amityr 10.01.14, 23:08 Jak jednemu takiemu się pogorszyło : wyborcza.pl/1,75478,15252613,terlikowski_z_siekiera_i_ogniem__tak_dziala__spalarnia.html#boxslotii3img Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
filip505 Re: Chory z urojenia 11.01.14, 01:21 .....to swietnie amityr,zapanuje dobro I nie bedziesz mial powodu do nazekania,na tuska, Odpowiedz Link
baska123 Re: Chory z urojenia 11.01.14, 11:58 A nick filip505będzie pisał poprawnie o Tusku (T) i narzekaniu. Odpowiedz Link
amityr Re: Chory z urojenia 11.01.14, 15:45 Wywala te patrzałka i wszystko musi zobaczyć. Filip pisze jak umi. U nich w stanach ni ma rz.Okazało się ,że Tusku jest równy chłop. Obiecał na koferemcji wszystkim dobrobyt. Każdy dostanie za darmo w jedną stronę bilet na Zachód i będzie miał dobrze. Hahaha Odpowiedz Link
baska123 Re: Chory z urojenia 11.01.14, 15:54 Amityr. Szerokiej drogi i tyle ladowań ile startów. Pozdrów ode mnie Zachód i Filipka z konopii. Odpowiedz Link
amityr Re: Chory z urojenia 11.01.14, 18:02 I pisząc te słowa obtarła dwie spływające po policzku łezki, Obrzeżem kołnierza jedwabnej princeski. Modnej bo w kratę i pomyślała, Ostatnią ratę. Odpowiedz Link
filip505 Re: Chory z urojenia 12.01.14, 00:03 .....baskaaaa,chyba tak pan michal mowil do swojej ukochanej,wiec i ja, oczywiscie mozesz mnie uznac za nieuka,idiote,itp,jest to dla mnie neutralne,zeby nie powiedziec dosadniej,ale zadaj sobie pytanie po co jest mowa i jego znakowa forma czyli pismo,"bogowie" wszczepili nam pewien gen abysmy mogli sie porozumiewac na wyzszym poziomie,czyli zebysmy sie lepiej mogli rozumiec,co do tego wnosi ortografia??????, w procesie ewolucji trzeba odrzucac zbedne balasty,pare lat temu czy parenascie,przez polske przetoczyla sie dyskusja na temat uproszczenia, urealnienia jezyka,najwiekszy opor zrobili polonisci,ktorzy w wiekszosci nic innego jak jezyk polski nie znaja,tak to ktos wtedy powiedzial,zeby tylko nie wyszlo ze umniejszam ich edukacyjne osiagniecie,ale na swiatowym rynku pracy ma to niewielkie znaczenie,chyba przyznacie mi racje,nie jak lekaz,sprzataczka,czy hydraulik,ogolno swiatowy zawod, ---kazde polajanki zaslozenie przyjme na swoje czolo i plecy ale poprawy nie obiecuje,przypominam ze twoje forum jest otwarte, nawet dla nieukow,ktorzy studia tylko techniczne skonczyli,doksztalcac sie na tym polu nie bede,jest wiele ciekawszych i bardziej pozytecznych dziedzin, np historia,ta dawna, ----takie male pytanko,co sie wydazylo ok 50 tys lat temu,co ma ogromny wplyw na nas wszystkich???????, Odpowiedz Link
baska123 Re: Chory z urojenia 12.01.14, 01:17 Nie pamiętam co się wydarzyło pięć lat temu, tym bardziej 50 tysięcy lat wstecz nie sięgam. Mam techniczne wykształcenie, ale język polski też mam bardzo na uwadze. Chcesz, to o tym pamiętaj, a jak nie no to nie i kropka. Przypomnij proszę, co to się stało 50 000 lat temu i kto o tym pamiętał? był świadkiem? i na pewno 50 000? czy nie 49 999? albo 50 003? Taka dokładna jest historia. Z pisownią już miewam czasem problemy, słownikiem ratuje się z opresji. Odpowiedz Link
super.222 Re: Chory z urojenia 12.01.14, 12:36 amityr napisał: > A buzi dla nas ? ------------------------ Fiu, fiu, fiu - możesz sobie pogwizdać. ? Odpowiedz Link
baska123 Re: Chory z urojenia 12.01.14, 13:31 Proszę, ale nie mam pewności, że to o moje całuski Amityr się dopomina. On nie ma zwyczaju zwracania się osobiście, rzuca w net i niech się domyślają. A zatem do dzieła: + + + + + jeszcze? Wystarczy dla wszystkich, we mnie czułości nie braknie. Odpowiedz Link
amityr Re: Chory z urojenia 12.01.14, 13:59 Teraz lepiej. A mówiłem ,że są takie dno tygodnie ,że nic się nie układa jak w piosence o Drzymale czy tam innym Ślimaku. Każdy ma swój wóz. Wóz albo przewóz. Le rację masz tylko w tedy gdy twierdzisz ,że Forum to nie Placówka. Paniała? Na innym forum zapałkami Aguś handluje to jest to, ja ją zawsze rozumiem. Mam na myśli oczywiście naszego Julka. Odpowiedz Link
baska123 Re: Chory z urojenia 12.01.14, 14:58 Amityr. Zastanów się, czy wszelkiego rodzaju, drzwi, płoty, szlabany i inne zamknięcia nie mają sensu? Jeśli Forum otwarte, to co? Ja czuję się bezpieczna jako "Gospodyni" Forum EiR wtedy, gdy tutaj nikt nie "warcholi" i tyle. Mam zapomnieć o prawach i obowiązku utrzymywania "porządku"? Dano mi stosowne narzędzia, a ja kocham majstrować. Nie pogodzę się nigdy z dręczeniem, prześladowaniem innych użytkowników tego Forum. Jaki sens ma Twój wątek "Nasi" ? ja prawie nic nie kumająca po niemiecku oczekuję tłumaczenia w podobnych przypadkach obcojęzycznych, chociaż ciekawostki o "Brzydkich Polakach" można sobie darować jako niedzielne danie. I co z tym "bejbi"? Dzisiaj, do konńca świata i jeszcze dzień dłużej gramy z Owsiakiem. Odpowiedz Link
filip505 Re: Chory z urojenia 13.01.14, 02:15 ......basienko,teraz lepiej??????,jako techniczna,techniczny, napewno znasz roznice miedzy "rowna sie" a w "przyblizeniu",ja napisalem okolo "ok",co moze byc pare tys lat w kazda strone,ale nie to jest istotne,w tych terminach chodzi raczej o rzad wielkosci,.....a co??????,...stalismy sie ludzmi, pojawil sie w naszych genach gen odrozniajacy nas od wszystkich innych zwierzat na ziemi,nie jest to mutacja, jako ze wczesniej nie wystepowal i nie wystepuje u innych gatunkow,darwin mial racje,ale o tym nie wiedzial,jego teorja ma pare dziur, Odpowiedz Link
baska123 Re: Chory z urojenia 13.01.14, 11:44 Do filip505 Ok. Wierzysz historyko-fantasto-naukowcom, to dobre do pisania scenariuszy filmowych. Chciałbyś mieszkać w domu zbudowanym z historyczną dokładnością? Dajmy spokój wywyższaniom jednych przekonań nad drugimi. Wpisuj swoje, ja będę swoje i oczywiście dyskutujemy zawzięcie na każdy temat. Odpowiedz Link
filip505 Re: Chory z urojenia 14.01.14, 17:18 ......kopernik tez byl fantasto-naukowcem,dla sobie wspolczesnych, nawet przestepca I mogl splonac na stosie,wielkie osiagniecia czesto zaczynaja sie od niezrozumialych dla ogolu hipotez ale; ---ze ten gen odroznie nas od innych zwierzat...to nauka, ----ze badania robily renomowane szkoly medyczne...nauka, ---ze pojawil sie okolo 50 tys lat temu....fakt naukowy, ---ze w krotkim okresie jak na te wielkosci mozg ludzi powiekrzyl sie kilkanascie razy,co nie nastapilo u zadnych innych zwierzat na ziemi,...nauka, ...a wiara????? tez nas odroznia od innych zwierzat,jednak to abstrakcyjne myslenie do tego potrzebne,a tylko my to potrafimy ,np;moj kot nie wierzy ze jest panem domu,on to wie, Odpowiedz Link