iryska2604 20.11.08, 18:49 kopalniawiedzy.pl/cukrzyca-czosnek-diabetyk-insulina-wanad-alliksyna-6162.html Taka nieepozorna roslinka a tyle ma zalet! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
siem-ata Re: Czosnek -nowa nadzieja dla diabetyków 20.11.08, 19:53 Bardzo trzeba uważać na tą roślinkę . Przedawkowania przynoszą fatalne skutki dla przewodu pokarmowego.Jest to silny antybiotyk i dokładnie zabija florę bakteryjną. Koleżanka tak się "wyleczyła" ,że dostała chronicznego zapalenia jelita i myślała już o najgorszym. Kolonoskopia wykazała brak podstaw do sądzenia o raku. Ale przewód pokarmowy w obie strony miała zjechany równo.O przyjemności tych badań gastroskopowych sondami nie będę wspominać.Rekonwalescsencja trwała dość długo.TRZEBA MYŚLEĆ. Odpowiedz Link
siem-ata Re: Czosnek -nowa nadzieja dla diabetyków 20.11.08, 19:55 JESZCZE JEDNO .CZOSNEK ,KTÓRY NIE WYPUSZCZA KIEŁKÓW JEST NAPROMIENIOWANY W TYM CELU. CHINY SIĘ KŁANIAJĄ Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Czosnek -nowa nadzieja dla diabetyków 20.11.08, 20:33 Nie tylko czosnek i nie tylko Chiny. --------------------------------------- Pytanie: Kto chce napromieniowywania żywności w Europie? Odpowiedź: Poniższa lista prezentuje organizacje, kraje i korporacje, które znajdują się w samym sercu ruchu na rzecz napromieniowywanie żywności.. * Światowa Organizacja Zdrowia ma ponoć przestrzegać globalnych standardów zdrowia. Opierając się na nierzetelnych badaniach i ignorując istniejące dowody na temat niebezpieczeństwa napromieniowanych produktów żywnościowych zadeklarowała, że taka żywność jest bezpieczna. 2. Kraje, które pozwalają na napromieniowywanie żywności: * Polska: czosnek, cebula, grzyby suszone, suszone warzywa i przyprawy. * Francja: kurczaki, daktyle, białka jaj, krew zwierzęca, warzywa, itd. * Włochy: czosnek, zioła, ziemniaki, cebule, przyprawy, itd. * Holandia: suszone owoce, przyprawy, płatki zbożowe, rośliny strączkowe, krewetki, itd. * Zjednoczone Królestwo: ziarna zbóż, rośliny strączkowe, owoce i warzywa, kurczaki, owoce morza, itd. * Belgia: drób, ziemniaki, mrożone krewetki, cebula, białka jaj, żabie udka, itd. 3. Liderzy przemysłu napromieniowywania żywności: * Gammaster założono w 1968 roku Holandii. Obecnie posiada wiele ośrodków promieniowania żywności między innymi we Francji, Niemczech, Irlandii, Szwecji i Holandii. * IBA reklamuje się jako „odpowiedź na wszystkie problemy bezpieczeństwa żywności.” Kontroluje prawie połowę międzynarodowego rynku żywności napromieniowanej (światowe obroty wynoszą około 225 milionów euro) i ma 37 ośrodków na terenie Stanów Zjednoczonych, Europy i Azji. Odpowiedz Link
super222 Re: Czosnek -nowa nadzieja dla diabetyków 20.11.08, 20:42 O! Matko! Jago, nie zauważyłaś może, że się dekonspirujesz? Odpowiedz Link
pia.ed Re: Czosnek -nowa nadzieja dla diabetyków 20.11.08, 20:45 Czy "napromieniowanie" to to samo co "manipulacja genami"? O tym ostatnim czesto slyszalam, natomiast o napromieniowaniu nigdy .. Odpowiedz Link
baska123 Re: Czosnek -nowa nadzieja dla diabetyków 20.11.08, 20:48 Nie jestem diabetyczką (dzięki Bogu i genom), ale wiadomość bardzo pocieszająca. Codziennie pomagam starszej-niedowidzącej koleżance rano i wieczorem w glukomirnictwie. Podłe chorubsko.Wyniszcza wszystkie narządy. I chociaż ona (80 l.) pewno nie doczeka cudownego leku, to jest to wiadomość dająca nadzieję. Odpowiedz Link
baska123 Re: Czosnek -nowa nadzieja dla diabetyków 20.11.08, 21:00 Warto poczytać: www.google.com/search? q=czosnek+z+chin&rls=com.microsoft:pl:IE-SearchBox&ie=UTF-8&oe=UTF- 8&sourceid=ie7&rlz=1I7RNWN Jak link nie jest cały aktywny, to wpiszcie w wyszukiwarkę "czosnek z chin" Robert Makłowicz o czosnku wypowiada się bardzo smacznie. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Czosnek -nowa nadzieja dla diabetyków 20.11.08, 22:31 A ja nie bacząc na nic zrobie sobie jutro masełko czosnkowe. Odpowiedz Link
baska123 Re: Czosnek -nowa nadzieja dla diabetyków 20.11.08, 23:21 Fantazja smakowitości. Masełkiem czosnkowym naszpikuj pieczywko do hod-dogów, albo bagietkę i wsadź do piekarnika.... a potem tylko mniam, mniam. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Czosnek -nowa nadzieja dla diabetyków 21.11.08, 06:26 Zajadam się czosnkiem od dwóch m-cy naokrągło.Jak wiem,że wyjdę,nie jem tego dnia.Bez czosnku nie smakuje mi żadna kanapka. Wczoraj specjalnie wyszłam na balkon nieubrana,normalnie to bym była chora,a mi nic.Nikt mi nie powie,że nie ma leczniczych właściwości. Wszędzie dodaje,gdzie tylko możliwe. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Czosnek 21.11.08, 10:39 A czy czosnek dodny do zupy, sosu czy w inny sposob poddany temperaturze, nie traci swoich leczniczych wlasciwosci? Przeciez cytryna dodana do goracej herbaty nie daje nic innego tylko smak! Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Czosnek 21.11.08, 11:45 Podobno nie traci wiele,ale najzdrowszy jest świeży,kiedy się go zmiażdży i wydobywa się ten składnik,który leczy. Odpowiedz Link