Dodaj do ulubionych

Na co idą

15.09.06, 13:59
nasze podatki:
media.wp.pl/wiadomosc.html?kat=18011&wid=8506736
Obserwuj wątek
    • narewa Re: Na co idą 15.09.06, 14:03
      dobrze,że jeszcze mam dobry nastrój,bo inaczej ....tylko zębami pozgrzytać
      mozna ze złości...

tanie państwo!!!

och,cisną się słowa rózne na wargi....
      • grenka1 Re: Na co idą 15.09.06, 19:16
        To jest chamstwo połączone z łajdactwem.
      • 52ania Re: Na co idą 15.09.06, 19:18
        Pamiętam jak kiedyś zapytano p.Łętowską, czy będzie startowała w wyborach
        prezydenckich.Odpowiedziala: NIE, BO BRZYDZĘ się polityką.Ja już tez nie mam
        złudzen, koryto, znaczy koryto.Najpierw ja, później plebs.
        • kazia_x Re: Na co idą 15.09.06, 19:46
          A "emeryci popierajcie partie czynem i zdychajcie przed terminem".
          Pamiętacie jak Lepper przed wyborami krzyczał, że on rolnikom, rencistom i
          emerytom zapewni godne życie!!!
          No rolnicy trochę skubnęli z tego korytka, a reszta co ???
          G...o !!!
        • ira.mak Re: Na co idą 15.09.06, 19:52
          -a swoją drogą demokracja to ciekawy ustrój.Lud wybiera garstkę swoich
          przedstawicieli aby w ich imieniu sprawowała władzę,zarzadzala
          panstwem,pilnowala wspolnej kasy...I co się dalej dzieje?Garstka rządzi ale
          całym społeczeństwem-ustanawiając czesto prawa które są sprzeczne z interesem
          tegoż społeczeństwa,ustanawia swoje prawa,mając na uwadze własne interesy.Co
          jest nie tak?
          • grenka1 Re: Na co idą 15.09.06, 20:12
            Z tym wybieraniem to też jest ciekawa sprawa.
            Kto wybrał do Sejmu Begerową?
            Ludzie, którzy nie istnieją.(Sfałszowane podpisy).
            A czy tylko ona jedna taka była?
            Ona tylko wpadła.
          • jaga_22 Re: Na co idą 15.09.06, 20:28
            Gazeta Finansowa

Zamiast lepiej coraz gorzej 17:13 08.09.2006
            piątek

PiS w swoich spotach wyborczych pokazywał, jak po wyborach wygranych przez jego
            przeciwników, polskiej rodzinie będzie ubywało jedzenia z lodówki, a młodej
            rodzinie zostanie ogołocony pokój, z symbolicznym już pluszakiem w tle.

Państwo miało być tanie. Widać politycy tego ugrupowania, z niewiadomych
            przyczyn, postanowili wczuć się w rolę i zamierzają zubożyć społeczeństwo już
            do końca. Co zrobić, żeby upchnąć kolanem i przyjąć budżet? Oczywiście sięgnąć
            do kieszeni Polaków – tak najłatwiej.

REKLAMA Czytaj dalej

Obiecanki cacanki…

Prawdopodobnie na niczym skończą się zapowiadane przez Zytę Gilowską obniżki
            składek na ubezpieczenie społeczne w 2007 r., a w związku z tym nie będzie
            rekompensaty wzrostu do 9 proc. składki zdrowotnej. W ten sposób większość
            Polaków dostanie mniejsze pensje „na rękę”. Wzrośnie także o 30 proc. podatek
            autogazu i o 25 groszy na litrze podatek na benzynę. O 13 proc. zdrożeją
            papierosy. Żeby tego było mało, rząd podniósł o 10 proc. akcyzę na piwo. Pół
            litra tego trunku zdrożeje więc o 5 groszy. W ten sposób policzono, że piwosze
            wrzucą do wspólnej kasy kwotę 250 mln zł.

• kryzar Re: Na co idą 16.09.06, 15:40
              >Pół litra tego trunku zdrożeje więc o 5 groszy. W ten sposób policzono, że piwosze wrzucą do wspólnej kasy kwotę 250 mln zł.<
              to cytat z notki jagi-22
              A ciekawi mnie skąd wiadomo, że tyle piwa wypiją, młodzi wyjeżdżają a browary już narzekają na spadek sprzedaży napojów piwnych. Rząd moze się przeliczyć a my przypadkowe społeczeństwo jak zwykle za wszystko zapłacimy
              • 52ania Re: Na co idą 16.09.06, 16:17
                Od 1.01.07r znowu zabiorą nam 0,25% na fundusz zdrowotny, a podwyzki dadzą z 1%
                albo wcale.Wystarczyłoby zlikwidowac Senat i juz by było lżej.Kiedyś pojawił
                się taki pomysł, ale nikt już o tym nie wspomina.
                • grenka1 Re: Na co idą 16.09.06, 18:44
                  No co Ty, swoich od koryta odgonią.
                  • ira.mak Re: Na co idą 17.09.06, 00:18
                    Oni wszyscy się modlą żeby tą kadencję wytrwać do końca i żęby głupi naród
                    wybrał ich na następną.Oj ,na pewno już nie oleję wyborów!
    • grenka1 Najjasniejszy 18.09.06, 07:59

• grenka1 Re: Najjasniejszy 18.09.06, 08:02
        szlag mnie trafia
        fakty.interia.pl/fakty_dnia/news/smiglowiec_limuzyny_policjata_swita_mi_sie_nalezy,792109,2943
        a tak krzyczał w czasie kampanii wyborczej o biedzie emerytów i rencistów !!!
        Już zapomniał o nich???
    • grenka1 Re: Na co idą 18.09.06, 15:15

"Budżet państwa opłaca obecnie składkę zdrowotną za 2,6 mln osób ubezpieczonych
      w Kasie Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego. W tym roku NFZ dysponował kwotą
      ponad 36 mld zł na leczenie ubezpieczonych. Zaledwie 2,6 mld zł pochodziło ze
      składek opłacanych za rolników przez budżet państwa. Problem polega na tym, że
      w ich przypadku wysokość składki zdrowotnej jest ustalana na podstawie
      wysokości ceny żyta ogłaszanej przez GUS. Zgodnie z tym mechanizmem, jeżeli
      cena żyta spada, to jednocześnie zmniejsza się wysokość składki zdrowotnej
      płaconej za niektórych rolników ze środków publicznych."

No i jeszcze mi ktoś mówi, że on mnie żywi?

• grenka1 Re: Na co idą 27.09.06, 11:57
      Męski striptiz dla urzędniczek sfinansują podatnicy 01:10 27.09.2006
      środa

Męski striptiz dla pań urzędniczek, teatr i kino dla panów. Tak relaksują się w
      wolnym czasie pracownicy polskiej administracji. Oczywiście za pieniądze
      podatników - twierdzi "Metro".
      Urzędniczki NARODOWEGO FUNDUSZU OCHRONY ŚRODOWISKA I GOSPODARKI WODNEJ mają
      dość nudy w pracy. Postanowiły się rozerwać. Idą na męski striptiz. Już 15 z
      nich zdecydowało się na wieczór z zespołem Chippendales. To amerykańska grupa
      striptizerów, która w drugi weekend października zawita w Polsce. Taka rozrywka
      jednak drogo kosztuje - od 80 do 190 zł. To nie przeszkadza paniom
      urzędniczkom, bo bilety funduje im zakład pracy z funduszu socjalnego. Czyli z
      kieszeni podatnika, bo pensje pracowników NFOŚiGW finansowane są z budżetu
      państwa.
      Mamy 300 tys. zł przeznaczonych na fundusz. Za jego część urząd dotuje
      pracownikom wejściówki na niemal wszystkie ważne wydarzenia artystyczne - mówi
      Krzysztof Walczak z biura prasowego NFOŚiGW. Czy wydarzeniem artystycznym jest
      męski striptiz? Widocznie tak, bo kolejne urzędniczki rozważają pójście na
      występ. Czasami trzeba przecież się odstresować, a to będzie dla nas idealna
      okazja - mówi lekko zmieszana pracownica Funduszu.
      Dla nas to żadna nowość. Wysoko postawieni urzędnicy i żony polityków to nasi
      stali klienci - zdradza Dawid Ozdoba, lider grupy BadBoys, polskiego zespołu
      tancerzy-striptizerów. Nasi chłopcy niejednokrotnie tańczyli dla pracowniczek
      państwowych urzędów w całej Polsce. Oczywiście poza urzędem, głównie w
      wynajętych lokalach.
      Jeden chłopak z BadBoysów bierze za występ 500 zł, a w wieczorze dla
      urzędniczek zwykle występuje pięciu. Tańczyłem dla kobiet z ZUS-u, pracowników
      urzędów wojewódzkich i miejskich - potwierdza Michał, warszawski striptizer.
      Dla niepoznaki takie rozrywki odbywają się pod pozorem imprez integracyjnych.
      Na ogół finansowane są w całości z pieniędzy pracowniczego funduszu socjalnego,
      choć np. ZUS płaci z tego funduszu tylko połowę. O tym, na co są przeznaczane
      decydują sami pracownicy - mówi Przemysław Przybylski, rzecznik prasowy ZUS.
      • 52ania Re: Na co idą 27.09.06, 21:53
        Wszyscy jakoś się "rozrywają", oczywiście za pieniadze podatników.Dzisiejszy
        dzień nie pozostawił złudzen.Polska to My ( czyli plebs)i Oni.Chyba się napije
        wina.Komuna trwa na posterunku i czuwa crying(((((((((
    • grenka1 Re: Na co idą 11.10.06, 10:46
      nasze podatki: balanga na całego
      fakty.interia.pl/fakty_dnia/news/konferencja-w-luksusowym-hotelu-na-koszt-podatnika,800134,2943
      • jaga_22 Re: Na co idą 14.11.06, 11:49
        Sobecką chcą zrobić wicemarszałkiem.To kpina z taniego państwa.

www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_061114/kraj/kraj_a_17.html
        • 52ania Re: Na co idą 14.11.06, 20:38
          To nie kpina, to polityka crying((((((
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka