się delikwent w terenówce (chyba VW). Włączył klakson i tak stał. Stałem tam z 5 minut a on trąbi. W końcu zaczał przepychać się siłowo chyba do tego stopnia, że zaczął najeżdzać na jednego z rowerzystów. Ogólnie pod Smykiem zapanował jakiś taki chaos :/ Link Zgłoś
beno1 Re: 29.10 - Wypadki 30.10.04, 23:30 > Ogólnie pod Smykiem zapanował jakiś taki chaos :/ Na każdej masie jest jeden młotek za kierownicą samochodu, który jedzie w peletonie zamiast odczekać swoje (czasowo i tak wyjdzie mu na to samo), oraz jeden młotek rowerzysta, który musi mu coś udowodnić za pomocą zósemkowania swojego koła. Widziałem już kilka takich przypadków i za każdym razem obwiniałbym obie strony. Jeśli już trzeba walczyć z takim blachosmrodem (a w sumie trzeba jak najbardziej), to zwyczajnie zatrzymując rower przed nim, a nie popisując się akrobacjami jeżdżąc tuż przed jego maską. Beno Beno Link Zgłoś
roweroraffi Re: 29.10 - Wypadki 31.10.04, 13:23 Święta racja... czasem wystarczy powiedzieć po prostu gościowi na spokojnie, by skręcił tu i tam objechał to będzie miał szybciej jak się śpieszy, bo przez 2000m peletonu i tak nie da rady się przedostać. Zazwyczaj pomaga, a kierowca jest happy, że ktoś Mu pomógł jeszcze ;-) Tylko to wymaga odwagi dużo większej niż paradowanie przed maską auta. Link Zgłoś
rewor1 Re: 29.10 - Wypadki 01.11.04, 13:54 tylko konsekwencja nas uchroni przed "świrami, co spieszą się powoli" i wytrzymać nie mogą, jak masa to masa nie wpuszczajmy ich między nas. Patrole są potrzebne lub liderzy masy, którzy klamrują całość. Rewor1@gazeta.pl Link Zgłoś