poccnr 17.03.08, 12:50 czy wszyscy ją macie? Kurde bo ja szczerze mówiąc-nie :-/ Jaka jest cena wyrobienia owej karty? Czy warto ją zdawać mając 24 lata i doświadczenie w jeżdżeniu? Pozdr. Link Zgłoś Obserwuj wątek
tiresias Re: Karta rowerowa-pyt 17.03.08, 14:02 kurde, nie mam.nigdy nie miałem. ale na dobrą sprawę to prawa jazdy też nie mam. więc co mi moga zrobić za brak karty rowerowej? zabrać prawo jazdy? w ten sposób wygrałem z systemem:) Link Zgłoś
turbomini Re: Karta rowerowa-pyt 17.03.08, 14:28 W czwartej klasie podstawówki zdawałam, zdałam, ale nigdy nie odebrałam, bo kolejki były straszliwe. Prawa jazdy również nie mam. W zasadzie jeżdżę po ulicach bezprawnie :). Gdyby jednak jakiś policjant zapytał mnie o ową kartę, chyba spadałabym z wrażenia z roweru :). Link Zgłoś
Gość: Sławek Rz. Re: Karta rowerowa-pyt IP: *.zeo.pl 17.03.08, 14:49 Osobo pełnoletnia do jazdy rowerem po drogach publicznych nie potrzebuje karty rowerowej (ani żadnego prawa jazdy). Karta rowerowa wymagana jest od nieletnich jadących bez opieki dorosłego. Link Zgłoś
shp80 Re: Karta rowerowa-pyt 25.03.08, 19:53 poccnr napisała: > aaa to wielkie "UFF" > :D > thx :) Mimo wszystko znajomość przepisów jest przydatna, chociażby po to, żeby kierowca nie próbował ci wmówić, że zielone to tak naprawdę niebieskie :) www.kodeksdrogowy.com.pl/ Link Zgłoś
Gość: pietrobus Re: Karta rowerowa-pyt IP: *.chello.pl 13.04.08, 23:47 Nie czytałem do końca, bo aż oczom nie wierzę. Jak ktoś ma skończone 18 lat wystarczy na rower dowód. Trzeba mieć go przy sobie. Żadna karta nie jest potrzebna. Link Zgłoś