grenka1 13.09.07, 11:12 z "lotniskiem pod Kielcami", ale wyjdzie z "uzdrowiskiem pod Dąbkami" - o chiński królu !! Któż to słyszał o "aerozolu morskim". wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4483896.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kazia_x Matczyna miłość 13.09.07, 11:26 czy objawy jakiejś choroby? www.pardon.pl/artykul/1702/jak_pani_gosiewska_kocha_swego_synka Odpowiedz Link
52ania Re: Matczyna miłość 13.09.07, 21:41 Gosiu juz nic nie załatwi, a moze załatwi? Matka dumna z syna i nie ma co się dziwic.Jeżeli to tylko taka matczyna miłosc, to nic szkodliwego. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Matczyna miłość 13.09.07, 22:11 Ta 75-letnia kobieta ma energie! Pracuje na dwa etaty: jako lekarz pediatra i ordynator sanatorium ... Odpowiedz Link
grenka1 Re: Matczyna miłość 13.09.07, 22:59 pia.ed napisała: > Ta 75-letnia kobieta ma energie! Pracuje na dwa etaty: > jako lekarz pediatra i ordynator sanatorium ... Wierzysz w to? Bo ja nie za bardzo. W wieku 75 lat pracować na 2 etaty tj. po 16 godz. dziennie? Odpowiedz Link
grenka1 Pomnik "hetmana" 14.09.07, 08:20 Tylko czy zasłużył sobie na niego? wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4487369.html Odpowiedz Link
ira.mak Re: Pomnik "hetmana" 14.09.07, 12:21 Dałby sobie na wstrzymanie ,bo taki przerost ambicji to ani eleganckie ani logiczne.A kto za te pomniki ma zapłacić?Jeśli on sam to niech sobie stawia i 50 Odpowiedz Link
grenka1 Re: Pomnik "hetmana" 14.09.07, 13:08 Jest jedno "ale" - tego hetmana to zabili żołnierze, którymi dowodził. Chyba był taki "dobry". Odpowiedz Link
52ania Re: Pomnik "hetmana" 15.09.07, 17:30 Historię też będzie zmienial?Ja nie uczylam sie o Hetmanie Wincentym Gosiewskim.Czy ja może bylam na wagarach, jak przerabiano ten temat? Odpowiedz Link
grenka1 Re: Pomnik "hetmana" 15.09.07, 19:03 52ania napisała: > Historię też będzie zmienial?Ja nie uczylam sie o Hetmanie > > Wincentym Gosiewskim.Czy ja może bylam na wagarach, jak >przerabiano ten temat? Pociesz się, że ja też nic nie słyszałam na jego temat. Podobno ten Wicek był wzorcem postaci Kmicica!! HI hi hi ... Mają ludziska "wyłobraźnię". Odpowiedz Link
levocza Re: Pomnik "hetmana" 15.09.07, 19:34 Może się gdzieś przesłyszałam, ale czy p.Gosiewska jest posłanką ??? jezeli tak to już byłby trzeci etat.. Odpowiedz Link
levocza Re: Pomnik "hetmana" 15.09.07, 19:38 odpowiadam sama sobie ) to matka Kurskich jest senatorką ... a p.Gosiewska tytanem pracy Odpowiedz Link
grenka1 Re: Pomnik "hetmana" 15.09.07, 20:02 levocza napisała: > Może się gdzieś przesłyszałam, ale czy p.Gosiewska jest posłanką ??? > jezeli tak to już byłby trzeci etat.. Nie. To całkiem inne osoby. Małgorzata Gosiewska z Gdańska jest posłanką, a jego matka to Jadwiga. Odpowiedz Link
grenka1 Drzewo genealogiczne 15.09.07, 20:03 Edgara Gosiewskiego: www.gosiewski.pl/drzewo/ID234.htm Odpowiedz Link
grenka1 Życiorys wg.Wikipedii 15.09.07, 20:15 "Według niepotwierdzonych źródłowo informacji, P. E. Gosiewski uważa się za potomka rodu niegdyś magnackiego w I Rzeczypospolitej Gosiewskich herbu Ślepowron. Jego przodek Idzi Gosiewski miał ponoć wylegitymować się szlachectwem w 1848.[1] Urodził się w Słupsku, ale swe młodzieńcze lata spędził w Darłowie; mieszka w Warszawie[2], aczkolwiek podaje Darłowo jako miejsce zamieszkania[3]. Ojciec był nauczycielem historii, należał do PZPR; matka jest pediatrą – nie udzielała się politycznie, ale kandydowała w wyborach samorządowych w 2006 do Rady Powiatu w Sławnie[4]. Przemysław Gosiewski jest byłym mężem posłanki Małgorzaty Gosiewskiej; ma z nią syna Eryka. Z obecną żoną, Beatą, ma dwoje dzieci. Uważa się za potomka hetmana polnego litewskiego Wincentego Korwina Gosiewskiego, co jest mało prawdopodobne gdyż według źródeł historycznych syn hetmana Bogusław wybrał karierę duchowną (został biskupem smoleńskim) i nie miał potomstwa, córka Teresa mimo, że była dwukrotnie zamężna również nie posiadała potomstwa, a córka Zofia nie miała dzieci, które by używały nazwiska "Gosiewski". Odpowiedz Link
zajbel Re: Nie wyszło 16.09.07, 19:19 W historii Polski jest wiele osób które noszą nazwiska takie jak my np. ja jestem z domu Pietrzak i gdybym tak poszperała to też znalazłby się jakiś hetman czy inny generał tego nazwiska. Cóż z tego skoro znam historię mojego rodu i wiem że jego założycielem był chłop , który czymś się zasłużył królowi i w zamian otrzymał ziemię i był wolnym kmieciem. W mojej rodzinie nie brakowało i nie brakuje ludzi mądrych uczciwych i pracowitych. Cenię ich za to bardzo i nie potrzebuję się sztucznie dowartościowywać. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Nie wyszło 16.09.07, 19:45 A moim zdaniem,to kazdy powinien się legitymować własną wizytówką, a nie podpierać się rodowodem. Odpowiedz Link