wacka1 06.02.09, 20:33 czy emeryci mają czas tylko dla siebie.Ja osobiście chodzę na basen,gimnastykę.Pracuję społecznie.Nie mam czasu na nudę i narzekania. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zajbel Re: Ciekawa jestem 06.02.09, 20:45 Staram się mieć, czyli część czasu przeznaczam na to co lubię robić i co daje mi satysfakcję. Odpowiedz Link
dede43 Re: Ciekawa jestem 06.02.09, 20:54 Ja tam mam zawsze, bo ..... juz nic nie muszę a wszystko mogę. Odpowiedz Link
52ania Re: Ciekawa jestem 06.02.09, 21:00 Ja jeszcze dorabiam,ale chodzę też na UTW.Niby już nic nie muszę, ale.......jest rodzina. Odpowiedz Link
super222 Re: Ciekawa jestem 06.02.09, 21:07 Ależ wacko1 - na tym forum nikt się nie nudzi. Chciałaś się pochwalić jaka to jesteś aktywna? No to napisz jakiego rodzaju prace społeczne wykonujesz? Basen, gimnastyka - rozumiem. Pewnie jakieś spotkania towarzyskie? Wydaje mi się, że podjęłaś probę sondażu na temat nudzących się emerytek. ---------------------- Późnym wieczorem wróciłam z wykładu na UTW. Wcześniej przygotowywałam się do wyjścia, bo panuje moda na *wysoki połysk*. Jutro pewnie umyję 2 okna, bo sąsiadów nie widzę, a zaświeciło słoneczko. W niedzielę nie robię zupełnie nic - czytam, nudzę się przy telewizorze i czekam na wiosnę. Tak naprawdę droga wacko1 cieszę się, że nic mnie ni boli, że za kilka dni uzupełni moje konto pewna instytucja, na której utrzymaniu jestem. Odpowiedz Link
wacka1 Re: Ciekawa jestem 06.02.09, 21:15 Kiedyś,kiedyś zaglądałam na takie forum,myślę,ze kto inny był załozycielem i tylko było utyskiwanie.Stwierdziła,ze to nie dla mnie.Wróciłam ,trochę czasu upłynęlo i jestem mile zaskoczona,tym co zastałam.z baska123 już gdzieś na jakimś forum się spotkałam.Obecnie pracuję społecznie na rzecz emerytów tu gdzie mieszkam obecnie i na rzecz pewnej grupy społecznej w mieście,gdzie mieszkałam wiele wiele lat.Chwalenie to nie w moim stylu.Jestem kobietą znającą swoja wartość.Nie chwalę się,ale stwierdzam fakty. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Ciekawa jestem 06.02.09, 21:29 Fakty ale w sumie bardzo ogolnikowo.My tu wiemy o sobie przynajmniej trochę -skąd jestesmy i co lubimy.Wiemy "z kim tańczymy".Czasem tez troche narzekamy bo zycie to nie bajka ale w sumie wesołe z nas emerytki. Odpowiedz Link
anoagata Re: Ciekawa jestem 06.02.09, 21:46 No życie to nie jebajka jak napisala iryska a ja ciekawam jak radzicie po przejściu na emeryturę jestem kilka miesiecy niby super ale nie moge jakoś sie pogodzić że to juz sie skonczyło. Odpowiedz Link
wacka1 Re: Ciekawa jestem 06.02.09, 21:54 Jaka jestem tancerka ,to się okaże.Każdy ocenia wg siebie.Dziś mogę powiedzieć,ze jestem z wielkopolski.Moje życie zmieniłam diametralnie przechodząc nieoczekiwanie na emeryturę.Spiewam sobie och jak przyjemnie niedzielę mieć codziennie.Jestem optymistką,wesołą ,pogodna kobietą. Odpowiedz Link
anoagata Re: Ciekawa jestem 06.02.09, 21:58 Wzasadzie tez taka jestem tylko że nie z wielkopolski ,ale praca sie skonczyla po 35-latach na tym samym stołku i jest szok. Odpowiedz Link
wacka1 Re: Ciekawa jestem 06.02.09, 22:04 No to może czas na zmiany,tak jak u mnie.Bylam kobieta instytucją,jestem gospodynią domową.Tyle ciekawych rzeczy czeka na ciebie,możesz realizować pragnienia i marzenia.Teraz są na wyciągniecie dłoni. Odpowiedz Link
baska123 Re: Ciekawa jestem 06.02.09, 22:22 Witaj wacka1 - wodniczko. Zodiak mówi, że się doskonale rozumiemy. Pozdrawia baska123-wodniczka-sowa. Odpowiedz Link
ditai-lutek Re: Ciekawa jestem 06.02.09, 23:31 Cieszę się, że jeszcze tak dużo możecie, oby jak najdłużej. My z moim ukochanym zaczynamy dziś 59 rok wspólnego życia. Pogoda tego dnia była brzydka, pochmurna i deszczowa. Nam to nie przeszkadzało, jak nam się żyło w tych młodych latach to wiadomo, nie było lekko, ale szczęśliwie, bo stworzyliśmy prawdziwą kochającą się rodzinę. Edyta Odpowiedz Link
anoagata Re: Ciekawa jestem 06.02.09, 22:38 Prawie calkowita prawda,choc nie lubie wspomnien ,czyli co było wstecz to i tak myślę że sie skonczyloto co bylo jakby umarlo i trudno mi to przezyć. Odpowiedz Link
wacka1 Re: Ciekawa jestem 07.02.09, 08:21 Basiu wodniczko odwiedż forum wodników.Chcemy w niego tchnąć trochę życia. Odpowiedz Link
polnaro Re: Ciekawa jestem 07.02.09, 10:12 Korzystaj na naszym forum z życia i humoru. Kiedy narzekamy, to też na wesoło i nigdy bez przyczyny. Jesteśmy sobą, nie udajemy zawsze szczęśliwych, bo to sztuczne i na dłuższą metę wkurzające. Wodnik? Czy to ten typ osobowości, o którym mówią, że "nieprzewidywalny"? Już uciekam. Odpowiedz Link
zajbel Re: Ciekawa jestem 07.02.09, 11:39 Przypominam że ja też wodnik i też z Wielkopolski ale urodzona w lubelskiem. Wodniki to takie stworzenia które nigdy sie nie nudzą i nie tyle są nieprzewidywalne co mają fantazję. Odpowiedz Link
jagoda491 Re: Ciekawa jestem 07.02.09, 11:59 Nigdy nie cierpiałam gimnastyki, nawet w szkole. natomiast piłka i rower to były moje żywioły. Z tego pozostał rower i spacery.Natomiast jestem chyba aspołeczna? Nigdy nie należałam do żadnej partii ani organizacji, wolę być niezależna. Odpowiedz Link
zajbel Re: Wacka1 07.02.09, 17:29 Podejrzewam że mieszkamy niedaleko siebie, a dopiero na forum poznałyśmy się . Odpowiedz Link
52ania Re: Wacka1 07.02.09, 18:49 No i może się okazać,ze zajbel i wacka1 to sąsiadki .Napiszcie, czy tak jest. Odpowiedz Link
wilczyca1953 Re:I po co? 07.02.09, 18:55 Takie wiadomości z czasem stają się uciążliwe.Ale wola nieba ,z nią się zgodzić zawsze trzeba. Odpowiedz Link
baska123 Re:I po co?- co to za pytanie? 07.02.09, 19:03 I znów Wilczurko mam inne niż Ty zdanie, widocznie tak być musi. Ja bardzo bym chciała "mieć" na forum kogoś z okolic Łodzi. Odpowiedz Link
wacka1 Re:I po co?- co to za pytanie? 07.02.09, 19:41 Poznałam dziewczyny osobiście.Pisałam np jadę do Krakowa i wtedy umawiała się ze mna dziewczyna ,która chciała mnie poznać.Ostatnio jechałam przez Lódż do Krakowa.W łodzipoznałam przemiłą dziewczynę .KOcham podróże,mam wielu znajomych a nic nie stoi na przeszkodzie by było ich więcej.Rozmawiam z wieloma dziewczynami przez telefon .Jestem gadułą ,ale potrafię też słuchać.Mam telefon internetowy,za rozmowy z niego nie płacę. Odpowiedz Link
wilczyca1953 Re:I po co?- co to za pytanie? 08.02.09, 11:34 To dlaczego Sz. Wacusiu wizytóweczki sobie nie założyłaś, a jesteś na forum od stycznia 2007 r. A ???????????? Odpowiedz Link
wilczyca1953 Re:wacka1 08.02.09, 13:43 Ja ,nic nie chcę wiedzieć. Wszystko co mi potrzeba mogę przeczytać z Twoich postów. Np. pisałam ,że jesteś dobrą ogrodniczką itd.Nic nie przyganiam też garnkowi, tylko ustosunkowałam się do wypowiedzi. Odpowiedz Link
wacka1 Re wilczyco 08.02.09, 14:05 może też i cukiernikiem,bo w moich ręcach,bywa że cos rośnie. Odpowiedz Link
polnaro Rośnie.... 08.02.09, 15:31 To i tak lepiej, bo mnie "rośnie w oczach" prawie wszystko ostatnio. Odpowiedz Link
wilczyca1953 Re: Rośnie.... 08.02.09, 16:02 Ja jak wezmę nawet w jedną rękę, to też rośnie i to jak szybko. Odpowiedz Link
gklej Re: Rośnie.... 08.02.09, 17:03 ja tam nigdzie nie chodzę na żadne baseny, w zimie siedzę w domu, a latem wyjeżdżam na swoje ranczo w lesie tam często spaceruję.Nie nudze się jakoś, cieszę się ,że juz jestem na emeryturze nie muszę się martwić czy mnie zwolnią z pracy. Zresztą ciężko by mi się wstawało rano a tak śpię ile wlezie, jak pracowałam ciągle się dokształcałam, nie mogłam pod koniec patrzeć na papiery, byłam księgową. A teraz luz, nie muszę sterczeć na przystanku na autobus, nie miałam już sił. Odpowiedz Link
floema Re: Wilkołak 08.02.09, 17:32 A jak długo już tak łazisz po tym lesie? Jeszcze Cię jakiś wilkołak połknie! Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Wilkołak 08.02.09, 18:28 Tak sobie mysle-czemu sie tak boicie tych wizytówek? Trochę mi to wygląda na brak szczerosci.Ja np.nie mam nic do ukrycia i lubię ludzi-i nie wiem czem miałabym sie chowac.Co do odwiedzin czy przenoszeniu znajomości z wirtualu na real- to jest całkiem fajna sprawa,pod warunkiem ze ludzie sa szczerzy.W tym roku -po raz drugi odwiedzi mnie znajoma własnie z forum i bardzo sie na to cieszę.Polubiłysmy sie i utrzymujemy stały kontakt. Odpowiedz Link
kendo Re: Wilkołak 08.02.09, 19:29 Irysko, ja mam bardzo dlugi proces "dojzewania" wizutowkowego,ale zaloze,zaloze) pozdrawiam. Odpowiedz Link
julinka601 Re: Ciekawa jestem 08.02.09, 19:32 Tyle tu wodników ,ze odezwę sie i ja.W dodatku tez urodzona w Lubelskim a mieszkajaca w stolicy Dolnego Śląska. Dołączam w ślad za Wacką.Danusiu pozdrawiam. Trochę poobracałyscie Wacusię.Poznalam ją osobiście i zapewniam,że jest taka jak pisze, czyt. szalona,pelna werwy i niewyczerpanej energii gaduła.No cóż... wodniczka. Ja jestem na emeryturze drugi rok/wiekowo: dobrze po sześćdziesiatce/.Teraz pracuję na pół etatu.Uwielbiam moja pracę.To mnie porządkuje. Mam trójke cudownych/jakze by inaczej?/ wnucząt. Nie nudzę się nawet przez chwilę.Tyle mam planów!Zeby tylko zdrowie dopisało i pozwoliło mi je zrealizować. Czasami wręcz brak mi takiego leniwego posiedzenia w domu. Przyjmiecie mnie? A do Wodników odezwę sie.Dobrze by było ozywić to forum... Odpowiedz Link
wacka1 Re: witaj julinko 08.02.09, 19:51 cieszę sie,ze trafiłas tu .Jestem taka ,jaka jestem.Cieszę się,ze poznałam dziś głos jednej z was.JAK FAJNIE NAM SIĘ ROZMAWIAŁO.Kto następny? Odpowiedz Link
dede43 Re: witaj julinko 08.02.09, 20:06 wrocławianko> ja tez z Wrocławia. Pozostałe dane znajdziesz na wizytówce Odpowiedz Link
polnaro Re: witaj julinko 08.02.09, 20:15 Witaj, oczywiście cieszymy się, bo im nas więcej tym lepiej. A wrocławianki tu dominują, a teraz jeszcze i wodniczki? Odpowiedz Link
jk-47 Re: Ciekawa jestem 08.02.09, 21:55 witam wszystkich forumowiczów,a w szczególności wrocławianki.Mieszkam w tym pięknym mieście od niedawna,więc wiele jeszcze mam do zobaczenie.Może jakieś podpowiedzi? W tygodniu się nie nudzę(podkarmiam swoje wnuczęta),ale sobotę i niedzielę mam czas na zwiedzanie. Odpowiedz Link
julinka601 Jestem niekumata... 09.02.09, 19:11 Otóz to...antytalent teczniczny.Powiedzcie mi jak sie zaklada wizytówkę. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Jestem niekumata... 09.02.09, 19:34 też czekam aż mi to córa zrobi./wizytówkę/ Nie dziwcie się ,że tak wiele osób z Wrocławia . Po pierwsze ludzi tam dużo a po drugie ktoś zapytał Wojciecha hrabiego Dzieduszyckiego;-a pan skąd? -ta nie słychać ,ze z Wrocławia. Mieszkałam na D.Śl. od 1945r.Też wodnik.aga Odpowiedz Link
julinka601 Re: Jestem niekumata... 09.02.09, 21:07 Aga, juz poradziłam sobie/ z pomoca dziewczyn z forum/.Kliknij w ustawienia i zorientujesz sie co dalej. Odpowiedz Link