02.02.14, 20:48
Co tam Kanada. Na Wyspach to nas już uwielbiają :
www.sfora.pl/Skandal-na-Wyspach-Polacy-podrzucaja-nam-narkomanow--a64314
http://i44.tinypic.com/28wcnci.gif
Obserwuj wątek
    • skuter44 Re: Skandal 03.02.14, 12:24
      No nieźle.
      • pia.ed Re: Skandal 03.02.14, 13:32
        "Matka oskarżona o zamordowanie 7-tygodniowego syna" to tytuł artykułu. Oprócz niej zostały zatrzymane jeszcze dwie osoby: konkubent (nie będący ojcem jej dziecka) i lokator.
        Trwają poszukiwania biologicznego ojca dziecka. 24-letnia Katarzyna Gacek pracowała jako pakowaczka.
        Chłopca przywieziono do szpitala z ciężkimi obrażeniami głowy. Dzień potem zmarł.

www.mirror.co.uk/news/uk-news/katarzyna-gacek-charged-murdering-seven-week-old-3106811#.Uu-Jv_v5Bn4

• iryska2604 Re: Skandal 03.02.14, 18:10
          Oglądałam w TV reportarz o ludziach handlujących i wynajmujących dzieci. Żebrały Rumunki i dzieci tez były stamtąd.
          • pia.ed Re: Skandal 03.02.14, 20:21
            iryska2604 napisała:
            Oglądałam w TV reportarz o ludziach handlujących i wynajmujących dzieci.
            Żebrały Rumunki i dzieci tez były stamtąd.

Reportażu nie oglądałam, ale kiedy bylo głośno o 4-letniej blond dziewczynce znalezionej przez policje we Włoszech to napisano tez, ze kupowanie przez Cyganki małych dzieci, które pomagają im żebrać, zdarza się w Europie dość często ...

Tak nie jest jednak w Skandynawii, bo tu żebrzące dziecko zostałoby natychmiast odebrane przez władze socjalne...
            • filip505 Re: Skandal 03.02.14, 21:04
              ......u was to juz chyba dzieci bardziej panstwowe jak rodzicow,
              • pia.ed Re: Skandal 03.02.14, 21:24
                filip505 napisał:
                > ......u was to juz chyba dzieci bardziej panstwowe jak rodzicow,

Nie przesadzaj ... Kraje skandynawskie podpisały europejska konwencje
                o ochronie dzieci i wg niej postępują ...
                Czy nie lepiej czasowo odebrać dziecko jeśli dochodzą sygnały,
                ze dziecku krzywda sie dzieje, niż czekać aż matka matka narkomanka
                czy jej konkubent tym dzieckiem rzuca o podłogę?

Nie mam zamiaru na ten temat dyskutować, bo jak dotąd ci którzy
                nie mieszkają w Skandynawii zawsze wiedza lepiej, bo oglądali
                nakręcony 20 lat temu tendencyjny film ze sfingowanymi sytuacjami.
                • amityr Re: Skandal 04.02.14, 10:05
                  Fakt ,ze muszę przyznać rację pia.ed. Mam znajoma w Szwecji i ma takie same zdanie .
                  • filip505 Re: Skandal 04.02.14, 16:10
                    ......ja tez tak uwazam,to dobry do zycia kraj,mimo ze palmy
                    nierosna,podobne prawo odnosnie dzieci jest w wielu krajach,
                    (podpisaly konwencje),ale to od ludzi,urzednikow zalezy jej
                    wprowadzanie w zycie,trzeba tylko uwazac zeby nie przedobrzyc,
                    • pia.ed Re: Skandal 04.02.14, 17:16
                      filip505 napisał:
                      ... ale to od ludzi, urzednikow zalezy jej wprowadzanie w zycie,
                      trzeba tylko uwazac zeby nie przedobrzyc.

Masz absolutna racje ... z drugiej strony: ten się nie myli który nic nie robi ...
                      Byl przypadek kiedy ojcu powinni zabrać córkę (matka ja porzuciła i zniknęła)
                      tylko ze ojciec przeprowadzał sie z miejsca na miejsce i zanim władze socjalne
                      zdążyły coś zauważyć, zrobić wywiad i podjąć decyzje, to ojciec wyprowadzał sie w inne miejsce.
                      Na pewno byly tez przypadki odwrotne, ale zawsze władze socjalne dążyły do utrzymania kontaktu dziecka z rodzicami, z myślą o połączeniu rodziny w przyszłości,
                      bo taki jest jeden z przepisów ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka