Dodaj do ulubionych

Huśtawka smaków

19.08.13, 20:08
Dotknęła mnie dzisiaj i jak bum cyk cyk w ciązy nie jestem :big_grin Idąc po zakupy ,zachciało mi się smażonych pomidorów z puszki z cebulą, czosnkiem, mozarellą i bazylią na makaronie , jak wszedłem do sklepu moje oczy po ujrzeniu białej kiełbasy podpowiedziały ,że tylko żurek dzisiaj i furda tam upał . Po powrocie do domu zjadłem rosół z soboty , ktory mówił no nareszcie mnie odkryłeś big_grin
Obserwuj wątek
    • oregano1 Re: Huśtawka smaków 19.08.13, 20:23
      He he he,pewnie przez ten upał,nie b.wiadomo,co nasz żoładek najlepiej przyjmie,ale odnosnie pomidorów z puszki-fee-przeciez na każdym targówku,aż krzycza do nas te swieze dojrzałe-weżmnie,weż mnie,puszki zostaw na zimę smile
    • baska123 Re: Huśtawka smaków 19.08.13, 20:38
      Spóźniony.
      Ja też nie jestem w ciąży, prędzej ociężała od najedzenia się żurku na białej kiełbasie.
      Żurek sama popełniłam z mąki "Żytnia 2000", z czosnkiem, liściem laurowym, ziarnkami pieprzu i majerankiem, z dodatkiem łyżki wody z ogórków małosolnych, cztery dni kisiłam. Mniam...mniam.
      Rosół też dobry.
      • anka125 Re: Huśtawka smaków 19.08.13, 21:01
        A ja dziś pożarłam wielgaśną tartę z brokułami,pieczarkami,szynką i kukurydzą.
        Oczywiście w knajpce.Samej mi się robić nie chciało.Potem jeszcze pół paczki lodów czekoladowych( to już w domu) i...też w ciąży nie jestem smile
        • super.222 Re: Huśtawka smaków 22.08.13, 09:59
          Ogórkowa z kaszką manną uprażoną i schłodzoną żeby można było
          pokroić w kostkę;
          Polędwiczka wieprzowa w sosie własnym z kopytkami.

Dziecko aż stęknęło ... bo dla niej to przygotowałam.
          To było wczoraj, a dzisiaj dla siebie odkrywać będę resztki.
          • godzinaosmaminut97poczasie Re: Huśtawka smaków 22.08.13, 11:53
            kasza manna w ogórkowej i w dodatku ta pokrojona w kostkę , człowiek mieszka tak blisko ludzi a ciągle dowiaduje się czegoś nowego , no i nie powiem żeby mój smak się w ten sposób , po przeczytaniu tej wiadomości nie naprężył big_grin
            • teliszon Re: Huśtawka smaków 22.08.13, 12:10
              Nocą (spać się nie chciało) nasmazylam nalesników.I teraz mam w lodówce bogactwo smaków-część z twarogiem,część ze szpinakiem i serem plesnowym,reszta z powidłami.
              Pomidorowej tez na dwa dni starczy.
              Więc teraz czekam na panow fachowców,którzy mają wymienić podzielniki ciepła na kaloryferach i oddaję się zasłużonemu lenistwu.To znaczy laptopa użytkuję.
              W 3mieście przestało padać,może uda się rowerem pojeżdzić potem.
              • godzinaosmaminut97poczasie Re: Huśtawka smaków 22.08.13, 12:21
                eeee...to fachowcy wyjdą od ciebie najedzeni , a czy szpinak jest z czosnkiem ? big_grin
                • teliszon Re: Huśtawka smaków 22.08.13, 12:38
                  Obowiazkowo z czosnkiem i czubrycą.
                  Za kwadrans pracy,to ja panom fachowcom co najwyżej wodę z listkami mięty mogę zaproponowaćsmile
                  • godzinaosmaminut97poczasie Re: Huśtawka smaków 22.08.13, 13:42
                    Słowo , naprawdę nie wiedziałem o takiej przyprawie ...
                    Szklanka wody tez dobra ,ale z miętą tylko wzmocni apetyt i biegusiem do domu big_grin
                    • teliszon Re: Huśtawka smaków 22.08.13, 14:57
                      Polecam,można kupić odmianę zieloną i czerwoną (z papryką i suszonymi pomidorami).
                      Uwielbiam sałatkę z pokrojonego w kostke twarogu,pomidora,cebuli,oliwek,do tego trochę majonezu i czubryca do smaku.Idealna na śniadanie,bez pieczywa.
                      W tym roku przywiozłam z Bułgarii,ale kupowana u nas tak samo aromatyczna.
                      A fachowców do tej pory nie ma,nawet wody nie dostanąsmile
                      • godzinaosmaminut97poczasie Re: Huśtawka smaków 22.08.13, 15:21
                        Niezbadane są drogi fachowców big_grin
                        • super.222 Re: Huśtawka smaków 22.08.13, 16:06
                          godzinaosmaminut97poczasie napisał(a):

> Niezbadane są drogi fachowców big_grin
                          -----------------------------------------------
                          big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin

Na pociechę i żeby nie dostać *hyzia* od tego czekania,
                          przyrządzić sałatkę wg. powyższego przepisu i zjeść bez chleba.
                          • teliszon Re: Huśtawka smaków 22.08.13, 20:06
                            I tak dokladnie zrobię.
                            Pory kolacyjnej doczekałam,a fachmanow nie ma.
                            Nie dosyć,ze niezbadana,to musi kręta i dluga być.
                            Cisnienie mi podnieśli zaocznie i cały dzień zmarnowali.
    • godzinaosmaminut97poczasie Re: Huśtawka smaków 14.09.13, 08:08
      Jakaś ta sobota ciemna bym powiedział . i chłodna . Na ocieplenie proponuję krupnik na żeberku , ponieważ kasza jest w pierwszym daniu co by tu na drugie ? Może nogę kurczaka pieczoną w piersi wraz z szpinakiem, w sreberku ...i dużo warzyw gotowanych do tego .
      Żeby nabrać apetytu może trzeba "cos" obalić przed obiadem ? suspicious tongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka