14.01.14, 22:49
To nie kolejna coroczna uroczystość na okoliczność rolniczego trudu, ale rozpaczliwa walka wygłodzonego Polaka o utrzymanie swojej rodziny. Coraz więcej krajanów żyje poniżej granicy ubóstwa, podczas gdy oligarchowie mają się dobrze, podobnie jak elita rządzicieli. Podczas gdy głodny obywatel bezskutecznie szuka jakiegokolwiek źródła pieniędzy, Markowie P. i jemu podobni (jak mawiali – pierwszy milion trzeba ukraść) przewracają się na wygodnych kanapach i zrzucają maluczkim ochłapy ze swojego stołu. Ten cały kryzys nie dotyczy krezusów, bo milion w tą, czy milion w tamtą, nie ma większego znaczenia. W razie czego wyciągnie się kilka sztabek z piwnicy i po problemie. Trzeba spojrzeć prawdzie w oczy. Żadna władza nie przerzuci ciężaru kryzysu na krezusów, bo skończyłyby jej się obrywy pod stołem, tudzież przechowalnie dla rodzinki. Lewiczka już dawno się odprawiczkowała, prawiczka robi lewe interesy z radyjem i szczerzy zęby do mediów, a środkowiczka skacze jak pchła z boiska na boisko w zależności od tego, na którym gra aktualnie lepszy klub. Przy żłobie jakoś się jednak wszyscy zgodnie mieszczą i także samo kłapią zębiskami, że gdyby tylko im dali ci inni, to by było tak dobrze, że ach. A ten kryzys to dopust boży, a że ten dopust to jakimś zbiegiem odpust dla buldogów biznesu. To nie oni, to inni. Takie prawo, a że ono prawo jakieś takie lewe, to też nie oni. To zawsze inni. To Grecy zapewne to prawo u nas tworzyli. I tak sobie najpierw drugą Japonię, potem drugą Irlandię, a na koniec drugą Polskę pańszczyźnianą zbudujemy.
Obserwuj wątek
    • trollik.morski Re: Dorzynki 15.01.14, 08:50
      I tak sobie pobiadoliłeś....
      Od razu lepiej biadolącemutongue_out
      A ssso ciebie chozii??
      • amityr Re: Dorzynki 15.01.14, 10:13
        Lepiej jakby pojechał na narty z bezdomnym psem ???
    • amityr Re: Dorzynki 15.01.14, 11:50
      Mamutus , a tak poważnie napisz szczerze kto twoim zdaniem teraz po Schetynie został do dorżnięcia jeszcze. Jak dożynać to dożynać watahę wilków gnębiących bezpańskiego psa.
      • iryska2604 Re: Dorzynki 15.01.14, 14:50
        O matko ! A bezdomny pies lubi narty?
        Kurczę, ja tak wytężam oczy i jakoś tej biedy nie mogę dojrzeć...
        • amityr Re: Dorzynki 15.01.14, 18:44
          Czas di okulisty po nowe patrzałka! Jeszcze trochę i przejrzysz jak tak za trzy lata dostaniesz 600 zł emerytury.
          • aga-kosa Re: Dorzynki 15.01.14, 19:18
            Popatrzcie jakie to fajne: " lewiczka się odprawiczkowała, prawiczka robi interesy na lewo " wink aga
            • baska123 Re: Dorzynki 15.01.14, 19:39
              Pchełka - środkowiczka, ta szara jest, bo nic nie jest tylko białe albo czarne.
              Fajne, fajne.
              Pod wieczór wszystko mi się rozmywa, rozpływa i łagodnieje, tracę ostrość widzenia.
              Nawet Kiepski z Paździochem, a niech sobie lecą, poczytam co się dzieje u "innych".
              • iryska2604 Re: Dorzynki 16.01.14, 18:49
                amityr 15.01.14, 18:44 Odpowiedz
                Czas di okulisty po nowe patrzałka! Jeszcze trochę i przejrzysz jak tak za trzy lata dostaniesz 600 zł emerytury.

Z patrzałkami trafiłeś bo stłukłam i muszę sobie nowe sprawić. Z tym ze tylko do czytania. Innych nie potrzebuję,widzę dobrze i dalej nie dostrzegam. A z emeryturą co - mają zabierać?
                • amityr Re: Dorzynki 16.01.14, 20:55
                  iryska2604 napisała:

A z emeryturą co - mają zabierać?
                  Już raz wyżej pisałem ale dla ciebie przeklejam:
                  Najogólniej mówiąc jak wczoraj ale nie tylko słyszałem w SS ,że maksimum na trzy lata wystarczy gromadzonych obecnie środków dla ZUS itd. itp. Oblicza się ,że trzeba będzie w tedy przejść na system zapomogowy po 600 zł na głowę . Lepiej zacznij oszczędzać.
                  • baska123 Re: Dorzynki 16.01.14, 21:14
                    Toż to trzyletnia gwarancja!!!
                    Prawie jak na ...... wyleciało... no.....
                    • amityr Re: Dorzynki 16.01.14, 22:16
                      Jak na Tate.
      • skuter44 Re: Dorzynki 18.01.14, 14:13
        Amityrze. Ten mamutus to skamieniały niemowa. Pisze coś ale nie odpowiada.
        • amityr Re: Dorzynki 18.01.14, 15:50
          On jest taki Holoubek. Gucia kiedyś w kawiarni kolega zapytał czy ta herbata jest dobra. Gucio mu za dwa dni odpowiedział, że może być.Jak taka kobieta z arabska krwią trafi na takiego "gucia mamucia"to rozumiesz.
          • baska123 Re: Dorzynki 18.01.14, 15:53
            Guciowi-mamuciowi to wsio ryba i spoko. Ten nasz, to jakiś nie typowo znarowiony.
        • mamutus Re: Dorzynki 18.01.14, 21:21
          Zrobię Ci kawał i odpowiem. Nie piszę, żeby wdawać się w walkę kogutów, bo to mnie nie kręci. Cieszę się że wywołuję dyskusję, bo to znak, że kogoś jednak poruszyłem w temacie.
          • baska123 Re: Dorzynki 18.01.14, 21:38
            Mamutus.
            Nie wiem, nie wiem, czyżbyś w zastępstwie tutaj coś, czy pod postacią tylko?
            Tak czy siak, cel chyba osiągasz.
            • amityr Re: Dorzynki 18.01.14, 23:25
              baska123 napisała:

> Mamutus.
              > Nie wiem, nie wiem, czyżbyś w zastępstwie tutaj coś, czy pod postacią tylko?
              > Tak czy siak, cel chyba osiągasz.

Kogutów matole to sobie poszukaj w swojej stodole.
            • super.222 Re: Dorzynki 19.01.14, 06:30
              >>> czyżbyś w zastępstwie tutaj coś, czy pod postacią tylko? <<<

Och! Adminko, czyżbyś rozpoczęła trudny proces myślenia? <<<
              To by było super ...
              • amityr Re: Dorzynki 19.01.14, 12:17
                super.222 napisała:

> >>> czyżbyś w zastępstwie tutaj coś, czy pod postacią tylko? <&
                > #60;<
                >
                > Och! Adminko, czyżbyś rozpoczęła trudny proces myślenia? <<<
                > To by było super ...

W moim imieniu zagram ci na grzebieniu od koguta mamuta. Hahaha
                Dziecko drogie weź i się ogarnij i najlepiej idź się pomodlić a może łaska Jego na Ciebie spłynie i znowu znajdziesz się w rodzinie.
                • super.222 Re: Dorzynki 19.01.14, 12:25
                  @ Amityr?

Robisz tutaj za totumfackiego?
                  Nie do Ciebie skierowałam pytanie.
                  Więc się odczep, grzecznie proszę.

Jeżeli jesteś administratorem, to informacja o tym
                  powinna widnieć we wstępie do FEiR.
                  Jak do tej pory ... nie widzimy profilu i nie masz
                  adresu na poczcie, czyli jesteś trollem, kochany ...
                  • amityr Re: Dorzynki 19.01.14, 12:32
                    super.222 napisała:

> @ Amityr?
                    >
                    > Robisz tutaj za totumfackiego?
                    > Nie do Ciebie skierowałam pytanie.
                    > Więc się odczep, grzecznie proszę.

A to do kogo było ,a? Kup sobie dziecko rurkę. Najlepiej z kremem.
                    >>> czyżbyś w zastępstwie tutaj coś, czy pod postacią tylko? <<<
                    • super.222 Re: Dorzynki 19.01.14, 12:34
                      To był cytat *z Baśki* ... i do Baśki.
                      Jeszcze raz proszę grzecznie ... odczep się ode mnie.
                      • amityr Re: Dorzynki 19.01.14, 12:44
                        To w końcu naucz się adresować jak nie piszesz bezpośrednio pod czyimś postem.
          • jagodajna Re: Dorzynki 19.01.14, 15:05
            mamutus napisał(a):

> Zrobię Ci kawał i odpowiem. Nie piszę, żeby wdawać się w walkę kogutów, bo to m
            > nie nie kręci. Cieszę się że wywołuję dyskusję, bo to znak, że kogoś jednak por
            > uszyłem w temacie.

Zanim jednak poruszysz kogoś w temacie swoim, swoim stylu pisania (niektórym już bardzo znanym....), wiadro pomyj się wyleje....
            • baska123 Re: Dorzynki 19.01.14, 17:31
              Jagodajna , właśnie o te pomyje chodzi.
              Mają swoje superambitne fora, na których ciszę uprawiają,
              (jedno podglądam, sporadycznie bo nuuudy).
              Takie do siebie samej szeptanie, to oznaka obłędu być może.
              A na moim podwórku brudy składują.
              Do czasu brudasy, przyjdzie kryska....
              • super.222 Re: Dorzynki 19.01.14, 17:55
                Basiu !

Już miliony ludzi piszą blogi i nikt ich o obłęd nie posądza.
                Skąd u licha u Ciebie takie skojarzenie?
                Wiem dlaczego zaglądasz na moje cichutkie jednoosobowe forum,
                chociaż nuuuudne. Interesujący Ciebie TEMAT nie wróci ...
                I pewnie Tobie także udzieli się mój obłęd.
                Nigdy nie napiszę niczego co musiałabyś wyrzucić jako *brudy*
                jeno zejdź z tematu *superkowego*.

PS. Gdyby mi jeszcze ktoś kilka miesięcy temu usiłował
                wmówić, że jesteś egoistyczną i wredną babą, to bym go opluła.
                • baska123 Re: Dorzynki 19.01.14, 18:09
                  Jeszcze coś Supciu?
                  Wybacz, ale kto z kim przestaje, takim się staje,
                  zatem ja na wszelki wypadek spadam pierwsza
                  • super.222 Re: Dorzynki 19.01.14, 18:19
                    big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin
                    Powinnaś mi podziękować. Ale ja też z Tobą już sie nie zadaje.
                    Pa,pa,pa
                    • baska123 Re: Dorzynki 19.01.14, 18:39
                      Bujasz Supko jak od lat, wot i Wańka - wstańka https://emotikona.pl/emotikony/pic/04icon_rotfl.gif
                      • filip505 Re: Dorzynki 19.01.14, 20:44
                        .....czesc super,dawno cie tu nie widzialem,co slychac?????,
                        .....dziewczyny,moze byscie tak piekne slowo TOLERANCJA
                        w praktyce zastosowaly,nie wiem o co wam chodzi ale jakims
                        konfliktem mi tu pachnie,
                        • super.222 Re: Dorzynki 19.01.14, 20:47
                          Cześć Filipie !
                          Nie mogę tutaj pisać. Jeżeli chcesz wiedzieć *co słychać*
                          zapraszam na moje forum. W moim profilu jest adres.
                          Pozdrawiam. superka.
                        • baska123 Re: Dorzynki 19.01.14, 20:58
                          Filipie505. "S" wpada do mnie wykrzyczeć się.
                          U siebie mak wysiała, jak to baba, co nie wiedziała jak, a chłop jej nie powiedział.
                          I teraz jest, jak jest, jak widzisz.
                          A Tolerancja to też baba, nie ma na nią bata.
                          • amityr Re: Dorzynki 19.01.14, 22:40
                            A ten chłop to nasz wspólny znajomy. O rany jak tu się zrobiło cicho.
                          • filip505 Re: Dorzynki 19.01.14, 22:46
                            ....a ja myslalem ze ona z tych nowoczesnych,co rozumem sie
                            kieruje -a nie batem,ale fakt,baba,
                            ....super,poczytam cie wieczorem,bo tam sporo tego,znaczy watkow,
                            ale niewiem czemu wszystkie twoje,innym nie wolno zakladac?????,
                            • skuter44 Re: Dorzynki 19.01.14, 22:55
                              Wątki zakładane głownie przez właściciela forum pokazują strategię forum, temperament adminów, na właścicielskie ukierunkowanie tematyki forum, nieraz na stosowanie zasady wyłączności, .... Tu widzimy inne wątki i nie ma chyba zagrożonych banowaniem ?
                              • filip505 Re: Dorzynki 20.01.14, 01:23
                                .....baskaaaa,ma wielkie serce,przygarnia wszystkich,zreszto jak wiekszosc forum,
                                zajzyj czasami na piedziesieciolatki tam tez sa ciekawe dyskusje,tyle ze teraz
                                jakis sen zimowy zapanowal,ale bywa inaczej,
                                ....niezaleznie od intencji "wlascicieli" w zasadzie zalozycieli, jak forum jest
                                otwarte pisac moze kazdy,chyba,
                                • skuter44 Re: Dorzynki 20.01.14, 07:02
                                  Założyciel ma w sobie coś z właściciela. Może upominać, banować, usuwać, zamknąć forum bądź zmienić jego status. Stąd sarkastycznie tak ich nazywam.
                                  Tu zachęca atrakcyjność wpisów kilku osób + zróżnicowana tematyka. I możliwości istnienia.
                                  Za tymi intencjami wloką się/idą jednak dwie postaci - Atmosfera i Tematyka. To one powodują, że choć mogę pisać, nie piszę.
                                  Narcyza i bufona we mnie dużo (to chyba przychodzi - obok mądrości życiowej - wraz z wiekiem) dlatego nie raz uważam, że "forum musi zasłużyć sobie na takiego użytkownika jak ja. Takiego potulnego gryzipiórka o tematyce która rzadko jest na forum, a dominuje w codziennym życiu ludzi interesujących się społeczeństwem, problemami Polski, gospodarką i polityką. Oczywiście na fora przyciągają też jego atrakcyjne twarze . Takie jak tu amityr, a gdzie indziej eksperci lub niektórzy "ewangeliści" ateizmu bądź katolicyzmu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka