12.11.10, 22:51
Jestem dziadkiem. I to podwójnym. Mam wiek emerytalny. Urzędowy. Stało się to tak nagle, że zgłupiałem. I co o tym myślę. Mam to w dupie! Jeżdżę motocyklem do poźnej jesieni. Później na łyżwach. Uwielbiam dowcipy, śpiew i taniec. Ulubiony zespół muzyczny Queen , Abba ,piosenkarz E.Presley , piosenkarka J.Joplin. O kobitkach tylko mogę pogadać, bo dama domowego ogniska pilnuje. Na wiosnę kupuję "ścigacza". Wesołe jest życie staruszka!
Obserwuj wątek
    • voxave Re: Dziadek 13.11.10, 02:48
      witaj w naszym gronie widze że dziadowstwo cie nie przeraża,co wiecej masz takie same zainteresowania jak ja uważaj tylko na pojazdy mechaniczne obyś jak najdłużej z nami pobył pozdrowienia
      • aga-kosa Re: Dziadek 13.11.10, 08:59
        Dziadku, nadal jestes chłopakiem swojej dziewczyny / rycerzem swojej damy i to jej zasługa, że jesteś jaki jesteś. Ładnie to określiłeś, że zostałeś dziadkiem.To miłe. Nie pozwalaj sobie na to byś został dziadziusiem, bo dziadziuś mi się kojarzy z ramolem. Naszym wnukom każemy mówić dziadek i babcia.W Wielkopolsce jeszcze do niedawna dorośli ludzie o swoich babciach mówili babusia. Miłe to i ciepłe... Ucałuj rycerzu swoja damę od nas. aga
        • jagoda491 Re: Dziadek 13.11.10, 11:18
          Witaj ,Dziadku ,w gronie zawsze młodych babć.
          • znj2 Re: Dziadek 13.11.10, 11:54
            Cześć dziewczyny i chłopaki. Mam nadzieję, że wątki na tym forum nie będą o skrzypieniu w stawach, tylko raczej o radosnej sferze życia? Mam duszę 30 latka i obce jest mi stękanie!
            • xy.5 Re: Dziadek 13.11.10, 12:41
              Tak trzymaj!
              • pragata Re: Dziadek 13.11.10, 14:56
                ...no,nareszcie ktoś z młoda duszą i jak czytam także ciałem.Witaj i pozostań taki i z nami jak długo zechcesz!......
                • znj2 Re: Dziadek 14.11.10, 14:44
                  Dziś jest tak pięknie, że odpaliłem Hondę i dałem ognia! Nie ma to jak szum wiatru i warkot silnika! Pozdrawiam wszystkich jeżdżących na jednośladach.
                  • voxave Re: Dziadek 14.11.10, 16:09
                    co za zarazliwa radość życia
                  • iryska2604 Re: Dziadek 14.11.10, 16:19
                    Witam was,dziadkowie serdecznie w naszym gronie - mam nadzieje ze zagoscicie na dłuzej.Z nas tez takie babcie co to czasem "kiełbie we lbie a w sercu ciagle maj".Szronu tez trudno sie doszukac. Nawet muzyczne upodobania mamy prawie ,prawie...

https://i55.tinypic.com/5p1irr.gif
                    • pragata Re: Dziadek 14.11.10, 18:22
                      ...ja bez Hondy za to kijki w garście aparat na szyję i do lasu i na pola....Wróciłam z językiem na brodzie.Warto było,zawsze warto być z przyrodą dłużej....
    • znj2 Re: Dziadek 14.11.10, 18:40
      Gratuluję! Nie ma to jak ruch! Na powietrzu też!
      • znj2 Re: Dziadek 14.11.10, 23:08
        Nagrywam najfajniejsze utwory ABBY. Cholera, trafiłem na My Love, My Life. Słucham z rozdziawioną gębą! I wspomnienia! Ach!!! Kto, do jasnej cholery, wymyślił czas! I po co?
        • voxave Re: Dziadek 15.11.10, 06:20
          uważaj j23 bo sie wszystkie dziewczyny na tym forum w tobie zakochaja i dostaniesz baty od małżonki hihihi
          • anka125 Re: Dziadek 15.11.10, 09:05
            Ja realnie babcią jeszcze nie jestem.Syn nie spieszy się do żeniaczki.
            Ale wiekowo - tak.Jestem emerytką.
            I co z tego?
            Biegam trzy razy w tygodniu na siłownię a ostatnio przetańczyłam na weselu całą noc - szalejąc,naprawdę szalejąc na parkiecie.
            Młodzież dawno powymiękała.
            A jeszcze do tego odnalazłam w schowku w piwnicy swoje kozaki za kolano - muszkieterki sprzed 20 lat.
            I założyłam króciutką spódnicę(specjalnie przerobiłam) do tego te buty i tak sobie paraduję.
            Koleżanki emerytki mi zazdroszczą odwagi.A czemu nie?Jestem szczupła,podobnież mam zgrabne nogi a przede wszystkim duszę trzydziestolatki.Ciało ponoć też.
            I tak trzymać!
            • voxave Re: Dziadek 15.11.10, 10:12
              brawo,brawo co tez jeden żwawy dziadek potrafi narozrabiac hi hi
              • pragata Re: Dziadek 15.11.10, 17:55
                ...ej voxawe,
                ty masz dziadków na UTW,a nic o nich,ani dudu....
                A nam tego jednego zazdrościsz?
                • voxave Re: Dziadek 16.11.10, 07:04
                  gatko co to jest UTW o którym piszesz?
            • znj2 Re: Dziadek 15.11.10, 19:24
              To jeszcze polecam: "Spacer dziką plażą" - Stan Borys , "Przetańczyć całą noc" - Anna Jantar
              Dziewczyny! Tylko uśmiech i radość życia! Reszta się nie liczy!
            • znj2 Re: Dziadek 16.11.10, 18:47
              Gdzie zamieszkujesz młoda dzierlatko!
    • znj2 Re: Dziadek 15.11.10, 18:42
      Ostatnio znajomej dziewczynie (58 lat) także podpowiedziałem, żeby skróciła spódnię 10 cm i założyła kozaki, muszkieterki. Dziewczyna "wyszła", że palce lizać! "Dupcia", jak marzenie! Moje Credo:
      Co ładne pochwalić, co złe zganić! Panowie muszą na czymś fajnym "oko zaczepiać"!
      • pragata Re: Dziadek 15.11.10, 19:54

www.youtube.com/watch?v=LxABUWf3n2E
        nasze złote lata....
    • znj2 Re: Dziadek 15.11.10, 20:21
      Znam repertuar Ireny Jarockiej. Na yotubie jest także Ania Jantar. Warto posłuchać. Stana Borysa także.
    • znj2 Re: Dziadek 15.11.10, 20:49
      A Olivia Newton John? Jest Grease z J.Travoltą i Xanadu z super tytułową piosenką. I warto także posłuchać "Hopelessty devoted to you". Słowem ,dziewczyna super!
      • voxave Re: Dziadek 16.11.10, 01:21
        ja nikomu żadnych dziadkow nie zazdroszczę a nie wiedziałam ze ktos mnie sledzi hi hi
        • xy.5 Re: Dziadek 16.11.10, 06:57
          No proszę ,a to szpieg z "Krainy Deszczowców".
          • mattos Re: Dziadek 16.11.10, 11:01
            Nie ma jak to młodym być to i dziewczyny są zaraz zainteresowane.
            • pragata Re: Dziadek 16.11.10, 17:23
              ...młody męski duch to i dziewczyny młodnieją....
              Dołącz do nas....tyle dziewczyn na cię czeka....
              • znj2 Re: Dziadek 16.11.10, 18:12
                Jak duch młody, to i członki młodnieją! Idzie zima, czas sposobić się na Torwar!
                • voxave Re: Dziadek 17.11.10, 01:41
                  nie dokazuj miły,nie dokazuj,przecież nie jest z ciebie taki....
                  • pragata Re: Dziadek 17.11.10, 13:06
                    ...no,dziadek posłuchaj.....

www.youtube.com/watch?v=F6J_JROaIxs
                    • znj2 Re: Dziadek 17.11.10, 16:06
                      Znam repertuar Marka Grechuty. Ta piosenka jest bardzo fajna. Ta pani przy rurze niezbyt.
                      • voxave Re: Dziadek 18.11.10, 08:55
                        jaka pani przy rurze ?
                      • anka125 Re: Dziadek 18.11.10, 08:59
                        A to moja ulubiona:

www.youtube.com/watch?v=qUJn1PAaSMY
                        • znj2 Re: Dziadek 18.11.10, 11:49
                          Skoro należy "szaleć" mając dopiero 80 lat, to ja nie zamierzam tak dłuo czekać. W tym wieku, to można "szaleć' na zasadzie:czy zjeść kaszkę? , czy też serek homogenizowany?
                          • pragata Re: Dziadek 18.11.10, 16:52
                            ...poszalej dziadek teraz.....to coś dla nas.....

www.youtube.com/watch?v=9Vks4C1CJKk&feature=related
    • znj2 Re: Dziadek 18.11.10, 17:22
      Napisałem, że w wieku 80 lat można "szaleć" jedynie w sferze wyboru potrawy.
      • pragata Re: Dziadek 18.11.10, 17:55
        ...a napisałeś żeś 65-latek,to jak z tobą jest?.....
        Honda pod 80-latkiem? to zaiste wyczyn nie lada....ho,ho......

To może do kina?

strony.aster.pl/mira1/filmy/milosc%20w%20NY/milosc%20NY.htm
        • znj2 Re: Dziadek 18.11.10, 20:31
          Żeby się wypowiedzieć, to jeszcze trzeba znać kontekst. Otóż, przysłano mi piosenkę Maryli Rodowicz o szaleństwie 80 latki i ja się do tego odniosłem. Wcześniej były inne piosenki. To wszystko. A, że nie jestem starym pierdołą? No cóż, nic na to nie poradzę! Że jeszcze jeżdżę motocyklem, jest to prawda.
          • anka125 Re: Dziadek 19.11.10, 08:56
            Oj ,wielka szkoda,że nie przejeżdżasz koło mojego domu smile
            • pia.ed Re: Dziadek 20.11.10, 20:12
              Moze o tego dziadka chodzi?

cjg.gazeta.pl/CJG_Poznan/55,104399,8198868,,,,8198019.html
              • amityra Re: Dziadek 21.11.10, 11:14
                Dziadek to raczej wrzesień w ogrodzie,ale już nie lipiec a gdzie mu do maja.
                www.youtube.com/watch?v=RLOvIk_kfFA
                A mnie jest szkoda lata itd!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka