grenka1 27.10.07, 11:59 ponieważ zostaje wprowadzony zakaz używania foliówek-jednorazówek. www.zw.com.pl/zw2/index.jsp?place=Lead04&&news_cat_id=245&news_id=172094&layout=1&forum_id=48015& page=text Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zajbel Re: Szyjcie torby na zakupy 27.10.07, 13:17 Pamiętam te czasy jak albo szyłam z jakiegoś sztucznego tworzywa albo robiłam na szydełku dla siebie i znajomych. Teraz chyba też zacznę robić zsydełkowe. Odpowiedz Link
grenka1 Re: Szyjcie torby na zakupy 27.10.07, 13:28 Ja będę miała problem, ponieważ w torebce zawsze nosiłam 4-5 reklamówek (zajmują mało miejsca) i w razie potrzeby wyjmowałam i pakowałam zakupy pakowane w foliówki, a teraz co ??? Ale tak się zastanawiam w co będą pakowane same produkty? Przecież np. w torbę nie włożę gołego chleba, a obok niego proszku do prania. Chyba, że wrócimy do tzw. tytek. Odpowiedz Link
kalesonyzony Re: powraca baba z kojbrami 27.10.07, 15:38 Takie bazarowe objuczone w prl zakupami na przystankach. To bedzie i do praktycznej pani na kursy zycia sie zapisac. O ja cie, stare idzie. Albo ktus zarobi na nowym przymusie. Odpowiedz Link
grenka1 Kalesonow 27.10.07, 16:15 Ty to będziesz musiał sobie narychtować worek i do niego porządnego kijaszka. Odpowiedz Link
ewa553 Re: Szyjcie torby na zakupy 27.10.07, 17:29 renium a nie pamietasz jak dawniej dawano Ci w sklepie chleb do reki - bez papieru, bez torebki i to Ty musialas sie martwic jak to zapakowac i zaniesc do domu. U nas zazaku nie ma, ale tez mi sie wydawalo bez sensu przynosic stale woreczki do domu. No i mam teraz kupiony u Rossmana taki woreczek jakby z ortalionu. Tez nie zajmuje duzo miejsca, polecam. Fakt ze wieksze zakupy (chocby dla kociarstwa!!!) robie autem i w aucie mam dwa koszyki wiklinowe, do ktorych zakupy przekladam z wozka. Odpowiedz Link
grenka1 Ewo553 27.10.07, 18:04 Tak, pamiętam ten chleb bez opakowania, ale to było za króla Ćwieczka, czyli za Bieruta, a teraz mamy XXI wiek. Czyżbyśmy się cofali w rozwoju? Odpowiedz Link
kalesonyzony Re: Ewa dobra rada 28.10.07, 14:35 Padam na kolana przed gejzerami wytryskujacymi z twej podswiadomosci. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Ewa dobra rada 29.10.07, 09:00 No i dobrze,zawsze mnie te torebki drażniły. Towary niespżywcze będą pakowane w torebki foliowane. Ja chodzę po zakupy z koszyczkiem,a mąż z wózkiem. Mogłyby być takie torby z ortalionu,łatwe do prania. Odpowiedz Link
ewa553 Re: Ewa dobra rada 29.10.07, 09:29 zobacz u Rossmanna, bo skoro u nas ma, to pewnie i w Polsce tez. Odpowiedz Link