Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

29.10 - Wypadki

30.10.04, 00:17
    Czy ktos wie cos wiecej o wypadkach na dzisiejszej Masie?
    Slyszalem tylko, ze potracil kogos samochod pod Smykiem... To prawda? Czy to
    powazne? Kiedy pierwszy raz jechalismy Alejami w peleton wepchnely sie
    samochody...
    Obserwuj wątek
      • anaiss86 Re: 29.10 - Wypadki 30.10.04, 09:31
        taaa byly jakies wypadki,nie wiem co konkretnie sie stalo,nie podobalo mi sie
        zachowanie policji gdy poprosilismy z kumplem o zatrzymanie masy,bo w miejscu
        gdzie byl wypadek masa stanela,a czesc byla juz daleko-tak,ze masa sie
        strasznie rozeszla na co policjant:,,jaki wypadek nie gadaj pani i jedz
        dalej"fajna reakcja nie?lekcewazenie ludzi.gratuluje poprostu.
        • kazza Re: 29.10 - Wypadki 30.10.04, 15:23
          Z tego co mi wiadomo nic poważnego na tej masie się nie stało. Niektóre upadki
          mogły jedynie wyglądać groźnie ale nikomu nic poważnego się nie stało.
          Widziałam tylko 1 dziewczynę,której coś było, ale powiedziała że poprostu
          stłukła sobie kolano i potrzebuje chwili odpoczynku.
          A co do policji - każdy popełnia błędy, w końcu to tylko ludzie.
          Osobiście tego nie widziałam ale moje doświadczenia z policja na tej masie są
          raczej pozytywne:)
          Pozdrawiam KaZa
      • yuurei Re: 29.10 - Wypadki 30.10.04, 17:26
        Chyba nic poważnego pod Smykiem się nie stało. Widziałem gościa co sprawdzał
        koło i kolesia w samochodzie, który wyszedł z auta i się przyglądał. Ale piany
        żadnej nie było więc przypuszczam, że delikatnie go stuknął (nie widziałem czyja
        wina). Natomiast dokładnie w tym miejscu ciekawie zachowywał się delikwent w
        terenówce (chyba VW). Włączył klakson i tak stał. Stałem tam z 5 minut a on
        trąbi. W końcu zaczał przepychać się siłowo chyba do tego stopnia, że zaczął
        najeżdzać na jednego z rowerzystów.
        Ogólnie pod Smykiem zapanował jakiś taki chaos :/
        • beno1 Re: 29.10 - Wypadki 30.10.04, 23:30
          > Ogólnie pod Smykiem zapanował jakiś taki chaos :/

Na każdej masie jest jeden młotek za kierownicą samochodu, który jedzie w
          peletonie zamiast odczekać swoje (czasowo i tak wyjdzie mu na to samo), oraz
          jeden młotek rowerzysta, który musi mu coś udowodnić za pomocą zósemkowania
          swojego koła. Widziałem już kilka takich przypadków i za każdym razem
          obwiniałbym obie strony. Jeśli już trzeba walczyć z takim blachosmrodem (a w
          sumie trzeba jak najbardziej), to zwyczajnie zatrzymując rower przed nim, a nie
          popisując się akrobacjami jeżdżąc tuż przed jego maską.

Beno
          Beno
          • roweroraffi Re: 29.10 - Wypadki 31.10.04, 13:23
            Święta racja... czasem wystarczy powiedzieć po prostu gościowi na spokojnie, by
            skręcił tu i tam objechał to będzie miał szybciej jak się śpieszy, bo przez
            2000m peletonu i tak nie da rady się przedostać. Zazwyczaj pomaga, a kierowca
            jest happy, że ktoś Mu pomógł jeszcze ;-) Tylko to wymaga odwagi dużo większej
            niż paradowanie przed maską auta.
            • rewor1 Re: 29.10 - Wypadki 01.11.04, 13:54
              tylko konsekwencja nas uchroni przed "świrami, co spieszą się powoli" i
              wytrzymać nie mogą, jak masa to masa nie wpuszczajmy ich między nas. Patrole są
              potrzebne lub liderzy masy, którzy klamrują całość.
              Rewor1@gazeta.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka