Dodaj do ulubionych

Gdyby to u nas się stało.....

31.01.14, 16:55
to litości nad Tuskiem i Rządem w polu szukaj....

"Tysiące uczniów spędziło noc w szkołach, po tym jak wskutek burzy śnieżnej drogi stały się całkowicie nieprzejezdne" - podaje BuzzFeed. "5 cm śniegu całkowicie sparaliżowało Atlantę" - dodaje serwis. Na drogach tworzyły się ogromne korki, a jezdnie przypominały ślizgawkę.
Nie można powiedzieć, że burza śnieżna Leon nadeszła niespodziewanie. Władze Atlanty, jak wynika ze strony internetowej miasta, były gotowe na jej nadejście już dzień wcześniej. Nikt chyba jednak nie spodziewał się całkowitego paraliżu miasta wywołanego oblodzeniem ulic.

Dziewczynka przyszła na świat w samochodzie

Skutki paraliżu miasta świetnie zobrazował BuzzFeed. Serwis pisze m.in. o kobiecie, która urodziła swoją córkę w samochodzie.
Obserwuj wątek
    • baska123 Re: Gdyby to u nas się stało..... 31.01.14, 17:18
      Zamiast szukać winnych, ruszyli z chlebem... brawo! 31.01.2014 16:44

Ostatnie auto dotarło tam w środę. W sklepie tylko piwo. Ruszyliśmy z pomocą

Dwumetrowe zaspy odcięły od świata Sobieską Wolę, wieś 40 km na południe od Lublina. Ostatni bus zdołał się przez nie przedrzeć w środę. W sklepie chleba nie ma od czwartku. Dziś rano skończyły się mąka, jajka i ziemniaki. Reporterzy lubelskiej "Wyborczej", którzy wieźli do wsi chleb dziś w południe, utknęli w zaspach. W końcu je pokonali i są na miejscu. W ciągu kwadransa rozdali kilkadziesiąt bochenków. - A już myślałem, że świat o nas zapomniał - dziękował wzruszony Mariusz Czerniak.

Cały tekst: lublin.gazeta.pl/lublin/1,48724,15367321,Wies_odcieta_od_swiata__W_sklepie_tylko_piwo__Ruszylismy.html#MT#ixzz2rzeKcGcH
      • sagittarius954 Re: Gdyby to u nas się stało..... 31.01.14, 18:25
        a więcej takich wiadomości ? Czy raczej nie ma , bo to takie porządne państwo a w porządnym państwie porządek przede wszystkim big_grinbig_grin
        • amityr Re: Gdyby to u nas się stało..... 31.01.14, 18:44
          Śniegu w tym roku napadało co kot napłakał może z 5 cm. Bezmyślność drogowców nie zna granic zarówno na górze jak i na dole. Nigdzie nie zakłada się siatek i płotków zatrzymujących w razie sinych wiatrów śnieg zdmuchiwany z pól. Co tu jest grane. Jak tak patrzę na to wszystko to aż wstyd człowieka ogarnia ,że w takim dziadowskim kraju mieszka. Ekipy rządzące, wszystkie do czego się nie dotkną to spierdolą i to dokładnie. Dwie rzeczy umieją, brać kasiwo i robić coraz większy dług.
          • baska123 Re: Gdyby to u nas się stało..... 31.01.14, 18:53
            Amityr.
            Z kim Ty się widziałeś, znowu ktoś Ci krzywdę zrobił?
            A to gałgan, wina Tuska, znaju, znaju.
            • amityr Re: Gdyby to u nas się stało..... 31.01.14, 21:25
              baska123 napisała:

> Amityr.
              > Z kim Ty się widziałeś, znowu ktoś Ci krzywdę zrobił?
              > A to gałgan, wina Tuska, znaju, znaju.

Jak się na czymś nie znasz (już ci pisałem) to sobie odpuść głupie uwagi. Są wyznaczone od lat miejsca gdzie powinny być postawione płotki. Inaczej nie ma sensu tam odśnieżać. Pług przejedzie w jedna stronę i za chwile to samo. Jednak jesteś blondynka. Sorry ,że napisałem gdzieś o innym kolorze.
        • baska123 Re: Gdyby to u nas się stało..... 31.01.14, 18:49
          Sagi. Szukaj a znajdziesz.
          Ja szukam pozytywnych aspektów "życia, bycia, rządzenia, nauczania, leczenia, ... ∞,
          choć mam świadomość, że nie ma pozytywu bez negatywu.
          Negatywy mnie bolą, więc unikam, to mój sposób na spokojny sen, na uśmiechanie się
          do Ciebie teraz w czasie pisania.
          • sagittarius954 Re: Gdyby to u nas się stało..... 31.01.14, 18:56
            I tak trzymaj bo ja się uśmiecham nawet jak czytam kiedy ty dajesz nam pesymistom wykład bolesny big_grinbig_grin Nie ma przeciwieństw nie ma forum , z dziubków sobie ściągać za długo nie ma co od czasu do czasu trzeba huknąć , pamiętaj słowo napisane nie zawsze odzwierciedla prawdę piszącego . A kiedy będą takie serwery żeby do siebie gadać i wideo z tego później oglądać big_grin Górą nasi !!!!
            • baska123 Re: Gdyby to u nas się stało..... 31.01.14, 19:07
              Wierzycie, że dzisiaj w Jeleniej Górze było +11°C ?
              Wiem, wiem, Wy wiecie, że nie, kłamią.
              • filip505 Re: Gdyby to u nas się stało..... 31.01.14, 21:19
                .....jezeli tv tuska to podala to napewno zeby "narod" oszukac,
                I zeby tych plotow przy drogach nierobic,
                .....amityr ,tutaj sie krzewy poto sadzi ,ale w plolsce nie do
                pomyslenia,trzeba by ziemie komus zabrac,no I troche wiecej
                podatkow od nieruchomosci placic,za cos to trzeba robic,nawet
                te ploty,
                • amityr Re: Gdyby to u nas się stało..... 31.01.14, 21:26
                  Ale ty filip masz ciemne włosy.
                • pia.ed Re: Gdyby to u nas się stało..... 31.01.14, 22:45
                  filip505 napisał:
                  tutaj sie krzewy po to sadzi ,ale w polsce nie do pomyslenia ...

Czy rzeczywiście ploty i krzewy by powstrzymały przesuwane z wiatrem
                  masy śniegu?

W południowej Szwecji, o klimacie porównywalnym z północną Polska,
                  co parę lat na równinach tworzą się 5-metrowe zaspy...
                  Mieszkańcy nie są tym zaskoczeni i zawsze maja zapasy na parę tygodni, a w razie pilnej potrzeby przewiezienia kogoś do szpitala wojsko wysyła pojazd na gąsienicach.

Moja siostra cioteczna która swoja specjalizacje na pediatrę robiła w szpitalu
                  w Buffalo opowiadała, ze niemal każdej zimy Buffalo jest odcięte od świata,
                  wiec widocznie te krzaczki tez na wiele się nie zdają ...
                  • baska123 Re: Gdyby to u nas się stało..... 31.01.14, 23:07
                    pia.ed
                    W Polsce wszystko jest do kitu, jak twierdzi Amityr-ten co ma zawsze rację, nawet jak jej nie ma. A do kitu jest przez Tuska i blondynki, co kradną nawet zapory p-śniegowe.
                    http://www.sherv.net/cm/emo/sad/sad-crying-smiley-face.gif
                    • pia.ed Re: Gdyby to u nas się stało..... 31.01.14, 23:58
                      Dla informacji: Buffalo leży w północnej części USA, przy granicy z Kanada.
                      Stamtąd jest jakieś 40 km do miasteczka gdzie częściowo znajduje sie
                      wodospad Niagara ...
                      i do przejścia granicznego, za którym można zobaczyć ten potężny wodospad w całej krasie
                      ze strony kanadyjskiej.
                      • pia.ed Jednak się stało ... ha ha ha 01.02.14, 00:21
                        Mieszkańcy Dąbrówki Kościelnej, którą w piątek odwiedził sekretarz obrony Stanów Zjednoczonych Chuck Hagel, zapamiętają wizytę notabla nie tylko jako honorowe odwiedziny. Mróz pokrył ziemię lodem, ale władze gminy piaskiem posypały tylko drogę wjazdową do wsi oraz schody prowadzące do kościoła. Reszta pokryta była lodem.

Pierwszą ofiarą był operator jednej z telewizji. Jego upadek ze sprzętem wyglądał groźnie, ale nic mu się nie stało. Później po lodowej tafli pojechało m.in. dwóch przedstawicieli ambasady amerykańskiej i jedna z dziennikarek.
                        Przewrócił się też mieszkaniec wsi, który przyjechał z chlebem upieczonym na powitanie sekretarza. Na sam koniec o mały włos nie wywróciłby się rzecznik prasowy ambasady amerykańskiej.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/51,114871,15382188.html?i=0
                        • filip505 Re: Jednak się stało ... ha ha ha 01.02.14, 01:31
                          .....no wiesz pia....,amityr podatkow nie chce placic wiec skad maja brac na
                          wiecej piasku,
                          .....w tej szwecji to fajnie macie,przez zime tylko zapasy wyjadacie,
                          jak niedzwiedzie I wiewiorki,kto na was pracuje w tym czasie ???,
                          .....polnoc zawsze jest lepiej przygotowana na snieg, jak poludnie
                          na slonce, metr sniegu na poludniu florydy by ja sparalizowal ,w buffalo
                          normalne zycie by sie toczylo,z tym ze jak u nas w gorach,odsniezanie
                          robi sie po sniezycy,w czasie tylko strategiczne drogi,ale amityr tam
                          nie mieszka wiec nie ma komu nazekac,a podatki placimy slone,
                          I nie nazekamy,na tuska znaczy,
                        • amityr Re: Jednak się stało ... ha ha ha 01.02.14, 10:39
                          pia.ed
                          Jeszcze nie wywiązali się z F-16 a już zwietrzyli nowe miliardy na śmigłowce. Dużo złomu jeszcze jest w USA. Po co ściągać z USA jak można taki sam złom (np czołgi ) wziąć z Niemiec.
                      • amityr Re: Gdyby to u nas się stało..... 01.02.14, 10:42
                        pia.ed napisała:

> Dla informacji: Buffalo leży w północnej części USA, przy granicy z Kan
                        > ada.
                        > Stamtąd jest jakieś 40 km do miasteczka gdzie częściowo znajduje sie
                        > wodospad Niagara ...
                        > i do przejścia granicznego, za którym można zobaczyć ten potężny wodospad w cał
                        > ej krasie
                        > ze strony kanadyjskiej.
                        Jakbyś dodała ,że jednak jeszcze nie najwyższy to bym już się reszty domyślił. Fakt ,że adminka i tak by nie wiedziała. Dzięki
                        • baska123 Re: Gdyby to u nas się stało..... 01.02.14, 11:07
                          Amityr. To ten, co głównie pisze, co ktoś inny napisał.
                          Przyklei jeszcze uszczypliwankę i to jest koniec męskiego dzieła (pamietajcie o Millerze).
                          • amityr Re: Gdyby to u nas się stało..... 01.02.14, 11:29
                            baska123 napisała:

> Amityr. To ten, co głównie pisze, co ktoś inny napisał.
                            > Przyklei jeszcze uszczypliwankę i to jest koniec męskiego dzieła (pamietajcie o
                            > Millerze)
                            No dobrze, doskonale baska wiesz o co biega. Felga cała ,reszt do nieba.
                        • pia.ed Re: Gdyby to u nas się stało..... 01.02.14, 12:10
                          amityr napisał:
                          Jakbyś dodała ,że jednak jeszcze nie najwyższy to bym już się reszty domyślił.
                          Dzięki.

Amityr, o ile wiem, to na tym forum bywasz nie tylko Ty ...
                          Napisałam wyjaśnienie, bo nie oczekuję aby wszyscy wiedzieli gdzie leży
                          miasto Buffalo - jeśli nie są z tym miastem w jakiś sposób związani.

Informacja była o tyle ważna, ze tłumaczyła srogie zimy i czasami odcięcie
                          stanu New York od świata.
                          A o wodospadzie Niagara napisałam tak przy okazji, aby lepiej ulokować Buffalo na mapie.

• amityr Re: Gdyby to u nas się stało..... 01.02.14, 12:41
                            pia.ed napisała:

> A o wodospadzie Niagara napisałam tak przy okazji, aby lepiej ulokować Buffalo
                            > na mapie.
                            >
                            Zawsze zapominam o Twojej dokładności. Przeprasza.
                            • baska123 Re: Gdyby to u nas się stało..... 01.02.14, 12:47
                              pia.edPrzyjmij podziękowanie za wartościowe wpisy na FEiR.
                              Cudowne widoki - zamarznięta Niagara:

www.google.pl/search?q=zamarzni%C4%99ta+niagara&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=ttvsUuyLFYej4gS5p4GAAg&ved=0CDQQsAQ&biw=1366&bih=667
                              • pia.ed Re: Gdyby to u nas się stało..... 01.02.14, 13:02
                                Myślałam faktycznie o zamarzniętej Niagarze ... wyręczyłaś mnie.
                                Zdjęcia są zrobione w mieście po kanadyjskiej stronie.

Dziękuję za pochwałę. Teraz to pewnie także amityr mnie doceni wink

• amityr Re: Gdyby to u nas się stało..... 01.02.14, 13:25
                                  pia.ed napisała:

> Dziękuję za pochwałę. Teraz to pewnie także amityr mnie doceni wink
                                  >
                                  Masz u mnie bbaaaaaaaaaardzo duży kredyt.
                                  • baska123 Re: Gdyby to u nas się stało..... 01.02.14, 15:22
                                    Czy te oczka Janioła mogą kłamać?????
                                    • amityr Re: Gdyby to u nas się stało..... 01.02.14, 15:52
                                      baska123 napisała:

> Czy te oczka Janioła mogą kłamać?????

A czy ta Panna wodę lać?
                                      • baska123 Re: Gdyby to u nas się stało..... 01.02.14, 18:02
                                        Amityr.Co ma lać Basia-Wodnik?
                                        Miodek Ci sie marzy?
                                • filip505 Re: Gdyby to u nas się stało..... 01.02.14, 16:51
                                  .....nie wszystkie sa z kanadyjskiej strony,sa nawet z powietrza,
                                  znam ten kawalek ziemi z obu stron ale zima nigdy tam nie bylem,
                                  • pia.ed Niagara Falls 01.02.14, 21:21
                                    filip505 napisał:

.....nie wszystkie są z kanadyjskiej strony, są nawet z powietrza,
                                    znam ten kawałek ziemi z obu stron ale zima nigdy tam nie bylem.

Nie wiem, czy dobrze Cie filip zrozumiałam ... Napisałam, ze Niagarę można oglądać
                                    ze strony amerykańskiej i kanadyjskiej.
                                    Z powietrza tez można oglądać - jeśli ma się dostęp do helikoptera ... ale niestety mój prywatny helikopter zostawiłam w Szwecji, wiec zadowoliłam się zjechaniem winda na dol po stronie amerykańskiej, a potem oglądałam wodospady (jest ich kilka) ze strony kanadyjskiej, stojąc przy balustradzie placu widokowego.

Za późno wyjechałam z Buffalo, a do tego autobusy chodziły bardzo rzadko, wiec musiałam wracać aby nie nocować w tym maleńkim, nieciekawym miasteczku po amerykańskiej stronie.

Moja siostra cioteczna była tak zajęta, ze jedyne co zrobiła, to przywiozła i odwiozła
                                    mnie na lotnisko pod Buffalo. Resztę czasu radziłam sobie jak mogłam, i na własną rękę robiłam wycieczki. Na szczęście zostałam w Buffalo tylko kilka dni, bo bym się zanudziła na śmierć.
                                    Dodam, ze było to ponad 20 lat lat temu ...

NAPISAŁAM:
                                    ... Stamtąd jest jakieś 40 km do miasteczka gdzie częściowo znajduje się
                                    wodospad Niagara ... i do przejścia granicznego, za którym można zobaczyć ten potężny wodospad w całej krasie ze strony kanadyjskiej.

• baska123 Re: Niagara Falls 01.02.14, 22:59
                                      pia.ed
                                      Dzięki internetowi nawiązałam znajomość z Dr Adamem, pisze pod nickiem dradam121 najczęściej z racji zawodu na forach medycznych. Mieszka od wielu lat w Kanadzie.
                                      Przysłał mi płytę z filmem o tym przepięknym kraju.
                                      Z zachwytem oglądamy Kanadę z samolotu.
                                      Jeśli był na ziemi Raj - to tak musiał wyglądać.
                                      Szczególnie zapamiętałam Niagarę z lotu ptaka, film tak doskonale oddaje rzeczywistość, że ma sie wrażenie bycia tam na prawdę.
                                      A spokojny sen mam dzięki "dream catcher" również darowanemu przez Dr Adama.
                                      • pia.ed Re: Niagara Falls 02.02.14, 00:11
                                        Byla taka książka "Kanada mlekiem i miodem płynąca" ... ale to bardzo dawno
                                        i nie pamiętam o czym. Z pewnością przedstawiała Kanadę w pozytywnym świetle.

No to teraz wiem, dlaczego filip napisał o "oglądaniu z powietrza" wink
                                        Czy wiedział, ze dostałaś prezent od dradama?
                                        • amityr Re: Niagara Falls 02.02.14, 09:57
                                          pia.ed napisała:

> Byla taka książka "Kanada mlekiem i miodem płynąca" ... ale to bardzo da
                                          > wno
                                          > i nie pamiętam o czym. Z pewnością przedstawiała Kanadę w pozytywnym świetle.
                                          >
                                          > No to teraz wiem, dlaczego filip napisał o "oglądaniu z powietrza" wink
                                          > Czy wiedział, ze dostałaś prezent od dradama?

A może "Kanada pachnąca żywicą" A. Fiedlera.
                                      • amityr Re: Niagara Falls 02.02.14, 10:06
                                        baska123 napisała:

> pia.ed
                                        > Dzięki internetowi nawiązałam znajomość z Dr Adamem, pisze pod nickiem dradam12
                                        > 1 najczęściej z racji zawodu na forach medycznych. Mieszka od wielu lat w Kanad
                                        > zie.
                                        > Przysłał mi płytę z filmem o tym przepięknym kraju.
                                        > Z zachwytem oglądamy Kanadę z samolotu.
                                        > Jeśli był na ziemi Raj - to tak musiał wyglądać.
                                        > Szczególnie zapamiętałam Niagarę z lotu ptaka, film tak doskonale oddaje rzeczy
                                        > wistość, że ma sie wrażenie bycia tam na prawdę.
                                        > A spokojny sen mam dzięki "dream catcher" również darowanemu przez Dr Adama.

Troszkę inaczej na to patrzą ludzie stąpający twardo po ziemi.Kanada okazała się nie mlekiem i miodem płynąca, ale[i] śnieżna, szara, a pensja praktycznie idzie wyłącznie na utrzymanie, bo praca raz jest, raz jej nie ma.I po co oni tam polecieli skoro maja tu tak dobrze.Prawda baska! Ludzie to już sami nie wiedzą co chcą.[/i]
                                        www.goniec.net/goniec/inne-dzialy/porady/prawo-imigracyjne/imigracja-rozczarowani-kanad%C4%85.html
                                        • pia.ed Re: Niagara Falls 02.02.14, 11:01
                                          amityr napisał:

> Troszkę inaczej na to patrzą ludzie stąpający twardo po ziemi.
                                          Kanada okazała się nie mlekiem i miodem płynąca, ale śnieżna, szara,
                                          a pensja praktycznie idzie wyłącznie na utrzymanie, bo praca raz jest,
                                          raz jej nie ma.

No i muszę przyznać racje choć ten artykuł widzę po raz pierwszy ...
                                          Przez parę lat śledziłam forum EMIGRACJA gdzie często były pytania
                                          o wyjazd na stale do Kanady.
                                          Raczej nie chodziło o Calgary i Edmonton, tylko o Vancouver
                                          lezący nad Pacyfikiem,
                                          ale w kazdym razie ludzie znający te strony skutecznie rozbijali marzenia przyszłych emigrantów, pisząc o pięknej części miasta, ale tez o slumsach, w ktorych wegetowali ludzie zwabieni famą kraju mlekiem i miodem płynącym ...

> www.goniec.net/goniec/inne-dzialy/porady/prawo-imigracyjne/imigracja-rozczarowani-kanad%C4%85.html
                                          • pia.ed Tygodnik kanadyjskiej Polonii w Toronto 02.02.14, 13:25
                                            Mozna poczytać wiadomości kanadyjskie z całego tygodnia po polsku ...
                                            albo zobaczyc ilu Polaków poszukuje pracy, mieszkania.
                                            albo nowego partnera w rubryce "Matrymonialne" wink

www.goniec.net/goniec/inne-dzialy/wiadomosci-kanadyjskie/przegl%C4%85d-tygodnia-pi%C4%85tek-31-stycznia-2014.html
                                            • baska123 Re: Tygodnik kanadyjskiej Polonii w Toronto 02.02.14, 13:50
                                              amityr Masz rację,
                                              ludzie to już sami nie wiedzą co chcą.
                                              Ty wiesz, czego chcesz, manny z nieba.
                                              • amityr Re: Tygodnik kanadyjskiej Polonii w Toronto 02.02.14, 15:09
                                                baska123 napisała:

> amityr Masz rację,
                                                > ludzie to już sami nie wiedzą co chcą.
                                                > Ty wiesz, czego chcesz, manny z nieba.

Nie koniecznie manny ale godziwego traktowania wszystkich ludzi a nie znowu wybrańców partyjnych. Ty masz taki typowy charakter ,że jak nawet by cię złapali na kradzieży i obcięli rękę ,to byś powiedziała ,ze to nie twoja i pewno zgubił jakiś przechodzący amityr. Hehehe
                                                • baska123 Re: Tygodnik kanadyjskiej Polonii w Toronto 02.02.14, 16:02
                                                  Tobie amityr tylko obuchem przywalić między te wredne patrzałki.
                                                  Przeginasz f......e.
                                                  Na kradzieży to łap "swojaków".
                                                  Tobie szarych komórek ktoś trochę skradł.
                                                  • amityr Re: Tygodnik kanadyjskiej Polonii w Toronto 02.02.14, 16:12
                                                    baska123 napisała:

> Tobie amityr tylko obuchem przywalić między te wredne patrzałki.
                                                    > Przeginasz f......e.
                                                    > Na kradzieży to łap "swojaków".
                                                    > Tobie szarych komórek ktoś trochę skradł.

Baska czy ty naprawdę jesteś blondynka?
                                                    Ta ręka była tylko przykładem ,ze zawsze chcesz żeby było na twoim . A jak cie złapie ,że jest inaczej, to bój się mnie bo ja jestem adminką. No i co ,że jesteś? Co mi zrobisz jak cię złapię ?
                                • filip505 Re: Gdyby to u nas się stało..... 03.02.14, 21:12
                                  .....pia.....tu napisalas "po kanadyjskie stronie",a to niezupelnie prawda,
                                  • pia.ed Re: Gdyby to u nas się stało..... 03.02.14, 22:19
                                    filip505 napisał:

> .....pia.....tu napisalas "po kanadyjskie stronie",a to niezupelnie prawda.

Filip, nie wiem naprawdę o co Ci chodzi ... Aby obejrzeć te niższą i niezbyt ciekawa cześć wodospadu, nie musiałam przekraczać granicy, wiec to było po stronie amerykańskiej.

Potem przeszłam przez kontrole graniczna, wrzuciłam do automatu
                                    chyba 20 centów, nie pamiętam czy dostałam stempel w paszporcie,
                                    i znalazłam sie w dość dużym mieście po stronie kanadyjskiej ... skąd roztaczał sie
                                    bajkowy widok na wodospady, co do tego nie mam żadnej wątpliwości.

Czy to miasto po drugiej stronie granicy nazywa sie Niagara?

Szczerze mowiac, to nie byłam przygotowana do zwiedzania, bo liczyłam na to, ze Małgosia mnie tam zawiezie samochodem i wszystko objaśni ... ale jedyne co mi zaproponowała to przyjście do niej do szpitala i pożyczenie auta, na co się jednak nie zdecydowałam.
                              • baska123 Re: Gdyby to u nas się stało.....cd 13.02.14, 17:59
                                USA zamarzły, Wielka Brytania tonie, Polska ma wiosnę w środku zimy. Co się dzieje?
                                Zdaje się, że wszystko przez Azję Wschodnią, gdzie - jak twierdzą brytyjscy klimatolodzy - przewróciła się pierwsza "kostka domina", rozpoczynając te szaleństwa pogodowe. Rok 2014 może być najgorętszym w historii pomiarów.
                                Tzw. klimatyczni krzykacze (po angielsku nazywają ich climate deniers), czyli osoby idące na przekór nauce i kwestionujące istnienie spowodowanych przez człowieka globalnych zmian klimatycznych, ekscytują się pauzą we wzroście średniej temperatury Ziemi w ostatniej dekadzie. Co na to klimatolodzy?
                                Od 800 tys. lat nie było tak wysokiego stężenia CO2, jak dziś. Fakty o globalnym ociepleniu

Cały tekst: wyborcza.pl/1,75400,15449987,USA_zamarzly__Wielka_Brytania_tonie__Polska_ma_wiosne.html#ixzz2tDoZrfCy
                  • amityr Re: Gdyby to u nas się stało..... 01.02.14, 10:34
                    pia.ed napisała:
                    > wiec widocznie te krzaczki tez na wiele się nie zdają ...

