Dodaj do ulubionych

super.222 mam pytanie ...

23.10.13, 13:09
Czy znasz może sklep zielarsko-medyczny przy ulicy Garbarskiej 5?
Czy mogłabyś się o coś zapytać w tym sklepie osobiście - jeśli to niedaleko,
albo zadzwonić na numer telefonu 429 10 16 - jeśli to dużo nie kosztuje?

A może na podstawie tego co Ci podałam uda się znaleźć stronę internetowa tego sklepu?
Obserwuj wątek
    • super.222 Re: super.222 mam pytanie ... 23.10.13, 13:45
      Z przyjemnością Ci pomogę, ale musisz podać miasto,
      ew. numer kierunkowy do podanego numeru telefonu.

• pia.ed Re: super.222 mam pytanie ... 23.10.13, 16:07
        To jest w Twoim mieście, ha ha ha ... Nazwy celowo nie podałam, bo nie chciałam Cie demaskować wink Nie wiedziałam, czy sobie tego życzysz.
        Chcialam się na początek tylko zorientować w Twoich dobrych chęciach.

Pan który prawdopodobnie jest właścicielem sklepu ma na imię Andrzej,
        nazwiska znajoma nie zna.
        Ona szuka ziołowego leku na obniżenie ciśnienia.
        Czy ten pan zna jakieś gwarantowanie skuteczne lekarstwo które by mógł jej przysłać do Szwecji?
        Takie dostałam od znajomej polecenie ...

Wcześniej zaciągnęłam języka na necie i wygląda na to, ze taki lek nie istnieje,
        i znajoma będzie musiała wrócić do konwencjonalnego leczenia, na które narzeka.
        • super.222 Re: super.222 mam pytanie ... 23.10.13, 16:17
          Nie mieszkam w Krakowie ani w jego okolicach.
          Pudło ... big_grin

Nie wiem dlaczego wątpiłaś w moje dobre chęci?
          • super.222 Re: super.222 mam pytanie ... 23.10.13, 16:26
            Zadzwoniłam do Krakowa.
            Powiedziano mi, że można skomponować odpowiedni lek ziołowy
            po osobistej rozmowie z panem ... tu wymieniła nazwisko, ale nie
            zapamiętałam - pewnie właściciel.
            Kiedy powiedziałam, że osoba chorująca nie mieszka w Polsce, to
            pani zaproponowała kontakt e-mailowy. Adres masz.
            Ten pan pomiesza, pomiesza, i jak dawniej w aptekach leki recepturowe,
            wyda pacjentce. Warunki zapłaty i dostarczenia omówicie - może być
            skayp. Zadowolona?
            • pia.ed Re: super.222 mam pytanie ... 23.10.13, 20:48
              Oczywiście, ze jestem zadowolona, nawet zaskoczona taka chęcią pomocy ... smile

Znajoma jeździ do Krakowa każdego lata, ma tam malutkie mieszkanko.
              Prawdopodobnie z tego sklepu wielokrotnie korzystała, bo w domu ma cały zapas ziółek
              na wszystkie swoje urojone i nie-urojone choroby.
              Jej syn chyba nie sprawdza poczty mailowej, bo wczoraj i dzisiaj do niego pisałam a on nic ...
              Teraz wyśle do niego adres internetowy sklepu, i wkleję to, co dowiedziałaś się z rozmowy telefonicznej. Wyśle tez SMS do znajomej, ze "pomoc w drodze" ...

super.222 napisała:
              > Zadzwoniłam do Krakowa.
              > Powiedziano mi, że można skomponować odpowiedni lek ziołowy
              > po osobistej rozmowie z panem ... tu wymieniła nazwisko, ale nie
              > zapamiętałam - pewnie właściciel.
              > Kiedy powiedziałam, że osoba chorująca nie mieszka w Polsce, to
              > pani zaproponowała kontakt e-mailowy. Adres masz.
              > Ten pan pomiesza, pomiesza, i jak dawniej w aptekach leki recepturowe,
              > wyda pacjentce. Warunki zapłaty i dostarczenia omówicie - może być
              > skayp. Zadowolona?

• baska123 Re: mam pytanie ... 23.10.13, 21:49
              Jeśli Supercia nie zamieszkuje w W-wie ani K-wie, to gdzie Ona w końcu żyje i przeżywa
              to fascynujące życie Emerytki????
              Kto wie? noga w górę.
              Pozdrawiam-Jabaśka
              • godzinaosmaminut97poczasie Re: mam pytanie ... 23.10.13, 22:02
                A co to za gimnastyka? Superciu podnoś nogę zobaczymy po podeszwie gdzie mieszkasz big_grin
                • super.222 Re: mam pytanie ... 24.10.13, 07:28
                  godzinaosmaminut97poczasie napisał(a):

> A co to za gimnastyka? Superciu podnoś nogę zobaczymy po podeszwie gdzie mieszk
                  > asz big_grin

http://s10.rimg.info/f1d8564697d51e8123162eddd9195cb4.gif

---------------
                  big_grin big_grin
              • pia.ed Re: mam pytanie ... 23.10.13, 22:53
                baska123 napisała:
                Jeśli Supercia nie zamieszkuje w W-wie ani K-wie, to gdzie Ona w końcu żyje
                i przeżywa to fascynujące życie Emerytki???? Kto wie? noga w górę.
                > Pozdrawiam-Jabaśka

Podejrzewam, ze mieszka w Warszawie, skoro wyparła sie Krakowa, bo gdzie mogłaby korzystac z tak olbrzymiego wyboru rozrywek? Nie widziałam, aby wypierała się Warszawy....

• godzinaosmaminut97poczasie Re: mam pytanie ... 23.10.13, 22:59
                  oszczybka big_grin big_grin
                  • super.222 Re: mam pytanie ... 24.10.13, 07:04
                    godzinaosmaminut97poczasie napisał(a):

> oszczybka big_grin big_grin
                    ---------------------------
                    Ejże - Proszę Szanownych Państwa !
                    Skąd to zainteresowanie ? Pisałam wielokrotnie (Pia.ed. nie czytasz big_grin),
                    że mieszkam na terenie woj. Śląskiego ... w północnej jego części, oraz
                    że jest to na terenie Jury Krakowsko-Częstochowskiej ... przepięknej.
                    Chciałabym częściej bywać w Krakowie, ale tylko bywać, natomiast
                    Warszawa mnie przeraża. Nie wiem czy potrafiłabym tam normalnie
                    funkcjonować jako emerytka. W moim mieście mam wszystkiego
                    po troszeczku. W zmniejszonym wymiarze - podobnie jak w wymienianych
                    przez Was miastach - są sklepy, parki, ulice spacerowe z kawiarniami,
                    lasek do biegania z kijkami (no ... powiedzmy, że biegam) , banki (gdzie
                    wpływa moja emerytura), kina, teatr i filharmonię.
                    I są to miejsca, które - niestety - odwiedzam bardzo *oszczędnie*.
                    Największą frajdę mam przecież z możliwości korzystania z internetu.
                    I nie odbierajcie mi tej tej radości. kiss
                    • godzinaosmaminut97poczasie Re: mam pytanie ... 24.10.13, 08:48
                      No to teraz pomyśl jak ja musze funkcjonować w tej Warszawie , strach pomyśleć a co dopiero mieszkać big_grin
                      Gorzowska filharmonia ? Katowicka filharmonia ? i gdzie jeszcze sa ? Na Ślasku .
                      • super.222 Re: mam pytanie ... 24.10.13, 09:06
                        Gorzów ? Wielkopolski ? big_grin big_grin

Że musisz mieszkać w W-wie? Przywykłeś.
                        O zmianach pewnie nie myślisz ? big_grin big_grin

A propos: gdyby jakiś Warszawiak otoczył mnie
                        opieką, to może to miasto nie byłoby takie straszne.
                        big_grin big_grin

• pia.ed Re: mam pytanie ... 24.10.13, 09:31
                          Ale niespodzianka ... nie mogę sobie wyobrazić super.222 w jakims niewielkim mieście.
                          A w ogóle to musiałam zrewidować moje wiadomości ze szkoły, bo dla mnie woj. Ślaskie ograniczało się do "czarnego Sląska" i nigdy, nawet w moich marzeniach, nie obejmowało Częstochowy ...

tiny.pl/qm53h
                        • godzinaosmaminut97poczasie Re: mam pytanie ... 24.10.13, 10:09
                          Gorzów była dla zmyłki, ale pia i tak cię odnalazła big_grin

O zmianach ? Na Częstochowę ? Chyba jako Paulin ...big_grinbig_grin

a anginka nie jest z warszawy ??big_grinbig_grin
                          • super.222 Re: mam pytanie ... 24.10.13, 11:24
                            (...) ale pia i tak cie odnalazła big_grin (...)

Bo skojarzyła z Jurą Krakowsko-Częstochowską big_grin
                            A to ja otrzymałam łatkę *detektywa forumowego*.
                            Widzisz jakie my wszystkie zdolne?

Przy okazji dowiedziała się, że w Polsce trzeba znać
                            numery kierunkowe do telefonu, że ktoś kiedyś zamarzył
                            sobie likwidację woj. częstochowskiego i włączenie go do
                            woj. śłąskiego, poczytała w googlu i teraz wie big_grin
                            Ale w niczym nie zbliżyła się do odpowiedzi na nurtujące
                            ją pytanie ... big_grin

---
                            w-aginka? może się odezwie.
                            • pia.ed Re: mam pytanie ... 24.10.13, 13:00
                              O numerach kierunkowych na calym swiecie doskonale wiedzialam i wiem, ale nie podalam celowo bo wiedziałam ze lubisz otaczac sie obloczkiem tajemnicy ...
                              Wiele osób pisze otwarcie o swoich miastach i miasteczkach, ale Ty nigdy ... wiec jaki z tego można wyciągnąć wniosek?

super.222 napisała:
                              > (...) ale pia i tak cie odnalazła big_grin (...)
                              >
                              > Bo skojarzyła z Jurą Krakowsko-Częstochowską big_grin
                              > A to ja otrzymałam łatkę *detektywa forumowego*.
                              > Widzisz jakie my wszystkie zdolne?
                              >
                              > Przy okazji dowiedziała się, że w Polsce trzeba znać
                              > numery kierunkowe do telefonu, że ktoś kiedyś zamarzył
                              > sobie likwidację woj. częstochowskiego i włączenie go do
                              > woj. śłąskiego, poczytała w googlu i teraz wie big_grin
                              > Ale w niczym nie zbliżyła się do odpowiedzi na nurtujące
                              > ją pytanie ... big_grin
                              >
                              > ---
                              > w-aginka? może się odezwie.
                              • super.222 Re: mam pytanie ... 24.10.13, 13:59
                                (...) więc jaki z tego można wyciągnąć wniosek? (...)
                                - zapytała z troska pia.ed -

A ja sobie myślę i taki wysnuwam wniosek:
                                Że miejsca zamieszkania podajemy wyłącznie osobom
                                zaprzyjaźnionym i które darzymy zaufaniem. Zapewniam Cie,
                                że są takie osoby na forum, które wiedzą i - mam nadzieję -
                                postarają się być przynajmniej w minimalnym stopniu dyskretne.

Edziu - piszesz również na forach gdzie ze świeczką nie znajdziemy
                                żadnej osoby mi życzliwej, co z automatu wykreśla Ciebie
                                z grona mi zaprzyjaźnionych.

Temat konieczności zakupu niezbędnych ziół omawiany i dyskutowany
                                był szeroko na tamtym forum, a więc gdy pojawił się i FEiR kierowany
                                do mnie osobiście, wiedziałam do czego zmierzasz. Nie posądzaj mnie
                                o taka naiwność, że posądzałam Cię o nieznajomość funkcjonowania
                                polskiej telekomunikacji. Podjęłam temat ...
                                A wcześniej pisałam do Tamaryszka o trollach i ją przestrzegałam.
                                Sama wpadłam, ale świadomie, ciekawa do czego nas to doprowadzi.

Mój wniosek: wykorzystałaś moje dobre intencje w jakimś celu,
                                Edziu ... ja trolli nie karmię.
      • iryska2604 Re: super.222 mam pytanie ... 23.10.13, 16:08
        Mimo że nie do mnie - ale masz ten adres.
        www.alster.zaprasza.net/firma.html
        Wystarczy wpisać w google, nic wiecej nie potrzeba.
        • pia.ed Irysko, mam pytanie ... 23.10.13, 20:29
          >www.alster.zaprasza.net/firma.html

> Wystarczy wpisać w google, nic więcej nie potrzeba.

Jakim cudem znalazłaś te stronkę, skoro nie podałam nazwy sklepu,
          bo go nie znałam? wink
          I jak mogla tam zadzwonić super.222, skoro to nie było jej miasto,
          a ja celowo opuściłam numer kierunkowy?
          Cuda, cuda się dzieją ...
          • super.222 Re: Irysko, mam pytanie ... 23.10.13, 21:03

> Żadne cuda Edziu.
            Spojrzałam na prospekt reklamowy i wybrałam w moim telefonie
            (komórkowym) numer widniejący tamże.
            U nas już jest taka technika, że jak się ma numer kierunkowy
            i numer telefonu, to można zadzwonić do każdego miasta.
            big_grin

Znajomej życzę zdrowia.
            >
            >

> I jak mogla tam zadzwonić super.222, skoro to nie było jej miasto,
            > a ja celowo opuściłam numer kierunkowy?
            > Cuda, cuda się dzieją ...
          • stedo Re: Irysko, mam pytanie ... 24.10.13, 13:39
            Wujcio Googiel jest tak sprytny że jak mu zapodasz że szukasz sklepu zielarskiego na ul. Garbarskiej 5 to ci pokaże wszystkie opcje sklepów zielarskich przy ul. Garbarskiej we wszystkich miastachwink))
            • pia.ed Re: Irysko, mam pytanie ... 24.10.13, 13:50
              Tak podejrzewalam ... bo sama tak szukam na internecie. Ale ciesze sie, ze ktos mnie choc raz wyreczyl ... wink

stedo napisała:
              > Wujcio Googiel jest tak sprytny że jak mu zapodasz że szukasz sklepu zielarskiego na ul. Garbarskiej 5 to ci pokaże wszystkie opcje sklepów zielarskich ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka