zajbel 21.02.09, 09:13 cyniczny-optymista-w-polsce.blog.onet.pl/2,ID364065874,index.html I tu muszę przyznać rację autorowi wpisu. Mała część internautów czyni wszystko aby innym obrzydzić do cna wypowiadanie na forach. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dede43 Re: Chamstwo na forach internetowych 21.02.09, 10:47 Dziewcfzęta - tym bardziej ceńmy nasze "emeryckie" fora. Zdarzaja sie nam frustraci/tki, ale dajemy sobie przeważnie radę. Odpowiedz Link
wacka1 Re: Chamstwo na forach internetowych 21.02.09, 12:22 człowiek szczęśliwy będzie uszczęśliwiał innych ,nieszczęśliwy uszczęśliwiał na swój sposób.Muszą być jedni i drudzy,bo by była monotonia.Szczęśliwi by zagłaskali na śmierć. Odpowiedz Link
super222 Re: Chamstwo na forach internetowych 21.02.09, 12:26 wacka1 napisała: <Szczęśliwy by zagłaskał na śmierć> Wacko - nie głaskaj już. Ja tobie nie zazdroszczę, ale już mdli mnie gdy czytam te wynurzenia. Naprawdę musisz? Odpowiedz Link
jagoda491 Re: Chamstwo na forach internetowych 21.02.09, 13:14 Raz jest lepiej, raz gorzej i tak się toczy. Chamstwa nie da się niestety uniknąć. Na moim forum miejscowym aż sie roi od chamstwa, dlatego czasem cos poczytam, ale się nie włączam. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Chamstwo na forach internetowych 21.02.09, 13:50 Wacka, przyznaje Ci racje. Glaskanie i wzajemne pieszczenie sie jest dobre we wlasnym domu ale nie na forum dyskusyjnym ... wacka1 "... Muszą być jedni i drudzy,bo by była monotonia. Szczęśliwi by zagłaskali na śmierć." Odpowiedz Link
wacka1 Re super222 21.02.09, 14:16 Ja taka już jestem.Wolę podać rękę niż w nią uderzyć.Nie musisz mnie czytać,skoro uwazasz,ze przesładzam.Goryczy jest pełno wokól nas.Nie wyobrażam sobie zgorzkniałych ludzi w mym zawodzie.Jestem na emeryturze,ale zawód jakiś wykonywałam przez ponad 33 lata i nawyki zostają. Odpowiedz Link
izis52 Re: Re super222 21.02.09, 15:08 Stosunkowo niedawno odkrylam forum i trochę zagościłam na pięćdziesięciolatkach, ale zaglądam i tu i tam. Chamstwa nie lubię, podobnie jak egzaltownych ataków. Jednak na pewnym niby kulturalnym forum wionie nudą. Takie towarzystwo wzajemnej adoracji, gdzie nie ma w sumie tematów do dyskusji tylko podlizywanie się wzajemne kilku osób. Ktoś narzuca taki ton i to najkrótsza droga do zamilknięcia. Pozdrawiam miłe Panie. Odpowiedz Link
anza58 Re:Na forach znajdziesz......... 23.02.09, 17:28 ..........praktycznie nic szczególnego,ja tak bardzo chciałam korzystać z internetu bo wyobrażałam sobie,że na forach są osoby tolerancyjne, z wiedzą taką czy inną ,miłe gotowe pocieszyć nawet dosłownie przyjść z pomocą.A tu mija 2 miesiąc mego szukania miejsca dla mnie i nic,macie panie rację,albo wianuszek tak to nazywam wzajemnej adoracji gdzie raczej nie mam czego szukać bo nowych nie akceptują,albo takie co to ta mają w domku przytulenie.Jak bym miała w domku wszystko to bym tu nie szukała i nie pisała chyba że na złość(to odmiana niby egzaltowanej grzeczności).Ja z doświadczenia raczej wiem że trudno jest się odkryć bo nie ma tu jakby rzec takiej zwyczajności.Są zaraz takie mądraluchy że przebijają wszystko albo sprowadzają do żartów tylko poco???Właściwie izis52 masz rację jak na te fora emerytów będą wskakiwać takie co wszystko wiedzą to nie wiem czego my tu szukamy??????? A tylko troszkę dobrej woli i pogadamy,trzymajcie się cieplutko przy herbatce czy kawusi i do usłyszenia!!!!Niezmienna optymistka. Odpowiedz Link
polnaro Re:Anzo58 24.02.09, 11:11 Przecież te, jak piszesz "mądraluchy", też mają prawo wypowiadania się. A nic nie ma takiej wartości jak poczucie humoru, czy to negujesz? Nie zrozumiałam, co właściwie dla ciebie jest odpowiednie. Odpowiedz Link
polnaro Re: izis52 24.02.09, 11:03 Właśnie! To najgorsze co może forum dotknąć: kilka osób bez widocznej przyczyny adorujące jakieś "wyforowane" autorytety. Odpowiedz Link
ditai-lutek Re: izis52 24.02.09, 11:37 Polnaro, bądź szczera i powiedz kto to "tych kilka osób" bo nas tu jest tylko kilka i Ty. Może należałoby ich wyprosić z forum. Ja się czuje jakoś tak nieswojo. Co to są "wyforowane" autorytety? Jaśniej proszę, bo ze względu na wiek chyba już nie kumam. Odpowiedz Link
baska123 Re: izis52 24.02.09, 12:49 Edytko. Czuj się jak u siebie. Wypraszanie (ewentualne), to moja niewdzięczna rola. Jak wiesz, rzadko z niej robię użytek. Proszę nie przyjmuj tak osobiście wypowiedzi tych Dziewczyn, które nie lubią "wyforowanych autorytetów" bo prawdopodobnie nie uznają żdnych autorytetów - dla zasady. Pozwól im wylać gorycz w tym wątku, może takim sposobem koją swoje żale?. Odpowiedz Link
izis52 Re: izis52 24.02.09, 14:37 Pisząc o "pewnym forum" nie miałam na myśli F E i R przeczytajcie uważnie. Tutaj jest wiele ciekawych tematów podejmowanych coraz to przez inne osoby i jest fajnie, że temat jest dyskutowany. I nie chodziło mi o wylewanie żalu, bo ja nie mam powodu. Może głupio i niekoniecznie na temat włączyłam się do wątku o chamstwie, ale z tym radzicie sobie świetnie. Odpowiedz Link
baska123 Re: izis52 24.02.09, 14:52 Dziękuję izis52 za spostrzeżenia i uwagi. Staram się reagować w krytycznych momentach, w miarę moich możliwości czasowych, nie jestem w stanie przeczytać codziennie wszystkich wpisów. Pozdrawiam - Baśka Odpowiedz Link
polnaro Re: Ditai-lutek 24.02.09, 15:42 Ditai, opacznie mnie zrozumiałaś, ja poparłam Izis /dalej uważam, że miała rację/, bo rozumiałam, że nie mówiła o tym forum, ani o +/- 60. Nie wiem, czy myślałam o tym samym co ona, ale wiem co napisałam i zdania nie zmienię. Ja też poczułam się nieswojo kiedy mnie wyizolowałaś od reszty forumowiczek, może napisz dlaczego? Odpowiedz Link
dede43 Re: Ditai-lutek 24.02.09, 18:34 Dziewczęta. Czyżbyśmy troche za bardzo były dla siebie miłe?. Nie rozumiem komu to miałoby przeszkadzać? Uważam, że tak należy trzymać. Odpowiedz Link
dede43 Re: Ditai-lutek 24.02.09, 18:35 Edytko. Poprzedni wpis (z 18:34) jest do wsztystkich, nie do Ciebie - przepraszam Odpowiedz Link
dwa-filary Re: Re super222 24.02.09, 18:45 izis52 napisała: > Stosunkowo niedawno odkrylam forum i trochę zagościłam na > pięćdziesięciolatkach, ale zaglądam i tu i tam. Chamstwa nie lubię, > podobnie jak egzaltownych ataków. Jednak na pewnym niby kulturalnym > forum wionie nudą. Takie towarzystwo wzajemnej adoracji, gdzie nie > ma w sumie tematów do dyskusji tylko podlizywanie się wzajemne kilku > osób. Ktoś narzuca taki ton i to najkrótsza droga do zamilknięcia. > Pozdrawiam miłe Panie. Dlaczego tego nie napiszesz na tamtym forum??? tak to wychodzi tylko na plotki Odpowiedz Link
ditai-lutek Re: Chamstwo na forach internetowych 21.02.09, 17:01 Nie przesadzaj wacka1, od zagłaskania jeszcze nikt nie umarł a od "zanękania" można wpaść w depresję. Ja nie uważam chamstwa za lekarstwo na monotonię. Wybacz. Odpowiedz Link
anoagata Re: Chamstwo na forach internetowych 24.02.09, 11:52 Wiek piękny,winszuję,ale jednak jakoś tak tu faktycznie jakby nie tak to jest moje takie wrażenie.Jestem tu od niedawna ,to moze to tak musi być,musze to rozgryść. Odpowiedz Link
graga211 Re: Chamstwo na forach internetowych 24.02.09, 18:45 Wiem, znowu się pakuję w aferę, ale skoro już zaznajomiłam się z wpisami w tym wątku, to jakoś nie mogę przejść obojętnie mimo (wątku, rzecz oczywista). Moim skromnym/nieskromnym zdaniem (to, czy jest skromne czy nieskromne zależy od tego, kto czyta i jak mnie odbiera) wina tkwi w przewrażliwieniu i podejrzewaniu o złą wolę, o trollowski charakterek, o "miesznie" i "judzenie", bowiem wystarczy jedno słowo nieszczęśliwie użyte, niezręcznie zbudowane zdanie, a wokoło pojawiają się kocie grzbiety z włoskami postawionymi na sztorc, suną kocice na sztywnych łapkach z wysuniętymi pazurkami.... A po co? Dlaczego? Oj, trza czym prędzej czmychnąć gdzie pieprz rośnie. Ratunku!!!! Odpowiedz Link
polnaro Re: Chamstwo na forach internetowych 24.02.09, 19:18 Ja także czmycham, nie daję rady tłumaczyć każdego uogólnienia, które zaraz do siebie ktoś dopasowuje. Nigdy nie ukrywałam, że czytam inne fora /nawet kilka/, widzę jak ludzie dopasowują się tam do jednej, dwu osób, często piszących fatalne rzeczy wulgarnym językiem /Wilczyca, to przy nich anioł, oby teraz ona nie poczuła się dotknięta/, są tam i mądre wypowiedzi, bardzo ciekawe, ale te nicki nikną szybko. To o tym pisałam, wydawało mi się jasno, ale ....nie bardzo chyba? Więc czas na zmianę, też nie lubię czuć się persona non grata. Odpowiedz Link
wilczyca1953 Re: Chamstwo na forach internetowych 24.02.09, 19:42 Cyt...Wilczyca, to anioł, oby teraz ona nie poczuła się dotknięta/, są tam mądre wypowiedzi, bardzo ciekawe, ale te nicki nikną szybko...koniec cyt. Nicki nikną szybko/te naj,naj/ ,bo je usuwa zazdrosna adminka ,chyba? Teraz się wyjaśniło ,ze to ja jestem najbardziej tytularną i forowaną osobą więc można przestać. O jejku jaka ta Polarna jest wspaniała. Już Cię oblizuję, zaraz po szóstce. Odpowiedz Link
super222 Re: Wersal na forach internetowych 24.02.09, 20:05 Szesnastko = dzięki za wyróżnienie. Odpowiedz Link
dede43 Re: Wersal na forach internetowych 25.02.09, 09:31 super222 napisała: > Szesnastko = > dzięki za wyróżnienie. Super szóstko. A któż to jest szesnastka? Nie zauważyłam wyróżnienia Cię i nie kojarzę. Odpowiedz Link
super222 Re: Wersal na forach internetowych 25.02.09, 09:44 dede43 - a wiedziałaś kto jest pod *szóstką* ? )) )) Odpowiedz Link
dede43 Re: super szóstko 28.02.09, 19:00 super222 napisała: > dede43 - > a wiedziałaś kto jest pod *szóstką* ? > )) )) Szóstką cie nie raz sama nazywałam, ale kto to jest szesnastka? Wilczyca może byc raczej pełnoletnia osiemnastką (1953) Odpowiedz Link
super222 Re: super szóstko 28.02.09, 19:09 odpowiadam dede43: Wybacz - odpowiadam tylko na pytania, które dotyczą mnie. Nie wolno mówić o innych, gdy nie są obecni. Odpowiedz Link
baska123 Re: Chamstwo na forach internetowych 24.02.09, 23:59 wilczyca195x wysmarowała: "Nicki nikną szybko/te naj,naj/ ,bo je usuwa zazdrosna adminka ,chyba?" Zazdrość to uczucie głupie i "chyba" wilczyco o to mnie posądzasz, to znaczy o głupotę, a tego Ci nie wybaczę. Sama na siebie bat ukręciłaś, póki co nie zasłużyłaś sobie na ocenę:naj,naj i dlatego jeszcze tutaj się odszczekujesz. Co będzie dalej-trudno wyrokować, po zazdrosnej Admince wszystkiego można się spodziewać, Polarna nic nie pomoże. Nie rozumiem, co to moje odpowiadanie ma wspólnego z chamstwem? Zazdrosna i zmęczona czytaniem .....jestem. Dobranoc-już północ za chwilkę. Odpowiedz Link
wilczyca1953 Re:Graga 24.02.09, 19:34 Wiesz co Graga ,wzięła mnie zgaga.He,he,he ,nie przejmuj sie.Nie jest tak źle.Centoleksem leczę się/czasem, po takim poście/ Odpowiedz Link
graga211 Nie jest tak źle 25.02.09, 08:27 Nie jest znowu tak źle, żeby aż łykać albo czuć się nadmiernie dotkniętą. Basiu, nie bierz wszystkiego tak bardzo dosłownie. Wilczyca wyraziła przypuszczenie, które bynajmniej nie wyglada mi na oskarżenie, więc przymruż oko, uśmiechnij się i obruć w żart. Nie można być nadto poważnym, bo będzie nudno! Miłego dnia życzę wszystkim. Bez wyjątków. Odpowiedz Link
anoagata Re: Anoagata 25.02.09, 08:34 Przeważnie rozgryza się zębami, no i ja też mam taki zamiar, bo jeżeli napotkam na trudności to mam jeszcze protezę darmową w zapasie.Pozdrawiam z zaśnieżonych Mazur. Odpowiedz Link
super222 Re: wilczyca napisała: 28.02.09, 15:55 No to jak to jest? Kochanie? Wyrzucanie? Społeczeństwo pragnie jawności. )) Odpowiedz Link
super222 Re: wilczyca napisała: 28.02.09, 15:58 Żeby zrozumieć należy przeczytać post wcześniejszy. Wilczyca pisała do...ech! Odpowiedz Link
baska123 Re: wilczyca napisała: 28.02.09, 17:13 super222 napisała, że "Wilczyca pisała do...ech" Wilczyca napisała do mnie(nie do ech)-mnie zamurowało. Propozycji "kochaj albo rzuć" nie przyjmuję, ani dosłownie, ani żartobliwie. Kocham wszystkich i wszystkie, rzucić? czasem rzucam-mięsem. Odpowiedz Link
anoagata Re: wilczyca napisała: 28.02.09, 17:30 No i masz pani rację z tym mięsem ja też rzucam nie koniecznie dladego że jestem z wsi.pozdrawiam. Odpowiedz Link
baska123 Re: wilczyca napisała: 28.02.09, 17:37 Kumam, z wsi-czyli Wysokiej Szkoły Indywidualistek. Lubię mieć rację-mimo,że nic z niej nie mam. Odpowiedz Link
lakrima1 Re: W i B 28.02.09, 17:38 Przepraszam ,czy można do trójkącika.Jak miło ,ale wpraszać się nie będę. Odpowiedz Link
floema Re: W i B 28.02.09, 18:31 O jaki trójkącik tu chodzi ? Szepnę słówko koleżankom.Właśnie wybieramy się do Ina.Ale mi się fajne forum trafiło. Odpowiedz Link
anza58 Re: do tematu... 03.03.09, 19:59 właściwie to już nie wiadomo o co chodzi jak człowiek poczyta to wychodzi na to ,że nie jest to ani forum dla ogółu czyli dla ludzi którzy chcą czy rozmawiać czy bawić się w internecie.Okazuje się że 2 czy 3 chcą wzajemnie się lukrować tak to nazwę po imieniu,jak tylko kto się włączy i ma inne zdanie to już kijkiem po łapkach .Niech pryga sobie,co się robi na tych forach???.Pozostaje tylko korzystać z jakiś niezobowiazujacych gier ,krzyżówek czy też pisać bloga.Bo jak spotka się więcej jak 3 osoby to drzazgi lecą.O co chodzi dla nas emerytów to jest wspaniała rozrywka rozwojowa dlaczego to się wypacza ludzie skaczą sobie do oczu jak się to mówi.I to widać gołym okiem jak analizuję poszczególne watki.Bawmy się tak nie wiele do tego trzeba,nie musimy się kochać ale szacunek by się przydał. Odpowiedz Link
ditai-lutek Re: do tematu... 03.03.09, 20:51 Jeśli mówisz anzo po imieniu, to proszę miej odwagę napisać kto tak lukruje, bo jeśli ktoś na forum zachowuje się, że tak powiem normalnie, czyli z szacunkiem do drugiej osoby to według Ciebie jest cukiernikiem? O co Ci chodzi właściwie? Nas jest tu kilka pań i nigdy żadne drzazgi nie poleciały, bo właśnie darzymy się szacunkiem, a Ty to nazywasz lukrem? Proszę bardzo dołącz do nas i wtedy możesz oceniać. Odpowiedz Link
anza58 Re: do tematu... 04.03.09, 06:58 ja włączona jestem wcześnej ,a jeżeli nie wiesz to rozczytaj ,te wcześniejsze posty same szyfrantki.Prawda i tyle pa zmykam .Pozdrówka. Odpowiedz Link
ditai-lutek Re: do Anza 04.03.09, 14:20 Anno być sobą, wiesz, że zranić człowieka łatwo, a czasem nawet słowem, które wypowiedziane miałoby zupełnie inne znaczenie niż pisane, ono tak jakby "daje do myślenia" i tu się często o takie drobiazgi potykamy. w Twoich postach wyczułam, że masz poczucie humoru, wykorzystaj go na naszym forum. Wilczycę trochę późno rozgryzłam jednak w jej towarzystwie czułabym się dobrze, choć jej kły często szczypią, ale ból szybko mija. Pozdrawiam Edyta Odpowiedz Link
anoagata Re: do ditai 04.03.09, 14:42 Tak ja też chciałam ją rozgryść ale jakoś znikła,nie wiedziec dlaczego.W towarzystwie Wilczycy!!jesteśmy emerytami i ze względu na nasz wiek i tym bardziej Pani wiek,powinniśmy wszyscy czuć tu czuć dobrze, o matko chyba sie zalukrowałam,pa. Odpowiedz Link
ditai-lutek Re: do ditai 04.03.09, 18:41 Nic podobnego, to świadczy tylko o Twojej wrażliwości, jestem rybą i moja intuicja rzadko zawodzi. Zostań na tym Forum na długo anogatko proszę. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: do ditai 04.03.09, 18:59 Zauważyłyscie chyba ze Jaga odeszła?Jak myslicie-dlaczego?Stale spotykaja nas zarzuty ze jest grupa ktora sobie lukruje czy cos w tym stylu.To nie tak.My poprostu piszemy tu juz 3 lata,troche sie poznałysmy i to sie wyczuwa.Jak przychodzi jakas nowa to nikt broń Boze jej nie przesladuje -chyba ze zachowuje się niestosownie tzn.bez powodu zaczyna krytykować,ustawiać,obrazac.Rozumiem ze każdy chce sie czuc w jakis sposób ważny i zeby jego zdanie sie liczyło-ale nie kosztem innych.Czasem tez mam dosć i zastanawiam sie czy nie odpuscic bo znow dzis pod moim adresem ,imiennie -a tak naprawdę to co ja komu zrobiłam?Są jakies konkretne zarzuty?Pisze ktoras --bo iryska chce uchodzic za najmądrzejszą-nic bardziej bł ędnego.Jesli moge w czyms pomóc-pomagam.Jesli czegos nie wiem -pytam.Ja poprostu nie lubię plesć o niczym.Za duzo sie rozpisałam ale naprawdę dosc mam ataków na moja osobę.To nie fair. Odpowiedz Link
anza58 Re: do tematu... 04.03.09, 07:02 a zapomniałam to właśnie z twego teraz wynika że ja mam Ci tłumaczyć jakbyś poczytała to i wiedziała,ale to zapewne ja jestem u Was persona non grata.Pa Odpowiedz Link
anoagata Re: Do wątku... 04.03.09, 08:51 Myślę że najpierw należało by rozpatrzeć kto jak rozumie chamstwo,bo że jest to na pewno ale ja tutaj gdzie jestem to raczej nie zauważyłam,jeżeli ja dałam odczuc komus to przepraszam.Co to jest to lukrowanie, bo jestem krótko i nie wiem.Jeżeli ktoś przyznaje rację tz że ma podobne poglądy,a nie jakiś cukierek.Anzo jeżeli kilka osób sobie piszą to sie lukrują??,ale Ditali-pisze że jest nas tu kilka dołącz do nas,też tego nie rozumiem bo naliczyłam o wiele więcej,czyżby takie jak ja krótko byte tu sie nie liczą. Myslę że tu jest podobnie jak w Sejmie ale tam to dopiero chamstwo.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
ditai-lutek Re: Do wątku... 04.03.09, 12:19 Anogatko, lukier to znaczy coś w rodzaju podlizywania się jedna drugiej, przytakiwania, godzenia się z każdym zdaniem danej osoby. Oczywiście jest nas kilka i staramy się po prostu okazywać sobie szacunek. Jeśli przychodzi do nas nowa osoba najczęściej się nie przedstawia i wali zaraz z grubej rury co jej się nie podoba. Dlatego napisałam aby do nas dołączyła, a prawdziwym rajem na tym Forum byłoby, gdyby gdybyśmy wszystkie były sobie przyjazne, życzliwe i zachowywały się stosownie do naszego wieku czyli godnie. Pamiętam z przed dwu laty gdy się przedstawiłam, powitano mnie bukietem pięknych róż, poczułam się tu odrazu jak u przyjaciół i niech tak zostanie. Edyta Odpowiedz Link
anoagata Re: Do wątku... 04.03.09, 13:51 No i tu całkowicie sie z tym zgadzam,to nie znaczy że sie podlizuję.Oczywiście powinnyśmy byc przyjazne życzliwe, żartobliwe i z poczuciem humoru, bez jakiegoś tam lukru. Czy po przez takie niby podlizywanie się tu mozna coś zalatwić czy osiągnąć chyba nie po prostu ma takie samo zdanie lub inne.Jeszcze tylko jedno pytanko!! co należy zrobić,aby dołączyć do tych kilku, czy ja już mogę??? Odpowiedz Link