Mówimy o Polsce i kilku cm suchego śniegu a nie jakichś wielkich opadach. Możesz się czepiać ale czytaj to co ja piszę ze zrozumieniem. Kup sobie sardynki.
                    • pia.ed Re: Gdyby to u nas się stało..... 01.02.14, 10:41
                      amityr napisał:

> Mówimy o Polsce i kilku cm suchego śniegu a nie jakichś wielkich opadach.
                      Możesz się czepiać ale czytaj to co ja piszę ze zrozumieniem.

To przez te kilka centymetrów suchego śniegu setki aut utknęły na drodze?
                      No to w takim razie zwalam winę na auta i kierowców wink
                      • filip505 Re: Gdyby to u nas się stało..... 01.02.14, 17:01
                        ......kierowcom bym darowal mysle ze nie odbiegamy od swiata,wiec samochody i drogi
                        bym powiedzial,
                        ---a te krzaki jednak duzo daja,nie sa takie jak w ogrodku,to cale polacie takich
                        parometrowych i czasem tylko troche wystaja ze sniegu,wiec o tyle sniegu mniej
                        na drogach,
                        • amityr Re: Gdyby to u nas się stało..... 01.02.14, 19:09
                          Żywopłoty wycięto.Drzewa kończą wycinać żeby pijani kierowcy na nie nie wjeżdżali. Na wsiach bieda aż piszczy, to tną w nocy na opał. Do coraz większego dobrobytu idzie. itd...
                          • iryska2604 Re: Gdyby to u nas się stało..... 01.02.14, 19:47
                            Melduję, ze przydrożne żywopłoty maja sie dobrze.Nikt na dziko drzew już nie wycina.Skąd ty bierzesz takie wieści?
                            • amityr Re: Gdyby to u nas się stało..... 01.02.14, 20:39
                              Iryskojadę tu i tam i widzę tą biedę po dobrodzieju Balcerowiczu i świeć nad jego duszą tym drugim. Dzieci z po pegierowskich blokowisk ze wzdętymi z głodu brzuchami bez zębów itd. W dużych aglomeracjach tego tak nie widać. Ale co tam, do przodu. Jest dobrze. Prawo dżungli a miała być demokracja. I tu masz rację nie tylko Tuska wina .
                            • amityr Re: Gdyby to u nas się stało..... 01.02.14, 20:56
                              iryska2604 napisała:

> Melduję, ze przydrożne żywopłoty maja sie dobrze.Nikt na dziko drzew już nie
                              > wycina.Skąd ty bierzesz takie wieści?

Albo np stąd:http://i61.tinypic.com/bfn8ue.jpg
                              • baska123 Re: Gdyby to u nas się stało..... 01.02.14, 22:34
                                Amityr.
                                Wyjdź chłopie w lakierkach (żeby nie było, że słoma...) albo kozaczkach, bo zima,
                                w pole i się rozejrzyj.
                                "Wiocha" ma się dobrze. Ty żyjesz w innej jakiejś Polsce.
                                A brzuszek masz pełny?czy wzdęty z głodu? Uważaj może pęc.
                                • amityr Re: Gdyby to u nas się stało..... 02.02.14, 00:26
                                  A kiedy ty wyjeżdżałaś z tych łódzkich slamsów ? No chyba ,ze nie mieszkasz w centrum.
                                  • filip505 Re: Gdyby to u nas się stało..... 03.02.14, 21:19
                                    .....pia....,Niagara to ladne miasteczko moim zdaniem,
                                    nawet kasyno maja,hotele z widokiem z okna na wodospad,
                                    badz rwaca rzeke powyzej,mi sie zawsze tam podoba,
                                    nawet noca miasto zyje,nie jak buffalo,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka