Dodaj do ulubionych

Seriale...seriale

24.10.09, 18:25
Szykuje nam sie nowy serial-pastisz "Mody na sukces".Jak zrobią to
inteligentnie to moze być zabawne - tylko ze to nie takie proste...
www.dziennik.pl/kultura/telewizja/article433098/Magdalena_Stuzynska_ogladalismy_Mode_na_sukces.html
Obserwuj wątek
    • pia.ed Re: Seriale...seriale 24.10.09, 19:30
      theboldandthebeautiful.com/
      www.cbs.com/daytime/the_bold_and_the_beautiful/recaps/

Oj, moj ulubiony serial ... smile
      • jagoda491 Re: Seriale...seriale 25.10.09, 12:37
        Moim zdaniem seriale z lekka ogłupiają,zwłaszcza tasiemce. Ale w sumie dla mnie
        to pryszcz, gdyż tv nie oglądam praktycznie wcale.
        • pia.ed Re: Seriale...seriale 25.10.09, 13:53
          Ogladam tylko ten jeden serial od ponad 20 lat,
          dzieki temu mam temat do dyskusji z moimi kolezankami ...
          Za kazdym razem jak rozmawiamy, to uzalamy sie jaki ten serial jest
          idiotyczny,
          i nastepnego dnia oczywiscie patrzymy dalej wink
          • iryska2604 Re: Seriale...seriale 25.10.09, 14:25
            Moja starsza siostra tak namiętnie to ogląda.Dla mnie to jest cos nie do
            strawienia i szkoda mi czasu.
            • tamaryszek44 Re: Seriale...seriale 26.10.09, 21:52
              Ja oglądam kilka seriali- Na dobre i na złe- Klan- Czas honoru- Londyńczycy. Ni i wkręcam się w Dom nad rozlewiskiem.
              • 52ania Re: Seriale...seriale 26.10.09, 22:23
                Co to za serial"Moda na sukces".Jeszcze nigdy nie oglądałam.Chyba
                nie mam tego kanału na którym można go obejrzeć.Ja oglądałam
                kiedyś "M jak miłość".Teraz oglądam"Dom nad rozlewiskiem".Słaby, ale
                czytałam książkę i wciąż konfrontuję.Jakoś mnie to wciąga.Wkurzam
                się na Brodzik bo to nie ta postać ale jestem bezsilna.
                • iryska2604 Re: Seriale...seriale 27.10.09, 16:08
                  Aniu -tą nieszczęsną "Modę na sukces" nadają na 1 -ce.Zerknęłam z ciekawosci
                  na tą parodię-zenujące,nie da sie oglądac.
                  • 52ania Re: Seriale...seriale 27.10.09, 20:51
                    Ja mam jedynkę ale jeszcze nie natrafiłam na taki serial.Muszę
                    sprawdzić godzinę,być może ja w tym czasie nie oglądam telewizji.
                  • pia.ed Re: Seriale...seriale 27.10.09, 22:51
                    iryska2604 napisała:
                    tą nieszczęsną "Modę na sukces" nadają na 1 -ce

To moze zerkniesz jeszcze raz, i napiszesz co sie dzieje w
                    nadawanych w Polsce odcinkach?
                    Bo w Dania i Szwecja jest tylko pare miesiecy za Stanami
                    Zjednoczonymi,
                    ogladam wlasnie odcinki z poczatku lipca 2009 roku.
                    • dede43 Re: Seriale...seriale 28.10.09, 06:37
                      Jak jeszcze oglądałam z przerwami Modę, byliśmy 5 lat za USA. Teraz
                      zupełnie nie wiem, ale podobno "idzie" po 2 odcinki.
                      • pia.ed Re: Seriale...seriale 28.10.09, 15:59
                        Tak, kiedys Polska byla bardzo daleko za USA, ale chyba zawsze
                        byly dwa odcinki?
                        Nadawali nawet w sobote ... Kilka lat temu przeskoczono dwa lata
                        , i w ten sposob polskie transmisje sie przyspieszyly.

W Szwecji ostatnie lata nadawano po dwa odcinki, zeby nadrobic
                        wczesniejsze
                        przerwy letnie (2-3 miesiace), i inne dlugie przewwy.

Od stycznia zaczeto nadawac po jednym odcinku, bo inaczej
                        Szwecja przescignelaby w emisji USA wink
                        • iryska2604 Re: Seriale...seriale 28.10.09, 18:11
                          Ojej,a co sie tam moze dziac?Ridge znów sie oświadczył Brooke ale cos tam nie
                          wychodzi bo Nick miesza a Taylor przeżywa,upiła sie z Nickiem w jakims barze i
                          wyladowała chyba w łozku z Nickiem.Wiecej nie wiem.Aha i jakas Felicja
                          umarła.Jedna rzecz mnie tylko zastanawia-oni tam wszyscy wycieraja sobie gebę
                          rodziną,wszystko dla dobra rodziny a "mieszają "sie w tej rodzinie rowno.Ta
                          Brooke to ma chyba dzieci z wszystkimi po kolei,nawet z własnym zięciem.A
                          często nie wiedzą z kim i dopiero trzeba testy robic.No i nie za stara ona na
                          dzieci?Najlepsza była Sally -wyglądała jak stara purchawka.Nie na moje nerwy!
                          • pia.ed Re: Seriale...seriale 28.10.09, 19:58
                            Felicja Forrester "umarla? To juz wiem co nadaja.

Dziś u mnie jedna z pan po raz czwarty wziela ślub,
                            i nie byla to wcale Brooke wink
                            • anoagata Re: Seriale...seriale 28.10.09, 21:08
                              Irysko,recenzje dałaś super,fajnie mi się to czytało i własnie każdy z każdym i
                              zostaje wszystko w rodzinie.I ja to oglądam namiętnie.
                              • pia.ed Re: Seriale...seriale 28.10.09, 21:29
                                Aby zmniejszyc ilosc malzenstw Brooke wymyslono nawet jeden
                                NIEWAZNY slub,
                                juz nie mowiac o tych przerwanych przed oltarzem,
                                choc w tym przypadku nie jestem pewna czy to byla Brooke,
                                czy to Brooke przerwala komus ...
                                • alagas Re: Seriale...seriale 30.10.09, 09:47
                                  Hahaha, a najlepsze to jest to, co opowiadał kiedyś Raczek. Kiedy był jeszcze
                                  dyrektorem programowym jedynki, czy dwójki, był na targach telewizyjnych, na
                                  których kupuje się różne programy i filmy na najbliższy sezon. I wtedy właśnie
                                  przebojem była "Moda na sukces" i wszystkie telewizje to kupowały.Raczek uznał,
                                  że to straszna chała i zamiast tego kupił "Ulicę sezamkową". A wszyscy mu
                                  mówili: i tak to w końcu kupicie! No i mieli rację smile)))
                                  • iryska2604 Re: Seriale...seriale 30.10.09, 16:01
                                    A ten serial to sie kiedyś skończy? Bo jak sie zaczął to ja jeszcze nie
                                    myslałam o emeryturze.
                                    • jagoda491 Re: Seriale...seriale 30.10.09, 19:26
                                      A ja nie myślałam,że zrezygnuję z oglądania tv.
                                    • baska123 Re: Seriale...seriale 31.10.09, 00:53
                                      Znalazłam informacje na temat tego wątku.
                                      Boicie się, że mój ulubiony serial nigdy się nie skończy? Bójcie
                                      się dalej, bo takie cuda w historii telewizji są jak najbardziej
                                      możliwe. Dowodem na to serial noszący tytuł "Guiding Light" i
                                      dotychczas wyemitowano 15 626 odcinków (przeszło 1800 z radiowymi).
                                      Jak widzicie,"Moda na sukces" ze swoimi marnymi 5 512(wprzybliżeniu)
                                      odcinkami to tzw. "małe piwo".
                                      A historia "Guiding Light" sięga roku 1937. Można niemal powiedzieć,
                                      że serial jest tak stary, jak telewizja".
                                      Z "Mody na sukces" możecie mnie przepytać - jestem na bieżąco,
                                      latem miałam przerwę ale już wiem co i jak.
                                      Niby taki "cienki" ten tasiemiec?
                                      Ilość wpisów świadczy o Waszej ciekawości i zainteresowaniu losem
                                      Foresterów. Felicja póki co nie umarła (cud jakiś).
                                      Pozdrowienia dla oglądajacych MNS i tych co krępują się do tego
                                      przyznać.
                                    • pia.ed Re: Seriale...seriale 31.10.09, 04:39
                                      "Moda na sukces" ma juz 21 czy 22 lata, rodzina Forrester jest dalej
                                      w komplecie ...
                                      Nie wiem ktory to odcinek, bo u nas nie podaja numerow odcinkow.
                                      Na amerykanskiej stronce B&B jest tylko data emisji w Stanach.
                                      Przypuszczam, ze niedlugo powinno byc nagranych 6 000 odcinkow,
                                      no i co tydzien powstaja nowe smile

Aby aktorzy mogli wypoczac, to nagrywa sie sceny tylko z pewna
                                      grupa ...
                                      Jesli ktos chce wziac dluzszy urlop,
                                      to wysyla go sie do Paryza(!),
                                      gdzie dom mody Forresterow ma swoja europejska filie.
                                      Mlodziez wyjezdza do Europy na studia ...

A jesli aktor chce jezcze dluzszego urlopu, to go sie po prostu
                                      umierca
                                      ,
                                      a potem znow przywraca do zycia.
                                      • dede43 Re: Seriale...seriale 31.10.09, 07:17
                                        Zajrzałam z ciekawości do programu - emituje się u nas teraz odcinki około 4500.
                                        • anoagata Re: Seriale...seriale 31.10.09, 09:12
                                          No ale aktorka którą gra Sali umarła naprawdę i już bardzo dawno a kiedy w
                                          filmie umrze??.Pozdrawiam.
                                          • pia.ed Re: Seriale...seriale 31.10.09, 13:04
                                            Tak, Sally umarla w styczniu, tylko nie pamietam czy w tym, czy
                                            zeszlym roku,
                                            no ale ona byla najstarsza z wykonawczyn rol tytulowych, no i nie
                                            wystepowala od samego poczatku, tak jak rodzina Forrester i rodzina
                                            Logan.

Sally niedlugo przed smiercia pokazywano na wozku, na ktorym
                                            wjezdzala nawet na scene w czasie pokazu mody.
                                            Potem przeszla na zasluzona emeryturei "wyjechala" do Wloch.
                                            Obecnie "przebywa" na Wyspach Kanaryjskich, skad przyslala widokowke.
                                            • iryska2604 Re: Seriale...seriale 31.10.09, 16:01
                                              Rzadko oglądam ale od czasu do czasu zerknę i strasznie mi sie podoba ze tam
                                              bez przerwy ktos zmartwychwstaje!!!Cos jak "zabili go i uciekł".Kiedys moja
                                              starsza siostra miała awarię i nie miala swiatła wiec zadzwoniła do mnie,kazała
                                              mi obejrzeć i potem jej opowiedziec!.
                                              • pia.ed Re: Seriale...seriale 31.10.09, 16:36
                                                Wierz mi, ta seria naprawde wciaga!
                                                Choc oczywiscie niektore odcinki sa nudne jak flaki z olejem,
                                                chocby sceny z Brooke i Ridge ktore po gadce-szmatce,
                                                zawsze
                                                oncza sie w lozku, gdzie Rigdge w identyczny sposob kladzie
                                                sie
                                                gorna czescia ciala na Brooke, a reszta pozostaje do wyobrazni
                                                widzow ...

W tym tygodniu Ridge mial cos bardzo waznego do powiedzenia Brooke,
                                                i stale kiedy zaczynal, to podchodzila jaks osoba i mu przerywala.
                                                W ten sposob rozmowa ktora mogla byc zakonczona po kilku zdaniach,
                                                za kazdym razem zaczynala sie od nowa, co sprawilo, ze dopiero po
                                                pieciu odcinkach Ridge wyjakal o co mu chodzilo ...
                                                Teraz zostaje nastepny tydzien na reakcje Brooke ... wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka